PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Top Çalma

wadekolik
07-08-2007, 02:49 AM
Top çalma sonradan kazanılan bi yetenek midir?Yoksa çalışmayla mı olur?Çalışmayla olursa nasıl bi çalışma yapılmalı??

AnL
07-08-2007, 01:01 PM
Bence çalışmayla olur kendi adamın ve top kimde ise o adam ile senin arada kaldın pozisyona bağlıdır yani kafanı çalıştırcaksın şahsen bn öle yapıyorum ve top çalmalaırmda iyidir...

Kemal Başaran
07-08-2007, 01:40 PM
çalışma ve sezgi his etkendir bunda..

Stalwart
07-08-2007, 07:37 PM
oyunu iyi okuma karsındaki rakibi tanıma vede fiziksel ozelliklerinin musait olması gibi ama bence top calma buyuk risktir ve genelde top calma istatistikleri yuksek olan oyuncular (pas arası yapanlar icin soyluyorum) kendi adamlarını sovunmada kaytarırlar

AnL
07-08-2007, 08:14 PM
Ama sonunda fast break oluyor iyi değilmi ? :D

wadekolik
07-08-2007, 09:02 PM
evet ii oluo

Hal0
07-09-2007, 03:04 PM
top çalmanın sırrı sezgi ve oyunu süzmeden geçer. ama savunma temelinizi sadece top çalma üzerine kurmanız sizin tembelliğinizi gösterir. ama bu top çalma yeteneğinin güçlü, hızlı ve hırslı oyuncuların elinde çok güçlü bir silaha dönüştüğüne şahitimdir.

iverson_01
07-09-2007, 04:13 PM
top çalmanın sırrı sezgi ve oyunu süzmeden geçer. ama savunma temelinizi sadece top çalma üzerine kurmanız sizin tembelliğinizi gösterir. ama bu top çalma yeteneğinin güçlü, hızlı ve hırslı oyuncuların elinde çok güçlü bir silaha dönüştüğüne şahitimdir.

evet haklısın

Cihan Türe
07-09-2007, 07:00 PM
Stalwart, onu yapanlar patlatma savunmacılar oluyor ve düşük oranda çalamıyorlar. Gerçekten çok top çalanlar kötü savunmacı olmuyorlar. Ancak büyük oranda istek + tecrübe ve öncelleme + bunları yapabilecek fiziksel özellikler gerekiyor.

ziya15
07-09-2007, 08:42 PM
Bu konuda gerçekten de iyiyimdir. Yaptığım şey basit ve Riskli. Oyun boyunca oyuncuların hepsini izlerim(Tabii ki bu çabuk bi şekilde olmalı). Kimin Daha dikkatsiz olduğunu seze bilirim. 'AV'ımı belirledikden sonra onu izlerim ve boş bir anında sinsi-sessiz ve çoook hızlı bir şekilde hamlemi yaparım. Ve Geenel de Topu almışımdır. Ama dikkat edilmesi gereken iki konu var. 1 rakiblerinizin üzerine top çalmak için sıkça hücum etmemelisiniz. Gerekirse tabiri caizse 1 ROUND hücum etmemelisiniz. Bütün dikkatinizi buraya yöneltmemelisiniz. Yoksa oyunu boş bırakmışısınızdır. Ve TAM vaktinde Hücum etmelisiniz. 2-ci olaraksa çok hızlı olmalı ve topu aldıktan sonra ne yapıcağınızı kararlaştırmış olmalısınız.
Yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum ben bunları kendimi övmek için yazmadım. Büyük ihtimalle burdaki yaşıtlarım benden iyi oyuncular. Bunları size yararlı olacağını düşündüğüm için yazdım. Umarım yararlı olmuşumdur.

