Orijinalini görmek için tıklayınız : Block koymak neye bağlıdır?
kaplanati
07-14-2007, 11:25 AM
bence block koymak savunduğun adamı iyi takip etmeyle olur boyla pek alkası yoktur bence sıçramayla alakası wardır sizin görüşlerinizi de bekliyorum
ersan ilyasova
07-14-2007, 11:38 AM
boylada alaksı var sıçramaylada nete robinson i zıpladığı için blok koyuyor yao ming ise dev olduğu için
Bence Robinson'un Yao ya vurduğu blok'un en önemli yanı ne kdr fazla sıçrasada zamanlamadır.
alper22
07-14-2007, 12:45 PM
bnce sıçrama ve zamanlama
His,Atletiklik,Karar verme(Zıplamak için)
bekir#11
07-14-2007, 01:47 PM
blok koymanın 2 şeye bağlıdır eğerki uzun bi oyuncuya blok koymak istiyorsanız iyi zıplamalı yada uzun olmalısınız ama eğerki fast breake giden bir adama blok koymak istiyorsanız iyi bi takip yeteneğiniz olması ve adımlarınızı çok iyi ayarlamanız gerekmektedir bunları iyi yaparsanız iyi blok koyabilirsiniz
_oNuR_
07-14-2007, 02:41 PM
Kesinlikle once zamanlamaa...
Daha snra ise bence hizli yani aniden yuksege çikabilme yetenegi geliyor.
1. Sezgi (his de diyebiliriz ;) ) yani bence bu en önemlisi en azından benim açımdan. yani rakibiniz şuta mı kalkıyor fake mi gösteriyor ya da ne bileyim türnikeye mi giriyor hissetmek lazım. bunlar için tabi oyuncu iyi analiz etmek de gerekir ama sezginin payı büyüktür.
2. zamanlama. bu da çok önemlidir. sezgi ile zamanlamınızı mükemmelleştirirseniz sıçrama ve boy uzunluğu hakkındaki dezavantajlarınızı en aza hatta hiçe indirebilirsiniz. ( boyunuz 1.45 ise ve 2.10 luk adama koycam diye uğraşıyorsan o başka) boy uzunluğu ve sıçramanın getirdiği avantajları inkar edemem ama bunlar avantajdır yani illaki gerekli olan şeyler değil. rakibiniz yerden zıplamadan elini havaya kaldırğında siz sıçrayarak elinizi onun üstüne çıkarabiliyorsanız blok için her zaman şansınız vardır.
3. hırs yapmayacaksın. arkadaşlar bir adama kafaya takıp illa ona blok koyacam demek son derece sakat bir düşüncedir. karşınızdaki insan hızlı ve fake seven bir adamsa rezil olmanız işten bile değildir. (ben çok oldum şahsen) Blok anlık bir olaydır. önceden tasarlanamaz. Ana özeldir :D
benim en çok dikkat ettiğim noktalar bunlar ve gerçekten iyi bir blokcu olduğumu düşünürüm(basketdeki tek adam akıllı doğuştan yeteneğim budur).
Stalwart
07-14-2007, 03:32 PM
zamanlama bu isn puf noktası tabi rakiplerinde 50 cm fazlan olpta sıcramadan onların sut atıtıgı yukseklige ulasıyosan o ayrı :)
coolboy_4192
07-14-2007, 04:04 PM
zamanlama öncelikle ayrıca fiziksel özellikler de önemli eğer güçlü değilsen sadece topa değersin onu engelleyemezsin benim başıma gelirdi
dipacifes
07-18-2007, 11:29 PM
boy ve şıçrama ve zamanlama :d
By Serkan
07-18-2007, 11:47 PM
sezgi ile zamanlama çok önemli diye düşünüyorum....
Cihan Türe
07-19-2007, 11:46 AM
Aklıma gelenleri maddeler halinde sıralıyayım:
1-En önemlisi zamanlama.
2-Fiziki özellik boy uzunluğu .
3-Sezgi.
4-Sıçrama kabiliyeti.
5-Hücum oyuncusunu tanımak. Ne zaman şut atar ? Hangi elini daha iyi kullanır. Genellikle hangi atış şeklini kullanır?
6-Pozisyon alabilme.
