PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Willie Solomon,Milli takımda oynasın mı?

Ahmet Dedeoğlu
09-10-2007, 12:24 AM
Türk vatandaşlığına geçmek için müracaat eden Solomon,Milli takımda da oynamak istediğini federasyona bildirmiş.Avrupa şampiyonasında çok büyük bir point guard sıkıntısı çeken Milli Takımın hem savunmada hem hücumda Solomon ile bu sıkıntıyı gidereceğine inananlar oldukça fazla.Dünya şampiyonasına kadar Solomon takıma alışır ve oturursa başka bir pozisyonda sıkıntı yaşamayacak olan Türk milli takımı kendi evimizde madalyaya uzanabilir.

Ahmet Dedeoğlu
09-10-2007, 12:30 AM
Milli takım kadrosu açıklanırken VATAN TV' de yaptığım anket ile bilgiler aşağıdadır.

RİBAUND SORDU:SOLOMON MİLLİ TAKIMDA OYNASIN MI?
Çarşamba akşamları saat 19:00-20:15 arasında VATAN TV 'de canlı yayınlanan RİBAUND programının yapımcı ve sunucusu Ahmet Dedeoğlu ile Yorumcusu Hakan Yavuz geçtiğimiz programda bir anket düzenlediler. Türk vatandaşı olmak için müracaat eden Willie Solomon, aynı zamanda Türk Milli Basketbol takımında da oynamak için Federasyona başvurmuş. İsteği ilk etapta kabul edilmemiş. Son karar Başantrenör Bogdan Tajneviç'e bırakılmış. Tajneviç onaylarsa ve Federasyonu da ikna ederse Solomon'a Türk milli takımında oynama yolu açılacak. Bu konuyla ilgili RİBAUND programında "Solomon, Türk Milli Takımında oynasın mı?" başlıklı ankette Seyircilerin % 61'i EVET, % 39'u HAYIR oyu verdiler. RİBAUND programını canlı yayında kaçıranlar, Perşembe akşamları VATAN TV'de gece 24:00 haberlerinden sonra banttan tekrarını seyredebilirler.

Mnb
09-10-2007, 08:34 AM
KESİNLİKLE HAYIR DİYORUM bize günü kurtaracak oyuncu lazım degil solomonu türk yapana kadar yetenekleri oyuncuları nasıl yetiştirebiliriz diye düşünmeliyiz genç nüfuslu bir ülkeyiz 1 degil en az 10 tane solomon bulabiliriz gençlerin arasından hocam sizde yıllardır hocalık yapmışsınız bizden herseyi daha iyi bilirsiniz ama bence kolaya kaçmayalım :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ahmet Dedeoğlu
09-10-2007, 11:23 AM
Bunun örnekleri Dünyada çoktur.Futbola bakalım. Aurello ' yu Fatih Terim kabul etti milli takıma.Çok iyi maçlar oynadı.Ön libero sorununu giderdi.Bak onun oynamadığı son maçlarda ön libero kargaşası yüzünden takım çok kötü futbol oynadı ve kaybetti.Rusyada Holden'da Rus milli takımına hayat verdi.Tabii her görüşe saygı duyuyoruz.Ama milli takıma Solomon alınsaydı ve oynasaydı,ben eminimki Avrupa şampiyonasında finale kadar giderdik.Çünkü Tanjeviçten sonra en büyük sorun, savunmada ve hücumda point guard sıkıntısıydı.Bu benim görüşüm.Günü kurtaramadık.Hiç olmazsa geleceği kurtaralım.Herkesin görüşüne açığız ve saygılıyız.

batuhan
09-10-2007, 11:42 AM
kesinlikle hayır,ben aurelio nun da türk milli takımında oynamasına karşı olanlardanım

AirTurkey
09-10-2007, 11:43 AM
solomon milli takıma alındı ve takım bir üst seviyeye çıktı finalede gitti diyelim biz buna vay millilere bak dünya kupasında kaldıkları yerden devam ediyorlar diyemi karşılarız yoksa bir amerikalı geldi takımı finale çıkardı diye mi? kesinlikle solomon gibi bir oyuncuya ihtiyacımız var ama ben milli takımda bir yabancının yer alması taraftarı değilim. keşke hakan ender kendini geliştirseydide bunları tartışıyor olmasaydık.

batuhan
09-10-2007, 11:48 AM
kerem tunçeri gibi üst düzey bir oyuncuyu 2010 da yaşlı olacak diye kadroya almadılar,solomon 1978 li,kerem 1979 gerisi size kalmış,ayrıca milli takımlarda yabancı oyuncuların oynatılması gerçek türklerin önünü tıkar

Hal0
09-10-2007, 11:57 AM
Bunun örnekleri Dünyada çoktur.Futbola bakalım. Aurello ' yu Fatih Terim kabul etti milli takıma.Çok iyi maçlar oynadı.Ön libero sorununu giderdi.Bak onun oynamadığı son maçlarda ön libero kargaşası yüzünden takım çok kötü futbol oynadı ve kaybetti.Rusyada Holden'da Rus milli takımına hayat verdi.Tabii her görüşe saygı duyuyoruz.Ama milli takıma Solomon alınsaydı ve oynasaydı,ben eminimki Avrupa şampiyonasında finale kadar giderdik.Çünkü Tanjeviçten sonra en büyük sorun, savunmada ve hücumda point guard sıkıntısıydı.Bu benim görüşüm.Günü kurtaramadık.Hiç olmazsa geleceği kurtaralım.Herkesin görüşüne açığız ve saygılıyız.

