Orijinalini görmek için tıklayınız : sıkı ve baskılı savunmaya karşı hucüm
cem_hotsauce
07-28-2007, 01:43 PM
bu tür baskılı hucümlarda teke tek iken adamı nasıl geçerim
MasterCoach
09-15-2007, 02:10 PM
Literatürde sıkı bir baskı diye bir şey yok öncelikle bunu belirtmeliyim.Sorun tam sahada adam adama baskı galiba ...Yada tam sahada zone mu ? Tam saha mı yarı saha mı ? Önce bunları belirtirsen iyi olur...Belki okurken bana kızmışsındır ama basketbol çok yönlü bir spor bu başlığın altında bir sürü konu açılabilir.Sorunu daha açık sorarsan daha iyi yardım alabilirsin...
Tam saha baskıda oyuncular 1x1 bırakmama taraftarıyım...Bunuda belirtmeliyim.
cem_hotsauce
05-04-2008, 09:24 PM
Sorun tam sahada adam adama baskı
Kemal Başaran
05-05-2008, 10:45 PM
burada screenler kullanarak geçebilirsin tabi.Bu tip baskılarda ters paslaşmalar savunmanın dengesini bozacağı için paslaşmanın ve doğru yöne yani potaya doğru top sürmenin önemi rakibinin zayıf savunma yönüne penetre etmenin ve yardım dahilinde en müsait adama top çıkarmanın önemine inanıyorum.Ama bireysel olarak yeteneklerinde ön planda bulunması gerektiğini ama bunun yanında çok top sürmenin çok iyi guardlık yapıldığı yanılgısınıda göz önünde bulundurmanı isterim.Eğer takımsan ve BİZ sek bu tip baskılarda da çalışılmış hücum çıkışları ve secreenlerde rakibin dengesini bozup pas atarak rakip savunmanın balansını bozabilirsin.Pas ve kat felsefesi yani..Gerçi o kadar derin bir konu ki umarım bu şekilde de faydalı olmuşumdur azda olsa..Esen kal..
cem_hotsauce
05-06-2008, 05:39 PM
Teşekkürler çok faydalı oldu
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.