Orijinalini görmek için tıklayınız : Korkuyorum:(
BüŞrA
09-17-2007, 07:17 PM
mrb arkadaşlar..ben basketbol oynarken bir korkum var benim ..ben basketbolu hep bir tutku hep bir istekle oynarım..ama içimde hep bir korku var ''''ya girmesse?''' bu soruyu maç sırasında aklıma hep geliyor..okul takımımda en iyi oynayan oyuncu bendim hocalarım hep sayıyı ben ve arkadaşıma yaptırıyordu..arkadaşımda güsel oynuyor ama o oyun kurucusu boyalı alana girmeyi hiç beceremiyordu bende bütün bölgelerde yaptığım için o bölgeyide yapıyordum ama boyalı alanda atıp girmediğinde ribauntu alıp geriye çıkardım..işte o zaman bütün takım benim atışımı beklerdi ben o gün ne kadar 10 sayı attıysam ya girmes die çok korkuyorum..:(..ve o sayımda girmemişti..maç sırasında bir anda performansım düştü.kendime 2 dk gelemedim çünkü maçımız çekişmeli geçiyor ve herkes benden bir sayı bekliyordu..bende o sinirle hep fual yapıyordum..hocam beni sahadan aldı ve herşeyi bana saydı..''sen nasıl atamassın''sözü aklımdan hiç çıkmıyordu..ben o azimle sahaya girdim sayıları attım ama son saniyelere girdiğimzde yine ben ortaya çıkıyorum ve yine tek umut ben oluyordum.maç 23-20 biz gerideydik 3 sayı vardı..guard oyuncumuz basketi attı ve 23-22 olduk ve son 35 sniye vardı..hoca son top büşranın olcak dedi onlar hücumdaydı ve ben savunmadaydım..son hücumu başarısız yaptılar ve hücum bizdeydi ve hocam son top büşranın elinden çıkacak dedi..top bende ve hucüm için zamanın bitmesini bekliordum son 5 sniye ve ben atışı yaptım ama başarısız oldu:(işte o günden sonra yine kendime güvenimi yerine getiremedim..tanıdığım basketbolcular hep bana yardım etti onlar sayesinde azcıkta olsa güvenim geldi ama hala o korku içimde sizce bu durumu düzeltmek için ne yapabiliirm??...ya basketbolcu arkadaşlarıma ne kadar geldi desemde..haala o korku var..bu siteye açmak istemedim duygularımı ama sitedeki arkadaşlar gerçekten çok güsel tafsiyeler veriyorsunuz ve benim çok hoşuma gidiyor ...banada bir tafsiye verirseniz çok sevinirim
saygılarımla...
Neslihan A.
09-18-2007, 12:42 AM
Sevgili Büşra,eger sen atışların için yeterli çalıştıgına ,kendini verdigine inanıyor bundan eminsen korku duyman için hiç bir sebep yok.her atışın girecek diye bir kuralda yok.Hocan yada arkadaşların sana maçın stresiyle bu şekilde konuşmuş olabilirler ancak daha sakin bir zamanda olsalardı bunları söylemeyeceklerine eminim.Hiçbirimiz robot degiliz.
Baştada dedigim gibi yeterli çalışmıyorsan bu kaygıyı duy,ama ben bu konuda çok çalışıyorum daima kendimi geliştiriyorum diyorsan da korkman için hiçbir neden yok.Kendine güven herşeyin başında gelir.olumlu düşünce olumlu şeyleri çagırır bunu unutma..sevgiler.
Cihan Türe
09-18-2007, 11:58 AM
Sadece şunu söyleyeceğim, son topları kullanmak özeldir. Eğer hocanız son topu senin kullamanı istediyse, demek ki senden beklentiler vardır ve diğer oyunculara göre + (artı) ların daha çoktur.
