PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müsabakadan 1 gün önce alkol alınması

wadekolik
07-30-2007, 04:11 AM
Bir filmde izledim.adam maçtan bi gün önce alkol alıyordu.bunun oyuncuya bi zararı var mı?oyuncunun performansını etkiler mi?Aslında hiç içilmemesi gerektiini de biliorm ama sadece mrk ettim.

MasterCoach
07-30-2007, 02:31 PM
Alkol vücutta sindilebilen bir maddedir.Saatte yaklaşık 20ml 'sini vücut sindirebilr.Bundan daha fazlası vücutta extra yük olacaktır...Sporcuların çoğu maçtan önceki gün lkol kullanıyor bu aslında birazda bünye meselesiyle ilgili...Ben maçtan 1 gün önce alkol alınmaması taraftarıyım.Sentezlenemeyen alkol vücutta ağırlık ve bitkinlik yapacaktır...Ayrıca alkol vücuda alındığında mide asidini yükseltir.Buda mide rahatsızlıklarına neden olabilir.Alkol alındığı zaman alkolle beraber alınan besinlerdeki protein ve karbonhidratların siniriminden gelen faydayı azaltır...

AnL
07-30-2007, 07:19 PM
Bn hiç alınmaması taraftarıyım :D

Cihan Türe
07-30-2007, 08:58 PM
Bu konu aşırı tefarruatlı arkadaşlar. Ancak alınmaması gerekir bunu bilin yeter, alınması konusundaki tüm duyacaklarınız yada resmi olamayan kaynaklarda okuyacaklarınız kulaktan dolma bilgilerdir. Kulak asmayın...

Neslihan A.
07-30-2007, 11:59 PM
Alkol bir uyuşturucu olmasının yanısıra, kalori sağlayan bir içecektir - boş kaloriler olarak tanımlanabilecek bu kaloriler, karbonhidrat, protein ve yağlar gibi kullanılabilir enerji şekline hiçbir zaman dönüşmezler.-
Bira ve şarap çok az miktarda karbonhidrat içerirken, içerdikleri protein, vitamin ve mineraller yok denecek kadar az miktardadır.
Aslında alkol, vücudunuzun vitamin ve mineral kullanımını da sekteye uğratabilir!

Antrenman ve yarıştan hemen önce ya da bir gece önce fazla alkol tüketimi motor hareketlerin bozulmasına, koordinasyonun azalmasına, susuzluk hissinin doğmasına ve enerji depolarının zedelenmesine zemin hazırlayacağı şüphe götürmez bir gerçektir. Tepki hızında gecikmeler yaşanır zira beynin bilgi ve muhakeme üretme gücü zayıflamaktadır.

Monique Ryan, RD, MS

Kaynak: Velonews.com

McPiVoT
08-15-2007, 01:48 PM
bize maçlardan 1 gun once bı tane bıra içmemizi önerıyodular ama ne yalan solıymmm heyecana bırebır tawsıyem heyecanlananlar kullansınnn____

karabulut
08-15-2007, 02:09 PM
yavv yalnış anlamayın dinle ilgili bişey yazmıyorumda.kimse günah demedi yaa:mad: :mad:

whynot1
09-11-2007, 11:28 PM
yavv yalnış anlamayın dinle ilgili bişey yazmıyorumda.kimse günah demedi yaa:mad: :mad:

orası ayrı konu tabi günah da ; alınmaması gerekir 2 mevzu içinde;)

coolboy_4192
09-12-2007, 12:47 PM
abi tamam günah hepimiz biliyoruzda hangimizin babası rakı içki vs. içmemiş bugüne kadar günah ama yani içen içiyor bu arada bence vucuda 1 değilde mesela maçtan 3 4 gün önce alınsa olabilir belki

karabulut
09-12-2007, 01:46 PM
abi tamam günah hepimiz biliyoruzda hangimizin babası rakı içki vs. içmemiş bugüne kadar günah ama yani içen içiyor bu arada bence vucuda 1 değilde mesela maçtan 3 4 gün önce alınsa olabilir belki

kesinlikle tartışma için söylemiyorum ama benim babam ağzını bile değdirmemiş ve biçok insan var ağzını bile değdirmeyen neyse ya belki böyle diyerek hata etmişimdir.hata ettiysem affola arkadaşlar

Mert
09-12-2007, 03:32 PM
benimde dedem hiç içmemiş ne sigara nede içki...:D:P:p:D:d

JuNioR ErmiS
11-19-2007, 04:56 PM
bncede alkol bir sporcu için cokk zararlı alınmamasını tercih ederim

BüŞrA
11-19-2007, 06:56 PM
alkole kesinlikle karşıyım:) alınmaması gerekir:)

tony_parker
11-20-2007, 04:46 PM
benim amcam içti maçta kustu hayır içince eline ne geçiyo git yerine su iç