serkan
07-24-2007, 12:20 AM
büyük çoğunlukta koçlar takımlarını hücumda, 1-2-2 düzeniyle yerleşerek hücum ettiriler.bu düzen savunmanında en büyük alışkanlık gösterdiği hücum düzenidir.tartışma konusu açmıyorum fakat pick and roll oynamaya başlamadan bir takım ikili oyunları mutlaka öğrenmelidir diye saplantılı olmasa da inandığım bir düşüncem var.pick and roll savunması yapabilen bütün takımlar şuan tbl de çok kolaylıkla play-off oynar diye düşünüyorum.bu konuda fikrim sabit.
forvet ikili oyunu:(önce savunmasız çalıştırıp pekişmesi sağlanmalıdır.)
diyelim ki; A-sağ forvet toplu oyuncumuz . bu oyuncumuz forvet ile dip çizgi(baseline) arasından penetre(topla içeri dalış) ediyor,sol forvetteki oyuncumuz tepeye(top of the key) cut yapar(flash olur)yada foulline a .toplu oyuncu diğerini paslar.
B-aynı şekilde top sağ forvette iken;forvet oyuncusu sol eliyle forvet-tepe arasından penetre ederse bu kez sol forvet oyuncumuz baselinea inmelidir.
bu şekilde maç ortamında boş şut bulma olanaklarımızda artacaktır.
bu kural low post oyuncuları tarafından da işletilmelidir.(en iyi örneğini efes pilsen prkacin ile yıllarca yapmıştır.)
bu kural basketbolda spacing dediğimiz oyuncular arasında olması gereken mesafe kavramınında gelişimi için uygun olacaktır.ayrıca şut drilli olarak ben yılllardır uygulamaktayım.
umarım yararlı olur .
forvet ikili oyunu:(önce savunmasız çalıştırıp pekişmesi sağlanmalıdır.)
diyelim ki; A-sağ forvet toplu oyuncumuz . bu oyuncumuz forvet ile dip çizgi(baseline) arasından penetre(topla içeri dalış) ediyor,sol forvetteki oyuncumuz tepeye(top of the key) cut yapar(flash olur)yada foulline a .toplu oyuncu diğerini paslar.
B-aynı şekilde top sağ forvette iken;forvet oyuncusu sol eliyle forvet-tepe arasından penetre ederse bu kez sol forvet oyuncumuz baselinea inmelidir.
bu şekilde maç ortamında boş şut bulma olanaklarımızda artacaktır.
bu kural low post oyuncuları tarafından da işletilmelidir.(en iyi örneğini efes pilsen prkacin ile yıllarca yapmıştır.)
bu kural basketbolda spacing dediğimiz oyuncular arasında olması gereken mesafe kavramınında gelişimi için uygun olacaktır.ayrıca şut drilli olarak ben yılllardır uygulamaktayım.
umarım yararlı olur .