+1 hocam altına imzamı atarım. dünyanın pek çok yerinde örnekleri var. Deco, sonra Rusya Basket takımında Yunan asıllı bir oyuncu var, Elvan Abeylegesse var, yanılmıyorsam (yanılıyor olabilirim çünkü) Naim Süleymanoğlu da Bulgar asıllı.. Milli takım formasını severek giyiyor, onun için ter döküyorsa bu tip sporcuların benimsenmesi hiç de zor olmuyor. yeni gelişen oyuncular için Milli Takım seviyesini bir üst seviyeye taşıyacağı için arkadan gelen oyuncular için daha iyi bir mücadele ortamı oluşacak, hatta şu an ki guard larımız bile kendini geliştirmeye çalışacaktır. Atletizm gibi bireysel sporlarda değil belki ama basketbol gibi futbol gibi takım sporlarında yeni oyuncuların gelişimi için, alt yapının öneminin yanı sıra kaliteli bir lig ve kaliteli bir milli takımınızın olması gerekir bence. Solomon her açıdan milli takıma faydalı olacak bir oyuncu ve ben Milli takıma girmesi taraftarıyım.

ayrıca milli takımlarda yabancı oyuncuların oynatılması gerçek türklerin önünü tıkar

başka bir açıdan bakarsanda türk oyuncularının kendini daha çok geliştirmesini sağlar. Yani Solomon dan daha iyi olup takıma girmesi gerekir. Sonuçta Solomon un Milli takıma girmesini yabancı bir oyuncu olduğu için değil, kaliteli bir oyuncu oldupu için destekliyorum. (ki bence desteklenmesi gereken şekil budur :D )

NOT : Tanjevic in oyuncu seçimi değişmedikçe Solomon u bile kadroya alacağından şüpheliyim ya neyse..

Red_Auerbach
09-10-2007, 12:04 PM
Şöyle bir dünya'ya baktığımızda hem futbol hem de basketbol'da ülkelerin milli takımlarında kendi milliyetlerinden olmayan oyuncuların oynadığını görüyoruz. Örnekleri çok. Fransa futbol ve basketbol milli takımında afrika asıllı oyuncular oynamaktan öte ağırlıkta bulunuyorlar. Solomon gibi oyuncuların da Türk vatandaşlığına geçip milli takımlarda görev alması bence sorun değil. Hatta kendine yatırım yapmayan tembel Türk oyuncuları için de bir rekabet şansı. Yıllardır bu uygulamanın olmayışı yüzünden Türk oyuncular kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannettiler. Şimdi bırakın bu uygulama gelsin ve görün o zaman Türk oyuncuların gayreti nasıl artıyor ve görün o zaman milli servetimiz nasıl oluyor da ortaya çıkıyor.

Teşekkürler...

batuhan
09-10-2007, 12:05 PM
Naim Süleymanoğlu Bulgaristan'daki Türklerdendir,yani kendisi Bulgar değil,Türktür,o denemde Bulgarlar tarafından yapılan baskılardan kurtulmak için Turgut Özal'ın yardımıyla Türkiye ye getirilmiştir.

Onur
09-10-2007, 12:52 PM
tabikide oynasın =)

Ahmet Dedeoğlu
09-10-2007, 01:51 PM
Batuhancım,Kerem'in yaşlı diye alınmadığına sen inanıyormusun?O sadece Tanjeviç'in yüzeysel bir gerekçesi.Nedenleri çok farklı.Naim Süleymanoğlu uç bir örnek,sana katılıyorum.Ancak Halo ve Auerbach'ın görüşlerini ben aynen yazacaktım.Yazmadım.O zaman o görüştekilere yazacak bir şey bırakmamış olacaktım.:)Güzel ve bilgili görüşleri için onları tebrik ederim.Karşı görüşlere de hem saygımız var,hem de haklılık yönleri var.Mesela Airturkey'in dediği gibi,keşke Hakan,Engin ve Ender kendilerini geliştirmiş olsalardı ve de özgüvenleri tam olarak full konsantrosyonla mücadele etselerdi de biz bunları tartışıyor olmasaydık.Ama Solomon'un oyununu bir göz önüne getirin.Hem savunmada hem de hücumda takıma yaptığı katkıyı düşünün.Bir de atletik yeteneğini.Birçok gelecek vadeden Türk gencine nasıl bir örnek olabileceği ortada.O gidene kadar onun oyununu örnek alacak ve kendini hücrelerinin son zerresine her bakımdan geliştirecek point guardlar yetişecektir.Kaldı ki o milli takımda oynasa bile,yanında yine ikinci ve üçüncü guardlarımız da onunla birlikte idman ve maç yapıp rekabet ortamına gireceklerdir.
Herkese en içten sevgilerimle..

