PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En Zorlu Lig

Ahmet Dedeoğlu
10-23-2007, 05:20 PM
EN ZORLU LİG
BEKO Basketbol ligi,yani 1.Türkiye ligi,kurulduğu günden bu yana,bence,hiç bu kadar zorlu ve yakın olmamıştı.Ligi bu kadar zorlu kılan,zirveye oynayan takımların çoğalmasınının yanısıra,kadrolarının da kalitesi.
Baktığımız zaman,Efes,Rusyada devrim ve milli takımını Avrupa şampiyonu yapan coach Davit Blatt'ı başa getirdi.Bu,tüm dünyanın dikkatini Türkiye üzerine çekmesi açısından,Türkiye adına da artı bir değer oldu.Efes'e teşekkürler.Coachun yanısıra Nicholas'ı rahatlatacak ikinci bir skorer olarak TAU' dan Türk yıldız Serkan Erdoğan'ı da kadrosuna katarak,geçen sene galibiyetsiz acı final serisinin en büyük nedeni hücumdaki tıkanıklığı çözme konusunda kararlı olduğunu gösterdi.Efes bu büyük hamlelerle Euroligde Final Four hedefine odaklandığını da gösteriyor.
FB Ülker,geçen sene şampiyon olan kadronun başına Tanjeviç'i getirdi.Tanjeviç,Fenerbahçede belki başarılı olabilir.Çünkü orda zor durumlarda insiyatif alarak,hatta coachuna rağmen coachunu ve takımı kurtarabilecek iki tane büyük oyuncu var.Solomon ve Avrupa ribaund kralı Mirsad Türkcan.Bunlara İbrahim Kutluay' ı ve Demir'i de eklersek FB Ülker ligde zirveyi zorlar.Ancak Euroligde final four'a kalabileceğini pek zannetmiyorum.Zaten Banvit maçında bu saydığımız üç oyuncunun yokluğunda gelen hezimet,Tanjeviç için geçerli olan bir sözü hatırlatıyor.Takke düştü kel göründü.Fenerbahçe'nin maçlarına şöyle bir baktığımızda ve milli takımımızda göremediğimiz doğru basketbolu acaba Tanjeviç burda oynatır mı sorusunu kendimize sorduğumuzda alacağımız cevap olumsuz olacaktır.Aynı tas aynı hamam.Doğru,yani hızlı ve tempolu basketbolun eseri yok FB Ülkerde,aynen milli takımımızda olmadığı gibi.Savunmayı iyi yapıyorlar ama hücum bireysel yeteneklerin sıcak ellerine kalmış.
Bu arada,milli takımımızın gelecekte 2 numara ihtiyacını büyük ölçüde giderecek oyuncu Serhat Çetin'de ilk maçlarda kenarda roman yazmaya başladı.Yazık olacak bu çocuğa.Aynı geçen sene Hakan Demirel'in düştüğü duruma bu sene de o düşecek galiba.Oyuncu oynaya oynaya gelişir.Kenarda oturarak değil.Ya Serhat gidin,kendinizi göstereceğiniz,bol bol süre alacağınız,hem kendinize hem de takımınıza artı değerler katacağınız takımlara.Burda bu sene üç alacağınıza orda iki alın.Göreceksiniz ki bir kaç sene sonra buraya beş alarak döneceksiniz.İnşallah yorucu bir takvimde bol bol oynama fırsatı bulup kendini üst seviyede geliştirirsin yinede.
Beşiktaş,Ergin Ataman ve onun getirdiği kaliteli yabancılara Kaya Peker'inde ilavesiyle güçlü bir kadro kurdu.Zaten Türk oyuncuları iyiydi.Cevher,Erkan Veyseloğlu,Sinan Özer çok katkı yaparlar takıma bu sene.Beşiktaşta eksik gibi gözüken tek şey,gerçek bir point guardlarının olmayışı gibi geliyor bana.Dalmao da Apodaco da 2 numara menşeili oyuncular.
Galatasaray,bir basketbol takımının yapması gereken en önemli transferleri yaptı.1 numaraya NBA patentli çok hızlı bir guard ve 5 numaraya da Hüseyin Beşok'u transfer etti.En önemli iki pozisyonu,o yerlerin en iyi adamları ile doldurdular.Hüseyin Beşok,Fransada Le Mans,Polonyada Prokom ile yaşadığı şampiyonluk alışkanlığını Galatasaraydada devam ettirmek isteyecektir.Winner bir oyuncu olarak,onun bu özelliğini milli takımda kullanmamak,Tanjeviçin başka bir hatası gibi geliyor bana.
Telekom,El Amin'i aldı,iyi etti de,El Amin iki ucu keskin bıçak gibi.Tutku'nun liderliğinde geçen sene büyük bir çıkış yaşayan Telekom bu sene Tutku'yu ikinci plana atarak El Amin'in lider olarak takımı oynatma ve takıma alışma süresini nasıl atlatacak merak konusu.Aynı anda ikisi beraber oynasa o da başka bir sorun.Çünkü Telekomun hücum sistemi,Tutku'nun uzunlarla yaptığı ikili oyunlardan ürettiği sayılara da bağlı biraz.
Banvit ve Karşıyaka bu sene zirveyi zorlayacak diğer takımlar.Yani bu takımlarla altı etti.Banvitte Ümit Sonkol bu sezon uzun Türk oyuncu olarak ligde büyük bir patlama yapacak gibi gözüküyor.Milli takıma da alınabilir,forvet 2 numara Caner Topoloğlu ile beraber.Çünkü 2010 da İbrahim ve Serkan'ın yokluğunda ciddi bir 2 numara sıkıntısı yaşanabilir.Şimdiden önlemler alınıp 2 numara adaylarına bol bol süre verilmeli.
Mersin Büyükşehir Belediye ve Oyak Renault da bu altı takıma alternatif olabilecek kapasitede gözüktü.Yani Play Off ' kalacak takımları sanki söylemiş gibi oldum bir yerde.Tabii bu benim şahsi görüşüm.
Antalya takımları,TT Net Beykoz,Casa Ted Kolejliler ve diğer takımlar orta grup ile alt grup arasında gidip gelecek gibiler.Ama aşağıda da küme düşmeme,yani ligde kalma mücadelesi geçen seneki gibi çok çetin geçeceğe benziyor.

