PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim bir kaç sorum var

Son Gelen
08-02-2007, 11:31 AM
benim de bir kaç sorum var;

-air alert programını uyguladıktan sonra oluşabilcek problemler var mı?
-ben 17 yaşındayım uygulayabilir miyim?

karabulut
08-02-2007, 12:03 PM
air alert programından sonra bi problem olmaz büyük ihtimalle bn 5hafta yaptım ve hiç bi problem olmadı tabii bacakların çok ağrıyo ama zamanla geçiyo korkulcak bişey değil yani.ayrıca bn bu programı 5hafta yaptığım halde zıplamam 10-15cm arası arttı ama tabii herkeste aynı etkiyi yapmıyo tabii.bn 15yaşındayım yaptım ztn bu program 12-18 yaş arası için ideal

conijohn
08-03-2007, 02:05 PM
Eğer ağrı oluyorsa kasların yeterince gelişmemiş demektir hergün sabah akşam koş kas geliştir eğer ağrı olursa yine bırak ben sene başında ilk 4 haftayı uyguladım hem boyum uzadı hemde acayip zıplamaya başladım çok farkediyo
Kas ağrısıher antremandan sonra olur ama eklem yerlerinde ve kemik ağrılarında kesinlikle devam etme

Cihan Türe
08-04-2007, 10:03 PM
benim de bir kaç sorum var;

-air alert programını uyguladıktan sonra oluşabilcek problemler var mı?
-ben 17 yaşındayım uygulayabilir miyim?
Yeni gördüm Son Gelen elimden geldiğince yardımcı olayım.

-Air alert`i uyguladıktan sonra, hatta uygularken problemler oluşabilir. Ama hepsinden önce programı tam anlamıyla anladığından, hangi hareketin ne olduğunu ve tekrar sayılarını, aralardaki dinlenmeleri tam olarak bildiğinden emin olmadan zatenhiç başlamamanı t avsiye ederim. Yani en baştan iyice bir öğren, gerekirse 2-3 gün ders gibi çalış sonra başla derim.

Oluşacak problemler ne olabilir?
-Antrenmansız isen kas ağrıları oluşacaktır. Benim fikrime göre en azından 2 haftalık hafif koşular ve ufak tefek çekme, sıçrama çalışmaları yapmadan doğrudan başlama derim.

-Aşırı zorlandığın noktalarda bırak, aynı seti bir kaç saat sonra yeniden dene. Mikrotravmalarla uğraşma ki 1 hafta sonra oradaki ufak bir ağrı kopuğa dönüşmesin.

-Dikkat edilmezse bilek burkulması olabilir, söylemeye gerek yok dikkatlice yapmalısın.

-Özellikle dizlerde, antrenmansız isen bursit görülebilir. En azından hareketleri uyguladğın haftalarda çalışmalardan sonra dizlerine ve vaktin olursa bileklerine 10 ar dakika buz yaparsan iyi gelebilir.

Yaş konusuna gelince, 17 yaşındaysan rahatlıkla uygulayabilirsin yaşa bağlı bir sorun olmaz. Yukarıdakiler hariç... Onlar da dediğim gibi illa olacak şeyler değil dikaktsiz yada bilinçsiz yapılırsa olabilecek şeyler.

---------------------------

Hepsinin dışında bilinmesi gerekir ki air alert gibi sıçrama yada farklı kuvvet programları herkesde aynı etkiyi gösteremez. Tabi bunda çok değişken var. Antrenman durumu, yapılan spor dalı, o spordaki konumu, beslenme, yaş ve hepsinden de önemlisi (özellikle zıplama programlarında) kas tipi ve genetik özellikler.

Şöyle açıklayayım, ben 4 yıl kadar önce durduğum yerden 78 cm kadar sıçrıyordum adım almadan. 2 yıldır antrenman yapmadığım için şu an bu rakam büyük olasılıkla 45 civarına düşmüştür. Air alert uygularsam 3 haftada eski sıçramama yaklaşabilir 70 cm kadar sıçrayabilirim. Bu da 25 cm artış demektir ki çok büyük rakam.

Senin de şu anki sıçraman 68 olsun. Çok üst düzey bir takımda çok fazla antrenman yapan bir genç takım oyuncusu olduğunu düşünelim. Zaten şu an sıçrama yeteneğinin üst sınırına çok yakın olacağın için bu programın sonunda 75 cmye çıksan bile 7 cmlik bir artış olur ki bu da o kadar ahım şahım bir fark yaratmaz.

Biraz karmaşık oldu ama umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

DrcNASH
10-03-2007, 02:12 PM
Ben Tamamladim Ve Faydasini Cok Oldu.ben Ciplak Ayak Yaptim Ama Ayakkabili Ile Daha Kolay 12 Ve 15 Oyle Yaptim Zor Oldugu Icin .en Zor 6 Haftadan Sonrasi

ick07
04-06-2008, 04:52 PM
uygulaya bilirsin! oluşacak sakatlıklar çok. dizinde ve bileğinde ağrılar meydana gelebilir ve anlık ağrılar değil haftalık belki aylık bu yüzden ağrı duyduğunuzda programı bırakmanızı öneririm...