PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 12 Dev Adam Rezaleti

Cihan Türe
09-05-2007, 10:49 AM
Bana göre başarısızlığın sebepleri :

1 - Kerem Tunçeri`nin alınmamasını biraz basketbol bilen biri bana açıklasın. 2 senedir çok iyi oynuyor hatta yakın tarihteki en iyi oyun kurucumuz olması muhtemeldir. Ayrıca 2. gruplar Madrid`de, adam Real Madrid`i şampiyon yapmış. Bütün tribünü arkana almak için bile alınabilir işin teknik kısmını söylemiyorum bile...

2 - Cenk Akyol sevdası nedir? Bu çocuğun basketbol oynama hevesi yok. Ömer Onan ne oldu? Tutku Açık ne oldu?

3 - Hücum ve savunmada düzgün sisteminin olmaması. Bakmayı bilenler söylesinler, bazen maçlara elimizde kağıt kalemle otururuz güzel savunma - hücum setleri görürsek not alalım elimizde bulunsun yada deneyelim diye. Allah aşkına not alacak birşey buldunuz mu yoksa ben mi kaçırdım?

4 - Uyum diye birşey yok. Herkes apayrı oynuyor, desem ki şu iki oyuncu birbirini tamamlıyor o da yok. Zaten olsa koca maç boyunca 2 asist olmazdı.

5 - Hızlı oynama yok. Ben daha 2 maçtır fast break attığımızı görmedim. Almanya maçınca Engin top çaldı, boş turnike attı o kadar.

6 - Serkan`ın eksikliği çok hissediliyor. Sakatlandığında bu bizim derecemizi en azından 2 düşürecektir demiştim, hala da arkasındayım ama sanırım daha fazla bile düşürebilir. Serkan dışında topa yakın skorer Hidayet dışında yok.

Bunlar zaten görülen sorunlar. Bana göre, bu sorunlarda suçlanmaması gerekenler :

1 - Guardlar.

Guardlar, sanıldığı kadar suçlu değil. Bir kere bu takımın 1. guardı yok. Oyun kurucu için kendine güven ve takıma sözünü dinletebilme önemlidir. Şöyle bir bakıyorum, 3 oyun kurucunun oyun süreleri 10-20 dakika arasında değişiyor. Hiç biri bana ilk 5 oyuncusunun kendine güvenine sahipmiş gibi gelmiyor. Sanki 3 tane guardımız takımın 9. 10. ve 11. oyuncusu gibi oynuyorlar. Tam topa ısınıyorlar, hatalar yaptıkları için çıkıyorlar. Oyun kuracak bir tarafa gidiyor, Mehmet karşıya yolluyor, öteki tarafa gidiyor İbrahim eliyle başka birşey işaret ediyor. Sonra Hidayet gelip topu ellerinden alıyor.

2 - Mehmet & Hidayet

İki oyuncunun iyi niyetli olduğundan eminim her ne kadar Mehmet biraz daha fazlasını verebilecek olsa da. Bir kere Mehmet, topu alıp sürekli kullanacak hücumu sürükleyecek adam değil. Ayrıca pota altını çok iyi kapatan uzun da değil, onları iyi yapabilse Yao Ming olurdu. Mehmet, iyi pivotları birebirde iyi durdurabilen ve sistemin içinde 3 sayı çizgisinde boş kalan, bu şutları çok iyi değerlendiren ve arada da hücum ribaundundan sayı bulan oyuncu. Sistem olmayınca bir işe yaramıyor bu kadar basit. Mehmet`i 3 sayı çizgisine çakmak çözüm değil, rakip takımların onun özelliklerini bileceği ortada.

Hidayet ise Mehmet`e göre biraz daha kafasına göre oynamayı biliyor, en azından arada sayı atıyor. Ama bu zorlamalar ile yorulacağı ortada, dahası memnuniyetsizliği de hissediliyor. Bu yüzden savunması da düşüyor.

3 - Cenk Akyol & Ersan İlyasova

Yukarıda dedim, Cenk niye takımda diye. Ama bu Cenk`in değil, onu kadroya alanların hatası. Ne zaman basketbol oynamaya karar verirse o zaman alınması lazım daha önce değil.

Ersan ise bütün sene oynamadığını çok belli ediyor. Ayrıca Barcelona`dan aldığı paraların başını döndürdüğü çok belli oluyor, hiç kimse bunu yüksek sesle söylemese de. Neticede çok genç biri, o kadar parayı düşünmemesi imkansız.

Ayrıca diğer NBA abilerinin kötü oyunlarını görünce (sebebi ne olursa olsun) daha da oyundan düşüyorlar.

Peki esas hata nerede, sorumlu olan kim?

Hımm bir bakalım. Takımın sistemi yok, starları iyi entegre edilememiş, yanlış oyuncular kadroya çağırılmış, fast break yok, asist yok, yok oğlu yok.

