PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çek bir ümit!.

Ahmet Dedeoğlu
09-07-2007, 07:07 PM
Ben dahil,şimdiye kadar kim ne yazdıysa ve söylediyse,yapılan bütün eleştiriler hep milli takımın çok daha iyi oynayabileceği ve çok büyük bir potansiyale sahip olduğundan beklentilerin büyük olması dolayısıyla yapılmıştı.
İşte Çek maçında öyle anlar yaşandı ki,hepimizin beklentilerini karşılayan ve ümit veren bir milli takım görüntüsü izledik o anlarda.Savunmada Mehmet başta olmak üzere müthiş bir yardımlaşma,adam değişmeler,pick and roll savunmalarında akıllı switchler,rotasyonlar vs.
Hücumda da iki yıldızımız Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun ve de İbrahim Kutluay'ın devreye girmesiyle yine coşan ve bizleri de coşturan bir milli takım izledik o anlarda.
Sonra yine bir Tanjeviç klasiği!Atan ve iyi oynayan kim varsa kenara!.Sadece kenara alınıp bir iki dakika dinlendikten sonra tekrar oyuna girseler amenna.Ancak kenara alınan sıcak oyuncular o kadar uzun süre kenarda oturuyorlar ki,oyuna tekrar girdiklerinde soğuk olarak giriyorlar ve ritimlerini kaybettikleri için aynı verimi gösteremiyorlar.Rakip takım da tam üstünlüğümüzü kabul etmek üzereyken yeniden ümitleniyor ve bizi yakalamaya yaklaşıyor.Ancak 5 dakika sonra ısınan yıldızlarımız tekrar devreye giriyor ve Tanjeviç'e rağmen maçı kurtarıyor.
Artık Kaya'nın da mikrofonlara açıkça ve cesurca söylediği gibi,oyuncu rotasyonunda yapılan büyük hataları en başta Harun Erdenay ve gerekirse Federasyon Başkanı Tanjeviçe uygun bir dille anlatmalı,uyarmalı ve ikinci turdaki üç maçımızı da kazanacak kapasitedeki milli takımımızı psikolojik toplantılarla motive etmeliler.
Kısacası Çek maçında ümitlendik.Hatta teknik olarak ben bazı güzellikleri özellikle ve büyük bir dikkatle gözlemledim.Bunlar ben dahil herkesin çok eleştirdiği Tanjeviç'in takıma kattığı teknik ve taktik artılardı.Benim çalıştırdığım takımlarda isim koymak gerekirse kısaca pick trans diye adlandırdığım ve çok inandığım transition game ilk defa olarak bir iki hücumda çok güzel uygulanmış ve İbrahim Kutluay savunma yerleşmeden iki üç tane üçlük yazmıştı Çek potasına.Tabii Tanjeviç'te artık 20 sayı civarında fark oluşunca bu hücumların ve müthiş yardımlaşmanın sonucunda 40 ' a gidebilecek farkı önlemesi gerektiğini,aynı zamanda bu fark oluşurken ikinci turdaki rakiplerimizin bizim artık gözükmeye başlayan sistemimizi çözmemeleri gerektiğini düşündü ve bu sistemin en iyi parçalarını hemen kenara aldı.Ancak hesaba katmadığı birşey vardı ki onların yerine oyuna giren oyuncularımız ( Ersan İlyasova başta olmak üzere ) henüz bu sistemi çıkanlar kadar iyi uygulayamazlardı.Bu yüzden de fark kapanınca belki de hiç oyuna sokmayacağı yıldızları tekrar soğuk bir şekilde oyuna almak zorunda kaldı.
Tanjeviç adına empati kurularak yapılan bu senaryoyu belki beğendiniz belki beğenmediniz.Ancak gerçekten ben yanlışlara alınacak önlemler ve tedbirlerin oturtulmasıyla ve de Slovenyada Lakovic,Fransada da Tony Parker'ın iyi tutulmasıyla ve de kendi aralarında kenetlenerek müthiş motive olacak,süper kadroya sahip milli takımımızın bu gruptan da çıkıp madalyaya uzanacağına inanıyorum.
Milli takımımızın geleceği de çok parlak.2010 yılında kadroda olmayacak bir İbrahim Kutluay'ın yerine iki numarada size'lı ve kapasiteli iki oyuncumuz Serhat ve Caner bu açığı kapatıp takıma çok artı değer katacaklardır.
Sonraki yazılarımda geleceğin milli takımını daha detaylı konuşuruz.Bu Avrupa şampiyonasından inşallah bir madalya ile dönelim.Şu andaki beklentimiz bu.Tabii göz zevkimizi okşayan,mücadeleci,savaşçı ve tempolu bir basketbol anlayışı sergileyerek..
Spor Yazarı-Ahmet Dedeoğlu
ahmet_dedeoglu57@hotmail.com