Kendimden örnek vereyim sadece resmi maçlarda (sokak turnuvalarını saymıyorum bile) 8-9 sefer son topu kullandım. Bunların 5 tanesini kaçırmıştım, diğerleri ise sayı oldu ve maçı kazandık. Son topu kullananların kaderinde becerirsen kahraman olma şansı vardır. Sen de şanslı olanlardansın bunu iyi kullan, üzülecek yada telaş yapacak bir durum yok. Aksine diğer oyuncuların üzülmesi gerekir :)
BüŞrA
09-18-2007, 12:11 PM
ya şöle söliyim ben yaklaşık 9-10 yaşıdan itibaren basketbol oynuyorum..hiç korkum yoktu aslında..hatta o yaşımda benden uzun boylu arkadaşlarımdan top falan çalınca daha da mutlu oluyorum ve kendimi her gün geliştirdiğimi anlıyordum...ama o maçtan sonra kendime inanın antremanlarda gelemedim ama yine atışlarım giriyordu...düzenli çalışıyorum hatta basketbolcu bir arkadaşımın verdiği öğütlerle idman yapıyorum..maç yapıyorum..saatlerce atış atıyorum,koşuyorum,çalışmalar falan yapıyorum o anlarda harika bir basketbol oynuyorum ama işte maçlara gelince bir korku beni sarıyor..çünkü ben o son saniye basketi atamadım...ya bide şöle düşünüyorum.ibrahim kutluay o milli maçta son saniye basketini atsaydı yenicektik ama atamadı..onlar hep böle durumda oluyorlar.onları düşününce yaptığım çok salakça geliyor:Dama işte bazende ilk başlarda sayıyı atınca rahatlıyorum.:Dbir anda coşuom ama elimden geldiğince farkı açmaya çalışıyorum.ama ne kadar hocalarıma arkadaşlarıma geçti desemde bu geçimiyor:)ya çünkü orda herşey bana bağlı o sayıyı atsam biz kupanın sahibi olucaktık ama olmadık.2. bitirdik...ama herneyse kenime çok güveniyorum:D
neslihan abla,cihan abi herşey için çok teşekkür ederim;)saol:D
basketçi senin korkunun nedeni basketi kaçırman degil hocanın senin üzerine aşırı bir yük yüklemesi yani hocan seni bir nevi kurtarıcı olarak görüyor zannedersem takım arkadaşlarında seni öyle görüyor ve onlar sorumluluktan kaçıyor sende kendini kurtarıcı olarak görüyorsun arkadaşların hata yaptımı ben düzeltirim diye düşünüyorsun buda seni iyice strese sokuyor sen bunlara takılma ve oyununa bak:) sıyrıl şu kurtarıcılık fikrinden
BüŞrA
09-18-2007, 07:56 PM
ya aslında evet kurtarıcı hep ben oluyorum..sanki sahada tek ben basketbol oynuyor gibi..takım arkadaşlarım bana destek oluyor onların desteği bana yeter ama tek kişiyle basketbol olmuyor...hocalarım bana '''sen atarsın gayret et azcık,başarcaksın''' diyor ama herşey öle kolay değilki...ya biliyorum bende kendimi küçük şeylerde çok sıkıyorum ama bilmiyorum o kupa çok istediğim bir şeydi..okuluma bir kupa daha getirmek beni mutlu ederdi.ama tek benle basketbol olmuyor teke tek olsa kesin yenerdim ama 5 e 1dim:D:D:D...artık herşeyi o son topa bırakmıcam..
ben kurtarıcı oluyorum ama beni kurtaran yok..çünkü ben 5 sn kala basketi atmaya çalıştım ve topun düştüğü bölgede ben olsam o topu alırdım ve bir şut daha denerdim ama o arkadaşım alamadı...ama artık bu korkuyu yenmem lazım..çünkü lisede yeni bir takımım olcak okul takımı bakalım orda korkumu yenebilecekmiyim:D..
bana verdiğiniz tafsiyeler için ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM:D
bekir#11
09-19-2007, 04:13 PM
büşra korkma yaa bu işi ancak tecrube ile yok edebilirsin maç oynadıkça tecrube kazanırsan tecrube kazandıkçada korkmadan şut atarsın bende eskiden çok korkardım son topların elime gelmesine ama tecrube kazandıkça artık hep son topların bana gelmesini istiyorum ve hiç terddut bil etmeden atıyorum sende böle olucaksın yeterki birazcık tecrube kazan gerisi çok kolay zaten son top kullanmanın zevkini alınca bir daha bırakamassın sürekli eline gelmesini istersin o şut potadan geçtiği anda müthiş bir duygu ve mutluluk içene giriyosun ama tabi bunun çok büyük bir sorumluluk oldunu asla unutma maçın kazanılması senin elindedir herşey sana bağlıdır eğerki bu düşüncenin altında ezilirsen başarılı olamassın ama sen bu düşüncenin altında ezilmessin :D:D son topu kullanırken sürekli olumlu düşün o top girdiğinde neler yaşanıcağını düşün o zaman emin olki başarılı olursun ama girmessede neler olucanı sakın aklında çıkartma elbette herzaman girecek diye bir kural yok ama hep giricekmiş gibi elinden çıkart topu çok son top kullandım ama unutamadığım 2 tane var ilk önce girmeyenini söyliyim 3 sene önce şehremini lisesi ile istanbul liseler arası şampiyonada çeyrek finalde son topu kullandım girmedi karşı takımın adını unuttum bide 2 sene önceki istanbul ligi final grubu maçında son saniyede soktuğum şutu unutamam bayrampaşa spor salonunda TED yada DSİ ye atmıştım tecrubeli oyuncu ve antrenörlerimiz de bilir kazanılan maçtan sonra en iyi oyniyan yada süper bir maç çıkartan kişiye soyunma odasında karambol yapılır ya su ile tamamen ıslatılır yada BENGAY yapılır :D:D banda bengay yapıldı o kadar kötü kokuyoduki babam arabaya almıyodu :D:D:D
