Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuvvet çalışmaları boy kısaltırmı ?
yasin
07-04-2007, 12:07 AM
Sayın koçlarım şimdi ben ağırlık çalışmalarına başladım ve işi bilen biriile çalışıyorum basketbolda kas önemli kuvvet önemli bir etken olduğu için yanlız halter boy kısaltıyor sizde çok iyi biliyorsunuz ben burada bir koçla konuştum bana dediki sıçrama antremanları yap dedi bol ip atla dedi bu boy konusunda sizlerinde görüşlerinizi alayım dedim birde halter kaldırmam basketbolumda başka herangi bir özelliğede zarar verirmi çünkü koçla derinlemesine konuşamadım sadece boy hususunda konuştum yardımlarınızı bekliyorum acil lütfen.
S.Tellioglu
07-04-2007, 04:46 PM
boyu kisaltmasiyla ilgili bisi dicem,
kardesim sen 300 kg skuat mi yapiosun?? veya 150 kiloyla cok kalkmi yapiosun?? yaptigin halter programiyla bence boyun falam kuculmez,kim soluosa bunlari insanlarin beynini bulandirmak icin soluolar.1.90 boyum var kucuk takimin 2. senesnden beri halter yaptim ama boyumda bi kisalma falam olmadi.Korkma ole seyler icin aklini takma.Oynamak icin kuvvetli olmak zorundasn,kuvvet icinde halter..
yasin
07-04-2007, 04:53 PM
sağolun benim amacım kuvvetimi koruyup dahada kuvvetlenmem ben bi çalıştıranla konuşayım bakalım
Neslihan A.
07-04-2007, 07:00 PM
Kuvvet antremanlarına başlamak için en erken yaş 13-14dür.Bu yaştan önce kemik ve eklemlere aşırı yük bindirmeden ,vücudun kendi agırlıgı ila yapılan çalışmalar uygulanabilir.13-14 yaşından büyük gençler ise vücudun alt bölgeleri için 15-20,üst bölgeleri için 10-15 tekrardan az olmamak kaydıyla büyük kas guruplarına yönelik ,haftada 1-2 kuvvet antremanı yapabilirler.
yıukarıda yazdıklarım .doç .dr Hilmi Taşer hocamızın
basketbol ve kondisyon adlı kitabından alıntıdır.
Kuvvet antremanları oyuncuların bireysel ihtyaçlarına göre düzenlenmelidir.İçinde bulundugun sezona uygun kuvvet antremanları yapılmalıdır.
Basketbolda kuvvetin önemi önceki yıllara göre artık fazlasıyla arttı.O yüzden kuvvet antremanları düzenli ve bilinçli bi şekilde yapılmalı.
Bilinçli bi şekilde yapıldıgında halter boy kısaltır diye birşey yok.tabi sen bi halterci gibi antreman yaparsan o başka.
yasin
07-04-2007, 08:15 PM
ben hergün gidiyorum beim dumble çalışmam var 10 ar tane 3 hareketten oluşuo toplam 30 dumble 20 kilogramlık halter var 20 defa kaldrıyorum 10 bir kaldırıyorum 1 dk mola veriyorum sonra bir 10 daha kaldırıyorum artı pazuların gelişimi için ayaktayken kaldırılan bir halter var 30 kilo 10 defa kaldırıyorum artı bacak kaslarını geliştirici aletler
By Serkan
07-04-2007, 09:46 PM
hocam hafif kilolar derken mesela kaç kilo?
yasin
07-04-2007, 09:52 PM
evet hocam ben enfazla 30 kilo kaldırıyorum sorun olurmu
Neslihan A.
07-05-2007, 12:34 AM
Yasin, bahsettigin programı sana kim hazırladı,kaldırdıgın kiloyu, tekrar sayısını??
yasin
07-05-2007, 01:25 PM
2002 türkiye şampiyonu taner gıcır çalıştırıyor günde 5 kilo dumble kaldırıyorum 3 hareketten oluşuo her hareket için 15 defa kaldırıyorum 20 kilo halter 20 defa bi 10 kaldırıyorum dinleniyorum 30 40 saniye sonra bir 10 daha birde ayakta kaldırılan halter var 10 kilo 30 defa kaldırıyorum bacak kası yapmak için antremanlarım var yürüyüş bandı mekik falan toplam 1 saat gibi bir çalışma tempom var
Neslihan A.
