PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Perde koymuş adama fual olur mu?

Hal0
07-20-2007, 04:41 PM
şimdi ben bir adamı tutuyorum, bana perde geldi ben de perdeyi görmedim, stance e devam ettim (stance mi diyorlar onu da bilmiyorum işte yan yan yengeç gibi yürüyorum :D ) nese perdeyi hissettiğim anda hafifce yuklenip perdeyi koyan adamı diğerinin yolunu kesecek şekilde ittireyim dedim. sanırım şarj ın dozunu kaçırdım adam kendini yerde buldu. şimdi perde koymuş adam omzumuzla şarj yapıp onu yerinden oynatmak fual mi?

bir de bir sorum daha var onu da burda soralım mesaj kirliliği olmasın. bu sefer biz hücumdayız. takım arkadaşımı savunan adama perde koydum ama arkadaşım harekete geçmedi. bende bunun üzerine hızla yer değiştirip savunmacının diğer tarafına perde koydum. arkadaşım da ben perdeyi koyduktan hemen sonra harekete geçti. savunmacı arkadaş da "hareketli" damgasını koyarak oyunu durdurdu.

2 konuda da tartşma çıktı. hemde bu oyunu salonda oynamış adamlar arasında. benim için hava hoş fual derlerse yapmayız demezlerse bildiğimi okurum :D ama doğrusunu bilmek en iyisi tabi. şimdiden teşekkürler

AnL
07-20-2007, 05:04 PM
Sanırım faul :D perdeyi görünce deymeyip önünde geçmen lazım :D yan yanyan yengeç adımlarınada bayıldım :D :D

ersan ilyasova
07-20-2007, 05:30 PM
bence ilki faul olur ünkü sabit duruyor ancak ikincide pek emin değilim

yasin
07-20-2007, 10:22 PM
bencede faul her şekilde adam perdeyi koymuşsa birazda hakeme bağlı

Cihan Türe
07-20-2007, 11:13 PM
Evet hakemler cevaplasa daha iyi olur ama 1. si faul kesin. 2. si ise sanırım hücum oyuncusu hareket etmediğine göre savunma da hareket etmemiştir o zaman yüksek ihtimal faul değildir.

bekir#11
07-20-2007, 11:33 PM
1. hareketin kesinlik ile foul ama ikincisi hakemine göre değişir bazıları verir bazıları vermez yani yoruma çaık bir pozisyon

Cihan Türe
07-21-2007, 01:44 AM
Bence yoruma pek açık değil, savunma sabitse ve perdeleme yapanın da savunmacıya doğrudan darbesi yoksa faul değildir.

coolboy_4192
07-21-2007, 02:50 PM
bir hakemden öğrenmek en iyisi ilki faulde ikincisinde yorumsuz bırakayım ben

Cihan Türe
07-21-2007, 08:38 PM
2. kesin değil maçlarda defalarca karşılaşılan durum. Dediğim gibi savunma o sırada hareketli değil ise...

Hal0
07-21-2007, 08:39 PM
çok sağolun aydınlandım birden. demek ilki fual. tüh be :D

Cihan Türe
07-22-2007, 12:29 PM
Hal0 sana bu 1. durum ile ilgili biraz yardımcı olayım.

Evet senin anlattığın pozisyon bariz faul, ama faul olmadan da sanat yapılan perdelemeden hem sert hem iyi biçimde kurtulma yolları var. Forumda perdeleme ile ilgili başlık vardı onu bir iyice incele istersen.

Bunun dışında benim önerim, sana perdeleme yapmaya bir başka rakip oyuncu gelirken eğer onu farkettiysen (ki etmelisin) perdelemeyi hiç yaptırmaman. Stance pozisyonunda normalde ellerin iki yana açık olmalı zaten. Kollar açıkken, tam rakip hücum oyuncusu sana perdelemeye gelirken o taraftaki elin ile onun gelmesini engelleyebilirsin. Yani adam da sabit olmadığı için bu mücadeleye girer ama zor bir pozisyondur. Adam gelirken kontrol edip engellemeyi başarırsan zaten doğru düzgün perdeleme yapamaz bile. Kendim bölgesel ve 2. ligde çoğu 1 numaraya (hatta çoğu oyuncuya) göre kuvvetli olduğum için bunun epey faydasını görmüştüm. Ne kadar karşımdakinden ağır da olsam perdeleme alamadığı için geçmekte zorlanırlardı :)

honour
09-09-2007, 12:33 AM
bencede ılkı faul ama ıkıncısını bır hakeme sormak lazım ..:) bı macta ole bı olay yasamstım ama sonucunu hatırlamıorm

eL-iMMoRTaL
10-20-2007, 11:09 AM
HüCüMDaYSan EwEt FauL HüCüM FauL ;)

Em®eNBA
11-22-2007, 01:35 PM
1. durumda kesinlikle faul bence.. perde yapan adam sabittir.. sabit adama yapacağın en ufak sarj faul olur.

2. durumda ise sen eğer perde yerini değistirirken defans oyuncusuna çarptıysan faul diyebilir.. hareketli perde olmaz ;)

yanlıssa kusuruma bakmayın ;)

tuncel
04-04-2008, 11:02 AM
ikinci durumda perdenin savunmaya mesafesi esas... yanlış hatırlamıyorsam bir adımlık yani bir metre kadar boşluk olması gerekli... daha yakına pozisyon alınırsa hücum oyuncusu temas etmiş olur ve kendine avantaj sağladığı için faul doğar...
yine de kurallarda yer alan silindir prensibine göre her oyuncu sahada bir başkası tarafından işgal edilmemiş alanı doldurabilir ve silindirinde kaldığı sürece diğer oyuncuların bu alana girişi/teması fauldür...