Orijinalini görmek için tıklayınız : sizce napmalı????
cenk4
07-12-2007, 07:57 PM
arkadaşlar bi arkım var ve hocası onda bu sene forma şansının düşük olduğunu sölemiş kadroya altyapıdan 4 kişi gelmiş arkadasım hocasına kadroyu zorlarım demiş ama kendisi su an huzursuz sizce napmalı takımdan ayrılıp baska bi takıma mı gitmeli yoksa forma için savaşmalı mı önerilerinizi bekliyor.......:rolleyes:
yasin
07-12-2007, 08:09 PM
bence forma için savaşmalı hem çalıştırıcısının gözüne girer çalıştırıcısı der ki hı der demekki bu çocuk çabalıyor maçtada çabalar der ve çocuk yapamasa bile bence formayı giyebilir
wadekolik
07-12-2007, 08:51 PM
ben yasine katılıorm.Herkesinde katılacaına eminim!
Bn olsam giderim oturdukça oyuncunun performansı düşer nerde çok süre buluyosun oraya git derim.
ersan ilyasova
07-12-2007, 09:19 PM
sanırsam başlık açarken biraz dikaktli olucağız artık yeni kurallar var ve böyle başlıklı cümleler olmammlı bnece yanlış bir konu bu yanlış olmasada bu bize bağlı değil kendi karar vermeli
Kemal Başaran
07-12-2007, 09:37 PM
her koyun kendi bacağındana sılır ve herkes ektiğini biçer....
Red_Auerbach
07-13-2007, 01:51 AM
Evet çok haklısınız hocam. Bir takım sadece ilk beş oyuncularından yani as beşinden meydana gelmez. Bir takım 12 kişiden oluşur ve ilk beşi kadar geriye kalan 7 oyuncu da diğerleri kadar önemlidir. Yedek oyuncu olmak bir yetersizlik olarak görülmemelidir. Beş parmağın beşi de bir değildir. Her zaman aslar ve yedekleri olmuştur. Yedekler, as oyuncuları dinlendirmek onlar oyunda yokken açıklarını kapatmak için görev alırlar. Ayrıca yedek bir oyuncu hep yedek kalmaz yani aldığı süre azmine, istikrarına ve isteğine göre şekillenir.
Eğer arkadaşın as bir oyuncuyken yedek konumuna geldiyse bu onun kendisini daha çok geliştirmesi için büyük bir fırsat demektir. Eskisinden çok daha fazla çalışıp tekrar ilk beş oyuncusu olmayı denemeli olamasa bile en azından eskisinden daha iyi bir oyuncu olacağı kesin yedek bile olsa...
Bnce yedek oyuncu hep yedek kalmaya mahkümdur sanmıyorum öle büyük bir gelişme göstericene olsa olsa düşük bir lige gitse as olur ....
Neslihan A.
07-13-2007, 02:22 AM
Yani bu performansıyla başka takıma da gitse aynı yeri göstereceklerdir.Bence belki hocası biraz daha asılması için ona benchi göstermiş olabilir.Bırakmasın asılsın.
eğer, çalışıp da karşılığını alamıyorsa, kendine önyargıyla yaklaşılıp haksızlık yapıldığını hissediyorsa, diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünüyorsa gitmeli. ama, eğer yerine gelen oyuncuların kalitesini kabul ediyorsa, kendise de forma şansının az olduğunu düşünüyorsa kesinlikle kalmalı ve yeniden kadroya girmek için çok çalışmalıdır. böyle bir durumda ilk 5 oynayacağı başka bir takıma gitmek ona hiçbir şey katmaz ama bu takımda kalmak ve kadroyu zorlamak için çalışmak kesinlikle kalitesini arttırır.
cenk4
07-13-2007, 03:37 PM
herkese teşekkürler arkadaşımda yanımda okudu bu fikirlerinizi gerçekten saolun....bu sölediklerinizi göz önüne alacaktır öle diyor.....:)
dipacifes
07-13-2007, 03:44 PM
forma için çabalısın savaşsın arkadaşın:D
sebece
07-16-2007, 01:48 PM
ben olsam kaçmaz daha çok çalışır verilen şansları iyi değerlendirirdim..