07-05-2007, 04:31 PM
BKuvvet çalışmalarını bi kondüsyonerin yapırması bi basketbolcu için çok daha uygun olur bence.Sonuçtaamaçbi basketbolcunun olabilecegi kuvvte ulaşmak.Eger ayrıntıları bana özelden yazarsan sana çalışmanın senin için uygun olup olmadıgının saglamasını yapabilirim.Tabi hocana saygısızlık etmek istemem.bunu da belirteyim.
MasterCoach
07-06-2007, 11:45 AM
Bu gün dünyanın en güçlü haltercisi ismini hatırlamıyorum ama İranlı bir spocu halter boyu kısalttığı için boyu 1.98m :) World strongest man yarışmalarını bilirsininiz pudowski hiç kısaya benziyor mu ? Arnold schwarzenegger boyu 1.87.Son şampiyon jay cutler 1.77m ... Halter kuvvet çalışmak dozunu kaçırmadığın zaman vücutta tiroidin ve growth un etkinliğini artırır ve büyümene yardımcı olur.Büyük bi hurafe de squat ın boy kısalttığıyla ilgilidir ki çok büyük bir yalandır.Zaten insanlar kısalmaz boyları ya kısadır yada uzamazlar.Uzayıpda cm cm kısalan daha duymadım.Halter - vücutgeliştirme kesinlikle boy kısaltmaz.Vücutgeliştirmeye 15 yaşında başladım boyun 1.76m falandı şimdi 1.84m..Halada uzuyomuşum gibi bir his var içimde :)
yasin
07-06-2007, 01:40 PM
çok teşekkürler bu bilgi yüreğime su serpti hep bi kuşku vardı ya boyum kısalırsa:)
By Serkan
07-06-2007, 01:44 PM
ama belki o saydıkların aslında daha uzun olabilirdi de ağırlık kaldırdılar diye böyleler belki adam 2.10 olcaktı ağırlık kaldırdı diye 1.98 oldu...ama yasin sen daha öyle boyu kısa görünenler gibi aşırı ağırlık kaldırmıyosun fazla kısalcağını sanmam ama ip atlamak güzel bir fikir...
yasin
07-06-2007, 01:52 PM
haftya ağırlıklar çoğalıyor benim çünkü baya bi alıştım ağırlıklara ama abartmıycaz zaten boyda bir kısalma görürsem bırakıcam anında
Neslihan A.
07-06-2007, 02:56 PM
Boyda kısalma demeyelimde uzama geriligi görülebilir diyelim.
Yasin kuvvet çalışmalarında önemli olan set tekrarıdır.kaslarda bıkkınlık olana kadar yüklenmek sonra bırakmak gerekir.Bir süre sonra sende de oldugu gibi kaldırdıgın agırlıga alışırsın ya tekrarı artırır yada agırlıgı arttırırsın.En mantıklısı agırlıgı artırmaktır.Sen günlük basketbol antremanlarına devam et.Ki hatta bence ekstradan bir saatte atış çalış.
yasin
07-06-2007, 04:32 PM
ilginiz için çok teşekkürler gerçektende bu bilgiler çok işime yarayacak
ersan ilyasova
07-11-2007, 05:10 PM
evet bu her şey için yararlı beyler
McGokhan
07-18-2007, 07:13 PM
Valla Bende Bu Sene Başladım Hafiften Başladım Şimdilik Bacak Kasları Karın Kasları ve Kol Çalışıyorum Şimdilik Bana yeter..
Cihan Türe
07-18-2007, 07:59 PM
Yasin affola ben de yeni gördüm nedense geride kalmış bu başlık.
Neyse diğer koşlar yeterince güzel biçimde anlatmışlar zaten ama sen yaşını yazmamışsın yada ben görmedim. 13-14 altında değilsen zaten sorun yok, altında olsan da boyun kısalmaz sadece uzama hızı azalır. Her ihtimalde kısalma şansı diye birşey yok.