Basketbolu az çok bilen herkesin bunlara göre cevabı biraz olsun belli değil mi?

Kötü basketbolun 1. sorumlusu Tanjevic`tir. Bu tartışılamaz bile. Bunun çok üstünde durmaya gerek yok ama en basitinden sezon içinde takım çalıştıracağım diye tutturması bile bana yeter, takım şu an iyi oynuyor dahi olsaydı... Milli takım hocası sezon içinde ligi izlemelidir. Ayrıca lig dışında oynayan oyuncuların hepsini takip etmelidir. Sen git, Şampiyonluğa oynayan, Avrupada derece hedefleyen takımı çalıştmak iste, üstüne de milli takımda çalış. Oh ne ala memleket! Bu sene böyle ise seneye FB`yi çalıştırırsa çok daha kötü olur.

Bu derecelerden sonra ;

1 - Tanjevic istifa etmezse

2 - FB yönetimi Tanjevic ile olan sözleşmesini fesh etmezse

söylenecek fazla birşey yoktur.

Açıkçası dünkü Almanya maçını izlerken çok içten bir şekilde, yine dün izlediğim ve çalıştığım Gelişim Koleji - Erdemir 2. lig takımlarının hazırlık maçını düşündüm. Bırakın 1. lig takımlarını, dün bu iki takımdan biri sahada olsaydı belli sürelerde çok daha iyi oynayacaklarına eminim.

Red_Auerbach
09-05-2007, 12:27 PM
Ben siteye girmede problemler yaşadığımdan ne konu açabiliyor ne de okuyabiliyordum. Bu yazınızı da ancak şimdi gördüm. Yani kendi düşüncelerim de var ama sizinkiyle neredeyse tıpa tıp. Ve bu düşünce benzerliği eminim sadece ben ve siz arasında değil basketboldan anlayan onu seven insanların genelinde olan bir durum. Ben milli takım hakkında şu an için hiçbir şey söyliyemiyorum. Ancak görüşlerinize katıldığımı ifade edebilirim. Çünkü bütün mantık hesaplarımı kaybettim.

Yazı için teşekkürler...

coolboy_4192
09-06-2007, 11:35 AM
ben de bunların çoğuna katılmakla beraber kafamda ufak farklılıklar var buna pek çok kişi kızabilir ancak fikrime gelirsek keremin alınmama sebebine bakıyorum da ömer de dahil bunlar 30 unu geçmişler 2010 da ise bunlar artık iyice yaşlanmış ve takıma faydasız olacaklar tanjevic düşündüğüm kadarıyla 2010 için gençleri pişirmeye çalışıyor o dönemde kadronun yaş ortalaması da en olgun dönemlerine gelecek eğer şimdi +30 la doldurursan takımı günü kurtarırsın evet peki gelecek ne olacak varsın 1 2 şampiyona da sönük geçsin bu gençlerde umut olduğunu biz 2006 da görmedik mi gördük ayrıca da hidayet ve memo kafa olarakhazır değiller ve bence verimli de olamazlar çok fazla kendilerini hazır hissettiklerini söylüyorlardı ancak sonuç ortada dökülüyorlar cenk akyolsa oynayabilirse ben ilerde iyi işler yapabileceğine inanıyorum tamam belki bir ömer onan kadar savunma hırsı olan veya kerem kadar başarılı guardlara sahip değiliz ancak hakan demirel pişerse(ki açıkçası çok umudum yok fenerden gittiği an ortalama lig takımlarından birisinde kariyer bitirecek umarım olmaz)ve enderin yanına bu takımın gelecek 8 9 yıldaki guardı olmasına kesin gözüyle bakılan engin de eğer iyi oynatılırsa bu gençler kariyerlerinin en verimli yıllarında kendi ülkesinde dünya şampiyonluğuna oynayacaklar varsın çok genç olsunlar turnuvayı kaybetsinler bu önemli değil kendimizi ölçeceksek zaten olimpiyatta veya dünya şampiyonasından ziyade avrupa da ölçeriz avrupa çok daha güçlü nitekim ve bu takım bu kadar eleştiriyi haketmiyor gelecekte bir ersan takıma neler katacak fikri olan var mı ama o yıllarda(2010)ömer ibo kerem tunçeri bunlar artık yaşlanmış olacaklar katkısı nerdeyse hiç olmayacak kerem gönlüm de ermal de yaşlanmış sayılcaklarından mesela yerlerini oğuz semih vs. alacak ömer aşık alacak mesela onu takıma alsaydı tanjevic kaya yerine mesela çok daha iyi olurdu temennim onu hazır biçimde 2010 da görebilmek bırakın gençlerin çabasızlığını felan koç oyunu öyle bir değiştiriyorki sürekli arayışta bir 5 birbirine alışmadan diğerine geçiyor bu da oyuncuyu(hele de genç oyuncuları)demoralize ediyor yani ben oyunculara kızmıyorum pek tanjevicin sisteminde hata var fakat gelecek planında sorun göremiyorum