AirTurkey
09-10-2007, 02:11 PM
hocam bu dediğiniz şey ters etkide yaratabilir. dediğiniz gibi türk oyuncular solomonu örnek alıp onu geçmek için mücadele verirken bence büyük bir çoğunlukta nasıl olsa federasyon istedimi yabancı oynatıyor banane ne halleri varsa görsünler şeklinde tavır alabilir(bu tavır kesinlikle oyuncununda kaybı demektir o da ayrı bir mevzu) yada takımda zaten uyum sorunu varken solomon'nun gelmesi bunu arttırmaz mı? bir yada da solomon'nun iyi bir basketbol oynadığı tartışılmaz fakat onunda bencillik yada aşırı hırstan kaynaklanan sorunları takımı etkilemez mi?(yada örnek alacak gençleri)
işin türk'lük kısmını geçtikten sonra bile Solomon'nun takıma alınmasıyla ilgili benim soru işaretlerim var. bu işaretlerle birlikte de gaarip bir şekilde ne olursa olsun gelirse takımın seviyesine arttıracağı inancımda mevcut.

AnL
09-10-2007, 05:55 PM
Bence alınmasın.

Mnb
09-10-2007, 07:56 PM
İyide hocam solomon aldık sonra guard hallettik ardına şutor dedik bir yabancı daha, forvet dedik bir yabancı daha peki hocam bu olay nerede son bulacak siz alt yapıdan gelen iki oyuncu ismi söylediniz peki bunlar gelince bu arkadaşlar nasıl yer bulacak

Hocam ayrıca ben bu yazılarımda şimdiye kadar ki basketbol bilgilerimle yazıyorum sizinle aşık atma degil bir nevi sizden bilgi almadır surci lisan ettiysek affola

Cihan Türe
09-10-2007, 10:14 PM
Her ne kadar içimden "hayır istemem" diye çığrınsam da başta Ahmet Hoca ve özellikle de Red`in dediğine katılıyorum. Bizim oyuncularımıza iyi örnek olacaksa isterim. Ama şu anki milli kadro gibi ezbere oluşturulacaksa, örneğin bir Engin Atsür 2 sene sonra çok iyi oynamasına rağmen Solomon milli takıma alınacaksa o zaman istemem. Düzgün milli takım stuff olursa değişir tabii ki.

melo_15
09-11-2007, 10:33 PM
niye ender ve engini gördük serkanı neden almadığını hala bilmiyorum pg konusunda büyük bir sıkıntımız var memo kötü oynamadı neden deron williams onu besliyordu iyi toplar indiriyordu türk milli takımında bunu yapan yok eğer türk olursa kesinlikle oynamalı almanyada mithat oynuyor rusyada bir amerikalı var israilde fransada var yani niye bu kadar milli bakıyoruz anlamıyorum gerçekten bazı arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum biraz daha geniş bakalım dünyada bir tek türkiye yok

NormCan
09-12-2007, 12:41 AM
Kesinlikle Willie milli takımda oynamalı çünkü gerçekten üst düzey bi oyuncu! en azından tam anlamıyla bi profesyoneL!

Caner Arda Aydın
09-12-2007, 01:23 AM
Kesinlikle alınması taraftarıyım bence çok iyi olur bu kadar milliyetçi detaya inersek Mirsad türkcanın.. Asıl adı Mirsad Jahović olan Türkcan, Boşnak bir ailenin oğlu olarak o dönemdeki Yugoslavya şehri Novi Pazar'da doğdu.rasim başak rus bi anne azeri bir babanın çocugudur milli takımdada yer aldı. biz her ne kadar aksini iddaa etsekte ersan ilyasova özbekistan taşkent doğumlu olduğu bilinmektedir..Almanya kadrosunda bir sürü yabancı oyuncu bulunmaktadır bunu hepimiz biliyoruz. Dünya ve avrupa şampiyonu olan fransa futbol takımında sömürgelerinden aldığı 10 oyuncu var. Eğer böyle bi sistem ve gerekensinim varsa bizimde bundan faydalanmamız en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum. Artık kabul etmeliyiz dostlar ülkemizde 1 ve 5 numaralı oyuncu konusunda çok büyük sıkıntılar var ve şuan bunu aşacak potansiyelde kimseyi görmüyorum eğer başarı istiyorsak gerçekci olmalıyız bizim yetiştirdiğimiz oyuncular avrupada ve türkiye liginde rahatlıkla oynarlar ama cok üstdüzey turnuvaları kaldıracak potansiyelde olmadıkları çok açık..

