PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şut Tekniği

Ahmet Dedeoğlu
10-24-2007, 03:32 PM
--------------------------------------------------------------------------------

Şutun girmesinde en önemli faktörlerden biri topa back spin,yani geri dönüş verdirmektir.İyi şutörleri takip ederseniz follow through denilen,bileğin düşmesi ve şutun parmakların ucundan çıkması,yani bileğin ve parmakların şutu takip etmesi olayına da dikkat edeceksinizdir.
Şuta kalkarken top (sağını kullananlar için ) başın bir karış üstünde hafif sağ tarafta yukarı kaldırılır.Dirsek çemberi gösterecektir.Dirseği açıp bütün yükü omuz başlarına yüklememek gerekir.Bacaklardan başlayarak yani aşağıdan alınan kuvvetle sıçranıp,göz çembere odaklanıp,şut; omuz, dirsek ve bileğin uzatılmasıyla en son parmak uçlarından çıkacaktır.NBA yıldızlarına bakın,şuttan sonra bilek hafif sağa doğru uzanmıştır.Çünkü,topa yön veren parmaklar sağ baş parmak,işaret parmağı ve orta parmaktır.Avuç içi de topa değmeyecektir.Follow through hareketiyle birlikte
bilek ve parmak uçlarının topa back spin,yani geri dönüş vermesi şutu yumuşatacak ve çembere sert vurup geri dönmesini engelleyecektir.Hatta ben idmanlarda özellikle atılan şutların çembere değmemesini isterim.En iyi şut çembere değmeden direk fileden geçen şuttur.Bu şut yere sektikten sonra size geri dönecektir.Ribaunda lüzum yoktur.
Şutta konsantrasyon da çok önemlidir.Yani şuta kalkarken tamamen çemberin arka yarısına bakıp oraya odaklanmalı,tribündeki arkadaşları,maçı kaybedersek ne olacağını,vs.hiçbirşeyi düşünmeyip,inanarak, güvenle sadece şuta konsantre olmalıdır.
Şuta verilecek bombe ne çok yüksek,ne de dik,teğet gidecek şekilde az olmamalıdır.Şuta orta bombe verilmelidir.
Şut pozisyonu;ayaklar omuz açıklığında ve birbirine paralel olacak ( Serbest atışta biraz farklı;sağ ayak biraz önde,sol ayak ucu sağ ayağın ortasına denk gelecek şekilde hafif sola dönmüş olabilir.) ve iki ayak arası çemberi gösterecektir ( Nereden atarsanız atın ).Dizler kırık,şuta kalkarken ayaklardan kuvvet alınacak,sıçradıktan sonra sıçramanın en üst noktasında ( pick noktası ) top elden,parmak uçlarından çıkmış olacaktır.Yani;şut,ne daha sıçrarken,ne de düşerken atılmalıdır.Düşerken atılırsa zayıf gider.Vücut ve kol doğru şeklinde uzanmış olacaktır.Kırık olmayacaktır.
Sol el topu korumak için destek el olarak kullanılacak.Şut sağ el ile atılırken sol el kesinlikle topu yönlendirmeyecektir.
Şut çalışmaları için,follow through ' u ,yani kol,dirsek,bilek ve parmakların şutu takip etmesi olayını tam yaparak havaya yüz tane şut atın.Şut ne çok önünüze ne de arkanıza düşsün.Direk size geri dönsün.Sonra potada bir nokta görün.Oraya da yüz tane aynı stille atın.Sonra faul atışı deneyin,aynı stille bol bol.Sonra yakın şutlar ve orta şutlar en sonunda da üç sayılar ,uzak şutlar deneyin.Artık dripling ve fakelerle şutlara başlayabilirsiniz.Çünkü bu sırayı takip ederseniz stil kazanmışsınızdır.Yakından dripling ve tek zamanlı stoplarla potalı atışlar ( 45 dereceden özellikle potalı atılabilir ) atabilirsiniz.Sonra yavaş yavaş açılarak aynı şekilde sağa ve sola driplingle tek zamanlı atışlar yaparsınız.
İki zamanlı stop jump shot' ta; topu sağ sürüyorsanız,şuta kalkarken yere basan ilk ayak ( yani pivot ayağı ) sol ayak ve uzun adım ile,sola sürüyorsanız şuta kalkarken yere basan ilk ayak sağ olmalıdır.Ama gerek tek zamanlı,gerekse iki zamanlı stop jump shotlarda,unutmayalım şuta kalkarken ayaklar omuz açıklığı ve paralel olacak,iki ayak arası çemberi gösterecektir.Jump shot attıktan sonra yere düşerken,olduğunuz yere düşün.Ne öne,ne arkaya,ne sağa,ne de sola düşmeyin.Şutta denge çok önemlidir.

