Orijinalini görmek için tıklayınız : Rotasyon mu ? Help & recover mı ?
MasterCoach
08-12-2007, 03:34 PM
Takım savunmasında seçiminiz hangisinden yana olur ? Rotasyon mu? Help & recover mı? Ben tercihimi rotasyondan yana kullanırım....
Sizin görüşleriniz nelerdir. ?
arenasss
08-12-2007, 07:31 PM
bırebır savunmananında kotu yanları var yanı bazı oyuncuları tek bır kısı durduramıyo bu durumda mecburen yardım gerekıyo mesela bırebır savunmada lebron ı bowendan baska kım yavaslatabıl(durdurmak zaten ımkansız) ve bıreıbr savunmalarada bazen dengesız eslesmeler olabılıyo
Cihan Türe
08-13-2007, 12:23 PM
Mümkünse rotasyon. Rotasyonu düzgün bilen bir oyuncu her türlü savunmayı zaten rahatlıkla yapar. Bazen, çok spesifik durumlar dışında help&recover tercih etmem.
Ahmet Dedeoğlu
04-22-2008, 01:00 PM
Rotasyon yapılacak yerler var,help and recover/Yardım ve tekrar yetiş,yapılacak yerler var.Sol dipten biri yüklenip adamını geçtiyse,ona karşı taraf pivot bölgelerinden birisi mutlaka yardıma girecek ve önünü kesecektir.İşte bu yardıma gelen adama en yakın hücum oyuncusunun savunmacısı da bu boş kalan hücum oyuncusunun önüne koşup pas arasına girecektir.Onun adamına pas çıkarsa da ona en yakın hücum oyuncusunun savunmacısı koşup onu alacaktır.
The closest man rule/En yakın adam ,kuralı rotasyonda çok önemlidir.
Ayrıca koşup boş adamları alanlar Close out/Kapama tekniklerini çok iyi kullanıp,bir fake'de uçmamalı veya şutu bozmalıdırlar.
Help and recover'da da;sol forvetten içeri drive eden bir oyuncuya guard pozisyonundan yardım gelirse,guardın adamına pas çıktığında guardın savunmacısı tekrar adamına yetişmelidir.Burda çabukluk olgusu devreye girmektedir.
Sol forvetteki adam baseline tarafından drive ederse,o zaman sol köşedeki hücum oyuncusu iyi şutör değilse,onun adamı yardıma girer ve önünü keser.Forvetin savunmacısı geçildiyse,değişip köşedeki adamın önüne pas arasına girer.Aslında bu tür değişmeler güzel bir tuzaktır da aynı zamanda.Ancak sol köşedeki adam iyi dış şutör ise bu yardım,pivot bölgesinden ve karşıdan olur.O zaman da rotasyon başlar.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.