MasterCoach
07-18-2007, 11:28 AM
Altyapılarda takımlar 12 de 12 oynamıyor.Yalan konuşmayayım bizde sahaya 12 kişi çıkıyorduk ma genelde 8-9 kişinin üstünden dönüyordu bunlardan 3-5tanesi çift sayılara ulaşıyordu.Diğerlerinin ise daha zamana ihtiyacı vardır.Bir antrenör olarak çabalayan benim antrenmana baktığım gibi antrenmanın her saniyesini altın kabul edip söylediklerimi harfiyen yerine getiren oyuncuyu takımda tutmak isterim.İstekli olmak başarmanın bence ;% 90 ıdır.Herşey istemekle başlar...Oyuncunun ise durumu biraz daha farklı oyuncu serbestlik ister atmak ister çoğu sporcu da birbirimizi kandırmayalım savunma yapmak istemez.Hep 3lük atayım işte fastbr sonunu smça vurayım sonra kim dönecek geriye...Tüm oyuncular değil ama çoğu oyuncu böyle düşünüyor...Oyuncu oynamak ister süre ister.İstatistiklerde sayı kadar önemli bişey varsa o da süredir.İstatisitk tutarken oyuncunun süresini ve sayısını net tutmak önemlidir.Çoğu altyapı takımında savunma istastistiği tutulmuyor.Bu sene ben tutmayı düşünüyorum...Oyuncu süre alamadığı zaman küser performanısını tam ortaya koyamaz koyamayacağını zanneder.Gilbert Arenas tipindeki bir oyuncum olsun isterim açıkcası.Kenarda da olsa sahada da olsa gelsin atsın maça konsantre olsun.
En çok dikkatimi çekense oyuncular bazı oyuncuların çok özel yetenekli olduğunu zannediyorlar.Ben yenidliğimiz zaman bunu soyunma odasında hep söylerdim adamların üçüncü kolu mu var oğlum ? Kendisine inanan bir oyuncu için zaman / mekan farketmez...Kişiliği düzgün efendi bir sporcu her yerde var gücüyle oynamaya çalışır ve bir yerlere gelir.Unutmayalım ki saha içindeki fiziksel beceri kadar kişilikde efendilikde önemlidir.Elbette diğer oyuncular senden daha yetenkli olabilir,daha uzun boylu olabilir.Bu o kadar da büyük bir problem değildir.Sen onlardan daha fazla çalışarak bu eksikliklerini ( boy hariç onun için her gece Allah'a dua etmen lazım :) )kapatabilirsin...
vedat
07-18-2007, 01:55 PM
Evet hocam katılıyorum. Bir de çoğu sporcuya "o 1 saat çalışıyorsa senin 2 saat çalışman lazım" derler. Çocuk da der ki "o benden daha mı iyi?" Alakası yok. Senin şutların iyidir onun fundimentalı iyidir. Demekki fundimentala biraz daha ağırlık vermen gerekiyo. Arkadaşım fundimentala 1 saat çalışıyorsa senin 2 saat çalışman gerekiyo ki onun seviyesine gelebilesin. Kimse dört dörtlük değil basketbolda. Herkesin eksikleri var. Tüm özellikler de çalışarak geliştirilebilir. İdman konusunda herkes kendinin doktoru olmalı ve kendi eksiklerine göre özel idman yapmalı. O 1 saat şut çalışıyo ben neden 2 saat şut çalışıyorum diye bir karşılaştırma yapmak son derece yanlış. Boy konusuna gelince, tek çaresi olmayan(çalışmakla gelişmeyen) şey boy. Onu da aslında iyi sıçrayarak kapatabilirsiniz. Bir de hocamın söylediği gibi duayı ihman etmeyin :D
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.