Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbbul Tofaş Fiyaskosu
M. Sahin Kundakcı
10-04-2007, 02:36 PM
İstanbul Tofaş Spor Kulübü bilindigi üzre koç alianz desteginin çekilmesi ile yayılımcı spor okulları politikasını durdurmuş ve ardından küçülmenin ardından lisans işportası meslegini icra noktasına gelmiştir. A....T.... isimli BASKETBOL ANTRENÖRÜ arkadaşımız ile bir kısım antrenör arasında devam eden sigorta davaları olduğu da söylentiler arasında. benim bildigim kadarı ile bir 1990 dogumlu oyuncudan 1.5 milyar tl alınmış yine bildigim bir 1993 dogumlu oyuncudan 20 milyar tl istenmekte ve bunun gibi birçok oyuncudan yüksek meblaglarda paralar istenmektedir. bunu karşılama güçlügündeki veliler ve çocuklarının bir kısmı evlatlarının lisanslı oyuncu olmaları sevdasından vazgeçmişler ve birçok hayal bu nedenle suya düşmüştür. bu konu ve ahlaki sonuç üzerine fazla birşey söylemek istemiyorum sadece bir saptama ve haber olarak bildirmek istedim. tabiki görüşleri merak ediyorum. saygılar...
MasterCoach
10-04-2007, 10:45 PM
Tofaş gibi bir kulüpte böyle şeyler olabilceği aklımın ucundan geçmezdi,açıkcası.
Yanlış işler bunlar....:mad:
manu20
10-04-2007, 11:16 PM
basketbol kısılerın tekelınde oldugu surece bunlar kacınılmaz.tofasta olamsı benım ıcın buyuk uzuntu.bı taraftarı olarak.
14emre14
10-06-2007, 12:55 AM
Bu sarı türkiye neler olmuyork artık ben alıştım ..........
_oNuR_
10-06-2007, 10:53 AM
Arkadaslar gunumuzde artık bircok klup bu sekilde yonetiliyor.Tamam bazi konularda çok haklisiniz.Ama Koç'un sponsorlugunu cekmesiyle biliyoruz ki tofas çok zor gunler gecirdi bunun sonuclarisa hala devamm edior.
Ben biraaz daha anlayış bekliyorum sadece.Tabiiki bu yapılan kesinlikle dogru degil.Ama yınede biraz anlayıs rica ediyorum.
Sanayıleşen basketbolda artık hersey ortada.Bundan belkide hepimiz pay aliyoruz.Bende bunun çok buyuk zararlarini gordum zamaninda ama sonucta hala oluyor boyle seyler.
Benim temellim umarim çok daha fazla uzun surmez.Suan sadece bunu diyebilirim.
Saygılar..
M. Sahin Kundakcı
10-07-2007, 10:17 PM
anlayış ama magdur olan o kadar oyuncu için mi, avrupa seyahatlerinde özgür gezinimlerini sürdüren arkadaşın finansesinin kayboldugu için mi, onlarca antrenörü magdur eden oluşum ve ayda 150 milyon verdigi parayı belli belirsiz kesintilerle hiç edip kendini düşünen bir organizasyon için mi, spor okullarını tofaş ın gücü ile açıp başına deneyimsiz bir dolu antrenörü bırakarak ne halin varsa gör paramı ver mantalitesi ile harab olan altyapı çalışmaları için mi, Tofaş gibi bursada da çalışmış bir antrenör olarak basketbol kültürüne derinden etki eden bir kulübün isminin maddi emellere alet edildiği için mi...
anlayış! tabiki birbirimize anlayışlı olmayız ama basketbolun sahip olduğu ahlaki değerlerin bu denli yerlere serilmesi istanbul basketbolu için çok olumsuz sonuçlar doğurmuştur 1993 ten 1990 doğumluya kadar şu anda tofaşta oynayamayıp ki bunlar içinde istanbul tofaşın kendi oynatmadığı oyuncular da varbaşka yerde basketbol oynama şansını elinden almaya mı anlayış gösterilsin. burası bir forum daha gaddar ve katı fikirlerim var fakat bukadarını söyleyebiliyorum. çünkü ben bir basketbol antrenörüyüm ve benim malzemem insan. İstanbul tofaş antrenörü hiç olmadım ama bir istanbullu olarak birçok zaman tofaş uygulamalarından etkilendim. e bir kez olsun bile iyi bir etkilenme olmadı. takımıma gelen oyunculara kulüpten söylenenleri bir bilseniz anlardınız anlayışın ne demek oldugunu. ne demek bir oyuncudan 40 000 ytl istemek. anlayış denilen şeyin bu kadar da yerlerde olmaması lazım.
