PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Basket oynadıktan sonra kaslar nasıl yumuşatılmalıdı?

GHOST737
07-29-2007, 06:49 PM
Ben koçlara sıkı bir antremandan sonra ne yapmak gerektiğini sorucam.Antreman bitti.Gerinme hareketlerini tamamladık.Ben genelde duş alırım ama hep merak ettiğim bir şey var.Ben duşu soğuk alırım genelde daha rahat oluyor ama bu bana zarar verir mi?
Basket oynadıktan sonra yemek yiyesim olmuyor ama bir sonraki gün enerjiye ihtiyacım olduğunu bildiğim için kendimi zorlayarak yiyorum bu konuda tavsiyeniz var mı?
Bunların dışında bir tavsiyesi olan var mı?

vedat
07-29-2007, 09:23 PM
Bu konu basketbol oyuncularına faydalı olacaktır. Bilgiler için teşekkürler...

GHOST737
07-30-2007, 08:23 PM
Aslında ben bir zamana dek sıcak suyla duş alıyordum.Bir kaç kez insanların çok soğuk hatta buzlu suda kaldıklarını soğuk suyla duş aldıklarını gördüm ve duydum.Bir kaç arkadaşım öyle yapmamı tavsiye etti.Bir kaç kez denedim gerçekten daha şiyi oluyordu.Kasları inanılmaz gevşetiyordu.O zamandan beri böyle duş alıyorum.

Ben genelde basketten 10-11 gibi eve dönerim.Oldukça yorgun olurum.Canım hiç yemek istemez ama bir sonraki gün için genelde kendimi zorlarım.Bu sizce gerekli midir?Canım istemez ama sonraki gün güçsüz düşmemek için yerim.

Cihan Türe
07-30-2007, 08:54 PM
Aslında ben bir zamana dek sıcak suyla duş alıyordum.Bir kaç kez insanların çok soğuk hatta buzlu suda kaldıklarını soğuk suyla duş aldıklarını gördüm ve duydum.Bir kaç arkadaşım öyle yapmamı tavsiye etti.Bir kaç kez denedim gerçekten daha şiyi oluyordu.Kasları inanılmaz gevşetiyordu.O zamandan beri böyle duş alıyorum.

Ben genelde basketten 10-11 gibi eve dönerim.Oldukça yorgun olurum.Canım hiç yemek istemez ama bir sonraki gün için genelde kendimi zorlarım.Bu sizce gerekli midir?Canım istemez ama sonraki gün güçsüz düşmemek için yerim.

Taylan Hoca zaten cevaplamış, duş konusuna gelince soğuk suyla duş mümkün ise alma. Sebebi basit, terli oluyorsun ve böyle yaparsan hastalıklara davetiye çıkarırsın. Mümkün ise söylenildiği gibi ılık suyla duş al, eve gittikten sonra soğuk suyla tekrar yıkanabilirsin. Ama bana sorarsan en iyisi antrenmandan hemen sonra ılık yada hafif serin suyla duş alıp, evet gittiğinde kaslarının yumuşaması için sıcak suyla duş almandır. Ancak illa kasları yumuşatma gibi bir zorunluluk ta yok. Yukarıda söylenenlerden antrenmanın soğuma bölümünü iyi yapsan yeter.

Yemek kousuna gelince, yorgunken yiyememen doğaldır. Bu yüzden bir iki tavsiyede bulunayım :

- Ertesi gün ve ya diğer antrenmanlar için enerji depolamak istiyorsan antrenmana giderken yanında en azından bir cep yada küçük poşet dolusu kuru meyve bulundur. Bunlar ne olabilir? Kuru kayısı, özellikle kuru elma, belki biraz kuru üzüm ve ya kuru incir gibi şeyler olabilir. Bunları antrenmandan çıktıktan hemen sonra daha soyunma odasına giderken yiyebilirsin. Zaten tatları güzel olduğu için yemesi zor olmayacaktır çok fazla da yemeyeceğin için problem olmaz. Büyük oranda enerji kaybını telafi ederler.

- Bunu yapmazsan yada yapmana rağmen evde yemek yemek istiyorsan sıvı ağırlık gıdaları tercih et. Hem sindirimleri daha kolay olur hem de antrenmanda kaybettiğin aşırı suyu yerine koyma açısından daha iyi olacaktır. Et gibi zor sindirilen, zor çiğnenen yiyeceklerden kaçın. En azından eve döner dönemz yemek yeme sorunun var ise..