Cyder
05-13-2008, 07:56 AM
Çok sağolun hocam

Kemal Başaran
05-13-2008, 08:09 PM
evet hocam bu bilgiler genç oyuncu arkadaşlarımız için çok önemli biz antrenörlerinde temel olarak anlatmamız için yardımcı olabilecek bir kaynak.Paylaşım için çok teşekkürler,sağolunuz hocam..

cal_a_o
05-22-2008, 12:28 PM
çok teşekkürler çok işime yaradı

a.b.c
05-26-2008, 04:21 PM
cok tesekkurler bısey ısteyebılırmıyım bu anlatımlar resımlı olursa cok ıyı olur bence

Kemal Başaran
05-26-2008, 08:54 PM
videolu yapacağız nasipse arkadaşım yakın zamanda temennimiz çalışmamız budur..

tilkisago
06-07-2008, 04:22 PM
eyw :d hocam

SG13
06-07-2008, 08:07 PM
ahmet hocadan öğreneceğimiz daha cok şey var :) ahmet hocayı bide basket oynarken görün derim :D

Ahmet Dedeoğlu
06-07-2008, 09:46 PM
Estağfirullah.Bugün öğrendiğiniz teknikleri not edelim.İnşallah bir daha ki sefere hem bunları ne kadar ilerletmişsiniz ona bakarız,hem de yeni teknikler çalışırız.Bugünkü tekniklerimiz şunlardı:

Jab Step
Cross over
Tek zamanlı stop-reverse pivot
Power Lay up ve iki zamanlı stoplu atış/Yüklenerek atış
Yarım turnike
Direksiyon/Direksiyon önden yön değiştir,yüklen
Direksiyon-önden yön değiştir,arkadan yön değiştir,stop jump shot
Vites
Stutter/Kekeleme ve drive
Stop and go
Pick and roll
Back door
V cut
V cut dışarı çık forvette pas al savunma yakınsa ters pivot hareketi ile yüklen
Şut tekniği
Faul atışı
Eğlenceli oyun ve yarışmalar
Maç.:)

Benim hatırladığım bunlar,unuttuğum varsa ilave edin.
Bunları boş zamanlarınızda açık sahalarda bol bol çalışın.Basketbol tekrar ve alışkanlıklar oyunudur.

EasTBLooD
06-08-2008, 01:05 AM
umarım tekrar bir araya gelip bilgilerinizden faydalanırız hocam bu gün için çooooook saolun harika şut atıosunuz:D

Gençlik(spor)
06-08-2008, 03:21 PM
hocam boş saha bulsak çalışcazda :D :D yok işte saolun çok yararlı bilgiler..

LP.ZKN
06-08-2008, 05:37 PM
Ben Tekniği Zor Olusturdum Parmaklar Bir Acayip Uzaylıya Benziyor Görmeden anlaşılmaz 2 parmağım oyle orta parmaklarım pc den osla gerek 11 Yıldır Pc im var 4 Yaşında pc Görmek ile Başlıyan Hayal Boyle işte Şut Tekniğini Tutturmam Zor Oldu Ornek Alarak ve Babamın Nasihatlariyle Olustu.

SG13
06-12-2008, 04:00 PM
Sağolun Hocam ...

Ahmet Dedeoğlu
06-18-2008, 09:42 PM
Benim Şut Tekniği yazımı okuyup,aşağıdaki 6 dakikalık şut çalışmalarını içeren videoyu da izledikten sonra şutlarını geliştiremeyenler için ben artık bişey demiyorum.:)
İzleyin bu videoyu,kızlar nasıl sokuyor şutları,faul atışlarını hayran kalacaksınız.:)Müthiş faydalı bir şut ve faul atışı videosu potaforum'un değerli ve çok özel üyeleri için aşağıdaki linktedir.

[Only Registered Users Can See Links]

mcgrady_1
06-19-2008, 12:05 AM
Hocam çok teşekürler çok iyi bir video ... Kızlar aynen benim gibi şut sokuyorlar benden mı öğrendiler ne?? :D :D

diLaN
06-19-2008, 12:25 AM
Hocam aslında Büşra'nın videosunu koymak lazımdı ama:d artık bir dahaki sefere

mcgrady_1
06-19-2008, 12:30 AM
Hocam aslında Büşra'nın videosunu koymak lazımdı ama:d artık bir dahaki sefere

Ben soyledimde henüz üst seviyede olmadığım için olmaz dedi yükseldiğim an benden öğrenceksiniz herşeyi ben yinede Dilan sana gönderirim video mu bu zevki herkesten önce sen tadarsın merak etme canım seni mahrum bırakmam heheh :D:D

xss
07-13-2008, 09:46 PM
hocam ben back spın veremedım nasıl yapılıyor????

TimbeR
07-13-2008, 10:53 PM
tesekkürler hocam

Canberk Eryılmaz
07-14-2008, 12:21 PM
mükemmel bir paylaşım . çok yardımcı oldu bana teşekkürler .

jordan_23
08-02-2008, 02:31 PM
hocam slm ben yeni üye oldum.bu sene genç takımda oynamak istiyorum tavsiye edebileceğiniz bi takım varmı.yanlış yere gönderdiysem şimdiden özürdilerim.

Ahmet Dedeoğlu
08-02-2008, 02:40 PM
Kulüp arayanlar bölümünde kendini ve özelliklerini tanıt.Varsa daha önce oynadığın kulüpleri,çalıştığın antrenörleri filan yaz.Nerde oturuyorsun?Oturduğun yere yakın bir kulüp çıkarsa daha iyi olur.Malum İstanbulun ulaşım ve trafik sorunları..

ozvegun
08-12-2008, 11:43 AM
benim ek bir sorum olacaktı benim şut atma konusunda problemim şutumun sürekliliği yok yani her zaman girmese bile istediğim gibi atamıyorum bir süre sonra top hafif sağa ya da sola kayıyor bunu nasıl düzeltebilirim

ozvegun
08-12-2008, 12:08 PM
Bu videoyu izleyince anladım ben şut atmayı hiç bilmiyor muşum!!!

Oguzcan Akkuş
08-27-2008, 12:17 AM
çok sağolun hocam

streetballbjk
08-27-2008, 05:30 PM
hocam çok teşekürler bunun 1 hafta çalıştım ve çok iyi şut atıyorum mesala 20 şut 16-17 basket oluyor