Cihan Türe
09-07-2007, 08:39 PM
Yine güzel yazı olmuş hocam sağolun. Lakovic bir derece ama Parker`i durdurabileceğimizi sanmıyorum, zaaten kısa savunmasında problemimiz var (hele ki içeri edilen drivelarda) bunu Dünya`da en iyi yapan oyuncuya karşı ümitsiz görüyorum savunmamızı. Kaan Kural`ın bu günkü gazete yazısında dediği gibi Parker "turnike idmanı" yaparsa şaşırmam.

Son konuya gelince, geçen sezon Pınar Karşıyaka`da çalıştığım sürede Serhat ile birlikte çalıştık. Gerçekten çok çok iyi bir oyuncu, umarım uzun vadede yararlı olur.

bekir#11
09-07-2007, 10:48 PM
hocam bu benim şahsi düşüncem katılanlar olabildiği gibi yanlış söylüyosun diyenlerde olabilir ama artık birisinin buna el atması lazım eğerki takımın önemli oyuncularından birisi bile bunu diyorsa artık hatayı oyuncularda değil oyunculara güven veremeyen antrenörde aramak lazım bende oyunculuk yaptım ve oyunculuk yapmış herkez oyuncu psikolojisini bilir oyuncu şut soktukça olumllu bişeyler yaptıkça kendine güveni artar tamam tanjevic oyuncuların güven kazanması için herşeyi yapıyo ama oyuncu tam güven kazanıyo şut sokuyo takıma faydalı oldunu anlıyo bir bakıyo oyundan çıkmış siz bu oyuncuyu oyundan çıkartırsanız kazandırdınız bütün güveni yine kaybedersiniz ve bu oyuncu bir daha oyuna girdiği zaman hiç bir olumlu şey yapamaz çünki aklında hep şu düşünce vardır acaba yine ne zaman oyundan çıkıcam bunu düşünen sürekli benche bakan oyuncu takıma faydalı olamaz tanjevicin ilk önce bu düşünceden vaz geçip süreklilik sağlaması gerekir ben artık korkuyorum yani tanjevic sıkılıp orhun ene yi harun erdenayı fln oyuna alırsa hiç şaşmam

gelelim slovenyaya bence şuandaki slovenya bizim dünya şampiyonasındaki bir kopyamız çok sert savunma yapıp rakibi bezdiriyolar ve bunuda son derece iyi yapıyolar ama bu maçta bence guardlar ve uzunlarına çok iş düşücek slovenlerin guardı laka lakovic çok kötü bir turnuva geçiriyor bizim lakovicin üzerinde oynayıp onu iyice yıpratmamız gerekiyo ama daha önemlisi yarın uzunlarımızın nesterovic ve diğer uzunlara karşı iyi mücadele etmesi lazım kadro bakımında slovenler asla ve asla bize rakip olamazlar ama bizim takımın biraz ruha ihtiyacı var maçı kazanıcamıza inanıyorum
ahmet hocam hatam varsa söylerseniz çok sevinirim

