PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendini geliştirmek ?

Senbozakura
11-18-2007, 11:06 PM
Öncelikle siteye yeni üye oldum ve çok beğendiğimi söylemek isterim. Geleyim soruma;
Yaşım 16, 2008 Mart'ta 17 olacağım. Eskiden 12-13 yaşındayken basketbol ile amatörce uğraştım, lisansım falan yok. Biraz kiloluyum (82) boyum 183. Sağlam duruyorum ve kolay kolay yıkılmıyorum. Benim merak ettiğim husus şu, ben bu yaştan sonra kendimi geliştirerek, sıkı çalışarak 3-2 yada 1. lig takımlarında oynama şansım var mıdır ? Gerçekten basketbol'u çok seviyorum ve kariyer yapmak istiyorum.
Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Onur
11-18-2007, 11:47 PM
aklına koyduğun herşeyi yapabilirsin ;)

Cihan Türe
11-19-2007, 12:34 AM
Açık konuşacağım çünkü kesin bir cevap istediğiniz ortada. Bu yüzden alınmayacağınızı tahmin ediyorum.

1. lig şansı yok, 2. lig ise aşırı düşük. Çok çalışarak bölgesel lig belki, o da çok üst düzey bölgesel lig takımları olmadığı sürece...

Bunları neye dayanarak söylüyorum? Ben yıldız milli oldum, 2. lig ayarında basketbol oynadım ve boyum 1.93 olarak 2 numara oynuyordum. Altyapım olduğu gibi Tuborg`da geçti (ki yatırım yapıldığı yıllarda Türkiye`nin en iyi 6 altyapı klübünden biriydi). Spor akademisi basketbol antrenörlük bölümünü de derece bitirdim. Bu sene de 2. ligde yardımcı antrenörlük yapıyordum. Yani çok uzun yılladır her konumda, üst düzey basketbolun içinde olduğumu anlatmaya çalışıyorum.

Maalesef spor (özellikle de bazı fiziksel gereksinim isteyen sporlar) herkese kariyer şansı tanımıyor. Basketbol, gereksinimleri yüksek olan spor dallarından biri. 1.80`in altında insanlar hemen hemen hiç yok. 1.80 - 1.90 arası olanların ise o boydaki, sokaktaki insanlara göre aşırı çevik ve hızlı olmaları yada oyunu çok iyi okuyabilecek doğuştan gelen vasıflara sahip olmaları gerekiyor. Böyle olsa bile bu yeteneklerini onyıllarca süren eğitim ile pekiştirdiklerinde oyuncu olma şansları var. Yani şu noktadan sonra olabileceğin mevkii sadece oyun kurucudur ki tüm oyun kurucular aşırı tecrübeli ve çok çalışmış olanlardır. Birinci ligde, basketbola 14-15 yaşında başlamış olan uzunlar bulabilirsiniz. Ancak kısalarda, eliminasyon yeteneğe ve ortaya konan becerilere dayandığı için tamamına yakınının çok ufak yaşlardan beri sürekli olarak üst düzey olarak ilgilendiklerini fark edersiniz.

Eğer ki boyunuz 2.00 civarında olsaydı yaşınızın büyük olmasına rağmen 2. lig için şansınız olabileceğini söylerdim, ancak hiç kimse 16 yaşına kadar amatör olarak oynamış kısa ve büyük olasılıkla da hızlı olmayan kısa bir oyuncuyu istemeyecektir.

Tabii bu basketbolun sonu mu? Tabii ki hayır. Amatör olarak oynayarak, belki antrenörlük yada hakemliğe geçiş yaparak sporun içinde kalmak yada başka yollardan kariyer yapmak elbette mümkün. Ancak maalesef ki Onur`un söylediği gibi beylik sözler, bu tip sporlar için çok nadiren geçerli oluyor, bu yüzden bel bağlamamanızı salık veririm. Bu düşük olasılık ta sadece çok küçük yaşlarda başlayarak, üstün fiziksel yetilere sahip olarak yada çok çok çok büyük şansları iyi kullanarak oluyor.

Ancak ilgilenirseniz, bir abi tavsiyesi olarak bu yaştan ve bu fiziğe sahip biri olarak basketbola çok fazla zaman ayırıp 3. (bölgesel) ligde oynayacağınıza derslerinizle ilgilenip 23-24 yaşında okulunuzu bitirdiğiniz zaman iyi bir işte çalışırken spora istediğiniz kadar zaman ve maddi kaynak ayırabilecek durumda olmanızı öneririm. Sanırım basketbolun içinden gelmiş tüm diğer hoca yada kariyerli oyuncuların tamamı da bu söylediklerime katılacaklardır.

Senbozakura
11-19-2007, 08:15 AM
Teşekkür ederim hocam.
Son bir sorum daha var. Aslında kilom fazla fakat son zamanlarda böyleyim (1 yıldır falan). Aslında oldukça hızlıyım ve kondisyonum çok iyi. Daha önce atletizm ile ilgilendim ve kısa 100 metre koşularında derecem var. Hız ve refleks konusunda kendime güvenim tam :)
Dediklerinizi yapmaya özen göstereceğim, teşekkür ederim.

Mnb
11-19-2007, 12:48 PM
cihan hocaya katılıyorum ama sen yinede ben 1 ligde veya ikinci ligde oynama şansım yok diyerek basketboldan soguma hersey kurallarla olmuyor zaten eger basketbol aşıgıysan oyuncu olarak olmasada hoca olarak veya hakem olarak biryerlere gelme şansın var en azından onu yok etme

BüŞrA
11-19-2007, 06:58 PM
sen yeter ki iste herşeyi yapabilirsin:)

Onur
11-19-2007, 07:20 PM
sen çalış başarırsın yeteneğin ve inancın varsa.Kendine başaramayan kişileri örnek alarak onlar olmadı bende olmam deme.

AİR JORDAN
03-31-2008, 04:02 PM
bende amatördeyim ve 91liyim yani 16 yaşındayım boyum 1.92 basketbola 14 yaşında başladım ve şu an 16 yaşımda a takımdayım benimdemi şansım yoktur acaba 2.lig veya 1.lig için

thugstyle10
06-29-2008, 12:05 PM
Bence basketbolcu olacaksan boyun 1.80 den düşük olsa bile oyuncu olabilirsin ki bunu dünya basketbolunda birçok örneği var.Sen diğerlerinin ne dediğine bakma ve çok çalış.

Kemal Başaran
06-29-2008, 12:41 PM
ısrarla sabırla inatla çalışmak ama çalışırkende inanmak şart arkadaşlar.Hedefler uzakta belki ama onları yakına çekecek yanıbaşımıza getirecek bizim arzumuz isteğimiz kararlılığımızdır unutmayalım.İnanın lütfen inancınızı yitirmeyin ve çalışın çok çalışın...

ick07
06-29-2008, 05:07 PM
inanç...sadece bu