PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Beşiktaş izlenir

Ahmet Dedeoğlu
11-18-2007, 01:49 AM
BEKO Basketbol liginde merakla beklenen maçta Beşiktaş, Efes'i farklı yenerken,öncelikle taraftarlarına sonra da bütün basketbol kamuoyuna,beni izleyin,mesajını verdi.
Beşiktaş takım olmuş.Beşiktaş takımı bir bütün olmuş.Bir insanın bütün uzuvlarının bir harmoni şeklinde ahenkle işlemesi gibi,Beşiktaş takımının bütün oyuncuları da aynen öyle ahenkle birbirlerini tamamlayıp,basketbolun doğrularına bütünleşmişler.
Aman nazar değmesin.İnşallah bu bütünlüğü istikrarlı bir şekilde sürdürürler ve özellikle ULEB CUP ' ta finale kalıp kupanın bir ucundan yakalarlar.Öteki ucunu da yine inşallah ya Galatasaray ya da Telekom tutar ve bu finalden bir Türk takımı kupayı Türkiye'ye getirir.
Beşiktaş,bizde bu olumlu düşünceleri sadece Efes maçında oluşturmadı.Işık daha önceki lig ve Uleb kupası maçlarında gözükmüştü.Efes maçı tuzu biberi oldu.Heryeri aydınlattı.
Hücumla maç kazanılabilinir ama şampiyonluk savunma ile kazanılır.Bu söz çok meşhurdur.İşte Beşiktaş'ın artıları ve Efes'in eksileri bu sözün derinliklerinde yatıyor.Müthiş bir takım savunması yapıyor Beşiktaş.Herkes birbirinin açığını kapatıyor.Hepsi kariyerlerini ispat etmiş,üstün yetenekli yabancıları var Beşiktaş'ın.Niceviç,Dalmao,Apodaco,Shumbert'ın üstün yeteneklerini bir TAKIM potasında eritip birleştirmiş Ergin Ataman.Bunlara,başta Kaya Peker olmak üzere yine çok yetenekli Türk oyuncular da eklenince,rotasyon ve bench sıkıntısı yaşamıyor Beşiktaş.Bu arada Kaya demişken;Ergin,Tanjeviç'e Kaya Peker'in ne kadar süre alması ve nasıl oynatılması konusunda iyi bir ders verdi bu maçta.Kaldı ki Kaya,öyle sayılar attı,savunma yaptı,ribaundlar aldı ve bloklar yaptı ki,ilk oniki dakikalık Kaya showuna herkes gibi hayran kalan Ergin,Kaya'nın beni biraz dinlendir,işaretlerini bile bir süre görmemezlikten geldi.
Beşiktaşın kariyerli yabancılarından Portorikolular,belki de ilk defa Beşiktaş taraftarının gücünü bu maçta gördüler.Apadoca belki de taraftarın gazıyla Türkiyedeki kariyerinin en iyi maçını oynadı.Maçtan sonra birbirlerine sarılmaları,taraftarlarıyla bütünleşmeleri de gelecek için iyi sinyallerdi.
Taraftar da sinyali almıştır herhalde.Sanırım bundan sonra,Akatlar'ı dolduracaklardır.Özellikle Uleb Cup maçlarında.Seyircinin o,içerdeki Liverpool maçındaki gibi bitmek bilmeyen besteli tezahüratı sanırım Beşiktaş'ın yabancılarını hem şaşırtmış,sonra büyülemiş ve en önemlisi de müthiş motive etmiş.
Ergin'i de kutluyorum.Bir takımın başarısındaki faktörlerin en başında antrenör geliyor bence.Diyeceksiniz ki kadro iyi.Tamam da bu kadroyu kim kurdu?.Bütün pozisyonların en verimli ilk ve ikinci oyuncularını kim tespit etti ve buldu?.Tabii ki antrenör,yani Ergin Ataman.Yönetim de ona inanmış ki tam destekle bu oyuncuları almışlar.İnşallah maddi sorunlar çıkmaz da taraftarının özlediği başarıyı yakalar takım.Benim bu dileklerim Fenerbahçe ve Galatasaray için de geçerli.Çünkü üç büyükler ne kadar iyi takım kurarlar ve iyi basketbol oynayıp başarı sağlarlarsa seyirci de gelecektir tribüne ve ekran başına.O zaman da zincirleme birçok maddi ve manevi sorun çözülecektir Türk basketbolunda.Tabii ki müessese takımları da bu rekabetin içinde olacak.Böylece ligimizin ve basketbolumuzun kalitesi de artacak.Zaten Efes'in Euroligdeki kazandığı son Le Mans maçında,üç büyüklerin getiremediği seyirci gelmişti Abdi İpekçiye.
Ancak Efes için tehlike gözüküyor kapıda.Artık savunmaya mutlaka ağırlık vermeliler ve David Blatt, maç içindeki oyuncu rotasyonlarında bir sıralama yapmalı,istikrarı sağlamalı,ve Tanjeviç'in milli takımda yaptığı hataları yapmamalı.Savunmaya ağırlık vermeliler derken,sanki hücum oturmuş gibi bir kavram anlaşılmasın.Hücum,tam tersi, önceleri iyi iken şimdilerde büyük sıkıntı içinde.Her zaman Le Mans maçındaki gibi Nicholas'ın el üstünden,bireysel yetenekleriyle attığı üçlüklerle maç kazanılmaz.Mesela bu maçta hiç işlemedi hücum sistemi Efes'in.Blat'in de kredisi sorgulanmaya başlanıyor artık sanırım.İşte Beşiktaş maçı da inşallah onlara iyi bir ders olur, ve bundan sonra Efes gibi oynamaya başlarlar.
Ahmet Dedeoğlu
Basketbol Antrenörü-Spor Yazarı

