Orijinalini görmek için tıklayınız : Bandaj nasıl yapılır ?
serkan
08-03-2007, 12:14 AM
sporda sakatlıklar,ilkyardım konularında uzman olmasamda bilgi düzeyim fena değil.beden eğitimi öğrt.aynı zamanda 10 yılı aşkın süredir antrenörlük yapmaktayım.bu konularda yardım isteyenler oluyor ben tabi anlatarak yada uygulayarak bilgim düzeyinde yardımcı olmaya çalışıyorum.özellikle koruyucu bandaj ile ilgili cd,döküman,site ismi paylaşımında bulunmak isteyen olursa sevinirim.bende bandajlama ile ilgili flaster yada lastik bandaj ile ilgili döküman fotokopi halinde var. fakat benim bilgimin çok altında bilgi aktarımı yapılmış.yardımcı olursanız sevinirim.
ersan ilyasova
08-03-2007, 12:13 PM
bu konuyu yanlış yere açmışınız koç ancak bilgilerinizi keisinlikle bekliyoruz
Red_Auerbach
08-03-2007, 02:48 PM
bu konuyu yanlış yere açmışınız koç ancak bilgilerinizi keisinlikle bekliyoruz
Hemen taşıyalım o zaman:)
Bu arada ayak bileğine lastik bandaj nasıl uygulanır yardımcı olursanız sevinirim.
serkan
08-04-2007, 04:52 PM
rumuz ersan ilyasova arkadaşım.yönetici olman itibariyle,konuyu uygun olan yere taşıman beni sevindirir.benim bilgilerim uzmanlık düzeyinde değil fakat kötü durumda da değil.ben yardım almak da istediğim bir konu olması nedeniyle buraya açmayı düşündüm. taylan ile görüşüp uygun yere alabilirseniz sevinirim.tofaş da çalıştığım yıllar boyunca a milli takım(avrupa 2.olan aydın abi yönetimindeki takımımızın)fizyoterapistliğini yapmış olan hayrettin görgülü abimizi izleyerek ve sorularak sorarak bilgi ve deneyim sahibi oldum, yeterince uyguladım diyebilirim.şuan yıldız milli takım kondüsyoneri olan,üniversiteden arkadaşım serdar ergök ile de bu konularda sohbetlerimiz oldu.ama uzman olmak,uzman yardımı almak doğrusuna inancımdan,küçük bir hatanın bile ne kadar zorlukla yokedilebileceğini bildiğimden önce tartışalım istiyorum.bu sitede bu konulara ilgisi olan bir arkadaşım var diye hatırlıyorum.yazılarını okuyunca anlamıştım fakat nickini bilmiyorum.özeldende görüşmek istemem.paylaşım herkesin olsun niyetiyle.
serkan
08-04-2007, 05:12 PM
red merhaba.ayak burkulmaları genelde dışa doğru olmaktadır.içe de burkulmalar olmakta.(ayak tabanının yön olarak diğer ayağa dönmesi dışa,ayak tabanının vücudun aksi yönünü göstermesi içe şeklinde anlatacağım.)içe ayak burkulmaları oldukça tehlikelidir.çok çok daha az yaşanan ayak burkulmasıdır.
dışa burkulmalar çok sıklıkta olmaktadır.bölge hemen hassaslaşır.şişmeye başlar.tedaviye hemen soğuk yaparak başlanmalıdır.sakatlanan bölgenin kalpten daha yukarıya alınması şişmenin artmaması için uygulanır.soğuk ile damarların daraltılması amaçlanır.
bu sakatlıktan sonra sakatlığın derecesine göre dinlenme yapılır.soğuk yapılmaya devam edilir.
lastik bandaj hareketlerimize uygun esnemeler yapacağı için uygulanması önemlidir.burada ben lastik bandaja ayak tarak kemiği altından başlıyorum.burkulma olan esneme olan sakatlığın tersi yönünden gelerek balık sırtı tabir ettiğimiz şekilde (bandajı bileğe doğru ilerletirken kelepçeden biraz bandaj yapılacak bölüme doğru açılmasını sağlıyoruz.daha sonra dönüş yaparak kelepçeye yaklaştıryoruz,fakat bu ileri gittiğimiz kadar geri gelmek olmayacak diyelim iki santim ileri 1 cm geri gibi düşünebiliriz sanıyorum.bu şekilde bütün bölgeyi sıkmadan sarıyoruz.bilek kısmında ben flater kullanarak sabitliyorum.metal kıskaç yada filkete yada sıkıştırmanın da uygulandığını bilirsiniz.
dipacifes
08-05-2007, 11:54 PM
gerçekten çok yardımcı bilgiler teşekkürler
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.