PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nba MAÇ kurallarımı bizim kurallarmı?

Kemal Başaran
07-23-2007, 12:43 PM
nbade ki faulleri,maç süresini faul sayılarını maç esnasınd aalınan molaları yada uzun kısa molaları türkiyede uygulasak basketbol kalitemize etkisi ne olabilir yada vizyonumuza ne dersiniz arkadaşlar,yorumlarınızı bekliyoruz..

Cihan Türe
07-23-2007, 01:03 PM
Zararlı olur çünkü o kurallar oraya göre. Buradaki ilgi göz önüne alındığında yarardan çok zararı dokunur.

MasterCoach
07-23-2007, 02:12 PM
nbadeki molalardan ziyade maç süresi 12 dkya çıkabilir.12 dk lık periyotlar oyuncularımıza fazla gelceğini zannetmiyorum.Basketbol kalitesinide olumlu etkileyeceği düşüncesindeyim.

By Serkan
07-23-2007, 05:03 PM
iyi olcağını sanmıyorum orası ile burası aynı değil zaten o yüzden kurallar farklı...

Red_Auerbach
07-23-2007, 05:20 PM
Seyirci açısından aslında hiç sevmediğim bir kural olan yarım daire kuralı uygulanabilir. İzleyici sayısı şüphesiz artacaktır. bunun yaında saha ebatlarının nBa'deki gibi yani daha geniş ve uzun olması harika olur. Ne kadar fazla alan o kadar fazla seçenek hücumda olsun savunmada olsun. Bunların yanında MasterCoach hocamın da dediği gibi oyun süresinin artırılması da güzel gibi görünüyor.

Not: Her ne kadar ilk söylediğim yarım daire kuralının seyirci sayısını arttıracağını bilsem de bu kuralı hiç sevmem. Oyunun mücadele kısmını köreltiyor ve onu bir basketbol maçından çıkartıp bir akrobasi şovuna dönüştürüyor. Günümüzde seyrettiğimiz o atletik smaçların sahipleri acaba eskiden olsalardı o smaçları yapabilirler miydi?. Acaba bir Tim Duncan Lebron James'in üzerinden uçmasına müsade edermiydi. Bu sorular arttıkça artar. Özellikle bu kuralı sevmememin nedeni çok büyük gerçek smaç yapan oyuncuların misal J.Erwing, D.Wilkins ve Jordan'ın günümüzde -Carter hariç- birçok oyuncuyla kıyas edilmesidir.

coolboy_4192
07-23-2007, 05:24 PM
yanlız arada atladığımız bir nokta var orada maçlar daha uzun evet ancak oradaki fiziksel güçleri de ona göre ayarlamışlar bu sisteme abdli oyuncular uyum sağlar belki ancak türkler özellikle bunu kaldırabilecek yüksek fizik gücüne sahip değiller saha uzun olsa da yine aynı durum söz konusu fiziksel özellikleri kıyaslarsak bizim bir pivotumuz nba de sf e eşit olabiliyor bu durum bence her şeyi özetler

Red_Auerbach
07-23-2007, 05:38 PM
yanlız arada atladığımız bir nokta var orada maçlar daha uzun evet ancak oradaki fiziksel güçleri de ona göre ayarlamışlar bu sisteme abdli oyuncular uyum sağlar belki ancak türkler özellikle bunu kaldırabilecek yüksek fizik gücüne sahip değiller saha uzun olsa da yine aynı durum söz konusu fiziksel özellikleri kıyaslarsak bizim bir pivotumuz nba de sf e eşit olabiliyor bu durum bence her şeyi özetler

Evet orada haftada 4 maç yapıyor bir takım. Bu da güzel bir fikir. Burda da haftada birden fazla maç yapılabilir. Bu durumda fiziksel olarak oyuncular da kendilerini geliştirebilir...

Neslihan A.
07-23-2007, 10:41 PM
Mola sürelerinin dolayısıyla oyun süresinin nba deki gibi olmasını bence de iyi olurdu.
Daha uzun süre daha fazla efor demek daha fazla eforda daha iyi oyuncu dolayısıyla daha iyi oyun.

Maç sayısınını artması konusunda da arkadaşlarımla hem fikirim.maçda bir antremandır.

serkan
07-25-2007, 12:32 AM
bizm kurallarımız nba kurallarından daha uygulanması zor.fiba basketbolu seyir güzelliğine nba kadar önem vermiyor.nba de oyuncuları zorlayan,maç trafiğinin zorluğu.maça hazırlık evrelerinin kısa oluşu.maçlarda oyuncular yorulmadan molalar başlıyor.ilk 6. dakikada tv molasıyla başlanıyor ve oyuncular fiba kurallarında olduğu gibi zorlanmıyorlar.nba yönetimi atılan sayıyla ilgileniyor.

serkan
07-25-2007, 12:34 AM
bir sezon hazırlık ve resmi maç toplamı 130 maç yapmıştık.oyuncular çok mutlu olmuştu.

