Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl ?
ziya15
07-08-2007, 09:02 PM
Arkadaşlar oyunu Potaya kadar güzel bir şekilde götürüyorum. Ama Potaya 2.5-3m'den Atışlarım pek başarılı olmuyor. Bi de OYundayken çoğu zaman boyum küçük olduöu için Bloka takılıyorum. Sizce ne yapmalıyım ? Ben Sıçrayarak Şut atamayı düşündüm ama hep 40-50 santimetre civarı sıçrıyorum.(Çok deil yani)
Acaba ben neler yapmalıyım ? Şimdiden teşekkürler...
wadekolik
07-08-2007, 09:05 PM
walla şu blok konusundasana feyk atmanı öneririm.Eğer turnikelerde blok yiyiyorsan da topu direk düz atma havada oynat biraz sağa sola doru fln.zıplama konusundada kondisyon bölümündeki sıçramaya bi bak derim.
ziya15
07-08-2007, 09:11 PM
walla şu blok konusundasana feyk atmanı öneririm.Eğer turnikelerde blok yiyiyorsan da topu direk düz atma havada oynat biraz sağa sola doru fln.zıplama konusundada kondisyon bölümündeki sıçramaya bi bak derim.
Kondisyon Bölümüne baktım daha önce ama ordaki öneriler benim kiloma ve yaşıma uyuyor mu ki ? Benim yaşım 15 Kilomsa 45-50 Civarı(Tam emininm)
wadekolik
07-08-2007, 09:25 PM
Boyun kaç senin?
ziya15
07-08-2007, 09:44 PM
Benim boy 1.66cm olması laızmdı ;)
wadekolik
07-08-2007, 10:16 PM
walla sana biraz dur yardım ederler blok konusunda ancak bunları söleebilirim ancak sıçrama konusunda bişi yapamam
Neslihan A.
07-09-2007, 12:44 AM
Sıçrama konusunda sitemizdeki bilgilerden faydalanabilirsin.Ancak Sıçrama çalışmaları için kuvvet altyapısı çok önemli.Yeterli kuvvete ulaşmış olmalısın.Dolayısıyla önce kuvvet için birşeyler yapman gerekir.Yakın zamanda bu konu konuşuldu,kuvvet çalışmalarına başlamak için yaş konuları.Yine kuvvet bölümünden de bu konu hakkın bilgi edinebilirsin.
Atışların içinde yine bol bol antreman yaparak oranlarını yükseltebilirsin.
ziya15
07-09-2007, 08:57 AM
Sıçrama konusunda sitemizdeki bilgilerden faydalanabilirsin.Ancak Sıçrama çalışmaları için kuvvet altyapısı çok önemli.Yeterli kuvvete ulaşmış olmalısın.Dolayısıyla önce kuvvet için birşeyler yapman gerekir.Yakın zamanda bu konu konuşuldu,kuvvet çalışmalarına başlamak için yaş konuları.Yine kuvvet bölümünden de bu konu hakkın bilgi edinebilirsin.
Atışların içinde yine bol bol antreman yaparak oranlarını yükseltebilirsin.
Sıçrama çalışmalarına baktım 14 haftalık kondisyon gerekiyor ama ben bunun sanırım 7 haftasının yapa bilirim, BU programa yarından başlıyacam(inşAllah). Kuvvet çalışmalarına gelince benim için ne kadar kuvvet lazım, çok olmaz mı ? az mı kalır? Bunları öğrene bilirsem onada yarından başlamayı düşünüyorum. Atışlar konusunda da oyunda değilken atış yaptığımda oyundakinden daha başarılı oluyorum. ister durarak ister haraketsiz. Bunları da dediğiniz gibi antereman düzeltir anca. Bi de sizce kilom çok mu az? kilo almalımıyım ? Yoksa bölü iyi mi ? :confused:
Cihan Türe
07-09-2007, 11:44 AM
Sıçrama programları vs işin bir sonraki adımı. Senin yapacakların temelde şunlar :
1 - Savunma oyuncularına çok yaklaşmadan daha temiz, daha açık şutlar bulman.
2 - Atışları kaçırmanın (hatta blok yemenin) en temel sebebi büyük ihtimalle doğru bir biçimde stop yapmaman. Yakın mesafelerden stop şut çalışman gerekli.
3 - En önemli bir diğer basamak ta şut atmamak. Yani topu potaya atma demiyorum ama birini geçtin karşına başka savunma oyuncusu geldiğinde top sürmeyi kesmeyip onun da yanından geçip hareketi mümkünse turnike ile sonlandırman gerekliliği.
4 - Sonuncusu ise yine şut atmamak :) Bir oyuncuyu geçtiğinde bir başkası sana yardıma gelip blok koyuyor ve atışını bozuyorsa MUTLAKA AMA MUTLAKA takım arkadaşlarından biri boş kalıyor demektir. Kafanı kaldır ve boş oyuncuyu gör. 2-3 sefer boş adama pota altından sayı attırırsan, o bloğa gelen oyuncu bir daha kendi arkadaşını bırakıp gelemez.
