Orijinalini görmek için tıklayınız : acil yardım
çiçek
11-13-2007, 04:17 PM
okulumuzda beden eğitimi öğretmeni olmadığı için beden eğitimi derslerine istemiyerek girmek zorunda kaldım.4 ve 5. sınıf öğrencilerine top sürma ve topla adım atma yı anlatmam gerekiyor.kısacası topu sürdükten önce veya sonra kac adım atılır.kimisi 1 diyor kimisi atılmaz diyor macları izliyorum çokçhızlı oldukları için adımları sayamıyorum.bu seviyedeki çoçukllara nasıl anlata bilirim?üç saniyayi acıklaya bilirmisiniz.kural bilgisinde var fakat sizin kendi ifadelrrinizle daha acık yazarsanız sevinirim.lütfen hepsini çok acık yazarsanız bende öğrencilerme o sekilde aktaracagım .simdiden tesekkür ederim.
BüŞrA
11-13-2007, 06:34 PM
forumda bu konularla ilgili bir sürü yazı var aslında ama ben bildiklerimi sana az çok anlata bilirim.
top sürmeyi zaten anlata biliyorsundur.topu 2 elle tutup sürmeyeceksin yoksa steps oluyor...topla adım atma derken aslında ben pek anlamadım.topu alıp adım atma derken karşındakini şaşırtmak için sağ ayağınla sağ tarafa bir adım atıp sonra ayağını geri çekip soldan sağ ayakla başlaman gerekir.sol ayakla başlarsan yine steps olur.eğer turnike gibi düşünürsek topu alıp 3 adım veya 2 adım atman gerekiyor...3 saniye ise karşı takımın pota altında boyalı alan vardır.sen karşı takımın pota altında hareketsiz 3 saniyeden fazla duramaman anlamına geliyor.eğer 3 saniyeden fazla boyalı alanda durursan top karşı takıma geçer.çünkü 3 saniye kuralını geçmiş yapmış oluyorsun.
bilmem anlatabildim mi?:)
ama sitede bulunan sayfalara bir bak.ben sadece özet gibi birşey yaptım.sen o sayfalara bak daha güzel anlatabilirsin:) ayrıca o adım konusunu anlamadım. sadece turnike ve karşındaki rakibi şaşırtmak için yaptığın hareketdir diye yorum yaptım ...birde eğer topu iki elinle tuttuysan ya pas verirsin yada şut atabilirsin. ama dediğim gibi öylede yapabilirsin:)
saygılar...
çiçek
11-13-2007, 07:58 PM
hocam adımlama derken çok ayrıntılı bir soru sormadım çünki basketbol hakkında ayrıntılı bir bilgim yok.söyle sorayım o zaman diğelim ki topu sürdüm ve durdum şimdi adım atabilirmiyim yada pas geldi topu sürmeden pas vericem adım atıpverebilirmiyim.mesala çift elle top sürmenin steps oldugunu bilmiyordum.baska stepsler nelerdir en azında çok sık yapılan stepsler öğrencilere azda olsa bilgikendirmiş olurum. şimdiden tesekkür ederim
Cihan Türe
11-14-2007, 12:27 PM
Evet hocam sormaya devam edin bu başlık altından çekinmeyin, Taylan Hoca ve diğer arkadaşlar cevap vermişler zaten diğer konularlarda da aklınıza takılanlar olursa devam edin...
çiçek
11-14-2007, 06:53 PM
hocam çok tesekkür ederim vallahi beni rahatlattınız.su sorunun cevabını bulmak için neler cektim.cok sağolun.
çiçek
11-14-2007, 06:57 PM
hocam birazda stepsleri anlatırsanız çok sevinirim .çoçukların çok sık yaptığı stepsleri anlatırmısınız.
Cihan Türe
11-14-2007, 07:04 PM
hocam birazda stepsleri anlatırsanız çok sevinirim .çoçukların çok sık yaptığı stepsleri anlatırmısınız.
Steps, oyuncunun kural dışı olarak topla fazladan adım atmasıdır. Bir oyuncu topu aldıktan sonra sürmeye başlamışsa, topu sürerek istediği kadar adım atabilir. Ancak topu tutarsa herhangi bir adaımı fazladan atamaz. İşte topu tuttuktan sonra atılan fazladan adım step olur.