Mert
09-12-2007, 01:32 PM
bence gereksiz birsürü oyunbcu aynı mevkiide oynarken solomonun milli
takıma girmesi saçma olur bence ama kimbilir belki faydası olur faydası dokunur ama bence çok gereksiz olur:D

Ahmet Dedeoğlu
09-12-2007, 02:37 PM
Turkbaskette yazmışlar.Milli takım yetkilileri point guard pozisyonundaki sıkıntıyı çözmek için Solomonun müracaatını değerlendiriyorlarmış.Solomon Milli takıma alınacakmış.Bizim sesimizi ve anketimizi duymuşlar galiba:)

Mnb
09-12-2007, 02:54 PM
türk basketbolu işte başarısızlıgı yıkacak bir sorunda buldu tamam oh solomon alındı sorun bitti biri bana diger maçlar degil sadece italya maçında hidayet dışında ki hangi oyun cu oyun oynadı sorun sadece guard mı bakalım

NormCan
09-12-2007, 05:01 PM
Willie bu takıma çok şey katacak adam akıllı bir teknik heyetin oynatacağı setlerle!

BüŞrA
09-19-2007, 08:15 PM
ya bence türk oyuncular bize yeter ama solomonda harika bir basketbolcu bence..alınması falan bilmem ama solomon girse güsel olur girmesede basketbolcularımız zaten elinden geleni yapıyor..pek solomona gerek kalmaz:Dyani ben solomonun bizim milli takımımıza gerek olduğunu düşünmüyorum:D

Onur
09-21-2007, 06:41 PM
hadi Solomon bekliyoruz seni ;) ve o farmayı en iyi şekilde temsil edeceğine de inanıyorum

magicmert
09-21-2007, 08:36 PM
Bence solomonu almak lazımdı,ama daha önce kerem daha iyibi alternatifti

BüŞrA
09-22-2007, 06:03 PM
:D solomonun girmesini istemiyorum...evet harika bir basketbolcu çok beğeniyorum ama kerem alınsın onun yerinde...kerem girsin:D..öle düşününce keremi tercih ederim bn:D....

Stalwart
09-23-2007, 04:17 PM
solomonun iyi bir oyuncu oldugunu kabul ediyorum türk vatandaşlığına geçmek isteyip milli takımda oynamak istemesinede saygı duyarım ancak bizim 79 doğumlu kerem gibi bir guardımız varken ve ilerisi için yaşlı olduğu gerekçe gösterilerek kadroya alınmazken şimdi 78 doğumlu bir amerikalı guardı oynatmak ne kadar doğru olur ve tanjevic kendi kendisiyle çelişmez mi?

sonerk
09-26-2007, 05:38 AM
Bence alınsın. Bizim oyuncularımızın bu tip oyunculardan öğreneceği çok şey var...

manu20
09-26-2007, 02:30 PM
solomon gıbı bu ulkede basketbolcu var.bence bıraz kendı oyuncularımıza bakalım.bız sıradan bı basketbolulkesı deılızkı her bolge ıcın cok ıyı oyuncularımız var

manu20
09-26-2007, 02:31 PM
ole devsırmeye gerek yok.serkan olsu kerem olsun solomondan nelerı eksık aksıne daha fazla ozellıklerı var

manu20
09-26-2007, 02:33 PM
bence oyuncu falan deıl basketbolun basındakılerı devsırelım.ne hallere dustuk

coolboy_4192
09-26-2007, 07:53 PM
solomona değil onun ayarında bir TÜRK e ihtiyaç vardır ki o potansiyelde oyuncularımız var 2009 akadar da turnuva yok bu süre zarfında kendi oyun kurucularımızı yetiştirmek bizim elimizde bence

burakpehlivan
09-28-2007, 07:48 PM
bence solomona milli takımda yer verilmemeli

Mnb
09-28-2007, 08:02 PM
Kimse kızmasın darılmasın biz yetenekli oyuncular yetişricegimize yabancı oyuncuları türk yapıp milli takıma alacagız öyle mi bu türk basketbolunun ayıbıdır bu antrenörlerin ayıbıdır bu türk oyuncularının ayıbıdır futbola bir bakın platini geliyor ve diyor ki alt yapıdan yeni oyuncular cıkaracaksınız diyor yabancıları türk yapıp milli takıma alınsın demiyor LÜTFEN...

BüŞrA
09-28-2007, 09:02 PM
solomona değil onun ayarında bir TÜRK e ihtiyaç vardır ki o potansiyelde oyuncularımız var 2009 akadar da turnuva yok bu süre zarfında kendi oyun kurucularımızı yetiştirmek bizim elimizde bence

aynen.sana katılıyorum...solomonu çok severim ama milli takıma alınmasın BENCE:D

Onur
09-29-2007, 12:33 PM
oynamalı......