Bu kadarı yeterli senin için. Çünkü sıçrama kuvvet vs işin ikinsi adımı. Sen şu an 40 cm sıçrıyorum şut atarken dedin. Belki 60 sıçrarsan blok yemezsin ama karşına 10 cm uzun adam gelirse yine blok yersin. Sıçramanı 80 yaptın hatta 100 yaptın illa ki daha uzun bir adam geldiğinde bloğu yersin. Ne zaman ki sıçrama + boy yani genelde atletik yeteneğin herkesin üzerinden atmana yetecek seviyeye gelir (Vince, Kobe, LeBron gibi...) o zaman doğru tekniği öğrenmesen de olur :D Ama şimdilik sen doğru zamanlama ve tekniği öğrenmelisin.
wadekolik
07-09-2007, 02:05 PM
umarım istediğin cevabı alabilmişsindir!teşekkürler cihan gerçekten harika bilgiler.
ziya15
07-09-2007, 02:44 PM
Sıçrama programları vs işin bir sonraki adımı. Senin yapacakların temelde şunlar :
1 - Savunma oyuncularına çok yaklaşmadan daha temiz, daha açık şutlar bulman.
2 - Atışları kaçırmanın (hatta blok yemenin) en temel sebebi büyük ihtimalle doğru bir biçimde stop yapmaman. Yakın mesafelerden stop şut çalışman gerekli.
3 - En önemli bir diğer basamak ta şut atmamak. Yani topu potaya atma demiyorum ama birini geçtin karşına başka savunma oyuncusu geldiğinde top sürmeyi kesmeyip onun da yanından geçip hareketi mümkünse turnike ile sonlandırman gerekliliği.
4 - Sonuncusu ise yine şut atmamak :) Bir oyuncuyu geçtiğinde bir başkası sana yardıma gelip blok koyuyor ve atışını bozuyorsa MUTLAKA AMA MUTLAKA takım arkadaşlarından biri boş kalıyor demektir. Kafanı kaldır ve boş oyuncuyu gör. 2-3 sefer boş adama pota altından sayı attırırsan, o bloğa gelen oyuncu bir daha kendi arkadaşını bırakıp gelemez.
Bu kadarı yeterli senin için. Çünkü sıçrama kuvvet vs işin ikinsi adımı. Sen şu an 40 cm sıçrıyorum şut atarken dedin. Belki 60 sıçrarsan blok yemezsin ama karşına 10 cm uzun adam gelirse yine blok yersin. Sıçramanı 80 yaptın hatta 100 yaptın illa ki daha uzun bir adam geldiğinde bloğu yersin. Ne zaman ki sıçrama + boy yani genelde atletik yeteneğin herkesin üzerinden atmana yetecek seviyeye gelir (Vince, Kobe, LeBron gibi...) o zaman doğru tekniği öğrenmesen de olur :D Ama şimdilik sen doğru zamanlama ve tekniği öğrenmelisin.
1.Gerçekten yararlı olcaktır. :)
2.Haklısın galiba. :D
3.Haklısın ama boy dezavantajım var onun için. Ama yine de çalışırım sağ ol.;)
4.Biz genelde anteremanlarda eşit sayılı takımlar kuramadığımızı için(Oyuncular tek sayda) bu dediğini yapamıyorum artı 1-2 oyuncudan başka diğerleri bu açıdan pek parlak değiller. Yoksa bu dediğin kesinlikle doğru. :cool:
Bütün yardımların için çooooooooooooooooook sağ ol... :o
derbi adam
08-11-2007, 04:59 PM
beyler bende aynı sorunu çekiyorum ama daha farklı şekide atışlarım bazıları tarafından çok komik bulunuyor.burdaki atış şekillerine baktım ama yapamaıyorum sizce ben nasıl atış sorunu çözücem 3 atarken yada içerden şut atarken millet baya laf ediyo şu bilek iş nasıl kapçaz bunu yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.bu arada aramızda k.maraş lı arkadaş varsa görüşebilirm ben maraşdayım bana öğreticek maraş da arkadaş varsa tanışmaktan memnun olurum.
arenasss
08-12-2007, 01:51 AM
zıplamanı gelıstır ama sadece ıyı zıplaman ıyı sut atacagın anlamına gelmz zıplamanı gelıstırmek ıcın sağlık topu ve merdıven calısması ıyı gelebılır
derbi adam
08-15-2007, 03:58 PM
zıplamada sorun yok sadce atarken bilek eğilmiyo hani attıktan sonra bilek havaya bakar parmaklar aşağı ben onu yapamıyorum.
bjk_44
10-08-2007, 05:40 PM
arie alert kullan
bjk_44
10-08-2007, 05:41 PM
air alert kullan
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.