Orijinalini görmek için tıklayınız : basketbol takımı nasıl idare edilmeli?
serkan
07-25-2007, 12:23 AM
benim bir kaç sorum olacak taylanın nasıl bir antrenörlük tarzınız var sorusundan bu tartışma sorularını açıyorum.
takımınızda sizce kesin oyuncu olacak oyuncularınız var bir de hiç bir şansı olmayan oyuncular var
-ne yaparsınız?(antrenmanlarda nasıl davranırsınız)
-nasıl bir tutum takınırsınız(eşit olamazsınız. oyuncular özel antrenmanlara ihtiyaç duyarlar.bu durumu kötü oyunculardan gizli mi tutacaksınız.gizliden iyi oyunculara siz oyuncu olacaksınız mesajı ile çalıştırıp diğer oyunculara tepeden bakmalarını mı sağlayacaksınız.
-maçlardaki süreleri nasıl ayarlayacaksınız.(oyuncu maç oynamaz ise gelişemez.)
-kötü oyuncularınız olmayınca maçlara çıkamama durumu oluşursa ne yapacaksınız.(hem onlara ihtiyacınız var iyi oyuncular gibi coach olarak sizinde.hemde onlar oyunu izlemek zorunda kalacaklar (sizi ve oyuncularınızı izleyecekler bench ten.)
-özellikle şut drillerinde iyi takımların yanında coachlar kendilerini unuturlar.bu durumu sezinleyen oyunculara nasıl bir cevap verilmeli.
-antrenman maçlarında coachın iyi takımı tuttuğu hissine kapılmış bir oyuncunun kötü bir oyuncu bile olsa serzenişlerine nasıl bir cevap verilmeli.
bu durumlar hergün binlerce oyuncu tarafından yaşanan duygulardan bazıları ve bunlar sadece birkaçı .
görüşlerinizi bekliyorum.
NOT:bu sitede kayıtlı oyuncularım var çaktırmadan tiyo verirlerse sevinirim.
(ben bu duyguları hissettirmediğimi düşünsemde yine kendimi kandırmış olacağımı biliyorum)
MasterCoach
07-25-2007, 12:56 PM
İyi oyuncu kötü oyuncu yoktur.Doğru çalışan oyuncu yanlış çalışan oyuncu vardır.Siz oyuncunuzu doğru çalıştırıyorsanız ve oyuncunuz fevkalade yeteneksizse sizin yapacak başka bir şeyiniz yoktur.Burda sormak istediğiniz soru anladığım kadrıyla şu kötüye kötü dermisiniz?Ben iyiye iyi kötüye kötü derim.Oyuncuları elbette ayırt ederiz,iyi oyuncuların yani gelecek vaadeden oyuncunun üzerine daha fazla gideriz.Bizim en fazla kızdığımız oyuncu en iyi oyuncumuzdur.Her takımda olduğu gibi kötü oyuncularımzda var.Eğer bu oyuncudan ileride fayda sağlıyamıycaksam her ne kadar iyi antrenman yaptırsamda gelişme göstermiyorsa onu başka takımlara yönlendirmeye çalışırım.Bende süre alamaz ama başka takımlarda süre alabilir.İllaki takımda tutmam gerekirse de doğru düzgün süre alamaz.Bi yerde oyuncuya antrenman yaptırmak hatalarını gösterip dertleşmekten başka yapacağınız şey kalmaz..Tanrı değilsinizdir ona yetenek veremezsiniz...Bu durumda bence kötü oyuncuya özel idman koymaktansa adam olacak oyuncuya özel idman koymak daha mantıklıdır.Ondan alacağınız fayda daha fazla olacaktır.Ben net adamımdır.İyiye iyi kötüye kötü.İdmanı bitirirken ortada toplandığımızda herkese hatalarını söylerim...Oyuncu maç oynamadan istediğiniz seviyeye gelemez.Maçlarda süre vermeyeceğiniz kötü oyuncularınızı elinizde harcamaktansa onların seviyelerine uygun takımlarda süre almaları daha makuldür.
Kemal Başaran
07-25-2007, 08:51 PM
ne yaparım?öncelikle disiplin olmalı çalışamdna önce oyuncuları antrenmanda yapacaklarımızla ilgili bilgilendirir ve her antrenman yapacağımız çalışmaların hedeflere giden bir parça olduğunu söylerim ve bu bilinçle antrenmana başlarız..istediğim tempoyu yapılacak işleri antrenmandan önce söylerim böylece oyuncularım hem bilgi sahibi olmuş olur hemde antrenmanda zaman kaybını asgariyeye indiririz.
