Orijinalini görmek için tıklayınız : box out
karabulut
07-26-2007, 10:26 PM
savunma reboundu konusunun okudum ama benim hala anlayamadıklarım var.umarım yardımcı olursunuz
şimdi box out yaparken amacımız oyuncuyu potadan uzak tutmaktır.peki box out'da ayakların ve kolların durumu nasıl olmalıdır?
box out'ta rakibimize sırtımızla vururmuyuz veya itermiyiz?
amaç rakibi potadan uzak tutup ilk olarak bizim zıplamamızmıdır?
bide savunma oyuncusu box koyarken hangi durumlarda faul olur(savunma oyuncusu hangi durumlarda faul yapmış olur?
biraz fazla oldu ama kusura bakmayın.ayrıntılı ve kolay bi şekilde anlatırsanız çok sevinirim.
şimdiden herkese çok teşekkür ederim
yasin
07-26-2007, 11:15 PM
box yaparken kollar açık sırtımızı rakibe dönük tutmalıyız boz reaboundu rakibe kaptırmamaya denir
serkan
07-26-2007, 11:25 PM
evvela box-out un hazırlık düşüncesi atılan her şut kaçacaktır şeklinde düşünmektir.nba rebound yüksekliğinin ortalaması için bir zamanlar 275 cm olduğunu söylerlerdi ben hala buna inanıyorum.
şimdi şuradan başlayarak kısaca anlatayım.yardım tarafındasınız diyelim ki top sol forvette.sizinde sol eliniz şut atıldığı anda savunduğun oyuncuya temas edecek.bu gerçekleştikten sonra sol ayağınızı,sol elinizin yönüne doğru uzatarak basacaksın.ters pivot yapıp savunmayı sırtınla hissedeceksin.en fazla 2 saniye sürecek rebound durumu için bu hareketleri sığdırman gerekiyor.ilerleyen aşamalarda timing de oturacaktır.
MasterCoach
07-27-2007, 11:12 AM
Ben günlük antrenman proglamamda her gün 10dk ayırdığım bir konudur box - out... Rebound yapmanın en basit yoludur bence.Arkadaşlar nasıl yapıldığını anlatmışlar...Rakibine dirsek vurmadığın ve formasından fazla çekmediğin sürece foul olmaz...Box out sadece boyalı alanın içinde olacak diye bir şey yok...Yalnız sağlam bacak kasları gerektirir...
Cihan Türe
07-27-2007, 02:34 PM
savunma reboundu konusunun okudum ama benim hala anlayamadıklarım var.umarım yardımcı olursunuz
1 - şimdi box out yaparken amacımız oyuncuyu potadan uzak tutmaktır.peki box out'da ayakların ve kolların durumu nasıl olmalıdır?
2 - box out'ta rakibimize sırtımızla vururmuyuz veya itermiyiz?
3 - amaç rakibi potadan uzak tutup ilk olarak bizim zıplamamızmıdır?
4 - bide savunma oyuncusu box koyarken hangi durumlarda faul olur(savunma oyuncusu hangi durumlarda faul yapmış olur?
biraz fazla oldu ama kusura bakmayın.ayrıntılı ve kolay bi şekilde anlatırsanız çok sevinirim.
şimdiden herkese çok teşekkür ederim
Kolaylık olsun diye senin alıntına numaralar verdim. Kısaca cevaplamaya çalışacağım.
1 - Doğru net pozisyon budur. [Only Registered Users Can See Links]
Ancak maçlarda bu tip pozisyonlar da olabilir...
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
2 - Resimlerde gözüküyor zaten. Ama vurmak değil de yaslamak ve onun içeriye girişini engellemek için yapılır.
3 - İlk zıplamaktan çok box-out düzgün yapılırsa zıplamaya bile gerek kalmaz. Top doğrudan önünüze düşer ama evet amaç genel olarak bu.
4 - Dirsek atmak, formadan çekmek, tutmak, çarpmak yani standart faul olan şeyler geçerlidir.
Umarım yardımcı olmuştur.
karabulut
07-28-2007, 05:18 PM
yine herkese çok teşekkür ederim.işte forum budur çok sağolun
allen_eminhan
08-12-2007, 05:02 PM
eet bnim anlatmama gerek kalmadı herşey resimlerde görüldüğü gibi
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.