Basitçe her tip darbeli hareket eklem başlarına baskı yapar. Daha kemik gelişimin devam ediyorsa bu bölgelerde gelişim törpülenir.
Onun dışında hep söylüyorduk zaten, ağırlık antrenmanı yapın. Yapmaktan korkmayın, ama doğru düzgün planlı programlı yapın.
Bu konuda uzman bir halterci ile çalıştığını söylemişsin. Diğer koç ta güzel söylemiş saygısızlık etmek istemem demiş ama haklı. Haltercilerde durum o kadar vahim olmasa da vücut geliştirme işi ile uğraşanlar vücudu anabolik steroidler ile iyi şişirmeyi bilirler. Ancak vücudunun daha iyi sportif performans vermesini sağlamazlar.
Halterciler de kuvvet konusunda iyi olsalar da halterde esas ama max. kuvvvet gelişimi olduğu için onların programları sana tam olarak uymayabilir. Sana kuvvetin diğer varyasyonları (çabuk kuvvet, kuvvette devamlılık belki az oranda) da gerekecektir. Bu yüzden bence daha basketbola yönelik çalışmalar yapman gerekir. Zaten anladığım kadarı ile dumblelar ile yaptığın çalışmaların büyük çoğunluğu biceps curl oluyor. Yani halk arasınsa pazu dediğimiz kas grubunu güçlendiren çalışmalar yapıyorsun. Senin tüm vücuda ve koçların söylediği gibi büyük kas gruplarına özgü çalışmalar yapman lazım.
Burada bir önemli nokta da sürekli aynı kas grubuna çalışmalar yaparsan agonist-antagonist denen dengeyi bozarsın. Bu da nedir? Bir kas aşırı güçlü olursa bunun tersindeki kas güçsüz kalır (doğru orantılı çalışılmıyorsa) böylece yarın bir gün arkadaşına şakadan yumruk atarken yada yukarı doğru çok büyük kuvetle sıçrarken triceps`ini sakatlayabilirsin. Bu kesin olur demiyorum yanlız, olma riski artar.
Ayrıca kuvvet çalışmalarını mümkünse basketbol drilleri ile çeşitlendirmen daha iyi olur. Örneğin kuvvette devamlılığı dumble ile yapacağına sağlık topu ile duvarda pas çalışması şeklinde yapmak bizler(basketbol tayfası) için çok daha iyidir.
Ha şu noktadan sonra, ne yapılabilir dersen illa ki çok iyi kuvvet çalışacağım diyorsan yakın çevrende iyi bir klüp varsa gidip o klübün antrenörlerinden yardım istemeyi dene. Eğer ciddi problemleri olan biri değilse edecektir diye düşünüyorum.
Umarım fazla karışık olmamıştır, elimden geldiğince sade yazmaya çalıştım. Zaten yazılan şeyleri tekrar ettim gibi birşey oldu ya neyse. :)
yasin
07-19-2007, 12:09 AM
gerçekren teşekkürler bunu okudum çok yararlı oldu çünkü karın kaslarıma yeterli önemi vermiyordum mekikleri az yapıyordum söylenenden cihan hocam teşekkürler
Cihan Türe
07-19-2007, 11:16 AM
Evet ayrıca uzun oyuncular için karın bölgesinin çapı spin (yada reverse hareketi diyelim) yaparken elde edilen gücü arttıyor. Yani belinin genişliği iyi olursa bir oyuncuyu arkana aldığın zaman potaya yaklaşman yada geçmen daha kolay olur.
Sıçrama kuvvet ilişkisi ise aşırı önemli sakın göz ardı etmeyin. Aşağıdaki araştırmanın girişinden kısa bir alıntı yaptım, her ne kadar katılımcı sayısı çok fazla olmasa da şimdilik göz önünde bulunsun.
Test sonuçları, dikey sıçrama ile karın ve kalça çevre
ölçümleri arasında (p<0,05), dinamik dikey sıçrama
ile kalça çevresi ölçümleri arasında (p<0,05), vital
kapasite değerleri ile göğüs çap ve derinliği arasında
(p<0,05) önemli bir ilişki olduğunu gösterdi.
