Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok önemli bir ribaund drili
Ahmet Dedeoğlu
10-04-2007, 12:08 AM
12 kişilik takım,üçer kişilik dört gruba ayrılır.Her grup;bir guard,bir forvet,bir pivottan oluşur.
İlk grup;biri serbest atış çizgisinde,iki tane pivot pozisyonunda ( bunlar forvetse biraz forvete doğru çıkabilir.) olarak üç oyuncusu,savunma pozisyonu alır.İkinci grup,bunların tam karşısına hücum oyuncusu olarak pozisyon alır.
Sol forvet veya guarda yakın bir pozisyonda coach şut atar.(Değişiklik için, ikinci bir asistan coach da sağda durabilir.Sırayla atarlar.Böylece pozisyonlar da değişir.Savunma ribaund alınca iki coachtan birine verebilir.Tabii hücum takımı ribaund alamazsa ilk pasa baskı yapacaktır.)
Savunma takımı box yapıp,ribaund alıp , bu ribaundu outlet pas olarak,coacha geri atabilirse BİR PUAN alacak.Hücum takımı ribaund alırsa bir puan,aldığı ribaundu basket yaparsa iki puan alacak.Basket yapamazsa bir puanla kalacak.
Yani hücum takımı,iyi ribaund alıp,basket yaparsa,bir hücumda ÜÇ PUAN toplayabilir.
Diğer iki grup orta çizginin önünde bekleyecek.
Savunma takımı,hücum sona erince en arka gruba geçecek.
Hücum başlayan takım,savunmaya geçecek.
Sırada bekleyen öndeki üçlü takım hücum pozisyonu alarak,hücum takımı olacak.
21 'i ilk yapan takım şampiyon olacak.( 15 te de bitebilir.)Kazananlara ödül,kaybedenlere-veya sonuncu takıma ceza verilebilir.
Her hücum ve savunmada ,oyuncuların pozisyonları değişebilir.
Çok etkili,verimli ve eğlenceli ( Box yapmayı ve Box'ı geçmeyi teşvik ederek ) bir ribaund drilidir.
Ahmet Dedeoğlu
10-06-2007, 05:59 PM
--------------------------------------------------------------------------------
Şu kuralı hepimiz oyuncularımıza öğretiriz.ÖNCE BOX,SONRA RİBAUND.Hatta abartalım.Herkes boxını yapsın.Top havuza yani yere düşsün sonra ribaundu toplayalım yerden.Box'ın böyle abartarak idmanlarda üzerinde durursak,ve de önden pivot,reverse pivot ayak hareketleriyle box düşüncesini birlikte yerleştirirsek,box artık beyinde alışkanlık yani meleke olacaktır her şut atıldığında önce savunmacı rakibin önünde olup yer tutmayı düşünecektir.Aynı şekilde hücumcu da bu drille birlikte box' ı geçmeyi öğrenecektir.Çünkü yarışmayı kazanmak zorunda hisseder kendini.Box'ı geçmek için de box geçme tekniklerini iyice öğrenecek ve de beyinde meleke olacaktır yer tutup adamın önüne geçmek.Yani bazen ben hücum oyuncularına HÜCUMDA BOX YAPIN derim.Bütün mesele rakibin önünde yer tutmaktır ribaundda.Hücumcu omuzuyla vücuduyla rakibin sağına doğru sol ayağını da takarak sanki rakibin sırtına yaslanıp onun sağından girecekmiş gibi yaparken,birden sol ayağıyla ters pivot yapıp kendi sağından rakibin sırtından dönüş yaparak rakibin solundan sağ ayağını da öne atarak önüne geçer ve hücumda box yapar.Bu teknik tersten de değişik olarak yapılabilir.İşte bu drillde bu teknikler de öğretilmiş olarak istenir.
BüŞrA
10-19-2007, 09:39 AM
hocam bilgileriniz için çok ama çok teşekkür ederim;)...ribaunt almak için zaten elinden gelen herşeyi yapman gerekiyor.rakibini sırtın yaslıcaksın,onun sağından girecekmiş gibii...derken bunları ben sık sık yapıyorum ama onun alacağı topu ben elimle çelerken hakem hep faul veriyordu:(...okul maçımda bir kere öyle oldu..hocam acaba ben topU çelerken rakipe biraz vurdum gibi oldum ama ona vurmak denmez çünkü ben elimle ona gelen topu keserken ,vücudum ona temal etti..ve bana faul verdi:(...sizce bu hatamı?..ama topu almak için box yapıyordum işte:D..
yazı için sağolun hocam...süper yazı olmuş:D.yazdıklarınızı yapacağım..:)
box yaparken yumrukların konustuğu boxtan bahsetmiyor ahmet hocam sen yanlış anlamışın :D saka tabikide:D
adamı box ederken topu almak için box hareketi sonlanır hareket topa doğru yapılır ondan sonraki yaptığın dokunmalar itmeler fauldur,mesela bi elin topa bi elinlede adamı itmeyi dene tabi bununda tekniği var faul yapmadan yapabilirsin ama sen yapma :D zaten box ettikten sonra dokunma bilgisi sadece sana özel:)
Basketcieda
05-05-2008, 09:48 PM
merhaba hocam ben eda 16 yaşındayım ve basketbolu çok seviyorum aslında herkes mükemmel bi yeteneğim olduğunu sölüyor çok iyi savunma yapıp çok iyi bir hücum oyuncusuyum ancak yapacağım son hamlelerde kendime bir türlü güvenemiyorum ve bu hocamı çok kızdırıyo ama bende hep hata yaparım korkusu arkadaşlarımla aramızda oynarken bu korku olmuyo ama önemli maçlarda bu korkum oluyo bunu üzerimden atmak için ne yapmalıyım hocam şimdiden teşekkürler
Ahmet Dedeoğlu
05-05-2008, 11:06 PM
Korkunun üstüne git.Yenersin merak etme.Bir de fundementalı tam öğrenmek korkuyu giderir.Practice makes perfect/İyi antrenman mükemmel yapar.Knowledge and preperation gives birth confidence/Bilgi ve hazırlık güven doğurur.
Bi defa,içeri yüklenirken görüş açısı ile topa bakmadan savunmayı ve hücumu okuyup yüklenmeli.Ayrıca atmak için yüklenmeli,pas vermek için yüklenmemeli.All the way,yani sonuna kadar atana kadar cesurca yüklenmeli.Head up/Kafa yukarıda ve sahayı görerek yüklenmeli.Ha yardımlar gelirse ve önü kesilirse işte o zaman görüş açısı kullanılıp boş adamlara paslar çıkarılmalı.Yani penetre ve dışarı pas olayı..
Ayrıca fundemental olarak,sadece sağ,sol turnike değil;yarım turnike,power lay up denilen yüklenip stoplu atma,( İki zamanlı ve tek zamanlı olarak stoplar yapılmalı.),turnike yarım hook shot,yüklen full stop,adamı uçur-yani fake at,sonra at vs.gibi bir sürü yüklenme tekniklerini de öğrenmek lazım.
Potaforumda bütün bu ve buna benzer bilgi ve kaynak mevcut.Sitede gezersen ve sabırla araştırırsan sana lazım olan bilgileri elde edersin.Geriye bunları uygulamak kalıyor.Bu konuda da antrenörün sana yardımcı olacaktır.Olmalıdır da..Yeter ki sen öğrenmek iste.Öğretmek antrenörün görevidir.Öğretmendir yani o..
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.