PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangisine önem verirsiniz??

dipacifes
07-12-2007, 07:07 PM
...bir maçtasınız yenilgi ile sonuçlandı maç peki bireysel başarınıza mı önem veririsniz takım başarınıza mı?...

yasin
07-12-2007, 07:31 PM
hiç bir zaman bireysel başarıya önem vermem eğer takım yenildiyse takımdan kaynaklanmıştır eğer takım yendiyse gene takım yenmiştir bireysellikten yana bir sporcu olmadım hiçbir zaman

cenk4
07-12-2007, 07:34 PM
aynen basketbol takım oyunudur oyun içinde herkesin farklı görevi vardır ....herkes görevini ii yaparsa başarı gelir....

muk0
07-12-2007, 07:50 PM
Yenildiysek benim suçumdur çünkü takımı ateşlemem lazımdı... Kazandıysak takımın galibiyetidir...

wadekolik
07-12-2007, 09:00 PM
zaten kazandıysak ben ii oynamışımdır.eğer kaybettiysek kötü oynamışımdır.ben neysem takım odur.ya da takımdan dier bi arkadaşım neyse takım o dur.Bence herkes böle görmeli ben neysem takım odur die düşünüp kendisinin ii oynaması için ii bişeyler yapmalı bölece hem takım kazanır hem oyuncu.ii oyun sadece sayı deildir.bi oyuncu asist yapar hem kendi oynar hem dier oyuncuları oynatır.dier oyuncularda oynarsa maç kazanılır.tabi ben en iyiyim bensiz takım olmaz die düşünürsek siz boşverin basketbolu.sadece kendi başarınızı düşünüosanız 50 sayı fark yiyim 50 sayı atarsanız kimse sizin attığınız 50 sayıya bakmaz yediiniz 50 sayıya bakar.En azından koçunuz!1 sayı farkla yenip 20 asist yaparsanızda vay be adam takımı ne oynatmış o adam sayesinde yenmişler derler.en azından koçunuz;)Yanlış mıyım?

AnL
07-12-2007, 09:02 PM
Ben takım başarısına oynadım bi oyun var takım halinde ondan bile iyi skor üretsem takım yeniline çok kötü oluyorum.

ersan ilyasova
07-12-2007, 09:24 PM
tüm takımın başarısısır bence kenarda oturan oyuncuların başarısıodır ancak yenilgi kendimizin

Kemal Başaran
07-12-2007, 09:42 PM
göreceli bi kavram ama genel olan şey senin başarın onun başarısı bunun başarısı birleşince takım başarısı oluyor ama unutulmamalıki takımın başarılı olmaısnı sağlayanda bireysel başarıdır diye düşünüyorum..

Neslihan A.
07-13-2007, 03:29 AM
Basketbol bir takım oyunudur.Sadece ilk beşi degil bench oyuncuları top toplayıcısı masörü hepsi bu işin içindedir.Yeinlgiyle sonuçlanmışsa otourup bunu nedenin konuşmak aramak en dogrusudur.Kim yada kimlerin degil.eksik olanı bulmak gerekir.

Galibiyetle sonuçlanmışsa da bunda en alttan en üste herkesin payı vardır.Aksini düşünmekde dogru olmaz zaten.Hani et tırnaktan ayrılmaz hesabı.BAsketboldada işler bu şekilde ilerler.Zaten bireysel düşünmeye başlayan hoca da olsa oyuncuda olsa işler tersine gitmeye başlamış demektir.

dipacifes
07-13-2007, 03:30 PM
bencede takım başarısı şahsen ben basketbolu takım oyunu olduğu içinde çok seviyorum yani:D

vedat
07-13-2007, 09:30 PM
Tabiki takımın başarısı. Fakat eğer oynadığınız takım ciddi bir takım değilse, lige sadece katılmak olsun diye katılıyorsa(istanbul liginde böyle çok takım var) ve sen oraya kendini gösterip iyi bir takıma gitmek için gidiyorsan, bireysel başarı çok daha önemli...

MasterCoach
07-13-2007, 10:37 PM
Maçlar kaybedildiğinde genelde fatura antrenöre kesilir.Basketbol takım oyunudur.Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için hesabı.Zaten bir takımda istatistiğe giren oyuncu varsa o takımda bi şeyler yanlış gidiyor demektir.Ama ne yazık ki türkiyede bu bi başarı sayılıyor.Benim bir oyuncum istatistikde diğerlerinde çok öne çıkıyorsa onun oynadığı mevkide sıkıntı vardır.Aksıyan bi yer vardır.Hele ki takım içinde skor dağılımı çok dengesizse yani birileri 30 larda 40 larda gezerkenb diğerleri çift hanelere ulaşamıyorsa o takımı gözden geçirmek lazım derim...