The Research into the Effects of Child Basketball Players’ Physical Structure on
Biomotoric and Physiological Features
Arslan KALKAVAN1, Salih PINAR1, Fatih KILINÇ3, Oğuzhan YÜKSEL4
yasin
07-19-2007, 02:18 PM
anladım mekiklere dahada önem vericem değil ikisinede eşit çalışıcam teşekkürler karın kaslarının birebir de ve sıçramada etkisi olduğunu bilmiyordum hocam sağolun
TurkBoi27
07-25-2007, 08:39 AM
gordugm orneklere gore yararlı oluyor bi ark simDi 2.03 olDU airlik sayesinDe
McPiVoT
07-27-2007, 07:58 PM
yooo bence bı alakasıı yoqqqqqqq
Moderatör uyarısı : daha anlaşılır cümleler kurmaya özen gösteriniz.
BigTicket
07-28-2007, 08:19 PM
belki bi oyuncu olarak konuya karışamam ama şöyle bi örnek verebilirim...
Arnold shwarzeneger ( nasıl yazılıosa ) boy uzaması ( kemik gelişimi) durduktan sonra halter çalışmış olabilir örnek olamaz...sadece bunudiyebilicem :) ama okuduğum bilgiler çok işe yarıcak teşekkürler hrkese..
jasonkidd
07-28-2007, 08:20 PM
boyunu kısaltmaz ama erken yaşlarda çok ağır bi şekilde squat yaparsn, gerekndn fazla ağırlığın altına girersen dizlerinde özellkle büyük saktlıklara yol açabilir. bunun için gerçktn bilen birileriyle çalışmak çok önemli
14emre14
08-13-2007, 11:56 AM
sevgili arkadaşım bu tür şeylerin aşırısına kaçmadam mesala 5 kg kolarınla taşı ama tutupta halterciler gibi 30 g fln kaldırma eger kaldırsan bu tür çalışmalar kemik gelişimini etkiler ondan dolayı boyun normelden kısa olabilir.
karabulut
08-15-2007, 11:06 PM
hocam bişey sorcam mesela 2 elimizde 5 er kilo ağırlıklarla yani toplam 10kiloyla çalışmanın zararı olmaz demi?bi sorum daha var hocam ben günde 200 mekik çekiyorum bunun yanında air alert programını uyguluyorum kolları güçlendirmek için bir sürü resim gördüm ama bu çalışmalar nasıl yapılıyo anlıyamadım.yani bu forumda okumuştum daha önce tüm kas gruplarını çalıştırmalısın diye bişey.işte orda çok ayrıntılı resimler var(trapez,triceps)falan biraz daha yardımcı olabilirmisiniz hocam
Cihan Türe
08-16-2007, 02:33 AM
hocam bişey sorcam mesela 2 elimizde 5 er kilo ağırlıklarla yani toplam 10kiloyla çalışmanın zararı olmaz demi?bi sorum daha var hocam ben günde 200 mekik çekiyorum bunun yanında air alert programını uyguluyorum kolları güçlendirmek için bir sürü resim gördüm ama bu çalışmalar nasıl yapılıyo anlıyamadım.yani bu forumda okumuştum daha önce tüm kas gruplarını çalıştırmalısın diye bişey.işte orda çok ayrıntılı resimler var(trapez,triceps)falan biraz daha yardımcı olabilirmisiniz hocam
Parça parça cevaplayayım okuması kolay olsun :)
5 er kg. ağırlıklarla, hangi hareketi yapacağına göre değişir.
Mekikler her türlü iyidir, sırtında bir ağrı zorlanma hissetmiyorsan devam etmelisin.