kmbeck
09-06-2007, 06:52 PM
arkadaşlar asıl sorun olan ne toparlananmamız nede bizde yetenek,bilgi eksikliği olması sorunlardan birincisi basketin üst kademelerinde hep boşnakların bulunması ve istifaya zorlanmak istenmesiymiş bu bilerek yapılmış olan bir şeymiş ayrıca hocamdan şunu da öğrendim ki geçen sene mehmetin ve hidayetin takımda olmamasının tek sebebi takımda ibrahim kutluayın gruplaşma yapmasıymış ama medya bu olayın üstünde çok durunca bu sene gelmek zorunda kalmışlar ayrıca şunuda ekliyorlar o takımda ibrahim oldukça takımda hep gruplaşmak olacak takımı kendi stratejisine dayandırmaya çalışıyor ve daha neler neler dediler ve ben konuşunca onlara çok hak verdim bir düşünün hepsi birden bi maçı kaybedince ikincisine ruhen bozuk çıktılar onu da kazanamıdılar dendi ama ben bizim takımın bir maçta 2 asist ve bütün maçı 49 sayı ile bitirecek kadar alt seviyede olan bir takım değil ibrahim kutluay hakkında tüm düşüncelerimi yuttum ve gerçekten hido ve memoya hak vermeye başladım kim istenmediğini düşündğü bir yere gelmek ister ki yorumlarınızı bekliyorum..:confused:

AnL
09-06-2007, 07:29 PM
Benimde diyecek çok şeyim var ama kapayım çenemi kötü sonuçlar doğurmasın.

14emre14
09-06-2007, 07:54 PM
japonyaki mili takım gitmiş sanki yerine başka bir takım .Yani basketbol oynamayı bilmiyen , yada ilk defa bir turnuvaya katılmış görüntüsü veriyorlar
Kendilerini acilen toparlamaları lazım!!!!!!!!!!!!

kaan
09-06-2007, 08:17 PM
12 ruhsuz adam !!!!!!!!!

coolboy_4192
09-06-2007, 10:39 PM
bu efkarlı kediye gülsem mi ağlasam mı bilemedim hocam

AnL
09-06-2007, 11:13 PM
En azından 3. olarak çıktık şimdiki yeni grubdan çıkacağımızı pek sanmıyorum ama inşallah yanılırım ama en azından öncelikle Rövanşı alacağımız Almanya ve Litvanya'yı yenip yolumuza bakarız yada eleniriz tek temmenim bu.

hakan kütükoğlu
09-06-2007, 11:22 PM
En azından 3. olarak çıktık şimdiki yeni grubdan çıkacağımızı pek sanmıyorum ama inşallah yanılırım ama en azından öncelikle Rövanşı alacağımız Almanya ve Litvanya'yı yenip yolumuza bakarız yada eleniriz tek temmenim bu.

arkadaşım statü gereği oynadığımız takımlarla bir daha karşılaşmıyoruz.hatırlatmak isterim.

Mert
09-07-2007, 12:01 AM
olsun bundan sonra ruhsuzluklarını bitirirşlerse inşallah halledecez ve birinci olacaz dermişin ikinci olcaz dermişim sadece 3. olabiliriz odayarara:D

Cihan Türe
09-07-2007, 12:16 AM
Ahah Taylan Hocam güzel olmuş :)

Ve arkadaşlar geleceğin takımı ile ilgili bakış açılarınıza tüm saygıma rağmen katılmıyorum. Gelecekte Dünya Şampiyonu olsak bile, bana bu Almanya ve Litvanya önündeki utanç verici mağlubiyetleri ve Çek maçındaki oyunu haklı çıkaramazlar.

Dahası, il gruptaki puanlar ve averaj 2. gruba taşınıyor. -50 ile yola evam hadi hayırlısı... Keşke eleme usulü olsaydı hem averaj sorunumuz olmazdı hemde bir ihtimal iyi oynayıp birşeyler yapardık. Şimdi Fransa, Slovenya, İtalya vs`den yine 20-30 yiyeceğiz diye içim gidiyor.

