Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Basketbol ?
Popülerligi olan bir Futbol varken bir top bulduktan sonra heryerde oynanırken herkesin bildigi bir sporken neden kalkıp basketbolu tercih ettiniz
guard05
10-21-2007, 10:43 AM
futbol heryerde oynanır dedigin gibi ama basketbolunda ayrıcalıgıda o heryerde oynanmaz
Bende küçüklüğümde herkez gibi futbolla başladım ama sonradan geliştikçe olgunlaştıkça basketbola başadım yeteneğimi bu alanda fark ettim ve çok sevdiğim bir oyun haline geldi.
evet çok güzel bir konu
basketbol çünkü:basketbola yeteneğim var basketbolu herkez oynayama fiziksel özellikler gerekir.
cem_hotsauce
10-21-2007, 11:41 AM
bende küçükken hep futbol oynardım abimin basket maçları olurdu gitmezdim hiç sevmezdim basketi ntvde maç izlerdi abim kanal kavgası yapardık sonra babam basketbol koçuyla görüştü direk takıma seçilme grubuyla başladım ilk basket oynamamdı top sürerdim ama turnike atamazdım çok komik bi şey ortaya çıkardı bana gülerlerdi :D bende gülerdim neyne 2-3 ayda öğrendim turnike ATmayı sonra bir iki maç yaptık 4 şut attım 4üde girdi ama bide çok iyi oynadığımı sanardım o başka:D okul takımı seçmesi oldu hoca aldı sonra hazırlık maçına çıkardı bende bi heves ilk 5çıkarım sanıyodum hayal kırıklığına uğradım sonra aldı hoca beni çok kötü oynadım hoca çıkarttı okul takımından bende o hırsla bi çalıştım seneye geldim okula baktım okulun ve klübün en iyi oynayanlarından biriyim sonra işte abilerle maça çıktım iyi oynadım ama kategori yıldız benim yaşım o zamanlar 12ydi düşünün . sonra işte kendi yaş grubumla yani küçüklerde maçlara çıktım ilk 5 o günden beri basketbola sevgim arttı halada artıyo yaşıtlarına göre güzel oynuyosun diyolar bu sözler beni hem hırsladırıyo hemde güvenimi arttırıyor..hatta ilerde basketbolcu olcam
Cihan Türe
10-21-2007, 11:46 AM
Benim hikayem biraz farklı...
Küçükken, ilkokula başlarken nefrit denen bir böbrek rahatsızlığı geçirdim. Bu yüzden spor yapmam, terlemem yasaktı. İlkokulun sonunda, çok nadiren oynamama rağmen fiziğim iyi olduğu ve epey de iyi oynadığım için sokakta gören bir kaç futbol klübü bizzat beni istemişlerdi. Ortaokulda da oldukça iyi voleybol oynuyordum, benzer şekilde okul takımına almak istemişler fakat hem futbolu hemde voleybolu hasta olduğum ve yeniden tekrarlayabileceği endişesiyle reddetmiştik. Ailem de spor yapmama bu yüzden sıcak bakmıyordu.
Basketbola gelince ise, basketbolla uzaktan yakından hiç bir alakam yoktu maalesef. Şöyle diyeyim orta 1 sınıfta, sınıf takımında herkes hücuma giderken bizim potanın altında bekliyordum, çünkü topu potaya atmayı yada top sürmeyi bilmezdim sadece elime düşen ribaundları alıp birilerine pas veriyordum o kadar. Varın siz düşünün halimi :D
Bu yüzden çok küçük yaşlardan beri denediğim herşeyi (futbol voleybol resim müzik tiyatro dersler vs...)çok çok iyi yaptığım için, basketboldaki yeteneksizliğim yüzünden ezik duruma düşmüştüm. Anneme binbir rica ile bir arkadaşımın da gittiği spor okuluna kaydımı yaptırdım. Amaç alakasızlığımı gidermekti. Gittikten 2 gün sonra lisansımı çıkardılar, 4 ay sonra da yaz geldiğinde Tuborg`a geçtim ve o sene Tuborg minik takımında oynamaya başladım. Bir daha da bırakamadım elime yapıştı.
Not : Orta 3`e geldiğimde, ben tek başıma hücuma giderken sınıf takımının geri kalanı arkada bekliyordu, atıp geri geliyordum ;) Çalışan kazanır, elması kızarır.
beau_homme
10-21-2007, 07:05 PM
ilk koçum beni ilkokul 3 de takıma almıştı,onun sayesinde oldu basketbola başlamam,şuan hayatımda büyük bir yeri var basketbolun,hayat=basketbol;)
whynot1
10-21-2007, 08:41 PM
eskiden bende futbol oynardım.Ama arkadaşlar sıçrama yetenegin var basketbola geç diyince basketbola geçtim.Artık futbol oynayasığım gelmiyor.:D
MasterCoach
10-31-2007, 10:56 PM
Çünkü dünyanın en zor ikinci sporu...Zoru severim ....
