PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Takım Kaptanı Ne Yapmalı?

NormCan
09-12-2007, 01:47 AM
Benim sorum şudur ki çok kafama takılan bi konudur,koçum beni takım kaptanı yaptığından beri takıma ne yapabilirim diye düşünüyorum?Hareketlerimle örnek olmalıyım,maç içinde daha dikkatli olmalıyım bunlar kabul ama daha farklı neler yapılabilir?

özgür emek
09-12-2007, 12:10 PM
Bende yeni kaptan oldum bilgiler için sağolun hocam bu arada çok sevinçliyim.

whynot1
09-12-2007, 01:59 PM
Üniversite yıllarında bir kaç kez okuduğum Rainer Martensin Başarılı antrenörlük kitabında böyle bir bölüm vardı .Bu bölümdeki bilgileri size aktarmak istiyorum.

Oyuncular arasındaki problemleri antrenörlerle görüşmek.
Oyuncuların fikir ve önerilerini teknik kadroya iletmek
Spor faaliyetleri dışında organizasyonları yönetmek.
Sahada ve saha dışında liderlik yapmak.
Sportif ve akademik açıdan disiplinli çalışmaya örnek teşkil etmek.
Takım oyuncusu olmak.
Sportmenlik göstermek.
Diğer oyuncuları teşvik etmek.
Takım ve yönetim kurallarına uymak.
Olumlu davranışlar göstermek.
Antrenmanları zevkli hale getirmek.
Takım kurallarına karşı gelen oyuncuları uyarmak ve gerekirse antrenörle görüşmek.
Hakemlerle iyi iletişim kurmak.

bilgiler için teşekkürler

NormCan
09-12-2007, 06:02 PM
Hocam bi kez daha imdadıma yetiştiniz!

AnL
09-12-2007, 06:23 PM
Bende bir şey ekleyim öyle maçalar olurki çok kötüye gidersiniz o aralarda takımın kopmaması farkın açılmaması için kaptan orda kendini göstermelidir.(Konuşmasıyla hareketleriyle vsvs..)

Ahmet Dedeoğlu
09-12-2007, 07:51 PM
Taylan hocanın,kaptanlık şablonu mükemmel.Oraya Anılın söylediği gibi birkaç tane daha pratik katkılar eklenebilir.Takımdaki birlik ve beraberliği sağlayıp korumak ve olumlu olarak yapılabilecek aklımıza ne gelirse yapabilmek,kaptanlığın gereklerindendir.Kapalı kapılar ardındaki bütün dedikoduları ve olumsuz davranışları önlemek de görevlerindendir.

Onur
09-20-2007, 09:09 PM
evet Can yukardaki solenenlere katılıyorum...bu arada aferrim kanka kaptan oldun sana yakışan şekilde yap bu görevi =)=)

NormCan
09-25-2007, 01:06 AM
Kanka amcam mrsic'in yolundan gidiyorum evellallah:D:D yakında adım mankenlerle anılırsa şaşma :D:D:D

Neslihan A.
09-25-2007, 04:55 AM
Bazen antrönerlerin oyunculara ualşamadıgı,inemedigi noktalar olur .İşte bu noktalarda da devreye kaptan girmelidir.Dolayısıyla örnek teşkil eden davranışar göstemeli.Arkadaşlarına eşit mesafelerde yakalaşmalı.Bunlarda teknik konular kadar önemlidir.Yani sorumluluk,iyiymserlik gerektirir.Umarım tüm bunları barındıran birer kaptan olursunuz.

magicmert
09-25-2007, 07:28 PM
Kaptan her şeydir zaten

Onur
09-25-2007, 08:07 PM
Can takımın herşeyisin ona göre =)

NormCan
10-01-2007, 06:22 PM
Bütün şeyler toplandıkkkkk:D:D

AİR JORDAN
03-31-2008, 10:26 PM
sen kendin gibi davran gerisi gelir bence ancak benden yaşça ve bilgice daha büyük olan taylan hocam ve ahmet hocamdan sonra benim dediğimi yap

ick07
07-02-2008, 03:20 PM
arkadaşlarını her konuda uyarmalı ve moral wermeli.arkadaşı hata yaptığında hocasından işittiği azar üzerine gidip onu teselli etmeli takımın potansiyelini ve moralini inancını yüksek tutabilmeli sorumluluk alabilmeli

arda15
07-03-2008, 05:01 PM
her konuda yardım etmeli takımı maç içinde ve dışında motive etmeli bence bu ama oyun bilgiside ii olmalı nerde ne yapcağını bilmek zorunda takımda antrenörden sonraki kişidir çünkü

MertCabilar
07-28-2008, 03:27 AM
eklenecek en önemli şeylerden biriside eğer hızlı kararlar vermesi gerekiyorsa bu kararları verebileceği en doğru şekilde vermelidir takımı gerideyken elinden gelenin en iyisini ortaya koymalı ve dışarıdaki hayatındada düzenli olmalıdır

arda15
08-24-2008, 01:44 AM
yelda haklı dışarısı fazla önemli değil takım ruhu olan birisi olması gerek vede hızlı düşünmesi lazım nerde ne yapcağını bilmesi gerek..!!

Kemal Başaran
08-30-2008, 08:20 PM
Kaptan Gemi batacağını bilse bile gemiyi terk etmez..Bunu unutmamak gerekir!!!

SG13
08-30-2008, 09:33 PM
Evet Haklısınız Kemal Hocam :)

karabüktofaş8
09-18-2008, 05:20 PM
çok güzel bir duygu lider özellliklerin ön plana çıkıyor

GocebeKral
10-09-2008, 09:16 PM
bence en önemli işi diğer oyuncuları iyi motive edebilmek onları gaza getirmeli diğer görevleriyse maç anında diğer oyunculara (özellikle tecrübesi az olanlara) güven vermeli ve hepsiyle iyi ilişkiler kurmalıdır hakemle olsunh karşı takım oyuncualrıyla ve antrenörüyle olsun hepsiyle iyi anlaşmalı ve sportmenliği elinden kaybetmemelidir