nasıl bir tutumum olur?antrenmandan sonra istatistiklerini tutarım ve söylerim bu istatistiklerin periyotlar halinde sürekli olumlu yönde artmasını isterim.ve her hafta bu artış konusunu hep beraber gözden geçiririz.ortalamalarını alırız dolayısıyla rekabet ortamı daha ciddi boyutlara çıkar ve hep biraz daha iyi olmanın hesabını yaparız eğer oyuncunun performans istatistiklaerinde düşüş varsa exstra özel antrenmanlarla bunu kapatmaya çalışırız.herkesin performansı net olu herkes bilir.ve sonuçta en iyi olan 5 sahaya çıkar.bunun bilincinde olunduğu için ayrım yapmak söz konusu değildir.
maçlardaki süreyi nasıl ayarlarız?örneğin maça çıkmadan önce antrenman not ve performanslarını maç dakikasına bölerim ve 1 periyotta aşağı yukaır atmamız gerekn sayı yada şu kadar syaıdan fazla yememeliyiz gibi hedefle rkoyarak oyunculara hedef koyarız örneğin 5 sayı,4 ribaubd,2 top çalma vb..bunlara ulaşılamıyorsa aynı hedefe sahip olan diğer oyuncuyu alırım bunun bi süresi yok neticede motivasyon eksikliği yada özel sıkıntılarıda göz önünde bulundurarak oyuncuların yapamayacağı hedefleri ortaya koymam..ve neticede oyuna kimle başladığıma değil kiminle bitirdiğime bakarım..
antrenman maçları?
her maçtan önce oyuncularıma en yi savunma yapan takımı alkışladığımı sölerim zaten bilirler savunma olmazsa olmazımdır savunmada aksayan oyuncuya takım gözü ile bakar ve uyarırım ne yapmaları gerektiğini anlattıktan sonra şansların eşit olduğunu ve kendilerini ispat etmeleri gerektiğini söylerim.
serkan
07-25-2007, 11:21 PM
ben sorularımı net soramadım anladığım kadarıyla.ben altyapı maçlarına çıkmak için yapılan çalışmalardan bahsetmiyorum.
bir oyuncu sahaya çıkıp oynayanabilecekse derslerini unutabiliyor antrenmana değer verebiliyor.kendisine inanıyor çünkü antrenörü ona güveniyor diye düşünüyor.bu ilerde basketbolcu olmuş bir birey için bazı hoşnutsuzluklarla birlikte kabul edilebilir.
benim bakış açımız ne olmalı sorusunu aynı eforu harcayan aynı özveri ile bayram namazından antrenmana gelen maça çıkan ama benchte oturtulan oyuncu ile ilgili nasıl olmalıdır sorularıma cevaplar arıyorum.
altyapıda bobby knight.dean smith.türk oyuncular için zor,alışılamayacak insan karakterleri değil.okulda,evde,sokakta hep aynı şey tehdit antrenmanlarda da bu durumun olmaması zaten garip olurdu.insan kazanmak zor olandır maç kazanmak oldukça kolaydır.her tyakım türkiye şampiyonu olabilir sonra da resimlerde kalır bu durum coachların genelde umurunda değildir.
bu yazı kimseye cevap yada yönledirme değildir bu şekilde algılanmasın lütfen.antrenmanlardaki halimizi görseniz çocuklarla anlamanız çok kolay olurdu sanıyorum.belkide günah çıkarıyorum.bu durumlar beni oldum olası üzmüştür.
Neslihan A.
07-26-2007, 02:03 PM
İyi olmayan oyuncular,iyi duruma gelebileceklerini düşünürsem o izlenimi alırsam onlarla özel ilgilenmeye çalışırım ancak hiç umut vermeyen sporcularımı yetenekli oldukları başka sporlara ailellerinin yardımıyla yönlerdirmeye çalışırım.
Bir arkadaşımın takımında oldukca yetenekli ancak oldukcada kısa bir oyuncusu var.haltere çok yaktın bi vücudu var.ancak ufaklık basketbola aşık ve oynamak istiyor.arkadaşımda ona kısa sürelerlede olsa oyun şansını veriyor.Böyle bir oyuncuyla bende aynı şeyi yapardım.
Eşit olma:ister istemez eşit olamıyorsun.kötülerle ugraşmak iyileri aşagıya çekiyor.Özel antremanlar yapmak daha dogru.dediginiz gibi bu oyuncular arasında farklı durumlara yol açıyor ancak yapılacak çok fazla birşey yok.otoritenizi kullanarak bu durumun kontrolüne çalışmak bi nebze olsun faydalı olacaktır.
maçlarda da:sonuçta her takım iyi degil.karşı takıma göre oyunculara şans veririm.
Yan ister istemez hissedecekler hissettirecegiz ama kurulan diyologla ve otoriteyle onlarında motivasyonunu saglamak mümkün diye düşünüyorum.
Abtreman maçlarının da çok iyi ayarlamak gerekiyor.mesela her maçta iyi takıma kötü bir oyuncu vererek onun kişisel motivasyonu saglanabilir.diger bi maçta diger bi oyuncu..arada eşit dagılım gibi.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.