Hocam güzel söylemiş ben de aklıma gelen diğerlerini bunlara ekleyeyim.
7- Çalışma ve çok tekrar.
8- Uzun oyuncu mentalitesi. (Bu önemli birşeydir, benim boyum çoğunuza göre uzun olsa da uzun oynamadığım için önümden atmaya kalktığınızda blok koymak için yukarı sıçramam, bunun yerine daha topu elinizden çıkarmadan topa müdahale ederim.)
9- Tecrübe
10- Çabuk Kuvvet
11- Reaksiyon Zamanı
Neslihan A.
07-19-2007, 12:21 PM
Aklıma gelenleri maddeler halinde sıralıyayım:
1-En önemlisi zamanlama.
2-Fiziki özellik boy uzunluğu .
3-Sezgi.
4-Sıçrama kabiliyeti.
5-Hücum oyuncusunu tanımak. Ne zaman şut atar ? Hangi elini daha iyi kullanır. Genellikle hangi atış şeklini kullanır?
6-Pozisyon alabilme.
Taylan hocaya katılıyorum.Bunların biri eksik olsa braşı oranı o kadar düşer..
dipacifes
07-19-2007, 04:10 PM
ahhh ah boyum 1,99 olsaydı zıplamama bile gerek kalmazdı
sebece
07-20-2007, 12:00 PM
Bence SiÇrama Kabİlİyetİ Ve Tabİkİ De En Önemlİsİ Zamanlama....
BigTicket
07-21-2007, 02:40 PM
kesinlikle zeka işidir.... ve zamanlama......
anilcan1414
07-21-2007, 03:56 PM
bnceee zamaanlamna herseyden önemli
lebroncu
07-23-2007, 07:37 PM
bence blok koymk zamanlamaya aaglıdır we iyi sıcrma bunu tuzu biberidir:cool:
Kemal Başaran
07-23-2007, 09:29 PM
motorik özelliklerin yanında sezgi gibi bilinç altında aniden ve doğru karar verebilen bi iç güdü ile yapılan yer kaplama ve sıçrama bu tekniği iyi bilip uygulama blok yapma şansını fazlasıyla arttırır..
TurkBoi27
08-02-2007, 09:39 AM
zamanlamayı cok ii bilmen gerk onu da oynadıkca öğrenırsın,2. olark da sıçrama yetenegin
conijohn
08-02-2007, 11:25 AM
Sıçrama zamanlama adam takipi bence
allen_eminhan
08-12-2007, 05:00 PM
adamı takip edip doru zamanda sıçramak gerekir. boylada alakası vardır sıçramaklada. ama adamın üstüne doğru sıçrayarak blok koymak istersen sakatlanabilirsin. blok koymak için ileriye doğru değilde yukarıya doru sıçramalısın.
DJ_GY-R
08-13-2007, 11:58 AM
ii adam takıbı serı bı sıcrayıs we blok bunlar gereklı tabıı ama uzun boy we ii bi sıcrama yetenegı de sart zamanlamada onemlıı blok wurmak kolay ıs deıl ama vurmak ta cok zewklı oluyo karsı tarafın psıkolojısı tamamen cokuyo we artık ıcerı gırmıyo dısarda sallamak zorunda kalıyo we ya karsında senı gorunce olesıne sallıyo porta ya buyuk avantaj oluyo
14emre14
08-13-2007, 12:05 PM
Sıçrama kabiliyeti.Eft yaonunda boyu uzun hemde baya bii ama ray elenden blcok yedi adam kısa boylu bence her şey şıçrama kabiliyeti ,sezgidir blockta hepsi bundan ibarettir
nash13
08-28-2007, 12:03 PM
bende size katılıyo ve zamanlama ve sıçrama kabiliyeti diyorm
aragorn
08-30-2007, 09:49 AM
zamanlama ve sıçrama kabiliyetinin yanında boyun da büyük önemi var bence.
dwayne07
09-18-2007, 07:47 PM
bence zamanlama en önemlisi sonra zıplama ve rakibi sezme diye düşünüyorum
M. Sahin Kundakcı
09-19-2007, 01:18 PM
Blok yapanlar ve blok yiyenler üzerindeki izlenimlerim oyuncularımızın basketbolun bu olgusuna gereğinden fazla önem verdikleridir. blok yapmak isterken yenilen fake ler oyuncuların hırslarının kurbanı oldukları anlardır aynı şekilde birebir savunmada şuursuz top çalma çabaları da faul hanesine yazılmış birer nokta olarak geri dönmektedir.