Anlayamadığın kol çalışmalarını link vererek gösterirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
wade_heat
08-16-2007, 10:19 AM
arkadaşlar
ben 14 yaşında başladım.şu anda 15 in sonlarına geldim ve boyum 1.80 cm yani demek istediğim şu dumble boy kısaltmıyor.ve şu anda haftada bir iki gün yapıyorum.hevesli arkadaşlara başarılar diliyorum.tabii ki bunların bilen kişiler gözetiminde yapılmasını tercih ederim...başarılar (5 kg. lık çalışıyorum) arkadaşlar bu ağırlık çok mu yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler
ya bende denicektimde
-senin yaşın küçük ergenlik dönemindesin daha yapmassan biraz daha iyi olur biraz büyürsün öyle yaparsın boyun kısaala bilir yoksa yaparsan' dedilerde.bende ondan almadım veye yapmadım 'doğrumudur: doğrudur' herhalde en azından ben öyle düşünüyorum çünkü söyleyen adam basketten anlıyor... ama bir-iki yıl sonra alıciğim :D (türk filimi serisinde ki gibi yazalım dedik aliciğimi... :D)
karabulut
08-16-2007, 01:54 PM
Parça parça cevaplayayım okuması kolay olsun :)
5 er kg. ağırlıklarla, hangi hareketi yapacağına göre değişir.
Mekikler her türlü iyidir, sırtında bir ağrı zorlanma hissetmiyorsan devam etmelisin.
Anlayamadığın kol çalışmalarını link vererek gösterirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.
[Only Registered Users Can See Links]
cihan hocam benim kuvvet konusunda pek bi bilgim yok sitedeki yazıları okumama rağmen.sizin için zahmet olmazsa bu linklerden benim evde çalışabileceğim bana uygun bi program yapabilirmisiniz?günde 200 mekik ve air alert'ı yaptığım için bacaklara daha fazla yüklenmek istemedim.hocam benim elimde 2 tane dumble var ona göre bi program olsun.eğer bu iyiliği yaparsanız çok sevinirim hocam şimdiden teşekkürler.
bi başka sorum daha var hocam ben mekik çekerken sırtımda hiç bi ağrı olmuyo ama karnım yanıyo biraz ama öyle dayanılmayacak bi acı değil yinede korkuyorum hocam karnım yanınca devammı etmeliyim yoksa orda bırakmalımıyım?
bu son soru hocam söz:) bazen 15dakika içinde 200mekik çektiğim oluyo yani güne yaymayı unutuyorum bazen bunun bi zararı olurmu hocam?
cihan hocam çok çok teşekkür ederim.
Cihan Türe
08-17-2007, 07:08 AM
cihan hocam benim kuvvet konusunda pek bi bilgim yok sitedeki yazıları okumama rağmen.sizin için zahmet olmazsa bu linklerden benim evde çalışabileceğim bana uygun bi program yapabilirmisiniz?günde 200 mekik ve air alert'ı yaptığım için bacaklara daha fazla yüklenmek istemedim.hocam benim elimde 2 tane dumble var ona göre bi program olsun.eğer bu iyiliği yaparsanız çok sevinirim hocam şimdiden teşekkürler.
Söylememe gerek yok sanırım, bu linklerdeki çalışamalardan dumble ile olanları yapabilirsin. Boş bar ile olanları yapacak imkanın sanırım yoktur?
Bu sebeple, dumble ile yapılacakların sayısı 12 civarına iniyor resimlerdeki. Ama burada da önemli bir nokta var. Bazı hareketlerde 5. kglık dumble senin için ağır gelebilir (bir ihtimal bazılarında da hafif gelebilir) Yani her hareket her dumble için ideal değil, bu yüzden "şu şu sayıda yap" demek zor ama bir yol çizeyim.
2-3 farklı gün içinde, verdiğin linklerdeki dumble ile ilgili olan hareketleri çok hızlı değil normal hareket hızında maksimum sayıda yapmayı dene. Yani her gün 4-5 farklı hareketten maksimum almış olursun. Örneğin :
Bu gördüğün biceps çalışmasını elindeki dumble ile yapmaya başla. Tek seferde dinlenmeden artık kaç tane maksimum yapabiliyorsan not al (13 yaptım, 25 yaptım, 30 yaptım gibi). Hepsinden kaçar tane yaptığını düzgünce not aldıktan sonra tekrar buradan ulaşırsın, tam anlamıyla olmasa da daha içimize sinecek bir program yapabiliriz.
bi başka sorum daha var hocam ben mekik çekerken sırtımda hiç bi ağrı olmuyo ama karnım yanıyo biraz ama öyle dayanılmayacak bi acı değil yinede korkuyorum hocam karnım yanınca devammı etmeliyim yoksa orda bırakmalımıyım?
bu son soru hocam söz:) bazen 15dakika içinde 200mekik çektiğim oluyo yani güne yaymayı unutuyorum bazen bunun bi zararı olurmu hocam?