Onur
11-18-2007, 02:05 AM
evet gerçekten Beşiktaş çok iyi mücadele etti ve hem taraftarına iyi bir oyun ile galibiyeti getirdi hemde taraftarlarını tekrar salona çekmek adına büyük adım attı.Bazı arkaşlar ve spor yazarları çok eleştirdi BEşiktaşı ama gerçekten çok bir kadroya sahipler ve kolay lokma olmadıklarını bir kez daha gösterdiler.Hocam yazınız için teşekkür ederim :)

BüŞrA
11-18-2007, 11:19 AM
efes taraftarı olarak beşiktaşı gönülden kutluyorum. maçı izlemedim ama bir bölümüne bakmıştım. kaya coştu resmen:) en değer verdiğim 3. idolüm olan kaya peker'i gönülden kutlarım. 22 sayıyı efes pilsene atmak yürek ister. ondada zaten o yürek var:) bu sene büyük hedeflerle yola çıktı beşiktaş umarım başarılı olur:)

Caner
11-18-2007, 11:46 AM
bu beşiktaş harbi izlenir güzel bi maç oldu efes adına da güzel oldu eksikler görünüyo beşiktaşında kendine güveni gelmiştir:D

Orhun_Ene
11-18-2007, 02:38 PM
beşiktaşın bence bu yıl en büyük transferi ergin ataman ve kaya peker dir.efes iyi takım ama zaman ihtiyacı var.bencede bu bjk izlenir ama asıl bu lig izlenir...

batuhan
11-18-2007, 04:19 PM
beşiktaş bundan böyle seyircisiz kalmaz ve inşallah bu galibiyet serisi devam eder

bjk_44
11-18-2007, 05:09 PM
beşiktaş bu sene şampiyon olacak.

rivers
11-19-2007, 05:07 PM
beşiktaşın yabancıları ve kaya çok iyi başladı sezona ama şampiyon olacaklarını sanmıyorum...

tony_parker
11-19-2007, 05:15 PM
kaya gerçekten harikaydı riversin dediği gibi yabancılarda iyi başladı böyle iyi bi çıkış grafiği yakalarsak şampiyon oluruz

Orhun_Ene
11-19-2007, 06:20 PM
bence bjk ince bir takım bu sorun olabilir ilerleyen zamanlarda ben hala efesi favori görüyorum bu lig izlenir

BüŞrA
11-19-2007, 06:59 PM
valla bu sene bu lig çok çekişmeli. ben hala kim şampiyon olur diye düşünemiyorum . kafamda bir çok takım var ve hepsi harika oynuyor:)