BüŞrA
09-29-2007, 05:08 PM
oynamamalı...:D

ilto
10-06-2007, 07:25 PM
hayırrrrrrrrrrrrrrrrr

onur2025
10-06-2007, 07:32 PM
oynayacaksa el amin oynasın hem cok daha ii basketci hem de müslüman

Eğitimci
10-07-2007, 09:33 AM
ben oynasın derim Rusyada JR Holdan ile şampiyon oldu sonuçta önemli olan sonuç değil mi

R_Horry
10-07-2007, 04:34 PM
ben şöyle düşünüyorm solomon diyelim türk oldu ama yaşlı diye kadroya alınmayan formda bi kerem tunçeri varken ondan b yaş büyük solomonu almamak içn tanjeviçic yeterli bahanesi olur veya kadroya alır ama ona herhang b oyuncuymş gibi davranabilr onun özellklerini gözönüne almadan serkana iboya olduğu gibi

Kahraman
10-07-2007, 08:55 PM
Elımızdekı butun guardları kullandıkta solomona kaldık sanki :) Kerem oynamadı Tutku oynamadı . Milli takım tarihinde hiç bu kadar geniş bir guard rotasyonu olmadı . Ben tamamen karsıyım solomonun gelmesıne. Zaten bir sürü büyük egodan olusan bir takıma bir büyük ego daha sokmanın bır anlamı yok ...

BüŞrA
10-07-2007, 09:07 PM
Elımızdekı butun guardları kullandıkta solomona kaldık sanki :) Kerem oynamadı Tutku oynamadı . Milli takım tarihinde hiç bu kadar geniş bir guard rotasyonu olmadı . Ben tamamen karsıyım solomonun gelmesıne. Zaten bir sürü büyük egodan olusan bir takıma bir büyük ego daha sokmanın bır anlamı yok ...

sonuna kadar katılıyorum...gelmesin solomon yaa:(...o kadar insan varken solomonu seçmek ancak cahilliktir...gelmesin derim başkada bşi demiyorum ben..

gurelalp
10-08-2007, 05:53 PM
solomon türk vatandaşlığını hak ediyorsa ve milli takımda oynama hakkını kazanabiliyorsa kimse buna bir şey diyemez. esas düşünmemiz gereken milli takımın sorunları solomon gelince bitebilir mi? ruhu olmayan 9 oyuncunun içine jordan gelse de bi şey olmaz. önce savaşma ruhu olan ve başarısızlıkta "benim suçum yoktu" deyip kendini soyutlamayan oyunculardan oluşan bir takım olmalıyız

BüŞrA
10-08-2007, 06:31 PM
solomon türk vatandaşlığını hak ediyorsa ve milli takımda oynama hakkını kazanabiliyorsa kimse buna bir şey diyemez. esas düşünmemiz gereken milli takımın sorunları solomon gelince bitebilir mi? ruhu olmayan 9 oyuncunun içine jordan gelse de bi şey olmaz. önce savaşma ruhu olan ve başarısızlıkta "benim suçum yoktu" deyip kendini soyutlamayan oyunculardan oluşan bir takım olmalıyız

hocam bunu sölemek bana düşermi bilmem ama solomondan başka adammı yoktu ki biz solomonu alıcaz?..ayrıca evet şuna eminim gelirse güsel olur aslında ama hocam bide şu var..madem herşey türkiye için o zaman neden türk oyuncu değilde yabancılardan alıyoruz?ya şimdi dersiniz oda türk oldu ama ne biliyim ya girsin sanki girsin girmesin bana sorulmaz ama eğer bana sorulursa ondan önce alınması gereken insanlar alınsın ilk baştada kerem tunçeri gibi büyük basketbolcular derim:D
saygılarımla[[eğer yanlış bişi sölediysem kusra bakmayın]]

Kahraman
10-09-2007, 02:06 PM
1-Kerem Tunçeri
2- Tutku Açık
3- Ender Arslan
4- Hakan Demirel
5- Engin Atsür
6- Berent Kavaklıoğlu
7- Can Akın
8- Cüneyt Erden

Siz bu listeyi dahada uzatabilirsiniz benim aklıma ilk gelen isimler bunlardı . Ben şunu sormak istiyorum . Ruslar Holden'a kadrolarına aldılar iyi güzel hoş. Bana bir rus guard söyleyebilirmisiniz yakın zamanda oyunuyla ön plana çıkan . Karasev'den sonra guard çıkartamamış bir ekip için Holden biçilmiş kaftan olabilir ama bizde öyle bir sorun yok ki . Bunun yanında illa bir devşirme olacaksa bu 2 numaraya olmalıu bakınız s.o.s veren yerimiz orası . İbrahim ve Serkan'dan sonra oraya koyabileceğiniz kim var . Biri 33 biri 30 yaşında ve yedekleri yok . Devşirme oyunculara kesinlikle karşı değilim lakin elinizde kaynak varken olan bir değer varken onları kullanmamak benim canımı sıkan hadise . Sürç-i lisan ettiysek affola

