Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilo Vermek...
arkdaşlar kilo vermek için ne yapmalıyım..bir basketçi için...program varsa yazarsanız sevnirim...
Burtaq
10-26-2007, 01:39 PM
Kilo sorununu musabakalardan 8-10 hafta önceden kilo sorununu halletmelisin.Çünkü kısa sürede oluşacak kayıplar, sıvı ve elektrolit kaybı ve glikojen depolarının boşalmasına sebeb olur.Buda performansını önemli derecede düşürecektir.Glikojen depolarının yeniden doygunluğa ulaşabilmesi için 24-48 saatlik bir süre gerekir.
Diyette haftada 1 kg yağ dokusu yakılacak şekilde diyet uygulanmalı, diyette azalmaya gidilmeli ve mutlaka egzersiz yapılmalıdır.Günlük antrenmana ek olarak haftada 4-5 gün 30 dk lık yürüyüş bisiklete binme gibi yapılacak hafifegzersizler ve diyette azaltıalcak 500 kalori ile haftada 500-1000 gr kilo kaybı olabilir.Ama bu kilo kaybında kas dokusuna zarar verilmeden yapılmalıdır.Bunun için kilo vermeyi hızlandırmak ve kas dokusunu korumak için ağırlık egzersizleri yapılabilir.
Kilo verirken günlük aldığın ejerji 1800-2000 kkalorinin altına düşmemelidir.Kısıtlı bir diyet yapıldığında metobolizma hızı düşer ve buda kilo almaya sebebiyet verir.Öğün atladığında vücut, diğer öğünü dopalama yoluna gider.Bunun için 4-5 öğün şeklinde az ve sık yemek yenilmelidir.Buda metobolizma hızını arttırır ve kilo vermek kolaylaşır.
Aerobik koşularda gerçekleştirilen spor dallarında vücut enerji kaynağı olarak çoğunlukla yağ kullanır.
Aerobik koşuda yavaş koşulur fakat uzun mesafe kat edilir.
Egzersizlerde vücut glikojen ve yağlardan enerjilerini karşılar.Siz zayıflarken yağ ihtiyacınızı vücudunuzdaki yağlardan, glikojen ihtiyacınızı besinlerden karşılamalısın.
Çikolata, pasta gibi besinler yerine süt et tahıl gibi yiyecekler tüketilmelidir.
Tatlı ve hamur işleri yerine salata tercih edilmelidir.
Alkolün yerine süt için :)Çikolata alkol tatlılar bunlar boş enerji kaynaklarıdır.
Örneğin Patetesi kızartmak yerine haşlamak daha iyidir.Kızartılan patetesteki yağ oranı çok daha fazladır.Yağlı yemek yiyerek yağ yakmanın hiçbir mantığı yoktur.
İnternetten araştırma yapıp, diyetisyene uğramak en iyisi.
Kesinlikle Herkesin Metabolizması Farkılı Bir Kişide İşe Yarayan Başka Bir Kişide Yaramayabilir.
Spor ile duzgun beslenme birlikde olmalı ve toksinlerin atılması icin bol su içilmelidir..
diLaN
06-11-2008, 12:28 AM
Ya bence diyetisyen-beslenme uzmanına başvur çünkü herkesin vücut değerleri farklıdır kendi yapacağın bir programla vücuduna zarar verebilirsin
agir_johnson
06-20-2008, 12:30 AM
bence kilo vermek adına yapılabilinecek en akıllı secim yediklerine dikkat ve bol bol kosmak heleki kumda kosmak en iyisi ben 1,5 ayda haftada günde 3 idman ve kosarak 10 kilo verdim ki 107 den 97 ye düstüm inanılmaz farklılıklar oluyor
Doğukan
06-22-2008, 06:22 PM
ben tahıl alıyorum 2 ögün 3. ögünde salata falan yada bişi yemiyorum su içiyorum..
haftanın hergünüde koşuyorum basket sahası etrafında ortalama 40 tur (ne kadar dayanabilirsem 50 de olabiliyor) 3-4 km arası bişiler ediyor. Koşmaktada zorlanıyorsan hafif hafif arttırabilirsin aynı zamanda müzik olması extra performans sağlıyor.
OctopusMan
08-18-2008, 08:40 PM
Önceden geceleri cok besin tuketıyordum.Sindirim sağlanamadığı için buda bana kilo olarak geri geliyordu.Aksam 18.00 den sonra sadece meyve yemeye basladım inanılmaz bir gelisme oldu kilomda.Boyum 183 kilom 80 sizce uygun mudur ?
GERİLLA
08-18-2008, 08:43 PM
Ya bende kilo almak istiyorum sizce napmalıyım (normal beslenmeme ragmen cok harketli oldugumdan yediklerimi cabuk yakıyorum )bir önerisi olan varsa yazsın lütfen:D
OctopusMan
08-18-2008, 10:40 PM
Ya bende kilo almak istiyorum sizce napmalıyım (normal beslenmeme ragmen cok harketli oldugumdan yediklerimi cabuk yakıyorum )bir önerisi olan varsa yazsın lütfen:D
Geceleri bol bol sandviç yersen inanılmaz kilo alırsın.Bunun yanında kola,cips gibi şeylerde tüketirsen vücudun kolayca yağ bağlar.. :D
arda15
08-18-2008, 10:52 PM
yağ bağlar ama ondan sonra şınav ve mekik çek yağlar hemen kasa dönsün öyle yiyipde bırakma
GERİLLA
08-19-2008, 12:09 PM
Geceleri bol bol sandviç yersen inanılmaz kilo alırsın.Bunun yanında kola,cips gibi şeylerde tüketirsen vücudun kolayca yağ bağlar.. :D
cips hayyatta yemem kolayıda binde bir içerim yane anlıcan bi tek sandiviçle kilo alcam:D
OctopusMan
08-19-2008, 08:09 PM
cips hayyatta yemem kolayıda binde bir içerim yane anlıcan bi tek sandiviçle kilo alcam:D
Valla kardeşim kilo alıcaksan bile tavsiyem onları yiyerek alma :) Şaka olsun diye söyledim onları.Sık sık ama sağlıklı besinler tüketirsen sanıyorum ki cips ve sandviçten aldığın kiloyu yine alır ama sağlığınıda korumuş olursun :)
GERİLLA
08-19-2008, 08:21 PM
Valla kardeşim kilo alıcaksan bile tavsiyem onları yiyerek alma :) Şaka olsun diye söyledim onları.Sık sık ama sağlıklı besinler tüketirsen sanıyorum ki cips ve sandviçten aldığın kiloyu yine alır ama sağlığınıda korumuş olursun :)
zaten düzenli besleniyoruma ama cabuk yakıyorum:=)
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.