BüŞrA
09-19-2007, 08:05 PM
ya bekir ama sen yine dier maçta basketi atmışsın.takımını öne geçirmişsin ama ben elimden geleni yaptım ama o son topu atamadım...evet kendimi geliştirdikten sonra belki bu zor günlerim geçicek ama yinede bu korktuğum anda bana güsel şeyler sölediğiniz için TEŞEKKÜR EDERİM
mvp_ress
09-20-2007, 03:26 PM
ya ben san tek bişi söliyim bende 3 sendir basketbol oynuorum ilk senemde final oynadık ve son saniye bana kaldı öle korkdumli kaçırmakdan şutum çembere dahi çok zor deydi sora ki senemde yarı finalde son top bana kaldı bu sefer içeri girdim ve uzun bi oyuncu çok sert bi faul yapıp atışımı kesti ve sakatlandım yerime giren oyuncu atışları kaçırdı sora ki sende oynadıımız finalde ise yine top bendeydi 2 kez çok kritik topları kaçırdıımı biliodum çok korkdum antrenörüme sordum nedden yine bana weriosunuz hocam die o nun söledii cwp o son şutu kullanmamda yardımcı oldu bana dedi ki senin sayende buraya kadar geldikden sora ben başkası kullanıp kaçırdıında üzülürğm fakat sen kaçırısan en azından ben bi oyuncu yetişdirdim die sewinir dedi ve 88-86 gerideyken el üstü bi üçlük attım ve şamp olduk kendime o kadar güvenodum ki artık orda beni bruce bowen savunsa bile atardım kaçırmakdan korkma başka bi örnek daha werim kobe bryantı tanıyosundur o bugüne gelene kadar ne son saniyeler kaçırmış lakerdeki ikinci senesinde playoff finalinde attığı üçlük çembere deymemişdi noolursa olsun kaçımakdan korkma
magicmert
09-20-2007, 06:03 PM
Bencede korkmana hiç gerek sen sadece elinden geleni yap
BüŞrA
09-20-2007, 06:45 PM
elimden geleni zaten maç sırasında 10 sayı atarak yaptım vede saymadım ama asist ve ribauntlarıda aldım.ama o son saniyede önümde kimse yoktu ve ben atamadım.işte sanki ben suçluymuşum gibi geliodu.çünkü ben önüm boş olunca çok iyi atarım..yani bunu herkes atar kimin önü boş olursa kolaylıkla atar ama ben o maç piskolojisinde atamadım.çünkü hayatımda ilk defa son top alıyorum ve eğer atarsam şampiyonuz atamassamda işte şu an ki korkumu yaşıcaktım...yıllardır basketbol oynuyan basketbolu severek büyük bir azimle oynayan ben o kolay şutu atamamıştım..ama verdiğiniz örneklere bakınca gerçekten son topu almak yürek istiyor..o diğer basketbolcularda atamamış ben gibi:Dama onlar korkmuyorlar ben neden korkuyorum anlamadım:(sanırım biras kendime güvenimin gelmesini beklemeliyim..halbuki kendime çok güvenen biriyim ama sanırım yeterince kendime güvenemiyorum........
mvp_ress
09-23-2007, 10:57 AM
bak dediim gibi bende ilk senemde çok korkdum ama tecrğbe ve istekle herşey aşılıyo beb ilk senemde oynadıımız final maçında tam 32 sayı attım ama son topu kaçırdım olabiliyo kafana takma bende 2-3 ay kendimi suçladım ama sora hepsini aşıyosun şimdi ewde 1 bronz bi gümüş bide altın madalyam war bunlar benm sayemde olduysa ben korkmadan son topu kullanırım artık
BüŞrA
09-23-2007, 11:27 AM
inşallah bende o dağ gibi olan o korkumu aşarım:D:D:Dya maç sırasında aslında pek korkmuyorum atışlarım o zaman giriyor ama denediğim bütün son atış girmiyor...ama artık korkmamaya çalışıcam:Dçalışıcam:Dbiliyorum çok kolay bir şeyden korkuyorum ama işte korktum:(....
ya büşra at korma noolcakki diyemem amam çoğunlukla girerzaten istemesende:D
BüŞrA
09-23-2007, 12:40 PM
saol mert;););)hepinize teşekkürler ilgilendiğiniz için:D
bekir#11
09-23-2007, 10:42 PM
büşra sen sadece kendine güven korkuyu zaten atarsın üzerinden sakatlanmaktan başka hiç birşeyden korkma
BüŞrA
09-24-2007, 06:11 PM
:D:D:Dkorkmucam:P:p:p:p:p:p:p
:p:p:p:D:D:D
14emre14
10-09-2007, 12:45 PM
eğer korkuyorsan korkunun üstüne gitderim .Ben block korkumu öyle yendimm:D
BüŞrA
10-09-2007, 06:43 PM
işte bir kez daha o pozisyon olsada gitsem:)..ilk deneyimim böle oldu..keşke bir tane daha olsada bu sefer atsam:)ama yavaş yavaş yenmeye çalışıyorum..
asasasas
10-10-2007, 12:57 AM
korkman gerekir bnce
BüŞrA
11-07-2007, 12:41 AM
korkman gerekir bnce
bende o aralar korkuyorum demiştim zaten.şimdi korkmuyorum.
ayrıca forum kurallarını okumalısın !
AİR JORDAN
03-31-2008, 04:19 PM
zaten şutu kendine günenince atarsın yani hep öyle bilirim tabikide akıl akıldan üstündür arkadaşlarım daha iyi bilirler
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.