Yanma olduğunda hemen bırakmamalısın. Ama kaç tekrar yaptığın önemli. Yanma 10.da mı yoksa 40. da mı oluyor? Her ihtimalde korkulacak yada sakatlık yaratacak bir durum söz konusu değil, için de rahat olsun.
15 dakika içinde 200 mekik olayına gelince, benim de bazen benzer şekilde olabiliyor. Gün içinde insan unutuyor, aklına gelince de çok tekrar yapıyor. Açıkçası gün içine yaymaya da çok gerek yok. Dumble ile yapılan hareketlerden maksimum tekrar sayılarını aldıktan ve kaç mekikten sonra karnında yanma başladığını söyledikten sonra daha derli toplu bir program yazarız. O zaman zaten bunları güne yaymanı değil, 1 saat gibi bir sürede uygulaman gerekecek.
mamba kobe
08-17-2007, 10:08 AM
bilgiler için tşekkürler ben istememiştim ama yararı oldu........
karabulut
08-17-2007, 11:47 AM
Söylememe gerek yok sanırım, bu linklerdeki çalışamalardan dumble ile olanları yapabilirsin. Boş bar ile olanları yapacak imkanın sanırım yoktur?
Bu sebeple, dumble ile yapılacakların sayısı 12 civarına iniyor resimlerdeki. Ama burada da önemli bir nokta var. Bazı hareketlerde 5. kglık dumble senin için ağır gelebilir (bir ihtimal bazılarında da hafif gelebilir) Yani her hareket her dumble için ideal değil, bu yüzden "şu şu sayıda yap" demek zor ama bir yol çizeyim.
2-3 farklı gün içinde, verdiğin linklerdeki dumble ile ilgili olan hareketleri çok hızlı değil normal hareket hızında maksimum sayıda yapmayı dene. Yani her gün 4-5 farklı hareketten maksimum almış olursun. Örneğin :
Bu gördüğün biceps çalışmasını elindeki dumble ile yapmaya başla. Tek seferde dinlenmeden artık kaç tane maksimum yapabiliyorsan not al (13 yaptım, 25 yaptım, 30 yaptım gibi). Hepsinden kaçar tane yaptığını düzgünce not aldıktan sonra tekrar buradan ulaşırsın, tam anlamıyla olmasa da daha içimize sinecek bir program yapabiliriz.
Yanma olduğunda hemen bırakmamalısın. Ama kaç tekrar yaptığın önemli. Yanma 10.da mı yoksa 40. da mı oluyor? Her ihtimalde korkulacak yada sakatlık yaratacak bir durum söz konusu değil, için de rahat olsun.
15 dakika içinde 200 mekik olayına gelince, benim de bazen benzer şekilde olabiliyor. Gün içinde insan unutuyor, aklına gelince de çok tekrar yapıyor. Açıkçası gün içine yaymaya da çok gerek yok. Dumble ile yapılan hareketlerden maksimum tekrar sayılarını aldıktan ve kaç mekikten sonra karnında yanma başladığını söyledikten sonra daha derli toplu bir program yazarız. O zaman zaten bunları güne yaymanı değil, 1 saat gibi bir sürede uygulaman gerekecek.
cihan hocam çok çok teşekkür ederim size.artık özelden konuşuruz hocam bunları.burda mesaj kirliliği olmasın.tekrardan çok teşekkür ederim hocam iyiki bu forum var.hocam bişeyler daha eklemek istiyorum
mekik çekerken genelde 40-50 arası yanma başlıyo.hocam bide dambulla çalışırken sayıları alcam ya bu sayıları alma işini ard arda yapıyım demi?yani o 12tane egzersizi ard arda yapıpmı sayıyı alıyım?ve bu işlemi 3gün sürdürüyüm bunu demeye çalıştınız demi hocam?
wadekolik
08-17-2007, 10:42 PM
off işte basketbolun zor yerleri bu bölümlere hiç gelmek istemiyorum:(
karabulut
08-17-2007, 10:52 PM
off işte basketbolun zor yerleri bu bölümlere hiç gelmek istemiyorum:(
kaçış yok fatih hemde çok zevkli oluyo bu çalışmalar.
