Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de basketbolun popülerliği daha ileri zamanlarda futbolunkini geçebilir mi?
komixnba
08-30-2007, 12:02 AM
Belki biraz karamsar oluyorum ama bence geçemez.Çünkü futbol oynamak için gereken şey bir top ve 2 taştır.Ancak basketbolda bir maç yapabilmek için en azından bir potaya ihtiyaç vardır.Gerçe alt yapılar yavaş yavaş gelişmeye başladı ama en azından benim bulunduğum bölgede bir altyapı sorunu var.Bu nedenle geçemez diyorum.
Sizin yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Eğer yanlış düşünüyorsam da düzeltin beni :)
yasin
08-30-2007, 12:10 AM
Bence uzun süre sonra futbolu geçicek çünkü artık futbol bir spor olmaktan çıktıneden diyeceksiniz artık kumar oynanabiliyor futbol ile futbol bazı insanlar için sırf kavga sebebi yakında insanlar basketbol ve voleybol gibi spor dallarına geçicek.
Tabi ama bence çok sonra olacak bir şey bu
Red_Auerbach
08-30-2007, 12:20 AM
Ben geçemeyeceğini düşünüyorum. Futbol çok evrensel bir oyun. Basket henüz Amerika'dan dışarıya çıkamadı.
Dünya'da nereye giderseniz gidin basketbol deyince insanlar size nBa derler. Bir
Pele ya da bir Maradona Jordan'dan daha çok tanınır. İnsanlar futbol için savaşı bıraktılar. Güney Amerika'da latin devletler arası süren bir savaşta taraflardan biri olan Kolombiya sadece Pele'yi seyredebilmek için ateş kes ilan etti. Bu yönüyle ayrıca Dünya üzerinde savaş durduran tek insan ünvanı bir futbolcuya ait oldu. Pele... tabi ki bunlar işin evrensel boyutudur ama Türkiye'de futbol diğer ülkelerde olduğu gibi gelişme gösterdiğinden bu genellemelerden direk olarak nasibini alacaktır.
Teşekkürler...
Cihan Türe
08-30-2007, 12:48 AM
Geçebilir ama uzun zaman gerekir dedim. Ancak hakikaten uzun zamanı kast ettim. Küresel genişleme sonucunda futbol çok hasar görecek sonyıllarda bile liglerin başlama tarihleri sürekli ileriye alınmaya başladı. Kapalı alanda asla aynı olmaz futbol. Başka değişkenlerde var ama en önemlisi budur bence.
Bu arada güzel anket tebrikler...
whynot1
08-30-2007, 12:55 AM
Geçer Ama Uzun Zaman gerektirir.
Bence geçemez Fubol kitlesi büyük ben imkansız olarak görüyorum.
BigTicket
08-30-2007, 01:23 AM
Bende Geçemez tarafındayım...
ersan ilyasova
08-30-2007, 11:41 AM
neden geçemisin ama bu uzun zaman zarfında gerçekleşebiir
_oNuR_
08-30-2007, 11:57 AM
Belki çok ama çok uzun yıllar sonra...
Futbol ulkemizde hala en populer spor.Kolay kolay degişecegede benzemiyor.
En basitinden haftasonu soyle bir kanallari gezseniz 3-4 kanalda canli futbol maçlari war(Avrupadan).Ama ulkemizde hala bir avrupa basketbolu izleyemiyoruz.(euroleauge hariç).
Turkiye'yı bir dusunun simdi.
Tv'de;Chelsea-Barcelona maçi mi daha buyuk ilgi gorur.Maccabi-CSKA maçimi.
Bence uzun yıllar daha futbol ilk spor olarak kalacaktır ulkemizde.
Sadece Nba ile degil Avrupa basketbolu ile de ilgilenmeye basladigimiz zmn belki bu sure kısalabilir ama ben hiç kolay olacagini dusunmuyorum.
14emre14
09-01-2007, 05:08 PM
uzu zaman gerekir
melo_15
09-05-2007, 01:38 AM
bence geçemez
imkansız . uzun yıllar gecse bıle gecemez bana gorede
Gecmesi zor futbol bir yaşam tarzı sanki bizde futbol dışında bütün branşlarda milli olarak cok yabancı var ama futbola geldiginde yer yerinden oynadı yani burdan cıkarın artık :rolleyes:
niye geçmesin basketbol eskiden çoook çok kötüydü şimdi ise neredeyse oynan en çok ikinci spor geçer ama çok uzun süre alır benim oyum buna...
dugan
10-15-2007, 07:13 PM
keşke geçse ama çok zor gibi.zamanla çok uğraşılırsa belki.
manu20
10-16-2007, 01:59 AM
basketbol ne zaman daha cok para getırırse o zaman gecer
manu20
10-16-2007, 02:48 AM
bence bıraz kendı lıgımızle ılgılenmek lazım.herkes nba dıyo baska bısey demıyor.lıgımızdekı cogu maclarda salonlar bos.bunları doldurmalı.ınsanlarıı salona cekmelı.salonlar suan sadece fb bjk gs rakıp oldukları maclarda doluyor.onunda dolma sebebı futbol.
BüŞrA
10-16-2007, 10:18 AM
bence geçer ama ço..ok uzun yıllar gerekli..çünkü futbol dünya çapında benimsenmiş ve büyük bir heyecanla izlenen bir spor dalı..basketbolda öyle ama gereken ilgi gelmiyor..geçer ama dediğim gibi uzun yıllar çook uzun yıllar gerekli...ama insanların futboldan vazgeçeceğinide zannetmem..ben bir bayan olarak bile basketbolda ve futboldan zevk alıyorum...basketboldan hiç vazgeçmem ama futboldanda vazgeçmem:D...erkeklerinde futboldan geçebileceğini zannetmiyorum:Dlıgımızdekı cogu maclarda salonlar bos.bunları doldurmalı.ınsanlarıı salona cekmelı.salonlar suan sadece fb bjk gs rakıp oldukları maclarda doluyor.onunda dolma sebebı futbol.
dediğin gibi onun sebebi de futbol.çünkü gs-fb-bjk bunlar ezeli rakipler...bayan basketboldada böyle...fenerbahçe,galatasaray,beşiktaş bunlarda çok çekişmeli gidiyor..hepsi klübün adını yükseltmek için,rakiplerinden fazla kupalar almak için çabalıyorlar...ama futbola gereken ilgi basketbola da verilse bu anketi açmamıza gerek kalmazdı...ama dilerim ki basketbolda futbol gibi güzel,önemli yerlere gelsin{ne kadar uzun zaman alsada inşallah güzel yerlere gelir}:D
saygılarımla
batuhan
10-20-2007, 09:37 PM
geçemez.....
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.