PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paylaşılan Yazılar

Cihan Türe
06-05-2007, 01:01 AM
Arkadaşlar Basketbol Coach bölümüne yazılan yazılar eğer herhangi bir makale, kitap yada benzer yazılı kaynaktan alıntı ise alındığı yerin yazılması gerektiğini düşünüyorum.

Konu önemsiz, rastgele bir konu söyleyelim :
Kuvvetin güce dönüştürülmesi ile ilgili bir program yada makale konulduğu zaman kendi adıma bu yazının orjinal kaynağını görmek isterim. Belki o konu Bomba`nın kitabından alındı belki de x bir adamın kafasına göre yazdığı başka bir şey. Sıkça yapılan bir hata olarak internetteki her kaynak yüzde yüz doğru olacak demek değildir. Şu an gidip balıkçılık ile ilgili dandik bir site açıp içine de 3-4 tane sallama teknik koysam bunlar doğru olacak mı?

Benzer şekilde yarın bir gün burada da herhangi bir anlaşmazlık, terminolojik uyuşmazlık yada tarih itibarı ile olmuş olan değişiklikler yüzünden yanlış anlaşılmalar olabilir. Tabii ki eğer o yazı tamamen size ait ise kaynak belirtmek zorunda değilsinizdir o da ayrı konu.

Bu yüzden elbette ki son kararı Taylan verecektir ancak ben isteğimi ve ricamı sizlere sunuyorum.

Cihan Türe
06-05-2007, 01:18 AM
Bir de eklemeyi unutmuşum yazan kişiye saygı göstermek gerekiyor, neticede yarın bir gün buradan herhangi birimizin şahsi bir yazısını da X bir kimse alıp kendi yazısı gibi kullanabilir. Başka sitelerde başıma geldi de hoş bir şey olmuyor. Bize yapılmasını her ne kadar engelleyemesek te en azından biz yapmamaya dikkat edelim derim.

Cihan Türe
06-05-2007, 01:34 AM
Yok yanlış anlaşılmasın demek istediğim başka sitelerde oldu. Yani X sitesine yazı yazdım, Y sitesindeki bir adam bunu kendi yazısı gibi gösterdi...

AnL
06-05-2007, 02:41 PM
Tmm hocam ben yaparım zaten ben nerdeyse hiç alıntı yapmam hepsi kendi düşüncelerim.

yasin
06-05-2007, 02:43 PM
bnde yapayım arada alıntı yapıorum

vedat
06-05-2007, 05:15 PM
Evet bu uyarı iyi oldu böyle şeyleri düşünmemiz gerek...

serkan
06-06-2007, 01:21 AM
tabiki bu sorunlar olacaktır.bazı bilgiler var ki artık neredeyse anonim olmuş hepimiz tarafından biliniyor.fakat basketbolle yeni tanışacak bireyler içinde yeni kavramlar oluyor.bu nedenle kaynak belirteceğim diye kendinizi sıkıp yazmaktan ve paylaşmaktan vazgeçmeyelim.Şunu da unutmayalım ki yazarlar özellikle spor yazarları kaynakları para kazanmak için yazmıyorlar zaten bu hayal lolur Türkiye'de .Yazarlarımız bunu paylaşmak istedikleri için ilk aşamalarda sorun olacağını düşünmüyorum.

Cihan Türe
06-06-2007, 10:53 AM
Doğru ancak eksik. Kimin ne için yazı yazdığını bilemeyeceğimiz gibi başkaları adına konuşmak ta doğru değil. Benim kastettiğim zaten spor yazarları değil, üniversitelerin araştırma, öğretim görevlileri ve akademik kariyerli insanların yazılarının kopyalanması.

Bizim burada kendileri yazı yazanlar elbette ki kaynak belirtmeyeceklerdir zaten kaynak kendileridir. Tabii ki eğer o yazı tamamen size ait ise kaynak belirtmek zorunda değilsinizdir o da ayrı konu.demiştik. İlk mesaja tekrar bir bakın derim.

serkan
06-09-2007, 03:11 AM
biz galiba birbirimizi anlayamadık.ben seni desteklemek isteeken bir de baktım karşıma almışım.sporla ilgili herhangi bir dökümanı sunan yada derleyen herkese spor yazarı diyebiliri diye düşünüyorum.Beni,m dediğim işin özünde şudur.Utah jazz takımı Karl MALONE ve john STOCKTON pick and roll oyunları ile 2 NBA finali oynamışlardır.Ve ben yıllardır bu oyunu en az 100 koçun anlattığını yada tartıştığını bizzat görmüş bir birey olarak kimin bulduğunu bilmem araştırsamda belki bulamam.Bu nedenle arkadaşlarımız bu şekilde herkesçe bilinebilecek,öğrenilebilecek bir konuda kimden alıntı yaptığını düşünmelidir.Zaten alıntı yaptığı kişi de başkasından alıntı yapmıştır.Bu durumda iken kendi görüşü diye bir durumun olmayacağını,ortak bir görüşden artık bilgi olmuş bir kavramdan bahsedilmiş olacağını vurgulamk istedim yalnış anlaşıldıysam üzgünüm.Ben herkesin katılımcı olamsından yanayım.

McGokhan
06-09-2007, 08:39 AM
Kesinlikle Destekliyeceğiz..;)

yasin
06-09-2007, 01:18 PM
bencede hocam leş kargaları gibi bedavaya konmak oluyo bu