Orijinalini görmek için tıklayınız : Üçlük Sorunum Var
tony_parker
10-23-2007, 08:41 PM
bileklerimi çok iyi kullanıyorum üçlüklerimin hepsi potaya çarpıp çıkıyo bi maçta 5 üçlük denesem 1 i zor girer üçlüklerimi daha isabetli atmak için ne yapmalıyım
beau_homme
10-23-2007, 08:50 PM
bol bol şut çalışmalısın,dediğin gibi bileklerini çok iyi kullanıyosan şut çalışmayla isabetli şutlar atmaya başlarsın,herşey çalışmaktan geçiyor
Ahmet Dedeoğlu
10-24-2007, 01:14 AM
Şutun girmesinde en önemli faktörlerden biri de topa back spin,yani geri dönüş verdirmektir.İyi şutörleri takip ederseniz follow through denilen,bileğin düşmesi ve şutun parmakların ucundan çıkması,yani bileğin ve parmakların şutu takip etmesi olayına da dikkat edeceksinizdir.
Şuta kalkarken top (sağını kullananlar için ) başın bir karış üstünde hafif sağ tarafta yukarı kaldırılır.Dirsek çemberi gösterecektir.Dirseği açıp bütün yükü omuz başlarına yüklememek gerekir.Bacaklardan başlayarak yani aşağıdan alınan kuvvetle sıçranıp,göz çembere odaklanıp,şut; omuz, dirsek ve bileğin uzatılmasıyla en son parmak uçlarından çıkacaktır.NBA yıldızlarına bakın,şuttan sonra bilek hafif sağa doğru uzanmıştır.Çünkü,topa yön veren parmaklar sağ baş parmak,işaret parmağı ve orta parmaktır.Avuç içi de topa değmeyecektir.Follow through hareketiyle birlikte
bilek ve parmak uçlarının topa back spin,yani geri dönüş vermesi şutu yumuşatacak ve çembere sert vurup geri dönmesini engelleyecektir.Hatta ben idmanlarda özellikle atılan şutların çembere değmemesini isterim.En iyi şut çembere değmeden direk fileden geçen şuttur.Bu şut yere sektikten sonra size geri dönecektir.Ribaunda lüzum yoktur.:)
Şutta konsantrosyan da çok önemlidir.Yani şuta kalkarken tamamen çemberin arka yarısına bakıp oraya odaklanmalı,tribündeki arkadaşları,maçı kaybedersek ne olacağını,vs.hiçbirşeyi düşünmeyip,inanarak, güvenle sadece şuta konsantre olmalıdır.Neslihan hocaya İhlas Koleji spor salonunda bunların uygulamasını yapmıştım.Hatta arka arkaya birçok serbest atışı sayıya çevirirken,bak demiştim sen pota altında durma,öyle bir back spin vereceğim ki top zaten çembere değmeden,direk fileden geçerek bana gelecek diye yarı esprili bir şekilde iyi şutu anlatmıştım:)
Şuta verilecek bombe ne çok yüksek,ne de dik,teğet gidecek şekilde az olmamalıdır.Şuta orta bombe verilmelidir.
Şut çalışmaları için,follow through ' u ,yani kol,dirsek,bilek ve parmakların şutu takip etmesi olayını tam yaparak havaya yüz tane şut atın.Şut ne çok önünüze ne de arkanıza düşsün.Direk size geri dönsün.Sonra potada bir nokta görün.Oraya da yüz tane aynı stille atın.Sonra faul atışı deneyin,aynı stille bol bol.Sonra yakın şutlar ve orta şutlar en sonunda da üç sayılar ,uzak şutlar deneyin.Artık dripling ve fakelerle şutlara başlayabilirsiniz.Çünkü bu sırayı takip ederseniz stil kazanmışsınızdır.
