PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Süratimi nasıl geliştiririm ?

jasonkidd0591
08-05-2007, 02:29 AM
hızımı arttırmam için bana yapmam gereken hareketleri planlı bır sekılde anlatabılır mısınız lütfen bu program uzun bır zamana yayılmıs bır sekılde de olabılır tesekkurler

jasonkidd0591
08-05-2007, 03:23 PM
cok tesekkurler peki ip atlamanın merdıven calısmasının buna bır yardımı olur mu ayrıca bu sprint olarak yazdıgınız 5x20m mesela burda 5 defa 20 metre kosacagım manasına mı gelıyor ve bunların arasında dınlenme var mı kusura bakmayın sızı de yordum sagolun

Neslihan A.
08-05-2007, 03:27 PM
Sürat gelişiminde kuvvet gelişimi temel oluşturur.Önce kuvvet çalışmaları yapman daha sonra sürrat konusuna geçmen bence daha dogru olacaktır.

jasonkidd0591
08-07-2007, 12:35 AM
ben 1991 doğumluyum kuvvet calışmam için daha erken mi yoksa çalısabilir miyim ayrıca taylan abi çok teşekkür ederim anladım

sonerk
10-07-2007, 02:34 AM
Kuvvet çalışmaları için yaşın uygun. Gideceğin spor salonundaki ya da seni çalıştıracak antrenörüne yaşını, boyunu, kilonu ve varsa rahatsızlıklarını baştan belirtirsen, gelişimini olumlu yönde etkileyecek bir çalışma programına sahip olabilirsin ve bu gerçekten yararlı olur. Çok ağır idman yapman gerekmiyor, bu konuyu biraz uzun vadeli düşün. Eğer kendi başına çalışma yapmayı planlıyorsan, bir profesyonelden yardım almadıkça bunu yapma derim. Yoksa sahip olduğun potansiyeli geliştireceğine kaybetme riskin olabilir...

tolga202
10-10-2007, 02:42 PM
ben 202 boyundayım 21 yasındayım aslında cogu sorumun cevabını kendım verıyorum vucudumla ıletısım kurmayı ogrendım .. benım sormak ıstedıgım su .. ben 4 numaradan kendımı uc numaraya cekmek ıstıyorum .suanda 3.5 numara oldum denebılır cıft smac vuruyorum tek her turnıkenın ardından bıtırıyorum ıstedıgım seyler ust sevıye seneye 2. ligde kafaya oynıyan bır takımda olmayı ıstıyorumm ... surat konusunda flexiblte konusunda eksıklerım var cok calısıyorum ama soyledıgım gıbı yasım 21 . yani bu yastan sonra ne kadar gelısırım hız konusunda merak edıyorumm .... calısmakara baktım bu sene takımla saolsun hocamızla beraber yaz ıdmanlarında ıyı bır kondısyon yuklemesı yaptık ama bunun sınırı nedır genetık faktorlerın bır onemı varmıdır bu soyle bır soruya donustu galıba .. ornek air alert yapınca 11 inch zıplama artar garntılı denıyor bole bısey mumkunse kı ben o programı calısıyorumm ınsanın yuz mt kosunda maximalini 1 sn gerı cekmesıde mumkun mudurrr mü ? hedefler buyuk hocam kafama takılan sey cokkk.. br felsefe varya hani insan bir seyi cok isterse basarır .. bu dogrumudur hız konusunda sıcrama konusunda yas 21 oluncaa...

sımdı bu kısıden kısıye degısır .. benım fızıkı yapım atletıc bır kaç resım eklemeye calısıcam ....

[Only Registered Users Can See Links]

2 mart spor salonu rıze bır hafta once sımdı 2 kılo daha verdım

halter kuvvet calısmaları hersey bılımsell.. ama ıste olurmu suphe var .hızım artarmı...

Cihan Türe
10-11-2007, 11:41 AM
tolga202 kardeşim, elimden geldiğince cevaplayayım.