ANLAYIŞIMIN ANLAYACAĞI TEK ŞEY BASKETBOLUN HER KADEMEDE GELECEGİNİ OLUŞTURACAK ÇOCUKLARIMIZDIR...
Bu arada Efe Aydanın isim kullanımı konusunda İstanbul Tofaşa dava açtıgını biliyorum. bu durumun muhatabı Tofaş degil İstanbul Tofaştır.
_oNuR_
10-09-2007, 03:05 PM
Bunun tek sorumlusu senin basta ismini verdigin(daha dogrusu basharflerini yazdigin)kişidir.
Ama bu konu hakkında çok da fazla bir bilgin oldugunu dusunmuyorum.
Yinede saygılarimla.
Bende her zaman genc basketbolcu arkadaslarimin arkasindayım.
Sakin yanliş birsey çikarma bundan.
manu20
10-09-2007, 11:50 PM
bu nasıl oluo balıkesır tofas ıstanbul ankara bunlar tofasa bağlı deıl mı?anlamadım.....
M. Sahin Kundakcı
10-11-2007, 04:05 AM
Daha fazla bilginiye gerek var mı bilmiyorum sizin tofaş organizasyonunda çalıştıgınızı biliyorum yaş itibari ile uzun zamandır yakın olarak istanbul tofaş faailiyetlerini gözlemleme imkanım oldu. ismini geçmeyen şahsın istanbul tofaş' ın kurucusu olma halinin bir anlam taşıdıgını unutmamalısınız. yanlış anlaşılmasın forumun tartışma etigine uygun davranmaya çalışıyorum fakat lisans ne için kime satılır? bir kulüp yöneticisi olarak başlıca idealim türkiye basketboluna iyi hizmetler verebilmek kişisel ideallerim ise bu hizmetlerin karşılıgında maddi ve manevi doyumlara ulaşabilmektir. sonuç olarak hizmet kavramı içerisine sıgdıramadıgım bir organizasyonu eleştirmek en dogal hakkımdır ve bu konuda tahmin ettiginizden daha fazla bilgiye sahip olsam da beni ilgilendiren kısmı üzerine yorum yaptıgımı bilmenizi isterim. saygılar...
Neslihan A.
10-11-2007, 04:17 AM
Bence bahsedilen konu (ki buradan okudugum kadarını biliyorum)Basketbol adına oldukca üzücü bir durum.Özellikle tofaş adı altında olması beni gerçekten üzdü.
_onur_,konu hakkında bilgi eksikliginden bahsediyorsunuz,siz bildiklerinizi bizimle pylaşmaz mısınız.Bizde neyin ne oldugunu daha iyi anlarız.Ama Kundakcı hocama katılmamak elde degil bunuda altını çizerek belirtme geregi içindeyim.
serhan güvener
10-11-2007, 05:48 AM
Sanırım aynı sorunu geçen sezon ben yaşadım bu yeni bir konu değil şahin hocamın tofaşa olan yakınlığını biliyorum.Tofaş takımlarını dağattığından berri kulübüme tofaşta oynadım diyen yaklaşık 5-6 oyuncu geldi bu çocuklar geçen yaz boyunca antrenmanlarıma katıldılar ve kedilerini takıma adapte ettiler lisans işlemlerinin başlamasıyla birlikte onlardan gerekli belgeleri istedim ancak 3-4 gün içinde bütün veliler istenen ciddi meblağlardan bahsetmeye başladılar.Ben elimden geleni yapmama rağmen ne bu işe bi çözüm bulabildim nede bi anlam verebildim.
Saygılar
AİR JORDAN
03-31-2008, 04:40 PM
hemde tofaştan hiç beklemezdim doğrusu
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.