BüŞrA
09-07-2007, 12:00 PM
ya gerçekten ben mili takımın böle olacağını hiç bilmiyordum...gerçekten sonuçlardan hiçde memnun değilim..onlar bzim bayrağımızı taşıyorlar ama sahada ruh gibi kalıyorlar..böle basketbolmu olur.ne bir mücadele nede bir hırs..onları ne kadar çok sevsemde bu basketbolları inanın çok ilginç birşey:s:S:S:S:S.......herneyse 2. turda inşallah güsel oynarız hırslı ve mücadeleci bir türkiye olarak tabi...;)

BüŞrA
09-07-2007, 12:06 PM
:D Ahah Taylan Hocam güzel olmuş :D

Ve arkadaşlar geleceğin takımı ile ilgili bakış açılarınıza tüm saygıma rağmen katılmıyorum. Gelecekte Dünya Şampiyonu olsak bile, bana bu Almanya ve Litvanya önündeki utanç verici mağlubiyetleri ve Çek maçındaki oyunu haklı çıkaramazlar.

Dahası, il gruptaki puanlar ve averaj 2. gruba taşınıyor. -50 ile yola evam hadi hayırlısı... Keşke eleme usulü olsaydı hem averaj sorunumuz olmazdı hemde bir ihtimal iyi oynayıp birşeyler yapardık. Şimdi Fransa, Slovenya, İtalya vs`den yine 20-30 yiyeceğiz diye içim gidiyor.

içim benimde gidiyor ama bizim yapabileceğimiz bişi yok..herşey basketbolcularımızın elinde..onlar hırslı,mücadeleci olurlarsa yenemeyeceğimiz kimse olmaz..;)

AnL
09-07-2007, 12:43 PM
arkadaşım statü gereği oynadığımız takımlarla bir daha karşılaşmıyoruz.hatırlatmak isterim.

İyide yeni grubda bizim kimler var onlar yokmu ben öyle biliyordum gerçi bakamdım arkadaşım söylemişti...

Mnb
09-07-2007, 09:07 PM
arkadaşlar asıl sorun olan ne toparlananmamız nede bizde yetenek,bilgi eksikliği olması sorunlardan birincisi basketin üst kademelerinde hep boşnakların bulunması ve istifaya zorlanmak istenmesiymiş bu bilerek yapılmış olan bir şeymiş ayrıca hocamdan şunu da öğrendim ki geçen sene mehmetin ve hidayetin takımda olmamasının tek sebebi takımda ibrahim kutluayın gruplaşma yapmasıymış ama medya bu olayın üstünde çok durunca bu sene gelmek zorunda kalmışlar ayrıca şunuda ekliyorlar o takımda ibrahim oldukça takımda hep gruplaşmak olacak takımı kendi stratejisine dayandırmaya çalışıyor ve daha neler neler dediler ve ben konuşunca onlara çok hak verdim bir düşünün hepsi birden bi maçı kaybedince ikincisine ruhen bozuk çıktılar onu da kazanamıdılar dendi ama ben bizim takımın bir maçta 2 asist ve bütün maçı 49 sayı ile bitirecek kadar alt seviyede olan bir takım değil ibrahim kutluay hakkında tüm düşüncelerimi yuttum ve gerçekten hido ve memoya hak vermeye başladım kim istenmediğini düşündğü bir yere gelmek ister ki yorumlarınızı bekliyorum..:confused:

ya senin bu dediklerin sadece basketbol milli takımında mı oluyor sanki ama bu olay gercekten bi garip bi önce avrupa şampiyonası bakalım milli takım aynı sonuçları aldı memo cıktı mirsad türkcan la sorun yaşadıklarını söyledi şimdide ibrahimle yaşıyorlar öylemi diyorsun sence bu bizim başarısızlıgımıza iyi bir kılıf mı nedersin :) :) :) :) :)

magicmert
09-11-2007, 08:13 PM
elendik abii yaw

Orhun_Ene
09-17-2007, 10:00 AM
cihan abi hepsini katılıyorum ve bide bence bu takımda fatih solakda olmalıydı çünkü dünya şampiyonasında 10 blok attı adam bu turnuvada da olmalıydı bence semihin yerine bi de serkan erdoğanın olmayışı büyük eksiklik lider yoktu takımda bence kerem tunçeri orhun eneden sonraki en iyi guard zaten beraberde oynadılar

BüŞrA
09-22-2007, 01:49 PM
ya bence tanyevicin en büyük hatası kerem tunçeriyi almaması...sonrada aksilikler devam etti...serkan sakatlandı:(:(..vsvs....yani takımımız ruhsuzdu....ya bide benim şu söz çok hoşuma gitti..birisi dedi ama kim hatırlamıyorum TAKIM İÇİN OYNAMIYORSAN GURURUN İÇİN OYNA!bu sözü milli takımlar başkanı mı ne sölemişti..bu sözü söledikten sonra bizimkiler ruhu düzelir falan dicektim ama tam tersine 2.tura yenilgiyle başlamışlardı..
kaan güsel benzetmiş 12 ruhsuz adam die...ruhları gelir die bekledik ama gelmedi:(
artık ne yapalım 2010da bu rezalet olmasın diyelim...inşallah bu rezalet 2010 gerçekleşmezz!!:D