Benzer şekilde bir oyuncu topu sürerken, topu tutmadan önce top ile beraber en fazla 2 adım atabilir. 3 adımı atarsa yine steps olur.
Son olarak ta topu tutmuş (top sürmeyebaşlamış yada başlamamış) bir oyuncunun yere bastığı 2 adımından herhangi birini yere sabit tutmak şartıyla diğerini hareketli olaak oynatabilir. Bu durumda sabit adıma pivot ayağı denir. Bu pozisyondaki bir oyuncu, eğer ki hareketli ayağı ile birlikte top sürmeden pivot ayağını da hareket ettirirse yine steps olarak kabul edilir.
çiçek
11-14-2007, 07:17 PM
hocam tam anladım derken vallahi kafam karıştı az önce adım yok dedik pivot ayagımızı hareket ettirebiliriz dedik şimdide 2 adım atabiliriz 3 adım steps olur dedik.acaba benim burda kacırdıgım bir ayrıntımı var.bunu acıklaya bilirmisiniz.
Cihan Türe
11-14-2007, 07:23 PM
Aynı şeyi anlatmışız, terimlere çok takılmayın. Taylan Hoca pivot ayağını yanlış yazmış sadece sorun değil. Sabit ayak pivot ayağı olacaktı...
çiçek
11-14-2007, 07:37 PM
hocam ciddi kafam karıştı hangi terimlere takılıyor olabilirimki 2 adımdan sonrası steps oldugunu sölüyorsunuz adımlamaylada ilgili de pivot ayaktan bahsettik .su terim olaylarını acarsanız çok çok .çok sevineceğim.
çiçek
11-14-2007, 07:50 PM
aynı seye takılmayın diyosunudzda hocam haklısınız fakat benim gibi hiç temeli olmayn bir insan için budurum çok önemli .tekrar adımlama olayını anlatmanızı istesem çok mu olurum.lütfen ne yapayım hiç birsey bilmiyorum bi yereden baslamak lazım.
gokhancetin
11-16-2007, 05:49 PM
sEVGİLİ CİHAN VE TAYLAN HOCAM SİZLER BASKETBOLU ÜST DÜZEYDE BİLDİĞİNİZ İÇİN ANLATMAK BİRAZ ZOR OLUYOR SEVGİLİ HOCAMA AŞAĞIDAKİ ACIKLAMAYI ŞU AN MİNİK TAKIM SEVİYESİNDE BASKETBOL OYNAYAN KIZIM YAPIYOR SANIRIM DAHA ACIKLAYICI VE ANLAYICI OLACAK SAKIN YAPTIĞIMI UKALIK VEYA KÜCÜMSEME OLARAK ALGILAMAYIN BU SADECE YENİ BAŞLAYANA AZ BİLENİN EN KOLAY ANLATACAĞI MANTIĞINDAN GİDİYORUM
merhabalar sevgili hocam,
top süren oyuncu topu sağ veya sol elle sürerken olaki tutmak zorunda kaldı burda yapması gereken şu
1)ya durmak için yere ilk bastığı ayak olan pivot yani sabit ayak yerden kalmamak üzere diğer ayağını hareket ettirebilir
2)hiçbir sekilde sabit ayak kıpırdayamaz
3)topu o pozısyondan sonra
a)pas verırız
b)şut atarız
başka seçeneğimiz yok sanırım öğrenmek istediğiniz buydu sporcu arkadaslarıma cok selamlar inşallah onlarda bizim gibi basket öğrenme ve oynama şansını bulurlar
çiçek
11-16-2007, 10:55 PM
hocam şöle anladm turnike hariç diger durumlarda topu tuuttuktan sonra pivot ayağımı hareket ettirebilirim sadece.baska da adım falan yok.turnikede pota altında sadece yapılıyor sağ sol sıcra yada sol sağ sıçra gibi pota altı hariç hiç bir yerde yapılmıyor. sahanın diğer yerlerinde ise pivot ayak sabit diğer ayak arkaya sağa sola hareket edebilir.yalnışım varsa düzeltirmisiniz hocam şididen tesekkürler.
çiçek
11-17-2007, 08:21 PM
teşekkür ederim hocam yardımlarınız için.
çiçek
11-17-2007, 08:25 PM
hocam basketbol Türkçe eğitim cd leri varmı.yotubede bi tana buldum fakat sizler en iyi olanı daha iyi bilirsiniz bir bilginiz varmı?
??
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.