Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Ayak Sıçrayamıyorum
whynot
08-23-2007, 12:39 PM
:) Arkadaşlar ben çift ayak zıplamaya alıştım boyum 1.83 çembere asılabiliyorum ama yerimde durarak,sabitkende asılabiliyorum yani hız alarak da almadan da aynı zıplıorum.Çift ayak zıpladıgım için oluyor.Tek ayak zıplasam daha yüksege sıçrayacaımdan eminim.Tek ayak zıplamaya alışmam için ne yapmam gerekir
karabulut
08-23-2007, 01:46 PM
benimde tam tersi çift ayak sıçrayamıyorum:D :D
By Serkan
08-23-2007, 01:50 PM
bu konuda usta değilimn fakat düşünce olarak söylüyorum hocalarımız daha iyi bilir...turnike tekniğini iyice kavradıysan turnike çalış uzun süreli,farklı şekillerde turnikeler at 1süre sonra alışırsın diye düşünüyorum...
yasin
08-23-2007, 01:51 PM
konu yanlış yere açılmış
noldor
08-23-2007, 04:01 PM
tamamen kendi fikrim. Faydası dokunacağını düşünüyorum...
Yağlı güreşçilerin güreş öncesi zıplamaları gibi tek ayak ile (bir sağ bir sol) zıplayarak saha boyunca ilerlemeyi dene...
İlk olarak çok çok yavaş tempo ile kendi maximum sıçrayışının %50sine kadar çıkmayı dene...
Önce ayaklarını alıştır daha sonra hem set sayısını hem de sıçrama yüksekliğini arttırmayı dene...
Basket sahası boyunca 8-10 set yararlı olur...
Yalnız şunu unutma burada amacın sahayı bir an önce bitirmek olmasın.
28 metrelik sahada en az 20 kez sıçrayarak karşıya ulaşmaya çalış. Amacın ileriye doğru değil yukarıya doğru sıçramak olsun...
Daha sonra arkadaşların da dediği gibi turnike adımı çalışmaya başlarsın...
son bir uyarı, kesinlikle 2-3 ay çalışıp iyi duruma geldiğini hissetmeden ağırlık ile (kum torbası vs.) çalışmayı deneme...
kolay gelsin...
coolboy_4192
08-23-2007, 04:49 PM
bende arkadaşlara katılıyor ve tekrar söylüyorum turnikeye çalış
ibrahim
08-23-2007, 05:44 PM
şimdi sevgili kardeşim;
çift ayak zıplamanın sebebi bunu alışmış olman bildigimiz gibi zıplamanın büyük bir kısmı genetiktir eğer zıplayabiliyorsan tek ayakta zıplayabilirsin demektir .Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum onun için yüklenmeleri yaşına göre ya minimize et yada yükselt .Başta bazı maçlarda görmüşsündür hayali turnike at adamları kısa al zıplamaya çalış .Bunu epeyi dene .RİBAUNT ÇALIŞMASI yap tek adam öne alarak zıpla .sonra tek ayak zıplamaya çalış.Merdiven çalış tek ayak tabi .ve sek sek oyna elmaları toplama çalışmasını tek ayak üstüne yap.Ve bazı çalışmalar yapki oyun stilin ve çalışmana uygun olsun .
EXAMPLE:
Şutör oynuyorsan ibrahim Kutluay ve Harun Erdenayın tek ayak atıp şuta kalkışını ,uzunsan grifiitt çok yapardı boxtan sonmra tek ayak atıp topa hamleni yao ve bunları yaparken maç temposunda yapki yaptıkların faydası olsun ve kesin bir kereden ağır çalışma .Açma germeni ve soğumanı mutlaka yap
MasterCoach
08-25-2007, 09:58 PM
Plometrik çalışmalar daha faydalı oalcaktır.Ayrıca skipping ve agility çalışmanı tavsiye ederim...Tek ayak skipping çalışması hem ayaklarını çabuklaştırır.hemde sıçramanı geliştirir...
AİR JORDAN
03-31-2008, 09:47 PM
ozaman sen turnikede atamıyorsundur...:S
ick07
04-07-2008, 07:31 PM
tek ayak bende sıçrayamıyordum şimdi ise çift sıçrayamıyorum:D turnike çalış bol bol turnikeye girerken çok sıçramaya çalış.sonra topsuz turnikeye çalış en sonunda sıçrarsın
whynot1
04-08-2008, 10:01 PM
Konunun üzerinden çok zaman geçti silinse iyi olur.
wadekolik
04-26-2008, 02:55 AM
benimde bir düşüncem var sol ayakla zıplayınca sağ ayağa göre daha yükseğe çıkılıyor.bilmem hiç dikkat ettiniz mi
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.