PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teşekkürler Tanjeviç

Ahmet Dedeoğlu
09-11-2007, 04:11 PM
Teşekkürler Tanjeviç!.Türk basketboluna verdiğin hizmetler,yaptığın katkılar için teşekkürler.Japonyadaki Dünya şampiyonasında NBA yıldızlarımızdan mahrum kadromuzla savaşan bir takım oluşturduğun ve bize Dünya altıncılığı kazandırdığın için teşekkürler!( Orda daha büyük bir derece de olabilirdi,ama olsun,bu da iyiydi.)
Basketboldaki yadsınamıyacak kariyerini,tecrübeni ve bilgi birikimini Türk basketbolcusu ile paylaştığın için teşekkürler!..Bu yaşına rağmen genç antrenörlere taş çıkartacak bir çalışma temposunda çalıştığın ve takımı da ,staffı da çalıştırdığın için,genç teknik kadromuza bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktarıp,onların da gelişmelerine katkı sağladığın için teşekkürler..
Maçlarda kenarda,sanki oyuna girecekmiş gibi heyecanlandığın,ayyıldızı göğsünde taşırken ve istiklal marşı çaldığında sanki bu vatanın evladıymış gibi duygusal görüntüler verdiğin ve bizi de duygulandırdığın için teşekkürler..
Herşey için teşekkürler..Sen elinden geleni yaptın.Ama senin elinden bu kadar geliyor.Bazen kenardan çırpınışların,haykırışların,takım kaybettiği zaman üzüntülerini,kazandığı zaman sevincini belli etmen,demeçlerinde Türkiyeye sadakatini ve birşeyler yapma isteğini göstermenle seni o kadar kendimizden hissettik ki ,inan ben şahsen son İtalya maçını kazanıp,Fransayı da yenerek çeyrek finale çıkmayı ve senin kariyerinin üst noktasında,başarıl olarak Milli takımı bırakmanı çok isterdim.Ama olmadı..Nasip..
Şimdi senin yapacağın en güzel şey,herkese teşekkür edip Milli takımdaki görevinden istifan etmen.Ha bak danışmanlık yapabilirsin.Hatta,Fenerbahçede şampiyonluk kazanıp da,antrenörlük görevine son verilen Aydın Örs'e biçilen yeni kılıf-pardon verilen yeni görev-gibi bir kılıf da kuşanabilirsin.Bak sana başka görevler de verilebilir ve gerçekten Türkiyeyi seviyorsan bunları severek kabul edebilirsin.
Bence ,Tanjeviç ve federasyon biraz ah aldı gibime geliyor.Aydın Örs'ün ahı.Ha Aydın Örs öyle çok ah edecek bir insan değil.Onunla 20 yıla yakın tanışır ve birbirimizi severiz.Çok ılımlı bir insandır.Ancak o ah etmese de,mutlaka ona yapılan haksızlık karşısında en azından kırılmıştır.Yani kul hakkı var burda.Her haksızlık da zulümdür.Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Tanjeviç ve federasyon tamam da,biz yani Türk milleti için bu başarısızlığın ardında hayırlar aranabilir.En azından Milli takım bu işi en iyi götürebilecek ehil bir antrenöre teslim edilir,2009 Avrupa ve 2010 Dünya şampiyonalarında hiç olmazsa kendi kimliğimizi bulur ve başarıyı yakalarız.
Bu yazımı tamamen Tanjeviçe ve verdiği hizmetlere teşekküre ayırdığım için İtalya maçındaki teknik ve taktik konulara girmeyeceğim.Ama İbrahim son salisede bomboş pozisyonda kaçırdığı üçlük atışı ömrü boyunca unutamaz herhalde,unutmamalı da.Son olarak İtalya maçında attığı 34 sayının yanında hücrelerinin son zerresine kadar maçı isteyen ve asılan aslan yürekli süperstarımız Hidayet'ede en içten tebriklerimi ve şükranlarımı sunuyorum.Helal olsun Hidayet sana.

