Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketbol geleceğimiz
cem_hotsauce
08-05-2007, 12:25 AM
arkadaşlar bu konu hakkında konuşmak istedim ilerde basketbolcu olabilmek için ne gibi imkanlar sağlamamız lazım yani neler yaparsak ilerde basketbolcu olabilme şansımız artar??
Her konuda çok çalışmak başka yanıtı yoktur sanırım...
BigTicket
08-05-2007, 12:43 AM
Bir kere ileride basketçi olmak istiyorsan zaman ayıracaksın öncelikle bu oyuna....Bu oyun senin tutkun olucak zaten öncelikle...Ve çalışacaksın...Küçük yaşta kulübe gidiceksin....gibi bişeyler..
serkan
08-05-2007, 12:47 AM
şimdi bu konu evvela senin fiziksel ve zihinsel özelliklerine bağlı bir durum.sonrasında bulunduğun bölgede basketbol oynanması yada senin basketbol oynanan bir yere gitmen gerekiyor.çok çok çok özel bir yeteneğin yoksa yaklaşık5-7 yıl süren disiplinli bir çalışma sonucunda oluyor.
birde şunu unutmamak lazım.ibrahim kutluay 33 yaşında ve daha oynar.hele son iki sezon oyununu daha da geliştirmiş bir oyuncu olarak.ibrahim kutluay yıldız takımda iken(15 yaşında) A takıma çıkıyordu.18 senedir oynuyor ve hala da oynayacak.bu şekilde disiplinli olan oyuncular işine bağlı ve saygı duyan oyuncularda bazen (vahşi doğa kanunu gibi oluyor)sizin oynama şansınızı azaltıyor.örneğin serkan erdoğan tofaş benchinde oturarak 2 şampiyonluk görmüş bir oyuncudur diyebilirim.bu serkan erdoğanın kötü oyuncu olduğunu göstermiyordu tabiki şimdi geldiği noktaya bakarsanız net olarak görebilirsiniz.bunda da şansın önemli olduğunu belirtmek istedim.coach repesa orada şans verseydi seviyesini belki daha önce yakalayacaktı.doğru yerde ve doğru insanla da olmak gerektiğine inanıyorum.çünkü size inanan güvenen insanlar gerçekten önemlidir.
Bide en önemlisi kendimden biliyorum örneğin bi yönünüz iyi mesela ben kendimden örnek verim şutum baya yüzdeli atıyorum ama dribling dediğimiz olay bende zayıf ben burda genellikle şutu daha az atıyorum driblingi daha fazla çalışıyorum bunun gibi daha çok yapamadığınız şeylere çalışmalarda ağırlık verin...
cem_hotsauce
08-05-2007, 12:45 PM
peki okuldaki derslern önemi varmı üniversitede falan bide ben spor lisesine gitcemde ondan
MasterCoach
08-06-2007, 03:13 PM
Öncelikle Türkiyedeki üniversiteye girme şartları göz önüne alındığında sana liselerin spor bölümüne girmeni tavsiye etmem.Benimde bi kaç oyuncum liselerin spor bölümüne geçmeye çalışıyor onlarada tavsiye etmiyorum.Spora öncelik vemesi ve spor akademilerine giriş açısından sizlere en uygun bölümdür.Ancak genele vurduğunda en düşük katsayılı bölümlerden biridir.Onun yerine becerebilirsen eşitağırlıkta okumanı ve bu bölümde sınava girmeni tavsiye ederim...Hayatta her şey var.Spordan vazgeçebilirsin Allah korusun sakatlanabilirsin...En iyisi önce kendini sağlama alıcaksın.
