Orijinalini görmek için tıklayınız : Cenk Akyol EP'den ayrıldı
Altın Bilek
11-20-2007, 02:57 PM
Bu gün Cenk Akyol'un Efes'ten ayrılmış oldugu haberini okudum. Sonra uzun süredir aklımı meşgul eden soruyu sizlerle paylaşmak istedim.
Efes bu gün geldiği noktada altyapılarda sürekli Istanbul ve Türkiye Şampiyonluğu'na oynayan takımları, buna ilaveten Umit veren oyuncularını oynattığı Pertevniyal A takımı ve bu takımarın oyuncularından oluşan Yıldızlar Koleji ile Liselerde Turkiye Şampiyonu takımları bünyesinde barındırıyor.
Ama ne hikmetse Efes A takımında altyapıdan gelen ve oynayabilen tek oyuncu olan, NBA draftlı Cenk Akyol'u da kaybediyor. Diğerlerine ne olduğu daha büyük soru işareti!
Bir şeylerin yanlış yapıldığını siz de düşünmüyor musunuz?
Bu kadar emek, zaman, para harcanıyor.A takımına çıkıp süre alabilen tek oyuncu da takımı ''oynayamamaktan'' terkediyor?
Biz hancılar hep buradayız. Yolcu olan ve yetişen çocuklarımız yerine oynayan yabancılar gelip geçiyor. Kazanan onlar, kaybeden bizler oluyoruz. Kulübümüz,paramız,oyuncularımız,gençlerimiz.. Bu durumu yaratan ise yine bizleriz..
Avrupa kupaları'nda başarı uğruna. Oluyor mu? Olmuyor. Her sene Cibona Zagrep'e Efes yine yine yeniliyor. Final Four'lar Galatasaray'ın UEFA Şampiyonluğu gibi tarih oldu.
Peki Milli takım? Bütün sezon kenardan yabancıları seyreden çocuklar iş başa gelince kenara çekilip topu Hido'ya ve diğer lejyonerlere veriyorlar. Sonra? Avrupa Şampiyonası'nda tek galiiyetle elenen bir Milli takım. Olimpiyatlar yine yok. Sonraki Dünya Şampiyonası ise Türkiye'de. Orda bu durumda sonuç ne olur dersiniz? Evsahibi olarak misafirleri mi seyrederiz? Yoksa Aurelio misali Solomon'u da Türk yapıp takımı mı kurtarsak? Sonra? Başka Solomon'lar buluruz. Mehmet'lerin yerine..
Sizce? Görüşlerinizi bekliyorum..
Egemen
11-20-2007, 03:05 PM
sadece cenk akyol olsa ..
Bora Hun Paçun her 2 seneden beri aralıksız her maç kadroda ama süre aldığını daha göremedik aynı zamanda Barış Hersek .
bjk_44
11-20-2007, 03:34 PM
Bariş Hersek Geçen Sene Barselona Maçin Da Oynadi.
batuhan
11-20-2007, 03:56 PM
barış hersek şu an cezalı yanılmıyorsam
Cihan Türe
11-20-2007, 03:56 PM
Sayın arkadaşlar, nezaket kurallarını yaptırımlarla hatırlatmak zorunda bırakmayınız...
Altın Bilek
11-20-2007, 04:36 PM
Gençlerimiz,bir konuda yazılan bir makaleyi okuyup,özümseme,verilmek istenen mesajı kavrama ve bu konudaki görüşlerini düzgün ve saygılı bir şekilde ifade etmek konusunda maalesef başarısızlar.Bunda en büyük pay yetersiz eğitim sistemimizde ve aile içi eğitimde sanırım.Her konuda olduğu gibi sporcu tanımında da Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ümüzün sözlerini hatırlayalım;''Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklı olanını severim''demiş.
BüŞrA
11-20-2007, 05:28 PM
valla yazını okudum, gerçekten çok güzel yazmışsın;)
genç oyuncularımızı davranışlarından dolayı yargılıyor, onların basketbolunu önemsemiyor, kötü yönlerinden yargılıyoruz. hiçbirimizde onların yaşının küçük olduğunu eğitilirse maçlarda süre verilirse daha güzel yerlere geleceğini düşünmüyoruz. sitede bir çok arkadaş cenkin gitmesi taraftarı herkez sanki iğrenç basketbol oynuyormuş gibi yargılıyor,onun gelecekte yapacaklarını düşünmüyoruz. kimse beni cenki tanıyorsun o yüzden böyle diyorsun, sen kızsın genç basketbolcuların fanısın gibi saçma şeylerde söylemesin. bu benim düşüncemdir.
ben onun gittiğine sevindim ama onun türkiyeye bir faydası olmadığı için değil efes pilsen de sık olan ''oyunamama'' konusundan dolayı onun gitmesine sevindim. umarım gideceği takımda uzun süre yer alır ve kendini gösterir...türkiye ye döndüğünde cenk'in değişeceğini göreceksiniz;)
bjk_44
11-20-2007, 06:40 PM
Cenk Akyol çok Iyi Bir Oyuncu Ama Eskisi Gibi Oynamadiği Için Gönderilmesi Normal Bence.
