Orijinalini görmek için tıklayınız : tavsiye istiyorum
yengec.ssa
11-25-2007, 02:24 AM
ben engelliler spor kulübü antrenörüyüm
ayaklı basketbol saha ölçüleri ve kuralları ile oynuyoruz.sizin ayakla yaptıklarını biz tekerlekli sandalye ile yapıyoruz .oyuncularımızı küçük yaştan itibaren eğitemiyoruz .bulduğumuz oyuncuları hem rehabilite ederken hem basketbolu öğretmek ve hemde musabakalarda iddalı olmak zorundayız.siz değerli hocalarımdan istediğim biz haftanın 3 günü antreman yapabiliyoruz .bu sürede nasıl bir çalışma verimli olabilir tavsiyelerenizi benle paylaşırsanız çok sevinirim
şimdiden teşekkürler..
gurelalp
07-01-2008, 12:21 AM
merhaba Ben Kıbrısta Büyük Erkekler Ligi şampiyonuyuz bizim Kıbrısta da bir tekerlekli basketbol takımımız var ve onlarla yakından ilgileniyoruz Gönyeli olarak bir çok maçlarına gidip destekliyor idmanları bazen ayni salonda yapıyoruz.
Psikolojik olarak oyuncularınız bizimkilerden daha dezavantajlı sizin işiniz daha zor o yüzden... Kolay gelsin.
Ben böyle bir takımda olsaydım kesinlikle idmanlarımda basketbolun normal idman prensiplerinden dışarı çıkmazdım. nedir bunlar... İyi planlanmış, yüksek tempo, öğretici, hedefe yönelik, anlaşılabilir, gerektiği kadar uzun idmanlar yaptırırdım. Ancak yüksek tempo ve eğlence olmazsa olmazlarım olurdu...
Kemal Başaran
07-01-2008, 12:45 AM
Öncelikle o kadar yüce bir iş yapıyorsunuzki ne kadar tebrik teşekkür etsek azdır.Harikulade bir sorumluluğunuz var öncelikle inşallah yolunuz açık olur.Tabiki engelli büyüklerimizin sonradan bu sporu yapması yada herhangi bir başka sebepte olsa basketbolun engelli kardeşlerimize kadar uzanması çok mühim bir durum ne güzel!!
Antrenmanlarda genellikle pas,şut çalışması ve screen çalışmaları yapılmalı tabi ki sizin şartlarınızda ve belkide normal basketboldan çok daha fazla kuvvet dayanıklılık ve kondisyon gerektirdiğini düşünüyorum ve bu kriterlerde mümkün olduğunca güçlü hale getirilmeli.Eğlence temel ilke ve vu drıller eğlence ile birleşirse sonradan ve geç öğrenilen bazı temel olguların çok daha çabuk bir şekilde aşılacağını düşünüyorum.Saygılarımla..
FatalGangzta
07-01-2008, 11:36 AM
Yalova'da tekerlekli sandalye basketbol takimi 1. lige cikti maclarinin büyük bir cogunlugunu izliyorum
mahmuti_21
07-01-2008, 12:31 PM
Bu seviyede bi basketbol anlayışında coachlık yapmak takdir edilesi bi durum.Öncelikle tebrik ediorm sizi.Bu seviyede dayanıklılık ve kuvvetin ön planda olduğuna inanıyorum.Bu nedenle oyuncuları bu yönde geliştirecek antremanlar yaptırmanız ideal gibi duruyo.Ayrıca sarfedilen eforun çokluğundan dolayı kondüsyon idmanlarınında üstüne gidebilirsiniz.Her noktadan şut çalışmaları ve oyuncuların uygulayabileceği basit setlerinde muhakkak size yardımı olacaktır..
İyi günler
ersan ilyasova
07-01-2008, 12:39 PM
Sadece Tv'den İzleyerek Tanımaya Başladım.
Melih_brs
07-02-2008, 08:33 PM
çok geç yapıldı bence engelliler için bu spor ama her sene ilerleyecek diye düşünüyoruz başarılıda olundu galiba bu sene ben pek takip edemyorum gerçi ama okumuştum gazetelerden falan
vBulletin v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.