Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayakkabı seçimi performansı etkilermi?
Kemal Başaran
07-22-2007, 03:14 PM
kesinlikle etkiler diye düşünüyorum peki olumlu yada olumsuz etkileri nelerdir?örneğin sıçrama koşma gibi gerekli konuşarda performansınızı ne kadar düşürür yada arttırır..hiç bu mantıkla düşünüp ayakkabı alan kimler yada..?
yasin
07-22-2007, 04:48 PM
ben bu şekilde düşünürek alırım ayakkabı alırken sıkmamasına özen gösteri,yorum ayağımdan biraz büyük alıyorum hava tabanı olmasına dikkat ediyorum vede alacağım ayakkabının derisi kılıfı yumuşak olmalı bide pahalı olmıycak :D .
ersan ilyasova
07-22-2007, 05:10 PM
etkiler çünkü ayakkabının kaymaması içinde yağımızın rahatlığı düşünülmelidir
wadekolik
07-22-2007, 10:04 PM
bana göre hiç giymeden oynasm daa rahat olurum tabi ama.olunca da faydaları olabilio.
Red_Auerbach
07-22-2007, 11:27 PM
Ayakkabı seçiminin bırakın performansı etkilemesini ciddi şekilde sağlığınızı bile etkiliyebilir. Her insanın ayak tabanı farklı özelliklere sahiptir. Kiminin tabanı yumuşak ve hassasdır kiminin ise sert ve dayanıklı. Ayakkabı alırken bir ortopedi uzmanına danışmak gerekir. Mesela Converse'lerin tabanları taş gibidir. Eğer ayak tabanlarınız yumuşak ise çok ciddi şekilde rahatsızlanabilirsiniz. Ama eğer bir ortopedi doktoruna başvurup silikon taban kullanırsanız bu olumsuz durumu ortadan kaldırmış olursunuz.
Teşekkürler...
By Serkan
07-22-2007, 11:35 PM
Kesinlikle performansı etkilediğini düşünüyorum.Ayakkabı alırken genellikle renk ve modellere takılıyoruz tmac3 gibi aslında önemli olan ayağımızın içinde rahat edip etmediğidir.
Ayakkabı alırken dikkat etmemiz gereken başka bir konuda hava alması . Bazı sporcuların ayakları aşırı terliyor.Düşünsenize ayaklarınız aşırı terledi ve ayakkabınızın içinde kayıyor sizce bu performansınızı etkilemezmi ? Ayrıca ayak sağlığı açısındanda zararlı.
Tabanı yumuşak olmalı ve hafif malzemeden yapılmalıdır.Ağır ayakkabılarda performansı düşrür.
Basketbolda en çok rastlanan sakatlık türü ayak bileği burkulmalarıdır.Ayak burkulmalarında sakatlanma riskini azalttığı için basketbol için konşlu ayakkabılar seçilmelidir.
Bence 2 tane spor ayakkabınız olmalı ve dönüşümlü olarak giymelisiniz.Buda ayak sağlığınız acısından çok önemli.
Sonuç olarak şöyle yazabiliriz:
doğru ayakkabı = ayak sağlığı = performansta artış
çok iyi açıklamışsınız hocam aynen katılıyorum...
whynot
08-23-2007, 12:43 PM
Zıplamayı etkilemez ama etkiledigi yönleri de var tabi
Mesela zıpladıgın zaman inişe geçtiginde ayagın yerle temas ettigin zaman ayakkabın iyi ise ayakların agrımaz ama kötü ise agrımaya başlar.Ayakkabının bol veya dar olması ayakkabın kalitesine göre ölçülmez.Kötü ayakkabılar da ayaga tam gelebilir
yagizakgun
08-27-2007, 09:26 PM
Sizce lebron 3 iyimi
nash13
08-27-2007, 09:40 PM
lebron 3 bileği kaplıo yani ii bnce
14emre14
08-30-2007, 10:48 AM
tabikide etiler
mvp_ress
09-23-2007, 11:10 AM
bencede performansı baya bi etkiler çünkü nike artık daha zekice ayakkabılar üretmeye başladı mesela ben guardlar için kesinlikle uptempo ayakkabıları öneriyourum çünkü ayakkabı tamamen hızlanmaya yönelik hazırlanmış ve bi guard için en iisi bence
AİR JORDAN
03-31-2008, 09:32 PM
mesela ayakkabı rahat ise tam ayak boyutunda ise çok rahat oynarsın ancak tam tersi ise yaralar meydana gelir hem iyide sıçrayamazsın
tony_parker
04-03-2008, 05:56 PM
rahat olursa senin için daha iyi olur
ick07
04-07-2008, 07:29 PM
tabiki etkiler.sen bi pazardan aldığın ayakkabıyı giy bide git kobe zoom giy fark edermi etmezmi ?
maq1c
04-09-2008, 08:59 PM
Bize rahat bir ayakkabı söylermisiniz ?
young_king27
04-17-2008, 10:17 AM
Kesinlikle performansı etkilediğini düşünüyorum.Ayakkabı alırken genellikle renk ve modellere takılıyoruz tmac3 gibi aslında önemli olan ayağımızın içinde rahat edip etmediğidir.
Ayakkabı alırken dikkat etmemiz gereken başka bir konuda hava alması . Bazı sporcuların ayakları aşırı terliyor.Düşünsenize ayaklarınız aşırı terledi ve ayakkabınızın içinde kayıyor sizce bu performansınızı etkilemezmi ? Ayrıca ayak sağlığı açısındanda zararlı.
Tabanı yumuşak olmalı ve hafif malzemeden yapılmalıdır.Ağır ayakkabılarda performansı düşrür.
Basketbolda en çok rastlanan sakatlık türü ayak bileği burkulmalarıdır.Ayak burkulmalarında sakatlanma riskini azalttığı için basketbol için konşlu ayakkabılar seçilmelidir.
Bence 2 tane spor ayakkabınız olmalı ve dönüşümlü olarak giymelisiniz.Buda ayak sağlığınız acısından çok önemli.
Sonuç olarak şöyle yazabiliriz:
doğru ayakkabı = ayak sağlığı = performansta artış
Çok dogru söylemişsiniz. Aynen katılıyorum hocam
acaip etkiliyo ya yüksek taban giyemiyorum düz taban olacak :D
Tim_Duncan#21
06-27-2008, 11:41 AM
Ben Stealth CC ve TS Duncan Kullanıyorum...İkiside Konşlu Ve Hava Alıyor...Yukarıda Belirtilen Gib Benim Ayağımda Çok Terliyor. Bu Yüzden Ayakkabımın Hava Alması Önemli. Birde Yere Bastığında Hissetmelisin.
ick07
06-29-2008, 05:19 PM
tabiki etkiler; ama iyi ayakkabı kullanıyorum diye uçacak değilsin ama öncelikle hafif ve bileği kaplayan ayakkabıları tercih et vede rahat olmasına özen göster.
Kemal Başaran
06-30-2008, 01:43 PM
Bu konuyu ben açtım ve ben basketbol antrenrüyüm cevabın bana hitaben olmuş ancak ben ne olması gerektiğini biliyorum. sizin için yönlendirilmiş bir soru bu o yüzden bu konuda gerekli donanıma sahip olduğum için sizin düşüncelerinize önem vermek istedim ama ucundanda olsa nasıl ayakkabı tercih ettiğini söylenmişsin zaten değerli kardeşim sorun yok:)
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.