Orijinalini görmek için tıklayınız : top hakimiyeti
SeMiH
08-08-2007, 12:57 PM
bu konu belki de vardır ben görmemişimdir.ama yine de sorayım.ben yeterince hızlıyımdır ama crossover yaparken topu elimden kaçırdığım için pek işe yaramıyor.yani top hakimiyetim yeterince iyi değil.ayrıca sol elimi neredeyse hiç kullanamıyorum.bu da crossover yapmamı neredeyse imkansız kılıyor.bu iki sorunumla ilgili önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.cevap verirseniz çok mesut olurum:)
dipacifes
08-08-2007, 01:11 PM
forumda bu konuyla ilgili yazılar vardı sanırım bi bak istersen
arenasss
08-08-2007, 02:03 PM
bende sağ elımı kullanıyorum sol elımı gelıstırmek ıcın sokakta basket oynarken hep sol elımı kullandım sımdı ıkısınıde kullabıllıyorum bırde ve mıke james derki top surmenı gelıstırmek ıcın kı arkadasınla yuruyuse cıktıgınızda topu elıne al ve surmeye basla daha ıyı top surmek ıstıyosan tek yapman gereken daha cok calısmandır.........
ben bide benim sınıfımdan bir arkadaşım var ikimizde iyi topsüremiyorduk.daha sonra benim arkadaşım sol elle sürmeye başladı bunun sebebini sordum.sürekli sol elle diriplink dedi.yani günde bir iki saat diriplink yaparsan olucağını sanıyorum.
MasterCoach
08-08-2007, 11:15 PM
iyi crossover yapmak istiyorsan küçül yani dizlerini kır ve topu diz hizasında sektir...:)Bu kadar basit.Bunun yanı sıra ball handlinge ağırlık ver...
Neslihan A.
08-09-2007, 12:37 AM
Birde bunları topa bakmadan yap.bırak top kaçsın.yeniden al devam et.
Zamanla Topa hakim olmaya başlarsın.Acele etme.
SeMiH
08-09-2007, 06:41 AM
hepinize tesekkür ederim.önerilerinizi uygulamaya çalışacağım.
BigTicket
08-09-2007, 12:33 PM
bende sağ elımı kullanıyorum sol elımı gelıstırmek ıcın sokakta basket oynarken hep sol elımı kullandım sımdı ıkısınıde kullabıllıyorum bırde ve mıke james derki top surmenı gelıstırmek ıcın kı arkadasınla yuruyuse cıktıgınızda topu elıne al ve surmeye basla daha ıyı top surmek ıstıyosan tek yapman gereken daha cok calısmandır.........
Öncelikle arkadaşım bu Mike James'in dediği Slam'in bir yazısıydı....Orada Mike James'e soruyorlar; Daha iyi nasıl dripling yapabilirim? ... Mike James'se orada bir espiri yaparak ; Kız arkadaşınla yürüyüşe çıkarken topu eline al ve sür. diyor....
Sonrada yapabileceğin tek şey çalışmaktır diyor tabiki.... Teşekkürler...
arenasss
08-10-2007, 08:10 AM
bende farklı bır sey demedım zaten mıke james dıyo dedım evet slamde yazıyo ve mıke james dıyo gayet acık değilmi
By Serkan
08-10-2007, 07:09 PM
senin dediğinden de anlaşılıor ama sen biraz karıştırmışın cümleyi :D:D:D
vedat
08-10-2007, 10:38 PM
Bence Mike James kız arkadaşının yanında top sür derken biraz espriye kaçmış ama gerçeklik payı da var. Yani tabiki bunu yapmicaz ama bence burda farklı bir mesaj var. Birçok usta basketbolcu "manyakça" şeyler yaparak buralara gelmiş. Mesela Michael Jordan lisedeyken okula giderken top sürerek gidermiş. Ayağında ağırlıkla havuza atlarmış ve boğulma tehlikeleri geçirmiş. Gilbert Arenas koşuya köpeğiyle çıkarmış. Bunlara daha bir sürü örnek var. Zaten bu kadar usta basketbolcu olmabilmeleri için, normal insanlardan farklı olmaları gerekir. Haksız mıyım?
Neslihan A.
08-11-2007, 12:34 AM
Bir arkadaşım sırt çantasına kocaman taşlar doldurmuştu her yere onunla giderdi.Biz asansöre hücum ettigimizde o o kocaman çantayla merdiven çıkardı.
yani sözün özü; sporu yaşam biçimi haline getirmek.
wadekolik
08-11-2007, 04:00 PM
yeterince hızlıysan crossover'a gerek yok bence!
vedat
08-11-2007, 05:23 PM
"yani sözün özü; sporu yaşam biçimi haline getirmek."
Gerçekten sözün özü oldu. Teşekkürler...
allen_eminhan
08-12-2007, 04:43 PM
topu iyi takip etmelisin. ve topu fazla yukarı doru sektirmeden alçak sektirmelisin
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.