Ahmet Dedeoğlu
Spor Yazarı-Basketbol Antrenörü
ahmet_dedeoglu57@hotmail.com

aytacc
10-31-2007, 01:51 PM
Hocam Merhaba
Kesinlikle Haklisiniz Hocam Bu Sene Gercekten Cok Zorlu Bi Lig Oluyo Karsiyakaninda Su Anda Zirwede Olmasi Bunun En Güclü Göstergesi Ama Ben Inaniyorumki Bu Zorlu Ligi Bu Sene Telekom Zirwede Bitiricektir

Onur
11-05-2007, 11:23 PM
evet gerçekten çok iyi ve kaliteli bir lig kaliteli oyuncularda yavaş yavaş ligimizi tercih ediyor çok daha iyi olucak.....kimin kimi yeneceği belli olmasın :D

Orhun_Ene
11-06-2007, 07:53 PM
herkes iyi transferler yaptı galatasaray bence başarılı olacaktır bjk iyi kadro kurdu ama bence çok ince bir takım oldular bu dezavantaj olabilir.bence bu sene fenerbahçe yarı finalin dışında kalacaklar belki de ilk turda bile elenirler...galatasaray,efes,telekom ve bjk oynar diyorum ben yarı finali...

bjk_44
11-06-2007, 08:17 PM
:) bjk şampiyon sene sonunda görürüz:)

magicmert
11-08-2007, 09:07 PM
Hocam dergimizin Aralık sayısı içinde yazılar bekleyeceğiz sizden..

BüŞrA
11-09-2007, 09:50 AM
evet hocam.bu sene bu lig yurt dışından gelen oyuncularla daha da güzelleşti ve daha da zorlandı...
yazı için çok teşekkürler hocam:)

Onur
11-09-2007, 11:38 AM
önümüzdeki sezonlar daha bir güzel olucak.....