Orijinalini görmek için tıklayınız : Basketbol da hani öyle bir an olur ki öyle kalırsın hani, o zaman ne yapmak lazım?
şimdi örneğin ben genelde sokakta oynarım oynayı o yüzden 24 sn felan tanımam pek, şimdi öyle bir an oluyorki topu alıyorum elime zank savunmacının eli yüzümde, şöyle bir bakıyorum bizim adamlarda diğer savunmacıların arkasında böyle, ya mücadele ediyorlar ama kurtulamıyorlar ya da öyle bekliyorlar savunmacının arkasında. şut atsan bir türlü, pas versen yollar kapalı gibi, drive desen açık bir koridor göremiyorsan öyle "ben burdan girer turnikeyi bırakır belkim smaç bile yaparım" dediğin . ne yapmak lazım? ben genelde beklerim, bayaa da bir beklerim ta ki bizim adamlardan biri kurtulana kadar, şut en ama en son tercihimdir. siz ne yaparsınız ki? yani benim aklıma beklemekten başka bişi gelmiyor açıkcası... yani siz ne yaparsınız merak ettim. (bu arada topu ilk aldıgınızda sektirmediğinizi farzedin)
(umarım soruyu açıkca sorabilmişimdir)
eger saniye varsa 5 saniye yi bekle top zaten rakibe gecer ugraşma
eger saniye yok diyorsan boş ver sabaha kadar oyna
bir kere sokakta oynuyorsan pas atacak adamı bulmam zor biraz herkes top bana gelsede bi smaç bassam veya şöyle harika bir turnike atsam diye düşünür :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Sen sanırım guard'sın ben forvet olduğum için soruna pek cevap veremeyeceğim ben genelde topu aldığımda müsayit sem şut atarım çünkü şut yüzdem bayağı iyidir.Yada pas verir kat yaparım.Ama guard'lar ne yapar hiç düşünmedim.
BüŞrA
10-18-2007, 12:16 AM
benim başıma geldi öyle bir an:D...final maçımızdaydık ve son saniyelerde top benim elimdeydi..ben süreye bakıyorum hocam bana at at diye bağırıyor..bir an topu arkadaşıma veresim geldi ama veremezdim çünkü onuda oyuncu tutuyordu ve topu atamıcağını anladım ve ben attım ama malesef top çemberden girmedi..döndü döndü çıktı:( :( :(..ben top gelince zaten dona kalmıştım''ya girmezse?''korkusunu yaşıyordum..arkadaşıma vericem o zaten çaresiz karşısında 65 kiloluk kız var..
işte benim böyle bir anım oldu..o günden sonra zaten son topları almamaya çalışıyorum ama hep geliyor hep geliyor:(...bende artık o son saniyelerde başka pozisyonlarda olucam:D
saygılar...:D
Red_Auerbach
10-18-2007, 12:50 AM
Sorunun cevabı basit Magic Johnson gibi sırtını savunmacıya daya ve yavaş yavaş götür:) Yaklaştıkça oyun hızlanır hızlanan oyun açıklar verir...
M. Sahin Kundakcı
10-18-2007, 01:47 AM
Sen sanırım guard'sın ben forvet olduğum için soruna pek cevap veremeyeceğim ben genelde topu aldığımda müsayit sem şut atarım çünkü şut yüzdem bayağı iyidir.Yada pas verir kat yaparım.Ama guard'lar ne yapar hiç düşünmedim.
selamlar herkese. arkadaşlar özellikle altyapıda mevki kavramı oyuncunun kafasında yanlızca dış ve iç oyuncu olarak yerleşmesi gerekmektedir. elbette oyuncunun baskın özelliklerinin oldugu ya da yeteneklerinin daha iyi oldugu özellikleri vardır. bunu degerlendirecek kişi antrenör. geliştirmek için çaba sarfedecek kişi oyuncudur. bu nedenle oyuncularımızın kendilerini belli kalıplara sıkıştırmaları olumsuz sonuçlar dogurabilmektedir.
sevgili halo oyuncu topu aldıgı zaman mutlaka ki temel duruş yani 3 lü tehtid pozisyoununu almalıdır. ve ilk düşünmesi gereken şey potaya topun en kısa yoldan nasıl ulaşacagı olmalıdır. bunun birinci alternatifi şuttur. bunun olmasının zor oldugu durumlarda sayıya ulaşabilecek bir oyuncuya pas vermek ikinci alternatiftir. yok eger bunu gerçekleştirebilecek durum yok ise daha iyi pozisyona pas verebilecek yada oyun akışını en kısa yoldan sayıya götürecek yere pas vermelidir. bu da olamıyorsa bu seçenekleri aynı sıra ile izleyecek sonucu dogurmak üzere penetre yapmalıdır. bu nedenle oyuncularımız nedensiz drippling yapmamalı yaptı ise nedensiz stop yapmamalıdır. o zman bu sorunlar önemli ölçüde ortadan kalkar.
sevgiler...
