Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl AntrenÖr Olunur...
umursisli
07-18-2007, 11:31 AM
arkadaşlar düşündümde aramızda antrenör olmak isteyenler vardır, bu bölümde antrenör aabilerimize sorular soralım onlar da bize bu meslek hakkında bilgiler versin bize yol göstersin.ilk olarak ben birkaç soru sormak istiyorum
-antrenör olmak için hangi okullarda okunmalıdır?(lise ve üniversite) ,hangi aşamalardan geçilir?, bu işin püf noktaları nelerdir?:confused:
MasterCoach
07-18-2007, 11:58 AM
Antrenör olmak için öncelikle bu işe uygun olmalısın.Psikolojik olarak çok sağlam olmalısın.Yaptığın işte eşikaltının dolu olmasıda yani yaptığın işte iyi olmanda çok önemli.Ben antrenörlüğe 17 yaşımda vücutgeliştirme ve fitness antrenörlüğüyle başladım.Lisesonda daha mezun olmadan antrenörlüğe başlamıştım.Çalıştığım spor salonu ankara - kızılayda tanınmış bir spor salonuydu ve o salonda en uzun çalışan antrenör ben oldum.Antrenrölük eğitimi veren okullar var...Orda antrenman bilimi vs. öğretiliyor.ben mektepli olmaktansa alaylı olma taraftarıyım.Basketbol antrenörlüğü adına konuşmak gerekirse herahangi bir üniv. antrenör eğitiminde 2 senede bu kadar çok şey öğrenemezdim.Burda yardımcılığını yaptığım koçlar türkiyede isim yapmış insanlar.onların biligi ve tecrübelerini üniv.sıralarında bulamayabilirsin.Ben yapım itibariyle de okumayı pek sevmem bende bununda etkisi var.Yani okuyanlar bilmiyor yapamaz demiyorum benimki tecrübe aktarımı...İşi öğrenmek istiyosan bilgili bir koçun yanında stajı kesinlikle öneririm.
Öncelikle antrenörlük bir meslektir.bunu kabul etmeniz lazım.ben şuna çok kızıyorum.Adam beden eğitimi öğretmeni küçük takım çalıştırıyor.İdmandan 1 saat önce geliyor idmanını yaptırıp gidiyor.Bi dur takımınla toplantı yap.Oyuncuları değerlendireceğin formlar hazırla.Özel idman koy, maçları kasete çek....Biz niye sabah 9 buçukda gelip akşam 8 buçukda çıkıyoruz ?Antrenörlük ciddi bir meslektir.Ağustos ayında atletizm ve kros çalışıcaz sabah 7:30da atatürk orman çiftliğinde koşmaya başla akşam 6 da tekrar idman böyle çalıştırarak antrenör ve böyle çalışan oyuncuda oyuncu olur kanaatindeyim.
aşama olarak önce yardımcılık yapmak gerektiğine inanıyorum.bende yardıcıyım.İstatistik tutmak,oyuncularla head koç arasında köprü olmak önemli şeyler.eğer sen yardıcı olsan bile o takıma bişeyler vereceğine inanıyorsan zaten başarılı olursun.Head koç olarakda genelde minikden başlayın yavaş yavaş yükselin derler doğrudur.Çünkü acemiliğini atana kadar bir iki jenerasyon harcarsın.Yani harcarsın derken istediklerini tamn olarak yapamayabilirsin.kafan karışır,işler ters gidebilir ilk yıllarda bi acemilik olur elbette ...
püf noktaları herkese göre değişir.ben sana tek bir anahtar kelime söyliycem o da İSTEMEKtir.isteyen antrenör başarılı olur diyorum...Şunuda bilmelisin ki her koçun kendine göre bazı püf noktaları vardır.bana görede en önemlisi istemektir...Basit bir kelime gibi görünebilir ama sitedeki koç arkadaşlarım ne demek istediğimi iyi anlamışlardır.Sende üzerinde biraz düşünürsen çok iyi anlarsın.Her koç çook iyi olacak diye bir şey yok bazı koçlar tipik ikinci adamdır.Ama basketbol çok karmaşık 3000 bilinmeyenli denklem değil.Bazı kurallarıda belli işte.Screen savunması belli işte ben yazdım X madde taylan hocam dediki x +1 madde ve ya x + 2 madde bunu X + 20 madde yapamazsın yani :)
Neslihan A.
07-18-2007, 12:52 PM
Bunun için iki yol var.Ya Besyo okuyacak ama aynı zamanda Federasyonun gençlik spor baglantılı düzenledigi antrenörlük kurslarına katılarak kademe kademe yükseleceksiniz yada direk Kurslara katılarak antrenör olacaksınız.Yalnız besyo mezunları en üst kademeye kadar yükselirler.
Besyoda da bölüm olarak antrenörlük okutulmakta.
Ben her zaman okullu olunmasından yanayım ama imkanı olmayanlar açısından da sunulan fırsatı degerlendirmekte gerekir ki eger bu meslegi yapmaya kararlıysanız hayatınızı bu meslege adayacaksanız.
Her meslek dalında oldugu gibi ben oldum artık diyerek kenara çekilecekseniz en büyük hatayı yapmış olursunuz.
Matercoach ın da birçok söyledigine katılıyorum.
sebece
07-20-2007, 11:57 AM
Yapilan TÜm AÇiklamalara Tamamiyla Katiliyorum..Öncelİkle Sevmek Ve İstemek Kanaatİndeyİm...sevmeden Olmaz..
_oNuR_
07-20-2007, 12:32 PM
Açiklamalarda antrenor abilerim hersey belirtilmiş.Soyleyecek fazka bir sey yok.
Tessekkurler...
bekir#11
07-20-2007, 01:02 PM
bende antrenörlüğe ilk adımı atıyorum yaz boyunca fenerbahçe spor okulunda çalıştım dünde gittim istanbuldaki e kategorisi antrenörlük seminerine kayıt yaptırdım katılmak isteyen arkadaşlar olursa seminer 7-18 ağustos tarihinde zeytinburnu UPS spor kompleksinde yapılıcak seminerin sorumlusu TBF eğitim kurulu başkanı semra demirel hocam konteyjan dolmak üzere girmek isteyen arkadaşlar varsa elini çabuk tutsun
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.