bekir#11
09-11-2007, 06:37 PM
hocam dediklerinizin hemen hemen hepsine katılıyorum ancak tanjevicin yaptını hareketi kimse yapmaz serkan erdoğan ve kereme yaptıklarını şuanda bütün ispanya konuşuyo geçen sene dünya şampiyonasında kerem tünceri sakatlığından dolayı değil tanjevicin yollaması sonucunda takımdan ayrılmıştır keremin sakatlığı 1 hafatda geçicek birşey olmasına rağmen tanjevic kereme ben takımda gençleri oynatıcam bu takımda senin yerin yok diyerek yollamıştır keremi geçen sene başarılı oldumuz için bu olay su yüzüne çıkmadı ama bu sene serkana yaptığı akıl almaz bişey serkan erdoğan 2 senedir kısa devreler ile sakatlanan bir oyuncudur ama bu sakatlığı çok çabuk iyileşmektedir hazırlık kampında 10 gün dinlenmesi gereken bir sakatlık olmuştur ama tanjevic serkanı takımda istemediği için bunu bahane gösterip onu göndermiştir takımdan bunu serkan erdoğan kendi ağzıyla söyledi bu diyolag şu şekilde gelişmiş serkan erdoğan ben oynayabilir demiş tanjevic hayır ben senin oynamanı istemiyorum bir maçta en fazla 5 dakika oynarsın demiş ben takımda gençleri kullanmak istiyorum demiş ve serkan erdoğanı takımdan uzaklaştırmış ve gerekçe olarakta benim 2 numaram ersan demiştir o türkiyenin geleceği demiş ayrıca ömer onanı kadroya aldı ama hangi hazırlık maçında ömer onanı adam gibi oynattı hazırlık maçları oyuncuları denemek içindir ama ömere bu şansı vermeden takımdan uzaklaştırdı serkan erdoğan avrupanın en iyi skorerlerinden birisi kerem tunceri avrupanın en iyi guardlarından birisi ve sen bunları yaşları nedeniyle takıma almıyosun ben geleceği olan oyuncuları oynatıcam diyosun dün akşam kaan kural çok güzel söyledi o zaman yıldız milli takımla çıkalım maçlara onlar çok daha genç tmm herneyse gençler için almadın keremi iserkanı ömeri allah rızası için biri bana söylesin gençler turnuvada kaç dakika oynadı ersan hariç onların bize ne faydası oldu ben artık anlamıyorum bütün ispanya şuanda kerem ile serkanın açıklamalarını konuşuyor kimse gelip bize oyuncuların suçu demesin bunu bütün avrupa biliyo biz şuanda avrupanın en iyi 3 takımından birisiyiz biz düzgün oynadımız zaman ne italya ne fransa ne almanya nede slovenya bize rakip olamaz bizim gerçek rakiplerimiz ispanya ve litvanya olmalıydı bencede ahmet hocamın dediği gibi tanjevice teşşekkur edip artık ipleri koparmanın zamanı geldi çünki artık takıma zarar vermeye başladı oyuncularda öz güvenlerini kaybediyolar

Red_Auerbach
09-11-2007, 11:24 PM
Tanjevic ile Serkan Erdoğan arasında yada Kerem Tunçeri arasında nasıl diyaloglar geçti bilmiyorum. Bu üçlü ve milli takım arasında gelişen olayların da derin bilgilerine sahip değilim. Kısacası basit fikirlere sahip ve basit bir bakış açısıyla yaşananlara yaklaşan bir basketbolseverim.

Buraya dikkat: Ntv'de 90 dakika programı, içeriği futbol. Yorumcular Haşmet Babaoğlu ve Hıncal Uluç. Bu sadece bir tanesi. Son maçımızdan sonra hangi futbol temelli spor programını izlediysem hepsinde geçen ortak bir isme rastlıyorum; Tanjevic... Futbol programlarının bile ağırlıklı konusu şu günlerde A milli basketbol takımımız ve içinde bulunduğu akıl almaz durum. Geriye bakıyorum ve hatırlamaya çalışıyorum; Ya bizim futbol yorum programlarımızda daha önce hiç basketbol konuşulmuşmuydu??? Ama bulamıyorum.Sonuç: Eğer bir basketbol olayı 90 dakika gibi bir programda dakikalarca tartışılabiliyorsa... Sanırım bu durum işin ciddiyetini açıklıyordur. Daha önce hiçbir spor olayı bu kadar büyük şiddette ülkemizi yıpratmamıştı.

İkinci paragrafın çok iyi anlaşılmasını diliyorum.

Teşekkürler...

Cihan Türe
09-12-2007, 08:32 PM
Ahmet Hocam yazı için sağolun. Ancak federasyon Tanjevic, e teşekkür edecek mi etmeyecek mi bu konu hala muallakta...

dipacifes
09-13-2007, 12:48 PM
teşekkürler hocam size katılıyorum tanjevic teşekkürleri de aldığına göre millli takımı artık bırakabilir ee genclerin önünü açmak lazım(kendi öyle düşünüyordu bu yüzden kendiside artık yavaş yavaş milli takımdan ayrılsa kötü olmaz )

MasterCoach
09-13-2007, 07:02 PM
Hocam ellerinize sağlık..Teşekkürler Tanjevic.... :)

Mert
09-16-2007, 12:04 PM
evet hocam teşekkürler tanjevic ya daha ne duruyorki bu adam istifa esin artık :)