Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Besleniyoruz?
Neslihan A.
07-13-2007, 03:19 AM
Evet arkadaşlar, hepinizden ricam bu başlık altında bir günlük beslenmenizi paylaşmanızız .Bu konudaki yanlışlarımızı- olması gerekenleri burada konuşalım.Profesyonel yada amatör olmanız hiç önemli degil.
Ben dengesiz beslenirim açıkça söyleyim her yemeği yemem ama ilerleme var bnde eskiden yemedim yemek sayısı çoku ama gittikçe azalıoo hayırlısı... :)
Red_Auerbach
07-13-2007, 04:17 AM
Benim de dengeli beslendiğim sölenemez. Sadece günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısını düzenli yaparım onun haricinde diğer öğünlerimin zamanı birbirini tutmaz. Hatta hayatımdaki en büyük problemlerden biri de bu. İnşallah bu sene daha düzenli bir yaşama kavuşursam beslenmemi de bir düzene sokabilirim...
sabahları yumurta (kırıyorum yanlız tavanın içine ne diyorlarsa artık ona),peynir olsun domates olsun benzeri kahvaltı malzemesi bir de kola
öğlenleri genelde sucukdur salamdır sosistir bu tip yiyecekler, arada bir netten tariflere bakıyorum işte krep olsun yufkadan börek yapma olsun benzeri kolayca yapılabilecek şeyler, yanında kola
akşam yemekleri için annem şu an evde olmadığı için saolsun babam hazır yiyecek felan almış onlarla idare ediyoruz işte köftedir benzeri şeyler, yanında kola
şimdi dikkat ettiysek her öğünde kola var. evet ben bir kola bağımlısıyım. olmuyor işte hiç bir yemek onsuz olmuyor. o bakkala ekmek almaya die iniyorum kesin yanına kola alıp çıkıyorum. lanet olsun bırakamıyorum arkadaşlar bunun bir yöntemi felan var mı nası bir illet kurtalamıyorum alkolikten beter oldum. lütfen yardım edin bununla ilgili bir konu açıcaktım ama bu konuyu gördüm gereksiz başlık olmasın dedim lütfen yardım edin gerçekten bırakmak istiyorum yok mu bir yolu yordamı??? ( sadece iradeni kullan içme dicekseniz hiç demeyiniz daha iyi, denedim olmadı o yöntem. )
Saat şu an da 10.20 daha yeni kalktı sabah kahvaltımı yapcam. Ögle yok basketteyken atıştırıyorum bir şeyler. Akşam yemeğimde saat 9-10 arası oluyor genelde :D
Hal0 Bende senin gibi kolakoligim :) Ama bu aralar farkettiysen bütün kolaların tadında bir değişme var. Bende diyorum ki kendime bunların içinde kesin bir şey vardı artık onu koymuyolar onun yerine değişik bir şeyler koyuyorlar tadı onda değişik diyip iğrenmeye çalışıyorum[biraz azalttım birazz :D :D ]
karabulut
07-13-2007, 11:54 AM
bn böyle önceleri baya dengesiz beslenirdim(çok yağlı filan).sonra baktım işte olcak gibi değil her yemekten sonra tepeleniyom:D artık daha az yağlı şeyler yiyorum
ersan ilyasova
07-13-2007, 12:41 PM
çok dikkatsiz diebilirim abur cuburla öğleni geçirrim ama sabah akşam düzenli beslenirim bi öğlen bir şeyler atıştırırrırm:)
Red_Auerbach
07-13-2007, 04:51 PM
HalO ve mukO sizleri çok iyi anlıyabiliyorum çünkü ben de kola konusunda sıkıntı yaşıyorum. Hatta bir kez ölümün eşiğinden döndüm diyebilirim. Midem delinmek üzereydi hastaneye kaldırıldım. Kolayı bırakmanın yollarını ben de araştırıyorum. Bir ara birkaç gün bırakır gibi oldum ama fazla sürmedi 2-3 gün ile kısıtlı kaldı. Şimdilerde diet kola içiyorum zararı daha az size de öneririm. Bunun dışında maalesef bırakmanın bir yolunu bulamadım...
yasin
07-13-2007, 06:10 PM
ben baya bi dengesiz beslenirim ama hergün spor yatığım için bence bana bişey olmuyor istediğimi yiyebiliyorum tabi kilomda 71 ama zararı yok bana gayet sağlıklıyım :D
Neslihan A.
07-13-2007, 09:04 PM
Oh oh biride çıkıp dikkat ederim demedi.Taylan hocam sen bari yapmasaydın.Örnek olmak gerek...:)
ama tabi aslında hepinizin ne kadar bilinçli oldugunuza bakarsak örnek olmakta çözüm degil.Peki arkadaşlar bu konuda hep birlikte birşeyler yapmaya amatörde olsak bir sporcuya yakışır şekilde beslenmeye başlamaya ne dersiniz.Ki insan olarak bunu yapmalıyız.O zaman bu boydu kiloydu gibi dertlerimizde azalacaktır.Beslenme inanın yaptıgınız spordan da önce geliyor.
Mesela Yasin(düştün elime:))Tam tersi senin çok daha dikkatli beslenmen gerekiyor kas yapacagım kuvvetlenecegim derken yaglanma sonra.O yagları sertleştirip kas sanma:)
yasin
07-13-2007, 10:23 PM
bide boy kilo orantısı konusu var ya o nasıl oluyor bilginiz varmı mesela benim boyum 1.78 kilom 71 orantılımı ness
dipacifes
07-13-2007, 10:31 PM
kilon boyunda 5-6 sayı az olacak anladın_:D yaniş öle bişiyid
mesela boyun 195 kilon 89 uygundur
mesela boyun 175 kilon 95 uygunsuzdur
Neslihan A.