arenas_tolga
11-01-2007, 06:15 PM
bede herkez gibi ilk futbol oynamaya başlamıştım abim öz abim değil ama amcamın oğlu hep ewine pota alırdı onla hep basket oynamaya başlardık gün geçtikçe atışklarım olsun hızım ve to sürme kabileyetim arttıkça futbol oynayasım hiç gemedi basketbol oynamaya karar verdim
benim için artık basketbol=hayat belkide hayatımda en iyi yaptığım şeydir basketbol oynamak
BüŞrA
11-04-2007, 11:28 AM
ben küçükken hep voleybolcu olmak istedim.haftada 3 kez okulda hocalarımdan eğitim alıyordum.zamanla voleybol topunu basketbol potasına atmaya başladım:)gün geçtikçe basketbolu sevmeye başladım.birçok arkadaşım basketbol oynuyordu.bende onlara katıldım ve 10 yaşımda tam bir basketbol aşığı oldum:)basketbolu seçtim çünkü;basketbol hayat oldu benim için,sayıları attıkça dahada seviyordum bu oyunu:)kendimi dahada geliştirdim.şuan 14 yaşındayım ve vazgeçemediğim tek şey oldu.orda en çok hayal ettiğim voleybolcu olmak isterken bir anda basketbolu sevdim ve vazgeçemedim:)
cem_hotsauce
11-04-2007, 01:27 PM
aynı cenk akyol gibi :D :P
BüŞrA
11-04-2007, 03:47 PM
:) evet cenk abininkine de benziyor :) ama yelda kavazoğluya benzetirim biraz.onun babası voleybolcuydu.oda böyle başlamış ve şimdi harika bir basketbolcu.umarım bende öyle olurum:D
14emre14
11-04-2007, 05:29 PM
neden basketbol çünkü onu oynarken kendimi buluyorum :D
bjk_44
11-04-2007, 05:57 PM
Bana Geleceğin şutörü Diyorlar.
senem
11-04-2007, 07:44 PM
ortaokulda ogretmenımle kavga edıp okulu bırkamıstım ve baska bı okulda atletızım takımındakı arkadasımla gezerken hocası benı gordu ve gel sana basketbol oynatalım boyun uzun dedı tabı ben ozamana kadar basketbolu bırak spor ne onu bıle bılmıyordum neyse hocanın ısraryla bırgun ıdmana gıttım tabı ne gıyılır hıc fıkrım yok ben pantaolan terlık gıttım :) cok komıktı o hallerım nazım hocamın bendekı ısrarı sonucu basketbola basladım ve cok sevdım ııyı benı zorladın hocam ııkı benı nırakmadın hocam bendekı her basarıda onun emegı var
1. fiziki teması yüksek bir oyun
2. eğer ki ortaya kaliteli bir streetball koyarsanız (and1 tarzı bişeyden bahsetmiyorum, sertliğin ve mücadelenin hat safhada olduğu, hataların affedilmediği, usta saydığınız oyunculardan azar işittiğiniz ve genelde 1-2 farkla biten gerçek streetball maçları) yoldan geçen tinercilerin bile durup saygıyla izlediği bir oyun
3. futboldan daha az yetenek daha çok çalışma isteyen bir oyun (herkez kobe tmac olamaz ama neden mutombo gibi olamayım ki?)
4. blok ve smaç denen profesyonel sporlarda gördüğüm en güzel hareketlere sahip oyun.
5. adam gibi yapabildiğim, kendimi kabul ettirebildiğim tek spor, belki de tek şey.
6. bir top, bir pota ve kazanma hırsından oluşan, oynandığından oyuncular için diğer herşeyi önemsiz kılan, kazanamasan bile maç boyunca elinden geleni yapmamın haklı gururunu yaşatan bir oyun.
AİR JORDAN
03-31-2008, 04:19 PM
bazılarıda doğuştan desek kardeşim :D
ick07
04-07-2008, 07:35 PM
bence daha zevkli bir spor dalı
wadekolik
04-26-2008, 03:07 AM
büşranın hikayesine bayıldım!! harika gerçekten!bende ablamın zorlamalarıyla başladım(kendisi biraz özentidir:D)başladım ve bayıldım.hayatımı basketbola adadım!bunun karşılığını da alıyorum ama karakterim oyunuma yansıyınca basketbol hiç zevkli olmuyor:( ayrıca sokakta daha çok seviyorum I love this game ...
herkes gibi bende küçükken futbolla başladım..okulumuza pota yapıldığında futbol topunu potaya atmıştım ve hoşuma gitmişti..o zaman başlamıştı bu aşk
HER MAJESTY!
05-11-2008, 04:23 PM
kız olduğum için futbola hiç ilgi duymamış olabilirm ama voleybola da hiç ilgi duymadım.
eer futbolcuysan basketbol ne demek bilemezsin dostum
oynarken kendini bulmak
buldukça oynamak
oynadıkça öğrenmek
öğrendikçe uygulamak...
falan filan işte hissetmen lazım ;)
Burock
05-12-2008, 03:21 PM
Biz zor olanı seçtik, basketbol top sürüp turnike veya şut atmakla bitmiyor örneğin:futbol'da top tekniğin çok iyiyse bir futbolcu olursun ama şutların cok iyiyse basket ci olamazsın savunman iyi olucak ribaund alacaksın guard san oyun kuracak ki bence bi guard oyunun beynidir.Kafanı kaldırıp ileri görecek asist yapıcaksın bunu yanı sıra atlet olup yani herşeyi yapacaksın futbol da ise 7 metrelik bi kaleye gol atmaya çalıyosun.Bence basketbol en zor spor dallarından biridir ve tutkudur
ilker Terzioglu
05-20-2008, 11:45 PM
Hayatım boyunca ıyı bırseyler yapmak ıcın cabalıyorum .Futbolu herkez oynar.
ama basketbol yetenek ve becerı ısı.zihinsel ve fiziksel olarak oynanan bır oyun bu.ve basketbolu sadece bir spor değil benim için........
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.