Stalwart
07-25-2007, 03:06 AM
bazı kurallar olabilir tabi mesela maç suresi ve molaları gibi ama cogu kurallın ben turkiyeye daha dogrusu avrupaya uyacagını dusnmuyorum(devamlılık kuralı gbi)

Cihan Türe
07-25-2007, 07:03 PM
Daha uzun süre konusundaki hiç bir görüşe katılmıyorum.

ABD`de insanlar için maç izlemek bir zevk. Bir çok spor kanalı var, takım kanalları var. Bizde basketbol seyircisi zaten kısıtlı, kendimizi saymayalım. Bizler burada olduğumuza göre demek ki standart türk seyircisine nazaran basketbol ile daha ilgili kişileriz. Ancak süre arttıkça sıradan izleyiciler sıkılmaya başlarlar. İtiraf edeyim işim olmasına rağmen zaman zaman bana bile uzun geliyor. Gerçekten başından sonuna kadar sıkmadan kaç tane 1. lig maçı izlenebilir ki? Ama NBA maçları öyle değil, hiç birşey olmasa bile izlenesi oyuncular oluyor.

Voleybol bu yüzden revizyona gitti hatırlarsınız. Zaten seyircisi yok, süre uzadıkça insanlar bu spordan iyice soğuyorlardı. Eğer olur da bir süre artışı olursa (ki hiç sanmıyorum) uzun vadede basketbolumuza zarar verir.

zgrykt
07-25-2007, 07:05 PM
bende cihan abiye katılıyorum.
1

serkan
07-25-2007, 11:29 PM
cihan sana bir cevap olarak algılama lütfen.basketbol bilgi gerektiren bir oyundur iki taş kale bir plastik şişeyle oynanabilen bir oyun olmadığından.sadece topa bakan insanlar sayıyı alkışlayan insanlar olunca seyircini adı tabi sıkıcı olacaktır.ben bu durumun eğitimle alakalı olduğuna basketbolun ulaştığı insan sayısı ile doğrudan alakalı olduğuna inanıyorum.basketbol maçına futbol seyircisi kavramını hepimiz defalarca duymadık mı?

Cihan Türe
07-26-2007, 12:34 AM
Estağfirullah... Dediklerin senin de doğru ama tüm ülkede eğitimi arttıramayacağımız için basketbolu bu haliyle bırakmakta bence yarar var. ABD`de bile yapılan değişiklikler hep oyunun daha izlenebilir olmasına yönelik biliyorsunuz. Hatta bizde bile bu tip değişikler olması gerekir diye düşünüyorum. Seyirci olmayınca sporların hiç biri cazip değil zaten. Her ne kadar seyircinin kalitesi önemli olsa da...

wadekolik
07-26-2007, 03:30 AM
maç süresi+maç sayısı hakkında hemfikirim!

allen_eminhan
08-12-2007, 05:06 PM
valla gözümün önüne getiremiorumki düşüneyim.

magicmert
03-02-2008, 09:13 PM
Bence,NBA'in o çok süper kuralları alınsa süper olur.Nedir Bunlar?Toplam 48 dakka olsa süper olur.Mesala 2.lig den 6 takım alınıp 20-22 takım olsa.Ve bu takımlar haftada en az 2 en fazla 4 olmak üzere maç yapsa harika olur.Yarım daire kuralı,3lükler 6,5 metre olsa,bence çok daha iyi olur.Avrupa Basketbolunda en sevmedğim şey,genelde hep şuta yönelik oynanması.Bir NBA takımıyla bir Avrupa Takımını karşılaştırın.3 lük farkı inanlımaz ön plana girio.3 lükler 6,5 metre olsada biraz pota altı savaşı izlesek fena mı olur.Elbette izlioruz ama NBA in yanında nerdeyse hiç..

14emre14
03-02-2008, 10:30 PM
bilemem ama bence kötü olur!:)

AİR JORDAN
03-31-2008, 03:49 PM
çok haklısınız red abi

Kemal Başaran
04-24-2008, 12:03 PM
Bence çok mantıklı tebrikler.Emek vermişsin aslında basketbolun yaygınlaşmaısnı istiyorsak bu şekilde nba sistemine geçilebilir.

wadekolik
04-26-2008, 04:03 PM
bence nbadeki devamlılık kuralı burda da uygulanmalı.ayrıca haftada en az 2 maç yapılması taraftarıyım.