PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şut için kuvvet

jasonkidd0591
08-18-2007, 03:23 AM
ben şut için birazcık bileğimi güçlendirmek istiyorum bunun için bana yapabileceklerim konusunda yardımcı olabilir misiniz ve bu ağırlık çalısmasından sonra şutlarımda bozulma olmaz dimi? teşekkürler

muk0
08-18-2007, 09:18 AM
Bilegin kadar vucutta kuvvetli olmalidir bence. Sinav ve mekik cek bunu laf olsun diye solemiyorum cidden kendi zorlayana kadar cek. Biraz da agirlik calisirsan bence yeterli guce ulasirsin. Ben bacagima agirlik calismistim ondan sonra 1.5 ay filan duzenli bir sekilde atamadim :) Ama duzeliyor atamadikca stres yapma biraz daha sut calis duzeliyor. iyi calismalar

Cihan Türe
08-18-2007, 01:58 PM
Buraya bir bak istersen, sıkılmazsan yardımcı olacaktır. Uzun vadede şutunda bozulma olma merak etme.

[Only Registered Users Can See Links]

14emre14
08-19-2007, 10:59 AM
Ben denedim kardeşim ağırlı çalışmalarından sonra birazçık dinlendir kolunu fln şut atmanı ettkilemez bana göre!!

ick07
04-06-2008, 04:58 PM
rahat şut çekebilmek için sadece bilek değil parmaklarınında kuvetli olamsı şart.bunun içinde sana önerebileceğim bi kaç hareket var. örn; şınav pozisyonu al ama parmak uçları üzerinde durmaya çalış bunu set set yap vede şınav pozisyonundayken bekle normal şınav çekerken parmak ucunda değil

MertCabilar
07-24-2008, 10:53 PM
Biraz uzun oldu ama yaralı şeyler anlattım bilek atışı hakkında okumanızı tavsiye ederim

parmaklarıylamı atacak yani şutu ick demek istediğini anladım ve bunu kimsenin tavsiye ettiğini görmedim ki bilek nediri bilecek kadardırda profesyonel oynuyorum bilek kası denilen şey kolay oluşmuyor bunun için bir adet dumbell alırsın ayakta iken kolunu dümdüz yere sarkıtırsın sadece elini bükerek dumbelli kaldırmaya çalışırsın bu ilk başta bilek hareketini etkiler biraz güç bir anda artar çünki ancak sadece bu gerekli değildir bilek atmak için vücut kaslarınında güçlü ve kordine hareket etmesi gerekir uyumlu hareket edemezsen zaten kaçırırsın... Zaten çoğu oyuncu sadece bilekle atmaz bombe vermek için ve daha isabetli gitmesi için kullanılır bilek bence tabi bu bilek atmak için triceps kaslarının da güçlü olması gerekir bunun içinde mesela bir koltuğa kolarını koy ve vücudunu ileri at kolların 90derece konumuna gelsin kollarını yana açmadan kendini indir kaldır bu zor gelirse dumbellerle çalışabilirsin dumbelleri kafandan arkadan sarkıt ve 90 derece olacak şekilde kaldır sonra belli bir süre sonra (tabi şınav ve mekiği yap vücut gücün için) Bilek atarken zorlanmazsın ve uzun çalışmalar sonucu istediğin isabet oranına kavuşursun bu süre bazen 1-2 yıl civarında oluyor sıkılacaksan bilek atmaya çalışırken hiç başlama:D