Orijinalini görmek için tıklayınız : yardım
SeMiH
11-17-2007, 11:27 PM
ya bir konuda yardımınızı isteyeceğim.basketbol takımında koçumuz beni oyun kurucu oynatıyor.henüz 3 antrenman yaptık.ve hocanın gözüne girebilmis değilim:o ya lütfen sitede bunla ilgili yazılar var arastır falan demeyin.napabilirim:confused: lütfen yardımcı olunn:(
SeMiH
11-18-2007, 05:33 PM
yazıyı okudum.ama benim asıl sorduğum 1 numara oynayan oyunculara önerebileceğiniz özel antrenmanlar olup olmadığı?
bjk_44
11-18-2007, 06:01 PM
savunma yaparsan çok rahat girersin
MasterCoach
11-19-2007, 10:37 PM
1 numara oynayan oyunculara yaptırılacak elbette özel antrenmanlar varda...bunları bizim burda sayfalarca yazmamız seni ileri götürmez bu güzel düşüncelerini kendi takım koçunla paylaşmanı ve ondan yardım istemeni öneririm...
M. Sahin Kundakcı
11-20-2007, 08:43 PM
pek tabiki bu tip sourları forumlar aracılıgı ile cevaplayabilmek zor. elbette guard mevkii çalışmaları vardır. ama önemli olan guarddan ne beklendigi sorusunun cevabıdır. kimi guard modelleri dribbling yeteneklerini hızları ile birleştirir ve sahayı boydan boya süratli geçerek oyunu yönlendiriler. kimi guardlar ise adeta yürüyerek adam geçecek kadar teknik beceri ile donatılmışlardır. ve oyun zekalarının üstünlügü sayesinde pas, şut ve turnikelerle takımlarını yönlendirmişlerdir. kimi guardlar ise fiziksel üstünlüklerinden dolayı tercih edilmişlerdir. uzun boyları dolayısı ile diger guardlardan ayrılırlar ve hızlı hücumlarda bu üstünlüklerinden faydalanılabilir. bu modellere uyacak birçok guard tanıdıgımız olabilir. ama bir guarddan beklenen bilinenlerden çok daha farklıdır. basketbol topunun en kısa süresinde hücum alanına taşınarak rakip durumuna göre en iyi hücum uyarlamasının seçimi ve uygulanması guardın öncelikli işidir. ondan ne şut ne penetre beklenir. öncelikle topun rakip sahaya en dogru seçim ile getirilmesi gerekmektedir. bu aşama sonunda guardın skor adına yapacakları oyuncunun ektraları olarak kabul edilip diger guardlardan ayrılmasını saglar. büyük yıldız olarak ise guard çok daha fazla donanımı üzerinde barındırıp birincil işini eksiksiz yapmasının yanısıra asist özelligini skor ve rebound olarak ta süsleyen oyunculardır.
bir guard adayı olarak senin antrenörün olsam ilk isteyecegim bahsettigim birinci görev olan topun rakip sahaya iletimini eksiksiz yerine getirmen ve en dogru hücum seçenegini uygulamandır. bunun ardından benim adıma vazgeçilmez olmanı saglayacak şut yetenegi, sürat v.b özellikler ise ilk beşte olmanı ve devam etmeni saglayacak etkenlerdir...
AİR JORDAN
03-31-2008, 04:57 PM
asist özelliğii geliştirmelisin antrenörlerin çoğu atmak değil attırmayı severler bence tabikide bu daha iyi hocalarımız bilir
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.