Yapabileceğin tüm fiziksel beceri gerektiren hareketlerde, belli bir sınırın vardır. İyi çalışarak sıçramanı 11 inch yukarı çekebilirsin, hatta bu 20 inchte olabilir. Yine iyi çalışarak 100 metredeki dereceni de 1. sn aşağı çekebilirsin.

Ancak bunların olabilmesi için, şu anki derecelerinin, sahip olduğun bireysel sınırlara ne kadar yakın olduğu ile alakası vardır. Senin sıçramanı, durduğun yerden 70 cm kabul edelim. Tüm genetik, yaş, beslenme, antrenman, ergojenik yardımcı vs... faktörleri ile bile ulaşabileceğin bireysel bir değer vardır. Senin bu rakamın 90 cm olsun. Tüm herşeyi doğru yaparak, doğru yaşayaradeğer k, doğru beslenerek, doğru çalışaral bu sıçramanı çıkarabileceğin bu sayıyı aşamaz, en iyi ihtimalle bu sayıya en yakın sayılara ulaşabilir.

Koşular için de benzeri geçerlidir. En basitinden eski 100 metre rekorları ile şu tarihlerdekilere bakalım. Bir tarihe kadar artışlar saniyenin 10`da 2`si, hatta 3`ü gibi artışlar gösteriyordu. Son yıllarda bu artışlar 3. basamağa kadar düştü. Yani saniyenin yüzdelik birimleri kadar artış zar zor görülmeye başlandı. Çünkü insan bedeninin ulaşacağı sınırlar vardır.

air alert konusuna geri dönelim. Benim fikrime göre hiç bir program, hiç bir şeyi garanti edemez. Çünkü az önce de söylediğim gibi çok fazla değişken var. Sen tüm gün içinde yeterli yüklemeleri yapıyorsan ve bireysel maksimum sıçramana neredeyse ulaştıysan air alert belki de sana 3 inch bir artış sağlar. Yada daha önünde çok yol varsa 25 inch de farkettirebilir. Fakat elinden geldiğince uygulamalısın.

Konunun teknik yönüne geçelim. 4`ten 3`e geçiş, özellikle bu yaştan sonra çok kolay olmayacaktır. Benim 4`ten 3`e geçişim, minikten yıldız takıma geçerken olmuştu ve o zaman için bile adaptasyonda sorun yaşamıştım.

Burada önemli olan, daha önce yüzü dönük hücum oyunları ve savunmada kısa oyuncuları tutma konusundaki önceki deneyimlerin önemlidir. Senden çok daha ağır ve uzun bir oyuncu, kısaları rahatlıkla savunabilirken, sen bunu başaramayabilirsin. Çünkü kısalar-forvetler-ve uzunların oyunları sanılanın aksine birbirinden çok farklıdır. Daha önce, altyapıda forvet oynadıysan geçişin muhtemelen hızlı olacaktır. Eğer oynamadıysan da sadece hızını ve sıçramanı arttırarak 3 oynaman kolay değil.

Hangi takımda ve ne seviyede olduğunu bilmiyorum ama tecrübelerime (oyuncu ve koç olarak) dayanarak söyleyeyim ki şu an için, bir ikinci lig takımında 3. numara olarak oynaman ancak karşı takımın uzun ve atlet bir 3. numaraya sahip olması durumunda onu savunmak için yada takımın ribaund sorunu çektiğinde koçunuzun 3 uzunla oynamak istediği durumlarda olacaktır. Onun dışında bu yaştan sonra bir anda kısaların oyununa adapte olmanı zor buluyorum, özellikle de 2. ligde.

Çünkü 2. lig basketbolu, 1. lige nazaran çok daha hızlı oyunlara ve kısalara aşırı baskıya dayanıyor. Senin 3 olarak fundementalin çok iyi değilse büyük olasılıkla çok fazla top kaybı yapacağını düşünüyorum. 1. ligde bile 3 oynaman daha kolay olabilir ama 2. ligde, daha önce dediğim gibi kısa oyununda denenmediysen çok zorlanacaksın. Tabii ki söylemeye gerek yok bu biraz da oynadığın takıma ve oradaki ihtiyaçlara göre belirlenecektir. Çok iyi 3 numaralarınız yok ve pota altında etkili oyunculara sahipseniz, yeterli olmasan da 3 denenmen olasıdır.