Benim teknik ve taktikler bölümümde Şut Tekniği başlıklı yazımı okursan daha detaylı anlayabilirsin orda.
majeste85
10-24-2007, 03:15 PM
yakından uzağa ilkesiyle her bölgeden atış yapmalısın
BüŞrA
11-04-2007, 10:29 AM
ahmet hocam açıklamış umarım anlamışsındır:) çok teşekkürler hocam.hepimizin işine yarayacak:)
WooD_EfeS
11-05-2007, 12:28 PM
evet aynı sorun bendede var ama birde ben arkadaşlarımı geçmekte zorlanıyorum bide guard olcam :S
WooD_EfeS
11-05-2007, 12:28 PM
bu sorunumada bir cevap yazarsanız sevinirim ahmet hocam :)
Cihan Türe
11-05-2007, 12:57 PM
Adam geçme konusunda açıklayarak olacak şeyler yok ki. Çalışmak çalışmak çalışmak lazım.
- Daha güçlü olursan daha rahat adam geçersin
- Daha hızlı olursan daha rahat adam geçersin
- Topa daha çok hakim olursan daha rahat adam geçersin
- El değiştirmeleri iyi yaparsan (önden bel arkası bacak arası reverse aldatmalar vs...) daha rahat adam geçersin
- El değiştirmeleri "yerinde" yaparsan daha rahat adam geçersin
- Bir arkadaşını kendine screen/perdeleme yapmaya çağırırsan ve o da düzgün yaparsa daha rahat adam geçersin
- Hız değiştirmeleri yerinde ve düzgün yaparsan daha rahat adam geçersin
- Rakibi dengesiz yakalarsan daha rahat adam geçersin
- Rakibin bir adım fazla attığı anı bilirsen, dengesiz pozisyon yaratırsın daha rahat adam geçersin
- Şut yada pas fake (aldatması) yaparsan daha rahat adam geçersin
- Miss match olursa (uzun adam seni tutmak zorunda kalırsa) daha rahat adam geçersin
İlk aklıma gelenler bunlar ancak hepsinin çözümü tek. Çalışırsan daha hızlı güçlü vs olursun tercihleri daha doğru zamanda yaparsın. Şimdi bilgisayarı kapatıp en yakın potaya gidin ve başlayın konuşarak olmaz bu işler maalesef. İyi çalışmalar :)
Ahmet Dedeoğlu
11-05-2007, 02:40 PM
Sağolasın Cihancım,teşekkürler.Cihan hocan çok güzel açıklamış adam geçmek için yapacaklarını.Ben de küçük birkaç ilave yapabilirim ancak.
Driplingle rakibin üstüne git,direksiyon,stop and go,stutter ( yani kekeleme ),hesitation-duraklama ( yani dripling yaparken olduğun yerde duraklayıp,driplingi kesmeden devam ) fakelerini bacak arası ile,arkadan ve önden yön değiştirmelerle birleştirip,rakibin DENGESİNİ BOZUP ( Cihan hocanın söylediği gibi ) bas git.:)Tabii bütün bunları yaparken topa hiç bakmayacaksın.Head up,yani kafa hep yukarıda olacak.Basıp giderken,boş adam varsa anında görüp pas da verebilmelisin.Ancak potaya yüklenirken,pas verip asist yaparım diye yüklenme.Atmak için yüklen.All the way denilen,sonuna kadar atmaya odaklan,yardım gelir de önün kesilirse,o zaman pas verip asist yaparsın.Zaten kafan yukarda olduğun için hem savunmayı hem de hücumu görmektesin.