Başlık basketbol geleceğimiz.Şuna inanırım ki Hayat; yaptığınız seçimlerdir.Basketbolcu olmayı seçeceksen illaki bi şeylerden fedakarlık yapacaksın anlamına gelmez.Bunu söylememin amacı bir sporcuya bi şeylerden vazgeçmezsen basketbolcu olamazsın diyin.İlk vazgeçeceği şey okuludur.Ben daha öncede belirtmiştim okumayı sevmem.Hayat; derste dinlenecek kalemle yazılacak bi şey değildir bence yaşamak gerekir.Basketbolcu olmak için ilk yapman gereken şey bence doğru çalışmaktır.Çok çalışmaktansa az çalış ama doğru çalış.Çok çalışmanında önemi tartışılmaz elbette ama yanlış çalıştıktan sonra hiç yapmasan en iyisi.Doğru,düzenli ve çok çalışmak anahtarımızdır.İkinci önemli anahtar ise kişilik ve karakterdir.Bu camiada pislik / ikiyüzlülük vb. şeyler yapanlar tutunamaz kesinlikle.Saha içinde ve dışında efendiliğinle / kişiliğinle göz kamaştımalısın.Bu günlerde oyuncu transferleri çok hızlı.Oyuncuları alıp / almama konusundaki en büyük düşüncemiz karakteri.Düzgün adama çok ihtiyaç var bu günlerde.Allah vergisi çok yetenekli olmayabilirsin yada çok uzun boylu olmayabilirsin.Hayat herkezin izlediği bir oyundur ve her insanın üstlendiği bir rolü vardır.Rolü iyi oynayan perdede yerini alır.Sende belirli yerlere gelmek için doğru ve çok çalışmalı efendi dürüst olmalısın.Bunları sadece basketbol hayatın için düşünme hayatın her alanında doğru dürüst çalışkan insanlar sevilir ve saygı görürür.Eğer profesyonel bir basketbolcu olarak saygı görmek istiyorsan önce saygı göstereceksin,saygı duyulacak işler yapmaya bakacaksın...
Sadece muhabbet olsun diye değil gerçekten gelecekde nerde olacağını hesaplamaya çalışıyorsan ve gelecekle ilgili planların varsa seni ve bu konuya cevap yazan bu şekilde düşünen tüm sporcuları (antrenör arkadaşları ) tebrik ederim...
cem_hotsauce
08-06-2007, 03:28 PM
evet teşekürler güzel anlatmışsın çok teşekkür ederim
arenasss
08-06-2007, 06:23 PM
bence ılk once profosyenel calısmak sart yanı bır koc gozetımınde kendın calısırkende zayıf noktalarını gelıstırmelısın kendını en ıyı tanıyan yıne sensın dediğim gıbı profosyenel olmak onemlı elıne basket topu alıp evının onundekı potoda basket oynamakla basketbolcu olunmaz yanı olunur ama cok zor amerıkada streetball oynayıp kesfedılmıs bır cok yıldız basketbolcu var ama onlardan bırı olabıılmen ıcın cok ıyı ozellıklerın olması gerekıyo atletık olman gerekıyo ve sanslı olman gerekıyo bunların hepsıde cok az ınsanda bulunur buyuzden bence bır kulube gıdıp profosyonel hocalar tarafından eğitim gormek sart
cem_hotsauce
08-06-2007, 09:38 PM
klüpte oynuyorumda pek üstümüze düşmüyolar
allen_eminhan
08-12-2007, 04:57 PM
çalış çalış çalış. bnimde hayalim basketbolcu olmak.
kaplanati
09-06-2007, 06:54 PM
bence en başta olduğun noktadan hep üstte çıkmak bunun içinde en başta kendinden tecrübelilerden bişeyler öğrenmelisin maçları izlemelisin vs. ama çok çalışmalısın tabi fizikte olcak
[QUOTE=cem_hotsauce;19387]peki okuldaki derslern önemi varmı üniversitede falan bide ben spor lisesine gitcemde ondan[/QUOTE
ya önemli olan okul tabelasında spor yazması degil önemli olan senin istegin yoksa spor okulundan cıkmış en azından bizde başarılı sporcu hiç hatırlamıyorum
AİR JORDAN
03-31-2008, 09:45 PM
sorularımın hepsine yanıt aldım teşekkrüler...
ick07
07-02-2008, 02:17 PM
çok çalışman lazım kendini mevkiğinde kanıtlaman lazım. vede büyük şehirlerde olman lazım. birazda şans lazım :D
MertCabilar
07-28-2008, 02:39 AM
girişken olman korkmaman lazım basketbolla ilgilenen bir çevre lazım azimli ve disiplinli olman lazım basketbolcu olacağım nede olsa diye diğer herşeyi boşvermemen derslerinede fazlasıyla önem vermen gerekmektedir
Dark_Force
07-28-2008, 11:36 AM
Okulunu dershaneni klubünü aynı anda yürütmek imkansız değil.Sadece planlı ve düzenli çalışman gerekiyor.Benim arkadaşım ve kıbrısda oturuyordu.2.18 boyunda.Orda A takımda oynuyor.Okulada gidiyor.Dersahaneside vardı.Össye girdi bu seneki.Ham 260 puan aldı.Tercihlerde en başta İstanbul üniversitesini yazacakmış.Sorduğumda nedir bu başarının sırrı ;"Planlı ve doğru çalışmak"dedi..Yani hiçbirşey imkansız değilmiş.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.