JuNioR ErmiS
11-22-2007, 03:58 PM
cenk akyol'u hiç sewmiom zaten gitsin
BüŞrA
11-22-2007, 05:45 PM
sevmek zorunda değilsin ama basketbolu önemli çünkü milli takımda oynuyor ve kendini göstermesi lazım. maçlarda uzun süre alması gerek. o yüzden gidiyor zaten...
rivers
11-22-2007, 06:59 PM
yapılan yanlışlar var,arkadaş iyi bir konu başlatmış,alt yapıdan çıkan yetenekli gençlerimiz a takımlarda süre alamıyor,cenk akyolda bunun en güzel örneği,daha bir sürü örnek çoğaltılabilir türkiyede...
türkiyede tam bir nba hastalığı ve abd oyuncu sempatisi var,bazı genç arkadaşlarada hak veriyorum,nickimden anlaşılacağı üzere eski tofaşlı david rivers hayranıydım bir zamanlar,sakın yanlış anlaşılmasın ben demiyorum nbden amerikalılar türkiyeye gelmesin,gelsinler ama david rivers,rashad grifith gibi abdliler gelsin,bunlar basketboldaki genç oyuncularımızı geliştirir...
cenk akyol bu sezon takımda süre alamadı,neden? çünkü onun mevkisinde ismini hatırlayamadığım bir amerikalı vardı ve iyi oynuyor oynayabilir,madem ki iyi bir abdli ozaman cenk akyolun gelişmesinde bir katkıda bulundumu? hayır bulunmadı,efes şu an için ligte ve avrupada çok mu iyi? hayır iyi değil...
son olarakta cenk akyolun türkiyeden ve efesten ayrılmasına üzülüyorum,bu cenk akyolu sevip sevmeme olayı değil,bu olay değerli gençlerimizi kaybetme ve başka ülkelerde oynayarak o ülkenin takımlarını başarılara götürebilme olayıdır,cenk akyolu yakında avrupada patlarsa çok iyi oynarsa ve kupalar kaldırırken görürsek ozaman ne demek istediğimi anlayacaksınız,herkesin görüşüne saygı duymak gerekir diye düşünüyorum,efes yanlış yaptı ve cenk akyolda kariyerinin ilerlemesi bakımından doğru yaptı diye düşünüyorum...
BüŞrA
11-23-2007, 06:26 PM
cenk akyol bu sezon takımda süre alamadı,neden? çünkü onun mevkisinde ismini hatırlayamadığım bir amerikalı vardı ve iyi oynuyor oynayabilir,madem ki iyi bir abdli ozaman cenk akyolun gelişmesinde bir katkıda bulundumu? hayır bulunmadı,efes şu an için ligte ve avrupada çok mu iyi? hayır iyi değil...
son olarakta cenk akyolun türkiyeden ve efesten ayrılmasına üzülüyorum,bu cenk akyolu sevip sevmeme olayı değil,bu olay değerli gençlerimizi kaybetme ve başka ülkelerde oynayarak o ülkenin takımlarını başarılara götürebilme olayıdır,cenk akyolu yakında avrupada patlarsa çok iyi oynarsa ve kupalar kaldırırken görürsek ozaman ne demek istediğimi anlayacaksınız,herkesin görüşüne saygı duymak gerekir diye düşünüyorum,efes yanlış yaptı ve cenk akyolda kariyerinin ilerlemesi bakımından doğru yaptı diye düşünüyorum...
senle bu konularda aynı düşünceye sahibiz. eğer cenk gittiği takımda başarılı olursa bu bizim için hiçbir faydası yok. efes yanlış yaptı.birçok oyuncuyu böyle kaptırdı. buda onlardan bir tanesi olacak çünkü cenk iyi bir basketbolcu:) kariyeri için en doğru karar bu zaten onun için...
Caner
11-24-2007, 06:01 PM
yazık ettiler cenk e yeminle ayıp bu efesin yaptıgı
AİR JORDAN
03-31-2008, 03:53 PM
evet tbl bölümünede açabilirdin:D yinede saoalsın
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.