sonerk
10-09-2007, 05:40 PM
arkadaşlar, oyuncularımızın yetenekli olduğunu kabul ediyorum, ama birçoğu profesyonellikten uzak davranıyor. Oyun istedikleri gibi gitmeyince hemen küsüyorlar, şahsi oynamaya başlıyorlar, yakaladıkları tempoyu götüremiyorlar, maç sonuna doğru da dağılıyorlar. Ama yabancı oyunculara dikkat ederseniz büyük çoğunluğunda böyle bir durum söz konusu değil. Son şampiyonayı hep birlikte izledik, Hidayet dışında sonuna kadar mücadele edip koşan kaç kişi oldu? O maçlar kaybedilecek maçlar mıydı? Oyun kurucu ya da guard oyunu yönlendirmeli, oyuncuları ateşlemeli. Eğer o dağıtırsa, sıkıştığında hata yaparsa, şahsi oynamaya başlarsa maçın sonucu da şampiyonada gördüklerimiz gibi olur. Daha önce de söylediğim gibi bence alınmalı. Gerçekten de oyuncularımızın beceri konusunda değil belki ama profesyonellik konusunda öğrenecekleri şeyler var...

Onur
10-09-2007, 10:02 PM
sonuna kadar katılıyorum...gelmesin solomon yaa:(...o kadar insan varken solomonu seçmek ancak cahilliktir...gelmesin derim başkada bşi demiyorum ben..
cahillik nerden çıktı ?? Solomon un milli takımda oynaması ile cahilliğin ne alakası var

BüŞrA
10-10-2007, 09:15 AM
ya onur demek istediğim şu...o kadar insan varken solomonu neden alalım ki?...ama ben şunu hep sölerim solomon gerçekten çok güzel bir oyuncu hatta fenerbahçede en beğendiğim 3 basketbolcudan birisi solomon ama iş milli takıma gelinirse öncelikle tanyevicin almadığı kerem tunçeri gelmesi lazım,ayrıcada tutku açık,cüneyt erden,can akın... bunlar gibi elimizde büyük oyuncular varken biz niye onu alalım ki...ama soner hocamızda doğru söylüyor gerçekten de profesyonelliğe doğru gitmemiz ve maçın sonuna kadar aynı tempoda oynamamız lazımdı..oyun kurucularımız azda olsa gayret etti ama gerçektende o maçlar alınması gereken maçlardı..özelliklede almanya maçı...
futboldada bu sorun yaşandı.mehmet ourello gelsin mi gelmesin mi die...ama iş fatih terimin bir sözüyle bitti..ayrıca lütfen benide yanlış anlamayın..ben sadece düşüncelerimi söledim..ayrıca da ben solomon düşmanı değilim.tam tersine solomonu çok severim ama milli takıma alınması konusunda biras isteksizim...ama alınsada büyük işler yapacağına gönülden inanıyorum:D
saygılarımla..

serhan güvener
10-10-2007, 09:28 AM
Arkadaşlar solomon milli takıma yararlı olacaksa oynasın derim ancak oyuncu seçerken takımda o oyuncu ile ilgili bir boşluk olması gerekmektedir.Solomon oyun kurucu pozisyonunda,o pozisyonda oynayabilcek bir çok oyuncumuz var.Ancak şunuda göz ardı etmemek gerekir o kadar oyun kurucu arasında ligimizde mvp seçilmiş bir oyuncuyu elimizin tersiyle itmek bana saçma geliyor.Bence oynasın ama ancak enderin veya keremin yedeği olabilir

Saygılar

Onur
10-10-2007, 11:20 AM
o kadar insan var ne yaptı bunlar şimdiye kadar gerçekçi olun.......herkez rengini belli ediyor gibi kimse tuttuğu takımları karıştırarak oynamasın diyor bence...

Mnb
10-11-2007, 12:11 PM
arkadaşlar bunu antrenörlere sormak lazım insan genc nüfusa sahip bir ülkede zahmet edipde yetenekli bir oyuncu cıkaramamalarına onun yerine yabancı oyuncularda cözüm aramalarını:confused: :confused: :confused:

Antrenörlerin cogu günü kurtama peşinde solomonu elli yaşına kadar mı oynatacaksınız sonrasını düşünen hiç yok oldu olacak mehmet okurun yerine hatta 12 dev adamı yapalım 12 dev yabancı adam ne yapalım engini cenki ersanı adam onlarda oyuncumu boş verin demi:cool: :cool: :cool:

demented
10-15-2007, 04:21 PM
Türk olmayı kabul etmiş bir insan ve ben Türk'üm diyorsa ona yabancı diyemeyiz. Ulu önderimiz ne demiş Ne Mutlu Türk'üm Diyene. Aynı şekil Mehmet adını almış aurello içinde geçerlidir.. Gençlerimiz yetiştirsin kendini daha iyi olsun zaten takımda yer bulurlar demek şuan için daha iyi yok o bakımdan bi sakınca yok oynatmada buda benim görüşümdür..

