PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabrin Gücü

Ahmet Dedeoğlu
10-19-2007, 08:41 AM
SABRIN GÜCÜ
Veli bir zatın talebeleri çok uzak diyarlardan,hocalarını ziyaret etmek ve sohbetine kavuşmak için yaşadığı kasabaya gelir ve kasaba halkına hocalarının nerede oturduğunu sorarlar.Kasabanın dışında dağda bir kulübede yaşadığını öğrenip oraya doğru yola çıkarlar.Kulübeye vardıklarında,kapıyı çalarlar,kapıyı veli zatın hanımı açar.Ona mübarek hocalarının nerede olduğunu sorarlar.Ancak aldıkları cevap karşısında şaşırır ve hocalarının huysuz bir hanımı olduğunu anlarlar :
-Ne mübareği?.Her gelen mübarek diyor bu adama..Bir de bana sorun..Yıllardır bu dağ başında yaşıyoruz..Elalemin hanımlarının bir eli yağda bir eli balda..Çeşit çeşit giysiler giyiyorlar..Buna o kadar önemli kişiler geliyor,neler veriyorlar hiçbirini almıyor,güzel yaşamak için bütün fırsatları tepiyor.. O,sıkıntıda yaşamayı tercih ediyor..Ben de bununla sıkıntı çekiyorum..Mübarek adam böylemi olur?..Gidin,dağda odun topluyordur şimdi..Mübarek adam odun toplar mı?..
Talebeleri dağa doğru yola çıkarlar ve bir de ne görsünler!.Hocalarının yanında iki tane arslan ve sırtlarında odunlar!.Odunları arslanlara taşıtan hocalarının bir kerametini daha görmüşlerdir..
Uzun süre sohbet edip,dualarını aldıktan sonra ayrılırlar..
Bir sene sonra,aynı talebeleri yine hocalarını ziyarete gelir ve kulübesinin kapısını çalar..Kimse açmaz..Herhalde yine dağda odun topluyordur diyerek dağa doğru yürürlerken,hocalarının yine odunlarla geldiğini görürler..Ancak bu sefer arslanlar yoktur..Odunları sırtında taşımaktadır..Hemen gidip yardım ederler ve sırtından odunları alıp hep beraber kulübeye gelerek sohbete başlarlar..
-Hocam,geçen geldiğimizde,kerametlerinize şahit olduk.Arslanlara odunları taşıtıyordunuz..Bu sefer arslanlar yok,siz sırtınızda taşıyorsunuz..Bunun hikmeti nedir?.
-Geçen geldiğinizde gördüğünüz hanımım vefat etti..Allah rahmet eylesin..

Her sözünde bir hikmet olan hocalarının bu sözünden de,firaset sahibi talebeleri mesajı almışlardı..
Senelerden beri,en yakınınından gelen huysuzluklara ve sıkıntılara katlanan,hoşgörüyle karşılayan,müşfik davranan,şefkatle yaklaşan,yani mükemmel bir sabır gösteren hocalarına Allahü teala,bu sabrın karşılığı olarak arslanlara hükmedecek bir keramet ihsan etmişti..
Ancak,hanımının vefatıyla birlikte bu keramete vesile olan büyük bir sabır fırsatı da göçüp gitmişti..

BüŞrA
10-19-2007, 09:55 AM
tüh keşke kadın ölmeseydi:)...sabır gerçekten çok güzel birşey çünkü allah bize sabır verdikçe başka şeylerde verebiliyor..örneğin bu yazıda olduğu gibi,arslana odun taşıtıyor:)...
çok güzel yazı hocam her zaman olduğu gibi...
teşekkürler hocam:)

whynot1
10-22-2007, 10:18 PM
Dünya'yı çektiğin zaman karşılığını alırsın...