Ahmet Dedeoğlu
09-07-2007, 11:32 PM
Bazı görüşlerine katılıyorum Bekir.Mesela Nesteroviç bize sıkıntı verebilir.Ayrıca CSKA'daki Simodis hem dışardan hem içerden çok canımızı yakabilir.Ama Lakoviç görüşüne katılmıyorum.Bizde Lakoviç gibi çok hızlı guardları bire bir tutacak guardlar olmadığı gibi,takım savunmasında da Lakoviçin açacağı delikleri kapatacak çok mükemmel bir yardımlaşma ve rotasyon çok iyi gözükmüyor.Ama esprin harikaydı.:)

Red_Auerbach
09-08-2007, 12:04 AM
ben artık korkuyorum yani tanjevic sıkılıp orhun ene yi harun erdenayı fln oyuna alırsa hiç şaşmam

Pegasus o yaşıyla bile girer 30 sayı atar kurtarır bizi:)

bazı şeyler vardır hayatta, kabullenemezsiniz. harun' un yaşlanması ve basketbolu bırakması gibi. ne de olsa bir süper kahramandır o, yaşlanamaz, her daim o aynı spektaküler oyununu oynar. ne var ki, herşey istenildiği/umulduğu gibi olmuyor.
ne mutlu bana ki, bu ülkede yaşamış taraflı tarafsız herkesin sevip saygı duyduğu bu adamın kariyerini baştan sona izleme fırsatı bulabildim. panianios maçında* 2.12' lik stokes' un üzerinden geriye çekilip tek elle nasıl sayı attığına, gene fenerbahçe' de oynarken victor brejnoi' nin üzerinden nasıl smaç vurduğuna, ülkerspor' da oynarken sadece öyle istediği için bir maçı sadece üç sayılık basketlerle (11/11) 33 sayı atarak kazandığına, bir maçta geriden gelip ufuk sarıca' nın topunu nasıl panyaya yapıştırdığına; sayamayacağım kadar çok şeyine tanık oldum.
bir de konuşabilseydim kendisiyle, ölene kadar gam yemezdim. 80 yaşını geçmiş rahmetli anneanem dahi bilir ve severdi kendisini, izlerdi her maçını "harunlar başladı gel kaçırma" diye
tekrar teşekkürler federasyon, onu bizden sonsuza kadar koparmadığın için.

ALINTIDIR

Yukarıda alıntısını yaptığım yazıyı az önce gördüm. Ah dedim keşke bu sözleri ben söylemiş olsaydım. Ama olsun alıntısını yaptığım arkadaş benim duygularımı benden iyi dile getirmiş...

Ahmet Dedeoğlu
09-08-2007, 12:47 AM
Bir dilek tut,derler ya.Gerçekten senin en büyük dileğin Harun Erdenay ile konuşmaksa bunu kendime görev addediyorum.Geçen sezon onu konuk etmiştim.Geçen sezonki konuklarım ve benim ve RİBAUND programı ile ilgili haberleri okumak ve bilgi almak isterseniz [Only Registered Users Can See Links] sitesinde anasayfada sol alt köşede Tüm Haberleri tıklayın.Karşınıza gelecek boşluğa Ahmet Dedeoğlu yazın,gerekli bilgileri elde edersiniz.Programa başladığımda ve Harunu konuk ettiğimde canlı telefon bağlantısı ile sizi konuşturacağım inşallah Auerbach merak etme.:)

Red_Auerbach
09-08-2007, 01:57 AM
Ne yazacağımı şaşırdım nutkum tutuldu adeta.Heralde canlı yayında telefon bağlatısı sırasında kalp krizinden hayatını kaybeden ilk insan ben olurum.:) Şu an bile yazınızı okurken kalbim sıkışıyor. Bir de konuşsam ne derim bilemiyorum. orası da işin trajıkomik boyutu. Yok ben en iyisi sizin programınıza izniniz olursa izleyici olarak katılayım. Yoksa şaka bir yana dilim tutulur daha da fenası kalpten giderim:) İlginiz ve hassasiyetiniz için çok çok teşekkürler hocam.

dipacifes
09-08-2007, 12:00 PM
hocam yazılarınız her zamanki herşeyi açıklıyor yani milli takımımız için hep ümitlerimiz var akıllanmışlardır artık diyoruz kendilerine gelmişlerdir diyoruz kötü bir oyunla karşılaşıyoruz ...