Şayet driplinge başlamadan top sende ve şut mesafesindeysen de ; jab step,rocker step,ball fake denilen fakeleri kullanıp yine rakibin dengesini bozup ya bas git,ya da rakip geri çekilirse şuta kalk.Burda ben ÜÇGEN FAKE 'i çok öğretirim oyuncularıma.Yani,top sende ve diyelim ki sol ayak sabit ayak,sağ ayak hareketli ayak.Önce şut göster,yani topu iki elinle havaya kaldır ( ama sen kalkma :) ) rakip üzerine gelirse sağdan bas git.Gelmezse şut at.Feykine cevap verdi,üzerine geldi,hareketli ayağınla sağa gider gibi yapıp sağ adımını kısa adımla ayak parmak uçları yere değecek şekilde ( topuk değmeyecek ) ileri bir jab step fake ' i at,topu da sağ yanında bel hizasında geride tutarak sakla,sonra aynı ayağını,yani sağ ayağını sola atarak ve topu da ön aşağıdan sola geçirerek soldan bas git.Yani kısaca topu yukarı,sağa ve sola şeklinde ÜÇGEN FAKE atmış oluyorsun.Bir de rakibin hangi ayağı öndeyse o ayak zayıf ayaktır.O ayağa çalışabilirsin.Yani ordan gidebilirsin.O ayağı geri çekip savunma yapması daha zordur.
Şimdi,tabii ki bunları takımdaki hocaların sana anlatacak ve gösterecektir.Biz sadece burda anlatıp yazabiliriz.
Ancak,kısaca adam geçmede şunu temel olarak alabilirsin:
Rakibe half step advantage,yani,yarım adım avantaj sağlarsan,potaya DİREK ( VERTİCAL ) olarak rakibin omuzundan yüklenerek git.Yani ASLA PARALEL GİTME.Paralel gidersen rakibi hep karşında bulursun.
better basketball cd ci sana yeterli olur
OneLastTime
05-21-2008, 07:55 PM
cihan türe ile adem hoca'nın bilgileri çok bilgilendirici....Gerçekten yararlı bilgiler sagolun...
burakeslik10
05-22-2008, 12:04 PM
adam geçme hakkında yapılan yorumlar için tesekkurler
LP.ZKN
06-07-2008, 11:45 AM
Size Katılıyorum. Babama Bana Br Keresinde Şöyle Demişti senın Sut Calısman Lazım ve Sut Stilinin Olması Şart diye Bir Diyalog gecmisti.Herkesten Farklı Bir Stil Geliştirmen Gerekiyor Kendi Adına.
Sut Calıstığın potalar Gerçek potalar Olsun kucuk ve ya Daha Buyuk potalara Alısma:) Sorun yasayabilirsin.
Gençlik(spor)
06-08-2008, 09:34 AM
evet çok doğru söylemiş ama stili bilemiyorum önemli olan girmesi bence daha rahat nasıl atılıyorsa öyle atılmalı diye düşünüyorum farklı olucam die zormalaya ne gerek var.
TimbeR
07-13-2008, 03:40 PM
cok sağolun hocam ben bu dediklerinizi teker teker deniyerek yapıyorum cok faydası oluyo
tekrar sagolun
MertCabilar
07-26-2008, 01:56 AM
Ben power forward arkadaşlarıma tavsiye vereyim bari:D power forward adamı yanıltmaya çok önem vermelidir çünkü siz çabuk yorulursunuz neden? çünkü sürekli omuz omuza mücadeledesinizdir:D benim en çok kullandığım adam geçme yöntemleri üçlükteki adama pas fakesi hook shot fakesi ve eğer topu sürmediysem tabi bu biraz artistik bir kısım ve çok çalışma gerekiyor:D sizi tutan adam mutlaka stens te olacaktır yani kolları iki yana açıktır bu sırada ona biraz yaklaşık kanatlarına doğru topu koyarsınız adam kolunu geri atar ve dengesi mutlaka bozulur ama dediğim gibi artistik ve riskli bir harekettir adamın dengesi bozulunca istediğinizi yapın:D
Lincoln10
09-02-2008, 05:00 PM
her gün arkadaşlarınla birlikte maç oynamalı ve maçın içerisinde üçlük şutları denemelisin ayrıca bunları ewde küçük bir potaylada deniyebilirsin yada maç oynamadan üçlük denemesi gibi bir aktivite olabilir.
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.