Orijinalini görmek için tıklayınız : Gülümseme
Ahmet Dedeoğlu
09-23-2007, 03:45 AM
Parkta oynayan bir çocuk üzgün görünen bir yabancıya gülümsedi.Bu gülümseme,adamın kendini daha iyi hissetmesine sebep oldu.Bu duygu içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı ve ona telefon ederek teşekkür etti.Bu teşekkür telefonu arkadaşının o kadar hoşuna gitti ki her gün yemek yediği lokantadaki garsona iyi bir bahşiş bıraktı.Bu bahşişin miktarına şaşıran garson çok sevindi.Akşam eve giderken,kazandığı paranın bir kısmını yolda gördüğü bir fakire verdi.
Adam çok sevindi,bu parayla kendine ve evine yiyecek öte beri aldı.Evine gitmek için yola koyuldu.
Yolda,soğuktan titreyen bir köpek yavrusuna rastladı ve onu alıp evinin bahçesindeki küçük kulübeye götürdü.Soğuktan ve fırtınadan kurtulup başını sokacak bir yer bulduğu için köpekçik çok mutlu oldu.
Tesadüf bu ya;o gece evde yangın çıktı.Köpek yavrusu havlamaya başladı.Bütün ev halkını uyandırana kadar da havladı ve böylece yangından herkesi kurtarmış oldu.
Bütün bunların sebebi bir kuruşa bile mal olmayan bir gülümseme değil mi?
Size gülümsemeyen birine rastlarsanız,siz ondan gülümsemenizi esirgemeyiniz;çünkü,
Gülümsemeye en çok ihtiyacı olanlar,gülümseyemeyenlerdir.Kısacık bir ana sığan gülümseme,bir hafızada ömür boyu yaşayabilir.
Yüzünüzden gülümseme,kalbinizden huzur hiç eksik olmasın..
BüŞrA
09-23-2007, 12:40 PM
hocam bu yazınız gerçekten çok güzel olmuş...gerçekten çok ilginç..bir gülümsemeyle neler başladı:D...o adamın köpeği bahçeye alması ve yangın çıktığında sahibine haber vermesi gerçekten çok büyük bir nimet...
yazı için saolun hocam..gerçekten çok duygulu bir yazı:D
Gülümsemeye en çok ihtiyacı olanlar,gülümseyemeyenlerdir.Kısacık bir ana sığan gülümseme,bir hafızada ömür boyu yaşayabilir.
Yüzünüzden gülümseme,kalbinizden huzur hiç eksik olmasın..
burayı çok beyendim bu yazınıza bırakın 5 vermeyi elimden gelse10 100 1000 hatta10.000 bile veririm...
whynot1
09-23-2007, 03:56 PM
yine güzel ve anlamlı bir yazıyla karşı karşıyayız.:D
Teşekkürler hocam
Ahmet Dedeoğlu
09-23-2007, 06:42 PM
Onun o anki gülümsemesi senin için paha biçilemeyecek bir mücevherden daha kıymetlidir sanırım Taylancım.
Gülümseyin!
Öyle sıcak olsun ki bu gülümseme,gözlerinizin içi de gülsün;her bakılan yüze,her sıkılan ele ruhunuzu da katsın.
Gönülden gülümsemenin insana hiçbir zararı yoktur.Bu kadar basit bir sermaye ile elde edebileceğimiz kazançlar çok büyük olabilir.( Taylan hocanın da belirttiği gibi.)
Gülümsemek,korkanlara güç,kederlilere neşe,hastalara sıhhat verir.Gülümsemek yorgunları dinlendirir.
BüŞrA
09-23-2007, 10:17 PM
hocam çok gülen biriyim..herşeye gülerim annem çok gülüosun die kısar bana ama artık daha fazla gülücem:D
Ahmet Dedeoğlu
09-23-2007, 10:36 PM
Sen,Dipacifes nickli üye ile tanışıyormusun?Özelden mesaj atabilirsin.Tanış onunla.Msn de hep gülüyoruz onunla.Neşeli muhabbetimiz var yani.Sen de beni ekleyebilirsin istersen onu ekle.Ama onunla mutlaka arkadaş ol.Benim kızımla tanıştılar.Kısa zamanda kanki oldular.:)
BüŞrA
09-23-2007, 11:03 PM
tmm hocam..saolun:D:Dsizide eklerim..mesela ben bekiri eklemiştim hocam..gerçekten çok iyi biri..çok sevdim bekiri:Dsizlerdede umarım öle oluruz:)ya bide ben isticemde valla yanlış anlarlar falan die istemiodum:D..bakarım kızlardan isterim artık:D
Neslihan A.
09-24-2007, 02:26 AM
Bu hikayeyi evdeki arkadaşlarımada okudum.O sırada dilimize Sezen Aksu nun şarkısı dolandı.
Gülümse hadi gülümse bulutlar gitsin.
Yoksa ben nasıl yenilenecegim,hadi gülümse.
Bu hikayenin benzelerini yaşayabiliriz(bilmeden,ögrenemeden)Ve gülümsemeye önce aynada kendinize gülümseyerek başlayın...
Ahmet Dedeoğlu
09-24-2007, 02:30 AM
Bravo.Söze gerek yok.:)
WooD_EfeS
11-02-2007, 05:14 PM
hocam fotonuzdanda anlasılıyor zaten bu sizde gülümsüyorsunuz :)
Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş hocam doğru söylüyorsunuz...
14emre14
11-05-2007, 06:09 PM
Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş hocam doğru söylüyorsunuz...
haklısın!!!
mükemmel bir yazı...elinize sağlık
Eğitimci
11-08-2007, 01:49 AM
bir tebessüm çok kişinin hayatını değiştirir çok güzeldi
dipacifes
11-10-2007, 12:32 AM
Ahmet hocamın ve onun kızı Oya ablamın yüüznde hep bir tebessüm var karşınızdaki kişide eğersiizn gibi birisiyse onları çok severisniz bende onları çok seviyorum bu yüzden.:) Gülmek...Şu devirde insanlar birbirine selam bile vermezken küçüçük bir tebessüm o onda bulunduğunuz ortamı hemen ısıtıyor.:D Ben gülmekten mutluyum bi sınavdan çıktım diyelim kötü geçti niye ağlıyım niye üzülüyüm tamnam pişmanlık duyarım dersimi çıkartırım ordan ama yinede gülerim hatta bi hocamla bu konuda komik bir anım var neyse fazla söze gerek yok zaten fazlasıyla yazdımda:D
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.