tgbersn
11-14-2007, 11:14 PM
türkiyede keşfedilmemiş nice oyuncu var yetekli bnde aurelionun milli takımda oynamasına karşı olanlardandım:mad:

Onur
11-15-2007, 07:31 PM
valaha arkdaşlar o kadar şey yazdın bi gelişme yok :)

AnL
11-15-2007, 07:34 PM
türkiyede keşfedilmemiş nice oyuncu var yetekli bnde aurelionun milli takımda oynamasına karşı olanlardandım:mad:

Sen güzel hoş fikrini belirtmişsinde adamın ülkeyi benimsemesinden şüphen olmasın son maçta tek alkışlanan oyuncumuzdu Mehmet...

tony_parker
11-15-2007, 08:04 PM
kesinlikle olmasın olması iyi olur ama türkiyeyi yabancılaştırıyoruz futbolda mert nobre gökçek vederson derken türkiye resmen yabancılaşıyo

Onur
11-16-2007, 01:08 AM
karşı olduğunuz adam sonuçta ay yıldızlı formayı giyicek(giyer yada giymez) onu terleticek mücadele edicek ve başarılı olucak neye karşıyız anlamadım halen....:) :)

BüŞrA
11-16-2007, 09:20 AM
Solomon'un maçlarda gösterdiği gayret,hırs gerçekten çok güzel. Solomon'un da milli olmak istemesi çok gurur verici. bir türk olma ayrıcalığını oda yaşayacak:) milli formayı giymek yürek ister. sen ülkeni,vatanını diğer ülkelere büyüklüğümüzü göstermek için elinden gelenin daha fazlasını yapacaksın. Ben bunu Solomon da gördüm. fenerbahçe klübü için bunları yapıyorsa sol yanında taşıyacağı bayrağı için neden yapmasın? :) ben onun yapacağına inanıyorum. aslında ben yabancı oyuncuların bizim genç yetenekli oyuncularımızla değiştirildiği kanaatindeyim ama eğer onları isterlerse de gönülden desteklerim. Mehmet ourelio da da öyle oldu ama alıcaz dediklerinde herşey bitti. alındı ve Mehmet'te çok güzel bir oyun sergiledi. Anıl'ın dediği gibi son maçta alkışlanan tek oyuncumuz Mehmet'ti. umarım eğer Solomon Türk milli takımda oynarsa,oda harikalar yaratırsa onuda ayakta alkışlarım:). herşey türkiye için :) yeterki türkiye 2010 da harikalar yaratsın. çünkü Türkiye de olacak ve seyircilerimizle birlikte 2010 da büyük zafere imza atacağız. inşallah tabi:)
saygılar:)

WooD_EfeS
11-16-2007, 10:19 AM
hayır!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rasheed123
11-21-2007, 11:54 AM
solomon oynasınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

rivers
11-22-2007, 06:30 PM
hocam güzel bir tartışma açtığınız için öncelikle teşekkürler,saloman türk vatandaşlığına geçerek milli takımda oynamasını istemem,nedenine gelince 1 numara olan kerem tunceri,tutku açık,ender arslan ve hatta hakan demirel milli takım düzeyde oynayabilecek kapasite oyuncular,böyle oyuncular varken değerini bilmek ve güvenmek gerekir,tamam salomon çok iyi oyuncu ve hatta tbldeki oyuncular arasında en yukarılarda gösterilebilecek oyuncu olabilir ama yinede türk milli basketbol takımımızda oynaması yanlış olur,bu saydığım türk oyuncularımızda bir çeşit motivasyon eksikliği doğurur,saloman la ilk beş başlayıp ender,kerem yada tutkunun yedek çıkması ne kadar doğru olur? bu tartışılır,saygılar...

AİR JORDAN
03-30-2008, 11:22 PM
Bence Oynasın Hocam çünkü Kalite Başka ülkelere Karşıda Taşınması Gerek Mesela Bunun Somut Biğr örneği Var J.r.holden Sonradan Rus Oldu Ve Avrupa şampiyonasındaki Son Saniye Basketini Attı Ve Kupayı Getirdi