takım oyunu sahada 12 sporcu baş antrenör ve yardımcısı / yardımcıları...Başarıda başarısızlıkda onların eseridir....Saha içinde de ( oyuncularda ) dışında da antrenörlerin arasında birlik ve uyum olmalı ki başarı gelsin..Bu iş ekip işidir...

aircanada15
07-14-2007, 10:28 AM
ne yenilmesi yahu :D bireysellik benim için önplanda hemde en ön sırada diğer takım arkadaslarım görevini yapsın sawunma anlamında söylüorum zaten o zaman basarı gelir..Olduda yenildik kendi yaptıklarımı göz önüne getirerek bundan daha fazla şey yapmalı oldugumu düsünürüm kendimi suçlarım yada yendiysek takımın we antrenörün başarısı olarak bu sewinci yasarım :)

coolboy_4192
07-14-2007, 03:58 PM
herkes takım oyunu demiş de açıkçası bu biraz yalan adam kendi istatistiğine de bakmak ister kazandıysak eğer hemen bakarım ben neler yapmışımdır diye meraktır nitekim kazandığın maçlarda biraz pohpohlanmak biraz övülmek türk sporcusunda olan birşey bu bir gerçek kaybedersek de herkes belli bir payı alır yani kişilerin hataları maçı götürür doğruları kazandırır takımı oluşturan da kişilerdir o açıdan kişiler bence önemlidir bireysellik de önemlidir

bekir#11
07-14-2007, 06:10 PM
asla bireysel başarıma bakmam yenildiğim taktirde kendi başarımdan söz edersem zaten bugune kadar yaptığım herşeyi boşuna yapmışım demektir

dipacifes
07-14-2007, 06:35 PM
yavuz çok açık sözlüsün:D

coolboy_4192
07-15-2007, 12:21 PM
ama yani burdaki çoğu arkadaşın da fikirlerine yakın olduğumu düşünüyorum dilan yanılıyorsam söyleyin hepsine katılmasanız da bir kısmına bence her oyuncu katılacaktır :D

dipacifes
07-15-2007, 02:02 PM
:D:D:D ama sonuçta takım oyunu yani sen kötü oynasan bile birir snein açığınmını azzzzzzzzzz da olsa kapatabilir BELKİ...:D

sebece
07-16-2007, 01:20 PM
basketbol takım oyunudur.kesinlikle bireysel başarı söz konusu olamaz...yense de takım yenmiştir..eğer yenildiyse de takım yenilmiştir...burada BEN kavramı olamaz BİZ kavramı olmalıdır..o zaman başarı gelir...

Mert
07-20-2007, 07:24 PM
tabikide takım başarısına önem verirdim.ama ben ve takım arkadaşlarım görevimi gayat iyi yaptığıma inanıyorlarsa ama buna rağmen takım yenildiyse suçu kendimde bulmam.ama eğer ben ve takım arkadaşlarım gövimi iyi yapamadığımı düşünüyorlarsa o zaman suçu kendimde bulurum.ama eğer yendiysek ve ben ve arkadaşlarım görevlerini iyi yaptılarsa ozaman bu galibiyet takımındır.ama bu galibiyet değilde malubiyetse ve bende dahil takım kötü oynadıysa onlara verilen görevleri yapamadılarsa ozamanda malubiyet takımındır :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Cihan Türe
07-20-2007, 11:11 PM
Arkadaşlar burada profesyonel olarak kaç kişi oynadı benden başka bilmiyorum ama şu an coach olarak takım oyunu desem de oyuncu olarak bireysel başarıya bakmak lazım. En azından ben zamanında bakmadığım için istediğim seviyede oyuncu olamadığımı hatta benzer düşünen benden daha kaliteli oyuncuların da hak ettikleri yerlerde olamadıklarını gördüm.

Bu yüzden ben bireysel başarı diyorum.

BigTicket
07-21-2007, 02:36 PM
Ama keşke çok daha iyi oynayabilseydimde takıma maçı kazandırabilseydimde derdim....

By Serkan
07-21-2007, 04:27 PM
takım başarısına bağlarım....

zxcv
07-22-2007, 11:36 PM
takım başarısına bağlarım bunu.

karantina
07-22-2007, 11:39 PM
tabi ki takım başarısına.ben çok iyi bir hücum oyuncusu değilim zaten.ben karşı takımın en iyi oyuncusuna baskı yaparım diğer arkadaşlarım gibi.daha sonra atağa kalkarız sayı atarız.hücumda veya savunmada seken topları ribaund yaparız.gerekirse yapabilen boş pozisyonda en korkutucu savunma olan block ile karşı takımı karşılarız ve böylece maçı kazanırız.demekki benim kişsel başarım hiç bir işe yaramaz.

serkan
07-24-2007, 10:15 PM
michael jordan basketbolu bıraktı.ondan önce de sonra da basketbol oynanıyor.bu sadece bir oyun zevk alabiliyorsan başarılısın demektir.