07-14-2007, 12:42 AM
dipafices yazılarını biraz daha imla kurallarına uygun yazarsan çok sevinirim.Türkçemize özen gösterelim degil mi:)
Yasin bu konuda Dipafices az çok dogru söylemiş ancak tabi kemik agırlıgıda önemli.
Yani genel olarak kilon orantılı ama sonuçta sen spor yapan birisin o yüzden de net birşeyler söylemek dogru olmaz.Bak bu konuda seni çalıştıran hocan sana en dogru bilgiyi sunacaktır.Sonuçta çalışmalarda kilonu ve olmassı gereken kilonuda hesaplaması gerek.
yasin
07-14-2007, 12:46 AM
biz ufak bi deneme yaptık bana bol bol karpuz ye dedi hocam ama internetten elde ettiğim bilgilere göre karpuz 45 kalori içeriyor ve ben yürüyüş bandından hesaplıyorum yakılan kalori yürüyüş bandında 30.4 kalori olarak gösteriliyo tahminen günde 35 kalori falan yakıyorum buda 45 kaloriyi karşılamıyor.
Neslihan A.
07-14-2007, 12:57 AM
e ama sonuşta bütün gün karpuzlada geçirmiyorsun yedigin başka şeylerde oluyor.Bu bu şekilde hesaplanmaz Yasin.
birde yaptıgınız kondüsyon çalışması ,yürüyüş bandında yaktıgınla agırlık çalıştıgında yaktıgın oranlar aynı olmaz.
yasin
07-14-2007, 01:04 AM
dediğin doğru pazartesi günü bakalım bi soruyum ben bi hocama
Neslihan A.
07-14-2007, 01:10 AM
Tabi dogru yasin biz bu saçları boşuna agırtmadık.Ablan ve bir antrenör olarak:)
wadekolik
07-14-2007, 03:53 AM
walla benim beslendiim pek sölenemez!günde 1 öğün yiyiyorum.O da 17 gibi fln uyanıorm ve 17 kahvaltı yaporm.o kadar!56 kiloum ama 178 boum war:(
Neslihan A.
07-15-2007, 12:14 AM
Off Wadekolik en kötü beslenende sensin,hiç beslenmiyorsun daha dogrusu...
wadekolik
07-15-2007, 09:46 PM
:( bende böle olmasını istemiorm.Ama oluo.
boy 1.80 kilo yaklasık 90. ya yanlız misal, benden daha uzun adam var 85 kilo benden çook daha şişman gosterio bende bir tek cok hafif (!) bir gobek var sanırım o da koladan. yani benim kilomun bu kadar cok olmasının ama goruntumun bunu gostermemesinin nedeni nedir? kemik agırlıgı dediğiniz olay mı?
Cihan Türe
08-17-2007, 12:24 PM
NASIL BESLENİYORUZ?
Cevap : Kötü :)
Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma demişler. Uzun süre çok ağır olarak spor yaptığım için çok yeme alışkanlığım vardı. Ancak aktif sporu bırakınca bu bana kilo fazlası olarak geri dönmeye başladı.
Zaten sebzenin hemen hiç bir türünü yemem. Düzgün bir peynirli tost hepsinden daha iyidir derim. Bunun dışında ekmeğin üzerine yağ sürmeyi severdim ancak onu allahtan bıraktım. 1.5 sene kadar önce kola ve çikolatayı da inanılmaz oranda azalttım. Bu yaz kolaya yeniden başlasam da (sıcaklar!) tadında bırakmayı biliyorum. Şu an 5 kilo kadar fazlam var ama en azından sabitlendiği için çok endişe etmiyorum.
Öğün atlarım, sabahları çok yerim, geceleri çok yerim. Genelde günde 2 öğün yerim. Fast-food çokça tüketirim. Zamanında da yerdim de "nasıl olsa yakıyoruz, acaip idman yapıyoruz" derdim ama artık o olmadığı için böyle oluyor işte. Neyse, siz böyle olmayın :D
arenasss
08-18-2007, 02:37 PM
arkadaslar bızım sporcu olarak kendımıze cok ıyı bakmamız gerekıyo yanı kılo boy oranın orantılı olması dahı yetmez cunku bız suan ılerıye yatırım yapıyoruz turk sporcular cok fazla sakatlanıyo ve yabancılara gore erken yasta bırakıyolar sporu cunku bunu bır yasam bıcımı halıne getırmıyolar yanı ben basket okula basladıgım daha ılk gun hocamla konustugumuz seylerdı bunlar kola ıcmemek duzenlı beslenmek vb madem bunun olması gerektıgını bılıyoruz ozaman neden yapmıyoruz bence cevap gayet acık baskete yeterınce onem vermıyoruz ama bır yerlere gelmek ıstıyosak fedekarlık yapmamız gerekır
Cihan Türe
08-19-2007, 01:00 AM
Güzel söylemişsin. Eğer oyuncu olmak istiyorsanız dikkat etmelisiniz.
benim kilom 34 3 öğün besleniyorum boyum 1.51-1.52-1.53 falan annem babam falan beni zayıf görüyor ama bence öyle değil çünkü sınıfımdaki veye kursumdaki ve dersanemdeki çocukların ½80 benim kilomla aynı sizlere soruyorum ben zayıfmıyım(kilo bakımından):D:B:P
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.