MR Mustafa
07-09-2007, 10:34 PM
Tamamen dikkat gerektiren bir şey...

iskopitaa
08-05-2007, 05:55 PM
Bence top çalmadaki en önemli unsur takım oyunu ve takım uyuu eğer takım bir biri ile çok iyi anlaşıyorsa kim kimin nereye gittiğini biliyorsa bu iş çok kolaylaşıyor.ve rahat rahat o topa konsantre oluyorsun.rakibin pas kanallarını tıkıyorsun.ikinci unsur ise sezgi (pas arası yapıp çalabilmek için).üçüncü unsur ayak hızlılığı(playmaker den çalmak için.)EE buşuna dememiş bütün coach lar takım oyunun önemini :rolleyes:

Çağatay#12
08-08-2007, 03:35 PM
tecrübeyle gelişir,
maç oynadıkça gelişir.

arenasss
08-08-2007, 04:13 PM
top calmak dedınzde aklıma golden state geldı ya bır takımın tum oyun kurgusu top calmaya ve fast break e ve ucluge dayalı olurmu dallas ı nasıl gectıler hala anlamıyorum bence top calmak ıcın en onemlı sey gayret gostermek ve sezgı yanı bos hırs hıc bır ıse yaramaz faul yaparsın kontrollu olmak gerekıyo............

14emre14
08-11-2007, 10:56 AM
Ya biraz yetenek ama birazda kendini geliştirme lazım !!!

allen_eminhan
08-12-2007, 04:48 PM
çalışmayla olur. adam topu yere vurmadan(topla yer arasında 10-15 cm kadar) elini araya sokacaksın top sende.sende olmasa bile artık onda değil:)

BüŞrA
09-15-2007, 07:45 PM
ben çok top çalarım karşımdakini savunmamla resmen yıkarım ama aynı zamandada top çalarken çok fual yaparım.o yüzden çok korkarım ...top çalma bence çalışarak oluyor...yeteneğin varsa kullanmayı bileceksin ama yoksa zorlamanında bir amacı yok..yani hem yeteneğin olması lazım hemde çalışman lazım.yani ikside lazım bence:D:D:D:):):)

Mert
09-16-2007, 10:49 AM
Top takibinin ve iyi savunmanın bir göstergesi olan top çalma savunmadan hızlı hücuma çıkmak adına önemlidir.yetenek ve birazcıkta tecrübe ister...

kaplanati
09-16-2007, 11:53 AM
bence yetenekle ilgisi yok çalışan herkes yapar ama en unsur bana göre rakibini iyi tanımaktır ben genelde 2. periyot başarılı olurum çünkü 1. periyot rakibin zayıf tarafını bulurum

magicmert
09-20-2007, 06:06 PM
Bencede sonradan çalışıp kazanılabilinir.Ben eskiden cok calamazdım ama artık daha iyiyim

manu20
10-11-2007, 02:46 AM
alper yılmaza sormalı

serhan güvener
10-11-2007, 03:49 PM
Ben oyuncularıma top çalmayı öğretmiyorum şimdi bu ne demek diyeceksiniz şöyle açıklayayım sürekli onlara şu cümleyi sarf ediorum sen savunmanı yap hücum zaten sana topu elleriyle teslim eder.

Savunmanın temel kuralı ayakların yere basmasından geçer eğer ben oyuncularımdan top çalmalarını istersem savunmada ki dengelerini dağıtarak sürekli top çalmak amacıyla topa hamle yapacak el sokmaya başlayacaklar,bu durumda ya savunma dengesinin kaybolmasından kaynaklanan basit bir yön değiştirme ile geçilecekler ya da faul yapacaklar tabi istisnalar olduğu zaman oyuncum bunu sezer ve topu kapar.Bu yüzden ben oyuncularıma savundukları adamı çizgiye sürmesini isteyerek pas,şut açısını daraltmasını sağlıyorum,hal böle oluca rakibin top kaybı kaçınılmaz oluyor nasıl olur pas açısı daralmış bir oyuncunun atacağı pasın pas arası ile kapılması olabilir ya da çizgide topu tutmuş bir oyuncuya yapılacak double team (ikili sıkıştırma) ile olabilir yada attığı dengesiz bir şuttan alınacak rebound ile yapılacak bir fast break olabilir.Unutmayalım arkadaşlar basketbol'da en iyi hücum savunmadır.

Saygılar.

nash13
03-04-2008, 04:02 PM
ayrıca belli paslerı görerek pas arası yapabilirsin ve sonuçte topu çalmış olrsn

tony_parker
03-05-2008, 04:24 PM
karşındaki oyuncuya bağlı ama iyi top çalmak istiyosan hiç ummadığı bi anda girmelisin ama adam iyi top sürüyo ve kurnazsa hiç bulaşma pas arası yapmaya çalış

AİR JORDAN
03-31-2008, 03:47 PM
sonradan çalışma ile yapılmayacak şey yoktur ;)