tuncel
04-03-2008, 10:23 AM
yedi sayfada yazılan yorumları tek tek okudum... farklı birşey sunabilir miyim bilemiyorum lakin; konuyu solomon oynasın oynamasın temelinden çıkarmak biraz daha sağlıklı olacak gibi. yapılan yorumların ana hatlarına bakılırsa bu ülkede doğmamış, kültürümüzün ışığında yetişmemiş biri ya da birilerinin milli bir düzlemde yeteri kadar istekli olamayacağı söylenmiş. ben inanıyorum ki vatandaşlık bilinci veya ülkeye hizmet etmek nüfus kağıdı ile olamaz.
sporun son yıllarda büründüğü ticari yapıya (ya da görsellik teması) bakılırsa hadise amatör ruhtan öteye geçmiştir. -bu demek değildir ki sadece maddi ögeler baz alınmalı, kişiliğiniz ve ruhunuz her zaman listebaşıdır- sponsorların kaygıları, yöneticilerin kendilerini anlatma kaygıları, seyircilerin tat alma kaygıları gibi bir çok kavramın getirdiği sonuçlar hem beklentileri hem de ortaya konulacak eylemi etkiliyor. bu noktada altyapıların sürekliliği ve düzeni şüphesiz vazgeçilmez. gelgelelim altyapılardan yetiştirdiğimiz isimlere ne kadar güveniyoruz ayrı bir tartışma konusu. nba gözlemcileri artık sadece yetenekli olmanın yeterli bir kriter olmadığını söylüyorlar.
tam da bu noktada şunu diyebilirim ki; yetenkli gençlerimizin olduğu dünya tarafından da biliniyor. kendimiz bunun ne kadar farkındayız? bunun cesaretini taşıyabiliyor muyuz? bu sorulara tam anlamı ile "evet" diyebiliyorsanız solomon ya da bir başkasına burun kıvırabilirsiniz. yeteneği olan gençlerin de oyuna ya da geleceğe küsme lüksünün olduğuna inanmıyorum. mirsad saatlerce özel antrenmanlar yapıp nba'de forma giyebiliyorsa, yine boozer saatlerce şut antrenmanı yapıp all-star olabiliyorsa işin rengi değişir.
mesele yetenekli olmak değil; yeteneğini parlatmak, üstüne koymak... mesele önce kendinin inanması, sen inanırsan başkaları da inanacaktır.

BüŞrA
04-05-2008, 04:59 PM
tıpkı bir köşe yazısı gibi yazmışsınız :) görüşlerinize saygı duyuyorum... O kadar türk varken,yabancı almak...

mertkann
04-05-2008, 08:21 PM
bence oynamasın bunları konuşcklarına altyapıya önem versınler guard yetiştirsinler kerem tunçeri gibi bi guardı milli takıma alsınlar yaşı geçmiş die almıolar adamı mutombo da 42 yaşında ama çatır çatır vuruo blokları

MaJJeSTe_21
04-06-2008, 12:40 AM
Bence de hayır.Biz o musabakada neden bu sıkıntıyı cektik_Kerem tunceri ve serkkan erdoganı takıma almadıgımızdan dolayı.Sen turklerden medeti kesipde Yabancılarda dikersen gozunu hicbisey elde edemessin..

....wade....
04-06-2008, 09:20 AM
kesinlikle hayır biz solomonsuzda başarırız

bko63
07-02-2008, 10:13 PM
Biz Türkiye olarak sıcakkanlı bir toplumuz her türlü insanları sevgiyle ve kardeşlikle kucaklarız fakat Milli takım konusunda ben Willie Solomonun yeteneği kadar yetenekli ve bu yeteneğine milli duygularını da ekleyerek oynayabilecek guardlarımız olduğuna inanıyorum...

MKS_28
07-04-2008, 01:36 PM
Bizim zaten o mevkide sorunumuz yokki. Tanjeviç efendi Kerem, Tutku gibi oyuncuları kadroya almayıp Engin gibi oyuncuyu yedek bırakıpta Hakanın bütün hatalarına katlanınca sanki ülkemizde Guard sorunu var gibi görülmeye başlandı. böyle bir sorun olsa bile ben yabancı oyuncu oynatılmasına karşıyım. futbolda milli formamızı giymek için yanıp tutuşan yetenekli oyuncular kimse onları farketmediği için isviçre forması giyerken Türk milli takımında ise brezilyalı oyuncu yer alıyor. Bırakalımda bari basketbolumuz temiz kalsın. Hem illede yabancı olacaksa solomondan çok daha fazla katkı yapacak onca yabancı varken neden solomon? onuda anlamış değilim.

cbasket
07-04-2008, 01:39 PM
bence solomon gibi bir basketçi milli takımda yer almalı ırkçı olmayalım arkadaşlarr

TRaum
07-14-2008, 03:27 PM
solomon bence milli takımda oynamamalı.solomon oynadığı maçta takımına ya maçı kazandırır ya da takımı rezil eder.tamamen bencil bir oyuncu.3e1 hücumları 3 lükle kullanan sürekli kendi atmaya çalışan bir oyuncu.bize bencil oyuncu değil takımı oynatacak oyun kurucu lazım.Solomon bu takımda OLAMAZ!

cagatay
07-27-2008, 02:33 PM
bence alınmamalı kerem ve ender yeter solomon cabuk tahrik olan ve bencil oynayan bi oyuncu

kobe_24''
08-12-2008, 10:54 PM
solomon u sewiyorum ama bencede kesinlikle HAYIR