Hepsi bir kenara bırakırsak, esas anlatmak istediğim konu şudur. Ülkemizde, genelde "boyuna göre daha ufak numarayı oynamak iyidir." ve "uzunlar aptaldır" şeklinde inanışlar var. Tabii ki 2 metrelik bir oyuncunun hem 3 hem 4 oynayabilmesi bir avantajdır, ancak hedefleri olan takımlardaki iyi antrenörler tam bir 4 numarayı, yarı 3 yarı 4 olan bir oyuncuya genellikle tercih ederler. Diğer konuda ise konuşmaya bile gerek yok, kısaların uydurduğu kıskançlıktan doğan bir söylem sadece :)

Boyun ve fiziğin, 2. ligde 4 numara oynamak açısından kesinlikle yeterli. Zaten dediğim gibi aşırı hızlı ve baskılı olan 2. lig b asketbolunda bu kadar uzun ve sonradan olma 3. numaralar pek tercih edilmeyecektir. Eğer ben de koç olsam, küçüklüğünden beri forvet oynamış 1.95lik tam bir 3 numarayı sana tercih ederdim. Ayrıca fiziksel olarak çok çalışıp, çok kuvvetlendiğin takdirde 1. ligde dahi 4 oynayabilirsin. Benim şahsi fikrime göre, yüzü dönük oyunu, kısa savunmasını ve daha uzak mesafeli şutlara çalışmalı ancak bunlara çalışırken 4 numara özelliklerini kaybetmemelisin. Seninki gibi 4`ten 3`e geçme meraklısı olan bazı oyuncuların mevkisiz kalıp ellerindeki fırsatları da teptiklerini çok gördüm.

Ben şu anda Gelişim Kolejinde yardımçı koçlardan biriyim, 2. ligin iddialı ekiplerinden biriyiz ve ilk 5, e başlayan 4 numaramız Emre Özpulat`ın boyu 1.96-1.97 gibi birşey. 2. ligin her iki ekibinde rahatça oynayabilecek bir power forvet. Zaten daha önce Tuborg`da 1. ligde de oynadı. Güçlü, post up oyunu iyi, çok iyi ribaundçu ve şutu da var gerektiğinde 3 de rahatça oynayabilir ama bu kadar iyi bir 4. numarayı 3. te harcamak ta yazık olur. Gördüğün gibi, bir pozisyonu iyi oynayan bir oyuncu rahatça kendine yer bulabiliyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sormak istediklerin olursa da çekinmeden sorabilirsin.

tolga202
10-11-2007, 06:35 PM
ınanılmaz bir acıklamaydı .. cok saolun zahmet edıp yazmıssınız ..hocam ben bıraz uzun ve yavas bırısı oldugunda onun acıgını yakalıyorum miss meç miş gıbı yuzum donuk oynuyorum . benden 2 cm uzunsa veya benım boyumdakıler genelde bana gore yavas oluyorlar.. bundan ıkıs ene once bahcesehır kapanmadan oncee.. nejatsayman hocam bana stop jumpshot at olayın bıtmıstır forwetsın demıstı .. ama ara verdıgımden o sevıyenın gerısıne dustum.. hocm hakkımızda hayırlısı calısmaya amıno asıt almaya .. sabah aksam kas agrılarıyla uyanmaya devam seneye gezıcegım klupler arasında gelişim kolejıde var gorusucez galıba :) hocam.. maximalimn ceyregıne bıle ulasmadıgımı dusunuyorum .. ulastıgımdaa turkıye habedar olucak ..cokk gaz bır cemle oldu ama ınsallah hayaller buyuk ..

tolga202
10-11-2007, 06:39 PM
fweeewewwqeqwewe