Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilek atışı
size bi sorum olacak bilekleme atış için benim bildiğim kadarıyla top baş üstünden çıkartılır :D bizim okulda pek baş üstünden çıkaran yok ama baş üstünden çıkartmayıp yani karpuzlama şekilde atıp sonradan bileğini kıvırıp bu bilek dienlerin sayısı gün geçtikçe artıyor bizim okulda bu doğru değil de mi?
sonerk
10-07-2007, 04:28 PM
Örnek bir bilek atış aşağıdakiler gibi olmalı...
[Only Registered Users Can See Links]
[Only Registered Users Can See Links]
whitescorp
10-29-2007, 02:52 PM
süper olmuş yaw teşekkürler
Chris_P4uLkoLik
04-23-2008, 11:16 PM
Evet güzel paylaşım
Darkgreen
05-09-2008, 10:16 AM
animasyon gibi olan gösterimde oyuncu şutu attıktan sonra biraz ileri düşüyor saki şuttan sonra olabildiğince zıpladığın yere düşmekte oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.
eL-iMMoRTaL
05-09-2008, 04:24 PM
Anlatım GüzeL ! Bende Bilek Atıyorum ama Biraz Yukarıya Kacıyor ! [ Bas Üstüne ] :D
Burock
05-16-2008, 10:28 AM
Darkgreen le aynı düşüncedeyim bide animasyonda başının yanından atıyo ben ortadan cıkarmasında daha yararlı olur bird gibi.
ben baş üstünden çıkartıyorum
tuncel
07-10-2008, 05:23 PM
bilekleme diye bir stil mi var bilmiyorum :) benim bildiğim ve öğrettiğim şut vücut ile atılır. bilek denilen kısım işin son noktası.
cavit altunay'ın gönderdiği mailde işin balistik raporları dahi vardı :D çemberin çapı topun iki katı iken aslolan iş topun çembere yüksekten gelmesi. o nedenle önce ayağınızı dengeli kurmanız, kırabildiğiniz tüm eklem noktaları kırmanız ve potaya dönük olmanız önemli.
son aşamada topun geniş açı ile elinizden çıkması isteniyor. ayaklarınız dengesizken ve esnemediyseniz "bilekleme" atmak doğru değil :)
ray allen'ın şut antrenmanı videolarını izlemenizi öneririm. keza o videolarda ayakları özellikle işliyor.
cagatay
07-22-2008, 01:28 PM
yaw ztn larry bird atmıcakta kim atıcak bilek bilek için oldugun yerde topu dondurerek havaya at basit bilek atmak yaw
MertCabilar
07-24-2008, 01:29 AM
arkadaşlar ben 15 yaşındayım ve bu güne kadar çoğu klüpte oynadım yani takımlarındaydım telekom,ülker ve orman bunlardan birkaçı ben power forward oynamama rağmen bilek hakkında size yardımcı olabilirim tabi ne kadar doğru anlatabilirim bilmem koçlarım anlattıklarımı daha iyi açıklar bence...
Arkadaşlar bilek denilen olay direk iki el ile profesyonel gibi atılamaz... Önce topu tek elinize alın parmak uçlarınız değsin sadece avuç içi asla değmeyecek dirsekten çok az güç alabilecek kadar kafanızın üstüne getireceksiniz topu ( Bu hareketi yeni yaparken bileğiniz kuvvetli olmayacak ve maksimum 1-2 metreden atabileceksiniz hareketi kawramak için potanın yarım metre uzağından atın birazdan anlatacağım gibi... az önce anlattıklarımı yapın) ve dirsekten çok az güç alarak bileğinizle ittirin topu bu size çok zor gelecektir ve bilekten atmak gerçekten çok zor ve uzun çabalar sonucu oturur ki ben 3 yılda oturttum bileğimi ve bundan sonrada bozulmayacağını düşünüyorum umarım yardımcı olmuşumdur
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.