Cihan Türe
08-17-2007, 11:27 PM
karabulut, hayır hepsini aynı günde alma. O yüzden 2-3 günde al demiştim zaten, hepsini tek günde denersen 3. yada 4. hareketten sonra yrulursun. Sıraya her hareket için yapabileceğin maksimum tekrarı belirle ve günde en fazla 3-4 tane hareketi uygula bunları alırken.
karabulut
08-18-2007, 10:57 AM
tamam hocam geçte olsa anladım size ayın 20'sinin akşamı söylerim hepsini.yardımlarınız için çok çok teşekkürler hocam.
karabulut
08-20-2007, 06:58 PM
hocam işte burda 4tane link vardı.tüm hareketleri teker teker yazdım hocam ama şöyle yaptım dumble ile olan çalışmaları sıraladım soldan sağa örneğin ilk yapılan biceps hareketine biceps 1 dedim.
trapez 1=21(zaten trapezde sadece 1hareket vardı)
omuz 1=15
omuz 2=16
omuz 3=17
omuz 4=18
bilek 1=20
bilek 2=23(iki eldede eşit)
bilek 3=hiç yapamadım çok zor geldi
bilek 4=30
biceps 1=20
biceps 2=20(2eldede 20 yani toplam 40)
biceps 3=22
biceps 4=23
hocam tüm sayıları sizin dediğiniz şekilde aldım.umarım anlattığımı anlamışsınızdır.dumble ile ilgili olan ilk egzersize 1 deyip soldan sağa sayı verdim işte.hocam son olarak mekik ortalamasını aldım.genelde 26'dan sonra yanma başlıyo.teşekkürler hocam.
Cihan Türe
08-20-2007, 11:18 PM
Günde ne kadar süre harcayabilirsin? Her gün 45 dakika kadar ayırabilir misin? Yoksa her gün yapamam diyorsan ona göre 2 günde bir olan birşey yapalım?
karabulut
08-20-2007, 11:24 PM
Günde ne kadar süre harcayabilirsin? Her gün 45 dakika kadar ayırabilir misin? Yoksa her gün yapamam diyorsan ona göre 2 günde bir olan birşey yapalım?
hocam hergün zaman ayırabilirim.yani çok zamanım var hocam
arenasss
08-22-2007, 03:43 PM
bır dergıde okumustum kemıklerın ucunda uzamayı saglayan dokular varmıs erken yasta baslanan kuvvet calısmaları bu dokuların korelmesını saglıyomus bu da basketbol ıcın buyuk bır handıkap olur bence ıyıce arastırmak gerekıyo cunku herkez farklı bır sey soyluo bılımsel olmakta fayda var
karabulut
08-23-2007, 12:20 AM
bır dergıde okumustum kemıklerın ucunda uzamayı saglayan dokular varmıs erken yasta baslanan kuvvet calısmaları bu dokuların korelmesını saglıyomus bu da basketbol ıcın buyuk bır handıkap olur bence ıyıce arastırmak gerekıyo cunku herkez farklı bır sey soyluo bılımsel olmakta fayda var
merak etme cihan hocam bu konuda uzman ayrıca şu an çenem kırık olduğu için(az kaldı iyileşmesine geri dönüyorum sahalara:) :D )bana basketbol yasak ben daha hazır olmak için bunları yapıcam.öyle çok yüklenmiyorum yani saol yinede beni düşündüğün için;)
yasin
08-23-2007, 12:30 AM
eğer konuyu okuduysan görmüşsündür dünyanın en iyi haltercisi 1.90 boyundaymış
MertCabilar
07-24-2008, 01:57 AM
herhangi bir klübe yada biryere gidiyormusun yasin? gidiyorsan ve eğer takımdaysan zaten kondisyona yönelik ağırlık çalışmaları yapılıyordur mutlaka yani kısaltmaz doğru çalışma ama gidip güçlenmek istiyorum dersen mutlaka kısaltırlar seni:D
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.