Unutmayalım ki basketbol çözülmüş bir oyundur. Matematik ve geometri üzerine işler bunun üzerine duygular gelir. dolayısı ile potaya yönelecek kişi önce topu almadan aldıysa hareketlenmeden hareketlendi ise hızlanmadan hızlandı ise atışı yapmadan savunmaya çalışmalıdır. doğal olarak blok yapmak bu kronolojinin en sonunda bulunmaktadır. hayati bir öneme sahip olabilmesi için savunmanın bütün olarak değerlendirilmesi gerekir. Estetik yönü için ise arkadaşlarıma tabiiki katılıyorum fakat bu konuya bir obsesyon halinde bakmanın zararlı olacağı kanaatindeyim
sonerk
09-26-2007, 04:47 PM
Arkadaşlar bence herşeyin temeli iyi konsantrasyon. Blok mu yapmak istiyorsunuz, buna konsantre olun. Ama her yönüyle, sahanın her yerini görmeye çalışın. Top elden ele dolaşmadan onun nereye gidebileceğini, hangi oyuncuya ne şekilde pas gidebileceğini tahmin etmeye çalışın. Blok için top ve pozisyon dışında hiçbirşeye odaklanmayın. Eğer topa değil adama odaklanırsanız yüksek ihtimalle fake kurbanı olacaksınız. Vücuduyla sizi aldatabilir ama gözünüz toptayken bunu yapamaz. Adamınızı çok yakın savunmayın ve onu hissettirmeden sizin istediğiniz yerden atış yapmaya zorlayın. Bir boşluk bulduğunu düşünsün ve oraya yönelsin. Eğer drive ediyor ve çembere yöneliyorsa sakın arkasında kalmayın, potayla arasında kalmaya çalışın ve topunu kesmek için adamın üzerine değil dikey olarak panyaya doğru sıçrayıp topunu orada kesin. Yüksek ihtimalle faul yapmadan topunu kesebileceksiniz. Eğer drive' dan vazgeçer şuta kalkarsa fake yememeye çalışın ve adamın üzerine doğru sıçramayın. Mümkünse adamınızın yanından geçmeye çalışacak gibi büyük ve hızlı bir adım alın ve yukarı-ileri doğru hızla ve kuvvetli bir şekilde sıçrayın. Adamınızın yanından geçerken havada muhtemelen ondan çok daha yüksekte olacaksınız. Çünkü rakibinizin aşağı yukarı olduğu yerden sıçradığı, ama sizin büyük bir adımla var gücünüzle sıçradığı bir pozisyonda siz avantajlısınız demektir. Topu yandan keseceksiniz unutmayın. Eğer top elinden çıkmamışsa bile topunu uçurabilirsiniz (tabii rakibinize dokunmadan). Burada da çabukluk, hız ve kuvvet faktörü devreye giriyor ki bu da sıkı antreman yapmanızı gerektiriyor. Bacaklarınız ve ayaklarınız kuvvetli ve hızlı olmalı. Üst vücudunuz da kuvvetli olmalı.
Belki boyunuzu uzatamazsınız ya da sıçramanızı 30-40 cm yükseltemezsiniz. Ama vücudunuzu hızlandırabilir ve kuvvetlendirebilirsiniz. Konsantrasyonunuzu da arttırabilirsiniz. Unutmayın blok sadece boy ve sıçramayla ilgili değildir. Bu küçük tavsiyelere dikkat ederseniz eminim her maç en azından bir blok şansınız olur :)
Kolay gelsin...
rasheed123
10-10-2007, 12:40 PM
bence blok koymanın bası adamı ii takip etmek ne yapcagnı önceden gözüne kestirmek ve tabiki zıplamak örn nba oyuncuları birbirlerini panyada kesiyorlar haksızmıyım?;)
AİR JORDAN
03-31-2008, 09:14 PM
bence bu soruyu bill russella sormak gerekiyor :D
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.