14emre14
10-18-2007, 01:36 PM
benim başıma öyle bir an geldi .:( ben bir pivotum . Ne yapacağımı yada nasıl bir şey yapacağımı bilmiyordum son 4 sn kaldı ben trunikeye giriyim dedim heycandan steps yapmışım ve herkez bana güldü :(:( ağlıyacak duruma geldim!!!!!!!!!!!
bekir#11
10-18-2007, 06:55 PM
valla benim başıma genellik ile geliyor heleki istanbuldaki takımlar baya iyi savunma yaptıkları için sık sık karşılaşıyorum ama böyle anlarda takımın bundan kurtulmak için bir seti olması lazım yoksa bile benim yaptığım gibi yapıp geri çekilip oyunu açın ve birden içeri penetre edin büyük bir ihtimal ile savunma hata yapıcak ve açık varicektir yada faul ile seni durdurucaklardır
Cihan Türe
10-18-2007, 10:05 PM
şimdi örneğin ben genelde sokakta oynarım oynayı o yüzden 24 sn felan tanımam pek, şimdi öyle bir an oluyorki topu alıyorum elime zank savunmacının eli yüzümde, şöyle bir bakıyorum bizim adamlarda diğer savunmacıların arkasında böyle, ya mücadele ediyorlar ama kurtulamıyorlar ya da öyle bekliyorlar savunmacının arkasında. şut atsan bir türlü, pas versen yollar kapalı gibi, drive desen açık bir koridor göremiyorsan öyle "ben burdan girer turnikeyi bırakır belkim smaç bile yaparım" dediğin . ne yapmak lazım? ben genelde beklerim, bayaa da bir beklerim ta ki bizim adamlardan biri kurtulana kadar, şut en ama en son tercihimdir. siz ne yaparsınız ki? yani benim aklıma beklemekten başka bişi gelmiyor açıkcası... yani siz ne yaparsınız merak ettim. (bu arada topu ilk aldıgınızda sektirmediğinizi farzedin)
(umarım soruyu açıkca sorabilmişimdir)
Olabildiğince açık cevaplamaya çalışayım, sizlerin de dikkatle okuduğunuzu farz ediyorum :
Triple threat (üçlü tehdit) denen bir pozisyon vardır. Üçlü tehdite göre öncelik şöyledir :
1 - Şut
2 - Penetre, drive
3 - Pas
Topu alınca bu önceliklere göre pozisyon aramalısın. Bu pozisyonları bulamıyorsan :
1 - Topu elinden yeterince hızlı çıkarabilecek kadar iyi bir şutör
2 - Birebir kaldığında rakibini geçemeyecek kadar etkili bir 1v1 oyuna sahip bir oyuncu
3 - Ne olursa olsun saliselik anlarda arkadaşlarına topu kazandıramayacak kadar iyi bir pasör
değilsin demektir.
Bu yüzden yapman gereken, böyle pozisyonlarda kaldığında ne yapacağını öğrenmek değil böyle bir pozisyona hiç düşmeyecek kadar iyi bir oyuncu olmaktır. Bu dediklerimi sakın ola ki yanlış anlama, sadece daha iyi oyuncu olmanız için tavsiyeler bunlar. Eğer yeterince iyi bir oyuncu olursan asla bu tip durumlara düşmezsin ve oraya şut atmaya çıktığında isterse alem-i cihan gelsin senin şutunu engelleyemez.
İyi çalışmalar...
Bu yüzden yapman gereken, böyle pozisyonlarda kaldığında ne yapacağını öğrenmek değil böyle bir pozisyona hiç düşmeyecek kadar iyi bir oyuncu olmaktır.
valla düşmemeye çalışıyorum hocam ama an geliyor herşey istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. zaten o tip pozisyonlarda ben "noldu da burda topu aldım ya" durumlarına düşüyorum.
Cihan Türe
10-19-2007, 12:57 AM
Güzel söylemişsin bak "an geliyor istediğiniz gibi gitmiyor" diye. Ben de diyorum ki çok çalışırsan illa ki istediğin gibi gider merak etme. Ben sadece antrenör değilim, eski oyuncuyum da o yüzden bunların sadece laf değil aynı zamanda tecrübe olduğunu da bilip çalışın derim. Tabii profesyonl bakmıyorum arkadaşlar arasında takılacağım diyorsanız o işin farklı bir boyutu, ona da elbette ki saygı duyarım. Neticede basketbol herşeyden önce bir oyun :)
AİR JORDAN
03-31-2008, 08:59 PM
red abi gerçektende saolasın vallahi magic johnson örneği çok güzel olmuş
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.