- Yemeklerinde de belli gıdalarda ısrar etme. Basitçe her renkten yemek tabağında az da olsa olsun.

- Enerji kaybını telafi edeceğim diye çikolataya yüklenme, tabii ki arada çikolata yenir ancak çatır çutur düzinelercesini götürme :) Kuru meyveler dediğim gibi daha iyi olacaktır.

yasin
07-31-2007, 12:19 AM
benim bir ilaç tavsiyem olcak kas gevşetici diclomec adı

yasin
07-31-2007, 04:41 PM
yok hocam ondan değil koçumuz veriyorduda bu ilacı o yüzden tavsiye ettim

ERKANN
08-03-2007, 09:46 PM
kardeşler antrenman sırasında sporcularda yorgunluk maddesi laktik asit birikir.bu laktik asitleri atamazsak kaslarda ağrı,sertleşme,kramplar ve sakatlık meydana gelir.antrenman sonrası özellikle joging koşmamız lazım.yani çok yavaş bir şekilde saha etrafında en az 5-6 tur atmamız yeterli olacaktır.bu sayede bu vücutta biriken laktik asitleri en kolay şekilde atabiliriz.duş olayıda özellikle bacak kasları mutlaka soğuk suyla ,vücutta ılık suyla yıkanabilir.ve antrenmandan sonrada 1-2 saat içerisinde en az 2 litre sıvı (en iyisi su)tüketilmesi çok yararlıdır.

McPiVoT
08-08-2007, 11:53 AM
çokkk thanksssssssssss

arenasss
08-08-2007, 01:34 PM
sana antremandan sonra ayran ıcmenı onerırım antremana gıderken yanında hep 1 lıtre ayran tası ıdmanda sadece su kaybetmıyosun mınarelde kaybedıyosun buyuden ayrdan cok yararlı olur yemek konusuna gelınce ben hemen ıdmandan sonra yıyorum yoksa koc pestılımıızı cıkarttıgı ıcın uyumak zorunda kalıyorum kaslarına masaj yapabılırsın ıdmandan sonra yararlı olur ama once nasıl yapıldıgını oğren...........

Mert
08-08-2007, 03:28 PM
bu konu için çok sağol ghost737 gerçektende aynı konu aynı sorun yani benimde başıma geldi ben hiçbirşey yapmadım ama kendi kendine zamanla iyiyleşti :D :d

wadekolik
08-11-2007, 04:05 PM
yumuşatmaya gerek yok.bak ben kendimi anlatıyım:Dmaç sonrasında direk eve gelirim.buzdolabından su alıp tv'nin başına geçerim.uzanırım ve suyumu içerim kaslarım da yumuşar bu kadar kolay:D

Mnb
09-11-2007, 10:32 AM
peki antremandan geldin vücudun sadece su mu kaybediyor hayır suyla tuz ve mineralde kaybediyor bunu ayran ve limonata seylerle karşılarsın yani kısacası enerji içeceklerin devreye girdigi zamandır

Caner Arda Aydın
09-11-2007, 01:52 PM
Yoğun bi idman veya maç sonunda yenileme(rejenerasyon) idmanları yapılması çok faydalıdır. Bu idmanlar ülkemizde pek kullanılmıyor ama sporun bi parçasıdır. Yorucu bi tempodan sonra hafif tempo koşularla kasların yavaş yavaş kendine gelmesi sağlanır esneme germe hareketleride bu olayın bi parçasıdır vücudumuz normalinden cok daha hızlı bi şekilde kendini bir sonraki güne hazırlar yeniler. İçinde bulunan mineraller bakımından aynı zamanda sıvı kaybı olduğundan soda içilmesi çok faydalıdır. Kesinlikle kas gevşetici kullanılmamalıdır. Çünkü kas gevşetici ilaçların içindeki bazı maddeler o günkü idmanı hiçe sayacaktır. Her idmanda oyuncu belli bi şekilde kas gelişimi sağlamaktadır bu ilaçlar çalışmalarımızı yersiz yapmamıza neden olur sadece bazı durumlarda doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Bu gibi durumlar kaslarda çekme esneme vs sakatlıklar olabilir..

AİR JORDAN
03-31-2008, 09:44 PM
çok teşekkrüler...

ick07
07-02-2008, 02:18 PM
kas gevşetici krem ve hapları tawsiye etmiyorum. zararlı yönleri olabiliyor en garanti yolu duşun altında ılık su ile masaj yapman